- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Hepimiz bıktık inan,caydırıcı adam gibi cezalar olmadıkça bunlar bitmez ..
Suçlu gene kadın oluyor ne işi vardı parkta sokakta kırsın dizini otursun evinde mantığı ..
İlla tecavüzmü olmalı yani..
Se
Sebebte zaten erkeklerin kendine hakim olamaması. Bakmasa oh ne ala keşke öyle bir şey olsa herkes istediği gibi giyinse. Ama bir çok erkek var inadına 5 dakka boyunca öküz gibi bakıyorlar onlar hala ortalıktayken nasıl rahat giyinebilirsin ki? Hep taciz hep taciz. Doğru aslında gözlerini kapaması bir baktımı eğer tahrik olucağını biliyorsa ve olmasa bile ayy açıkmış dur bakayım diye tekrar bakmaması gerekiyor. Keşke bakmasalar ne rahat olur ama....
Hamileler sokakta dolasmaya utanmiyormucu bir adam vardi televizyonda fink atan. Onu ne yapacagiz.
Atayizler aciklayin. Ben durulamiyorum.
Tabi bende öyle diyorum zaten başka bişey ima etmedim ki ama yapmıyorlar bakıyorlar yinede işte... Ve evet tatil kısmına yakınım çok ayvalıkta olsun dikilide falan hep kaslı dediğiniz gibi şort giyen bir sürü erkek varda valla ne bileyim biz kadınlarda öyle bi bakış açısı yok herhalde hiç aklıma ayy bakayım çok yakışmış falan demek aklıma gelmiyorBu aralar erkek modasında kısa ve dar şort var. Eminim çarşıda pazarda genç sortlu erkek gormussunuzdur. Bacakları gayet açık geziyorlar. Siz hiç onlara şehvetle bakıyor musunuz? Giymeseydi bende aç gibi bakarım diyor musunuz?
Bakis açisi aynı olmalı.
Siz nasıl yakışıklı ortlu kaslı erkeklere bakmiyorsaniz onlarda kendilerine sahip çıkacak!
carsaflı da olsan hamilede olsan bakıyorlar çirkin kilolu zayıf vs farketmiyor yani bakıyorlarOlamaması değil olmaması. Kendine hakim olmayı öğrenecek işte zamanla. Biz aman bakmasınlar diye giyim tarzımızı değiştirerek bir yere varamayız. Bunun sonu yok. Şort giyince bakıyorlar pantolon giyeyim, dar pantolon giyince bakıyorlar, bol giyeyim, bol da giysem bakıyorlar uzun etek giyeyim, eteğe bakıyorlar türban takayım, türbana bakıyorlar çarşaf giyeyim.... Böyle gider bu.
Tabi bende öyle diyorum zaten başka bişey ima etmedim ki ama yapmıyorlar bakıyorlar yinede işte... Ve evet tatil kısmına yakınım çok ayvalıkta olsun dikilide falan hep kaslı dediğiniz gibi şort giyen bir sürü erkek varda valla ne bileyim biz kadınlarda öyle bi bakış açısı yok herhalde hiç aklıma ayy bakayım çok yakışmış falan demek aklıma gelmiyor
şaşırdım, İzmir'de hem de Bostanlı'da bu olayı yaşamış olman hayret verici,
ki benim gözümde İzmir kurtarılmış bölge gibi bir yer...
Bir de böyle taciz olaylarında, kadın olsun erkek olsun, özellikle sözle taciz olaylarında kaba değil de hiç üslubunu bozmadan "sen ne diyorsun terbiyesiz" denildiği zaman mesela, taciz eden kişi taciz ettiği kişiyi ezdiğini düşünüp egosunu tatmin ediyor. Normal yaşantımda hiç öyle küfürlü, hakaretli, kaba konuşan bir insan değilim ama tacize uğradığımda karşılık vereceksem bu mutlaka küfürlü, argo şekilde oluyor. Ve bende hep işe yaradı. Evet taciz karşısında bi anlık şokla söyleyecek kelime bulamayabiliyoruz ama herhalde ben olsam bana p..'ni mi bekliyorsun diyen o kadına mutlaka küfürle ya da argoyla karşılık verirdim. Bi keresinde ATM'deyim ama İzmir'de olmuyor bu, okuduğum şehirde. Neyse sıra falan da yok, bi tek ben varım, ben işimi hallederken genç bi çift geldi, konuşuyorlar falan el eleler vs. Çocuk geldi ATM'de benim tam arkama ama dibime girdi resmen. Benzer olan kampüste de başıma gelmişti ama uyarmıştım ve çekilmişti o, uyarınca anlar diye düşündüm ve uyardım önce güzelce. "Biraz geride durur musunuz" dedim. Çocuk güldü. Ben o gülüşten anladım hoş bişeyler olmadığını. Neyse bi yandan işimi yapmaya çalışıyorum ama konsantrasyonum dağıldı, sinirlenmeye başladım çünkü. Bi baktım herif uyarımı ciddiye almamış, arkamda durmaya devam ediyor. Herifin nefesini hissettim resmen ensemde. O an ağzımdan o laflar nasıl çıktı, nasıl bi hışımla döndüm bilmiyorum ama, bi döndüm herife sertçe. "Ulan ş..z, sevgilinin yanında d.y.yacaksın bana neredeyse, utanmıyor musun lan p.şt!" dedim. O ikisinin surat ifadesini hayatım boyunca unutamam herhalde. O kadar şaşırdılar ki. Ama herkes kaldı yani, hepimiz birbirimize bakıyoruz. Etrafta da başka kimse yok, onlar ve ben. Sonra çocuk "pardon yanlış anladınız" dedi. "Bak s..m belanı, adam ol" dedim. Bi daha şok oldu. Ben de şok oldum o laflar ağzımdan nasıl çıktı diye ama savunma mekanizması işte. Neyse sonra kız bunun elini tuttu, çattık ya hadi gidelim aşkım falan dedi. O esnada dövebilirlerdi de beni çünkü ben çok ağır konuştum. Nasıl sinirlenmişsem artık, şimdi yazarken de sinirlendim. Daha önce de sözle taciz edildiğimde falan küfürle karşılık veriyordum ya da hiç vermiyordum. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama o küfürler benimle birleşince "çattık belaya" izlenimi uyandırıyor herhalde. Bakışlarla taciz edene ben de çok pis bakıyorum. Ama onların hakettiği karşılık kesinlikle "ay terbiyesiz" falan gibi kibar karşılıklar değil onu çok iyi biliyorum. Kyk yurdu zaten beni bu konuda biraz değiştirdi, biraz despotlaştırdı, daha sert gardımı almaya yöneltti vs savunma mekanizmam gelişti yani. Liseden önce falan çok eziktim, biri bişey dese cevap dahi veremezdim. Şimdi "var mı lan bana yan bakan" tarzında dolaşan kabadayı psikolojisine bürünüyorum zaman zaman.
Cezaları tekrar sert düzenlemeleri gerek . .
oysa ALLAH kadını da erkegi de sorumlu tutmuştur bu konuda malesef dini bile kendine göre uyarlayan bir milletizCünkü sen "kiz gibi" yetistirildin. Cogumuz gibi.
Erkegi taciz etme hakkini gec, sen namus kavramini tek basina omuzlayan bir insan olarak yetistirildin.
Amcaya küfür et, orani göster ya da fotografini cekelim yapsalardi daha farkli düsünürdün
Elle hiç taciz edilmediğim için o konuda bişey yazmadım. Öldürürüm herhalde adamı. Doğru söylüyorsunuz, kadın ya da erkek fark etmez, evet belki sözle taciz etmiyor, eliyle de dokunmuyor ancak dibimize kadar giriyorlar, personal space denen şeyden bihaber bi milletiz zaten. Taciz illa ki cinsel içerikli olmak zorunda değil. O çocuk tabi ki de dayamıyordu, ben ilk başta uyardım anlamadı pis pis güldü, onun üzerine ben öyle kudurdum. O gülüşü yapmasaydı tekrar uyaracaktım, o niyetle yaklaştığını düşündüğüm için ben öyle patladım. Yoksa milletin dibine sokulmak her zaman cinsel taciz niyeti taşımaz. Arkada sıra yok, ittiren yok kaktıran yok, tepede güneş yok ki gölgeye sığınmak için o kadar yaklaşsın... Cinsel taciz niyeti olmak zorunda değil, insanlara belli bir mesafeye kadar yaklaşabiliriz ancak, o sınırı aşmamak lazım.İlla sözle ya da elle olması gerekmiyor işte bu da özel alana girme tacizi. Ben de nefret ediyorum dibime girenlerden. Boğulacak gibi oluyorum. Dayamak dayamamak değil mesele ama kişisel alan diye bir şey vardır belli bir mesafede durursun, durman gerekir. Bunu aşanlardan nefret ediyorum.
Erkek tacizine sessiz kalmamayı öğrendim. Tepki veriyorum. Ama bu bambaşka bişeydi. Beklemediğim bişeydi.
Kız da zevk alıyor belli ki. Var öyleleri. Benim yanımdaki adam yapsa var ya, koparıp eline veririm.
adam öyle yanaşıo kız körmü ki o aralarda
bende küfür ederim bazen. ananla bacına kardeşim diye başlarım
Dün burda fake bi konu açıldı gören olmuştur belkı sevgilim günde 5 kere ilişki istiyor diye. Konu fake tamam ama birisi dedi ki bulmuş senın gibi bedava or... ister tabi. Sok oldum zihniyet bu bakış acısı bu. Kadının en buyukk düşmanı yıne kadın ve benım umudum yok artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?