- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Bir de böyle taciz olaylarında, kadın olsun erkek olsun, özellikle sözle taciz olaylarında kaba değil de hiç üslubunu bozmadan "sen ne diyorsun terbiyesiz" denildiği zaman mesela, taciz eden kişi taciz ettiği kişiyi ezdiğini düşünüp egosunu tatmin ediyor. Normal yaşantımda hiç öyle küfürlü, hakaretli, kaba konuşan bir insan değilim ama tacize uğradığımda karşılık vereceksem bu mutlaka küfürlü, argo şekilde oluyor. Ve bende hep işe yaradı. Evet taciz karşısında bi anlık şokla söyleyecek kelime bulamayabiliyoruz ama herhalde ben olsam bana p..'ni mi bekliyorsun diyen o kadına mutlaka küfürle ya da argoyla karşılık verirdim. Bi keresinde ATM'deyim ama İzmir'de olmuyor bu, okuduğum şehirde. Neyse sıra falan da yok, bi tek ben varım, ben işimi hallederken genç bi çift geldi, konuşuyorlar falan el eleler vs. Çocuk geldi ATM'de benim tam arkama ama dibime girdi resmen. Benzer olan kampüste de başıma gelmişti ama uyarmıştım ve çekilmişti o, uyarınca anlar diye düşündüm ve uyardım önce güzelce. "Biraz geride durur musunuz" dedim. Çocuk güldü. Ben o gülüşten anladım hoş bişeyler olmadığını. Neyse bi yandan işimi yapmaya çalışıyorum ama konsantrasyonum dağıldı, sinirlenmeye başladım çünkü. Bi baktım herif uyarımı ciddiye almamış, arkamda durmaya devam ediyor. Herifin nefesini hissettim resmen ensemde. O an ağzımdan o laflar nasıl çıktı, nasıl bi hışımla döndüm bilmiyorum ama, bi döndüm herife sertçe. "Ulan ş..z, sevgilinin yanında d.y.yacaksın bana neredeyse, utanmıyor musun lan p.şt!" dedim. O ikisinin surat ifadesini hayatım boyunca unutamam herhalde. O kadar şaşırdılar ki. Ama herkes kaldı yani, hepimiz birbirimize bakıyoruz. Etrafta da başka kimse yok, onlar ve ben. Sonra çocuk "pardon yanlış anladınız" dedi. "Bak s..m belanı, adam ol" dedim. Bi daha şok oldu. Ben de şok oldum o laflar ağzımdan nasıl çıktı diye ama savunma mekanizması işte. Neyse sonra kız bunun elini tuttu, çattık ya hadi gidelim aşkım falan dedi. O esnada dövebilirlerdi de beni çünkü ben çok ağır konuştum. Nasıl sinirlenmişsem artık, şimdi yazarken de sinirlendim. Daha önce de sözle taciz edildiğimde falan küfürle karşılık veriyordum ya da hiç vermiyordum. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama o küfürler benimle birleşince "çattık belaya" izlenimi uyandırıyor herhalde. Bakışlarla taciz edene ben de çok pis bakıyorum. Ama onların hakettiği karşılık kesinlikle "ay terbiyesiz" falan gibi kibar karşılıklar değil onu çok iyi biliyorum. Kyk yurdu zaten beni bu konuda biraz değiştirdi, biraz despotlaştırdı, daha sert gardımı almaya yöneltti vs savunma mekanizmam gelişti yani. Liseden önce falan çok eziktim, biri bişey dese cevap dahi veremezdim. Şimdi "var mı lan bana yan bakan" tarzında dolaşan kabadayı psikolojisine bürünüyorum zaman zaman.
Ben genelde onların giyim tarzı bu o şekilde giyiniyorlar benim için sorun yok diyorum. Ama gel gelelim bir erkeğin o kadına nasıl itici bir şekilde baktığını görünce kime kızıcağımı şaşırıyorum bakılmasını istemese giymez diyorum.. Sonra sıcak zaten anca bu şekilde daha rahat olunuyor diyorum... Sonra sıcak bassada yinede o iğrenç bakışı yemeseydi keşke diyorum... Belli etmeden arkadan nasılda offf karıya bak der gibi baktıkları çok açık sinir bozucu ben o kadının yerine sinir oluyorum valla. Ayrıca kapalıyım ama bizede aaa şuna bak kapalı bide ama kıyafeti dizde bitiyoo tüm bacağı meydanda diyen var. Ne giysen sorun oluyor. Tabi iç çamaşırıyla dışarı çıkmış gibi dolaşanların kapalı açık fark etmez bence herkesin azdaha kapatsa iyi olcak demesi gerekir çünkü bir kadın bedenine vahşice bakılmasından hoşlanmamalı bence.Zaten yargılayıcı bakışların büyük çoğunluğu kadınlara ait. Biraz güzel giyinip süslensem, seninki gibi sözle ifade edilmese bile Sep, o bakışların hedefi oluyorum genelde. Neyin nefreti bu ya? Anlayan açıklasın lütfen.
OfffBen genelde onların giyim tarzı bu o şekilde giyiniyorlar benim için sorun yok diyorum. Ama gel gelelim bir erkeğin o kadına nasıl itici bir şekilde baktığını görünce kime kızıcağımı şaşırıyorum bakılmasını istemese giymez diyorum.. Sonra sıcak zaten anca bu şekilde daha rahat olunuyor diyorum... Sonra sıcak bassada yinede o iğrenç bakışı yemeseydi keşke diyorum... Belli etmeden arkadan nasılda offf karıya bak der gibi baktıkları çok açık sinir bozucu ben o kadının yerine sinir oluyorum valla. Ayrıca kapalıyım ama bizede aaa şuna bak kapalı bide ama kıyafeti dizde bitiyoo tüm bacağı meydanda diyen var. Ne giysen sorun oluyor. Tabi iç çamaşırıyla dışarı çıkmış gibi dolaşanların kapalı açık fark etmez bence herkesin azdaha kapatsa iyi olcak demesi gerekir çünkü bir kadın bedenine vahşice bakılmasından hoşlanmamalı bence.
ben ogullarımı iyi yetiştirmeye çalışıyorumda ne oluyor amca hala enişte babaanne dede faktörü varErkek anneleri evlatlarini misir prensi gibi yetistirdikce biz daha cok damga yeriz.
Adamlardaki özgüven kimsede yok.
O erkek demekle nokta konuluyor hep. O yapar sen elinin kirisin.
Daha dün konustum oglumu kiskanirim kizi kiskanmam. Oglum da oglum diyen bir anne adayiyla.
Oglunuzu alin da zincire vurun bize sizden aldigi kuduzu bulastirmasin.
Ileride gelinine cektiren kaynana modelleri.
Hemcinsimin yüz karalari!
Ben genelde onların giyim tarzı bu o şekilde giyiniyorlar benim için sorun yok diyorum. Ama gel gelelim bir erkeğin o kadına nasıl itici bir şekilde baktığını görünce kime kızıcağımı şaşırıyorum bakılmasını istemese giymez diyorum.. Sonra sıcak zaten anca bu şekilde daha rahat olunuyor diyorum... Sonra sıcak bassada yinede o iğrenç bakışı yemeseydi keşke diyorum... Belli etmeden arkadan nasılda offf karıya bak der gibi baktıkları çok açık sinir bozucu ben o kadının yerine sinir oluyorum valla. Ayrıca kapalıyım ama bizede aaa şuna bak kapalı bide ama kıyafeti dizde bitiyoo tüm bacağı meydanda diyen var. Ne giysen sorun oluyor. Tabi iç çamaşırıyla dışarı çıkmış gibi dolaşanların kapalı açık fark etmez bence herkesin azdaha kapatsa iyi olcak demesi gerekir çünkü bir kadın bedenine vahşice bakılmasından hoşlanmamalı bence.
ben ogullarımı iyi yetiştirmeye çalışıyorumda ne oluyor amca hala enişte babaanne dede faktörü var
Öyle demedim sadece düşünüyorum dedim kafam karışıyor manasında dedim. Ama bazı kişiler gerçekten öyle bilerek hatta ona bakan erkeğe gülerek karşılık verip bakmasını istediğini belli edende var. Fakat evli kadında giyiyor kısa şort ama sadece tarzı o olduğu için daha rahat ettiği için giydiğini fark edebiliyorsun. Bazen denk geliyorum erkeklerin nasıl baktığına o yüzden insan ne dese şaşırıyor. Yoksa kimseyi yargılamıyorum.
Bunların hepsini not alıp aynı yere pusu kurayım her akşam. Mutlaka denk gelecek.
Genelde bahsettiğiniz taciz durumları kontrolsüz göç sebebiyle akın akın Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanların istilasına uğramış olan canım Istanbul'da daha fazla oluyor.Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.
Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.
O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.
Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?
Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.
Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
Ben genelde onların giyim tarzı bu o şekilde giyiniyorlar benim için sorun yok diyorum. Ama gel gelelim bir erkeğin o kadına nasıl itici bir şekilde baktığını görünce kime kızıcağımı şaşırıyorum bakılmasını istemese giymez diyorum.. Sonra sıcak zaten anca bu şekilde daha rahat olunuyor diyorum... Sonra sıcak bassada yinede o iğrenç bakışı yemeseydi keşke diyorum... Belli etmeden arkadan nasılda offf karıya bak der gibi baktıkları çok açık sinir bozucu ben o kadının yerine sinir oluyorum valla. Ayrıca kapalıyım ama bizede aaa şuna bak kapalı bide ama kıyafeti dizde bitiyoo tüm bacağı meydanda diyen var. Ne giysen sorun oluyor. Tabi iç çamaşırıyla dışarı çıkmış gibi dolaşanların kapalı açık fark etmez bence herkesin azdaha kapatsa iyi olcak demesi gerekir çünkü bir kadın bedenine vahşice bakılmasından hoşlanmamalı bence.
Dün burda fake bi konu açıldı gören olmuştur belkı sevgilim günde 5 kere ilişki istiyor diye. Konu fake tamam ama birisi dedi ki bulmuş senın gibi bedava or... ister tabi. Sok oldum zihniyet bu bakış acısı bu. Kadının en buyukk düşmanı yıne kadın ve benım umudum yok artık
evet nasıl olacak bilmiyorum hiçIsimizin kolay oldugunu hicbir zaman söylemedim zaten. Hatta cok zor. Böyle bir degisiklik cok uzun zamanlar alir
15 sayfadır başka bir şey konuşmuşuz gibi, hayret...Kadın kendini kapatmayacak, erkek kendine hakim olmayı öğrenecek. Bu zihniyetten bahsediyoruz işte sayfalardır. Bir kadın çırılçıplak gezse dahi kimsenin ona bakmaya, taciz etmeye, tecavüz etmeye hakkı yok. Bunu öğrendiğiniz zaman yoluna girecek her şey.
Sebebte zaten erkeklerin kendine hakim olamaması. Bakmasa oh ne ala keşke öyle bir şey olsa herkes istediği gibi giyinse. Ama bir çok erkek var inadına 5 dakka boyunca öküz gibi bakıyorlar onlar hala ortalıktayken nasıl rahat giyinebilirsin ki? Hep taciz hep taciz. Doğru aslında gözlerini kapaması bir baktımı eğer tahrik olucağını biliyorsa ve olmasa bile ayy açıkmış dur bakayım diye tekrar bakmaması gerekiyor. Keşke bakmasalar ne rahat olur ama....Kadın kendini kapatmayacak, erkek kendine hakim olmayı öğrenecek. Bu zihniyetten bahsediyoruz işte sayfalardır. Bir kadın çırılçıplak gezse dahi kimsenin ona bakmaya, taciz etmeye, tecavüz etmeye hakkı yok. Bunu öğrendiğiniz zaman yoluna girecek her şey.
Dün burda fake bi konu açıldı gören olmuştur belkı sevgilim günde 5 kere ilişki istiyor diye. Konu fake tamam ama birisi dedi ki bulmuş senın gibi bedava or... ister tabi. Sok oldum zihniyet bu bakış acısı bu. Kadının en buyukk düşmanı yıne kadın ve benım umudum yok artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?