- 16 Eylül 2017
- 7.738
- 14.009
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
-
Burası bdv insanlar dertlerini paylaşıyor.Burda fikir almak istediğiniz konu nedir ?
Geçmiş olsun. Sizin olayınızı basitleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama tecavüz edilen kişinin rızası olduğuna dair karar çıkan mahkemeler varken sizin durumunuz şaşırtmadı beni. Hatta hayret verici buldum peşine düşüp bulmalarını bileYaklaşık 2-3 ay önce cinsel tacizden dolayı polise şikayetçi olmustum bir sonuç çıkmamıştı. Dün şahıs bulundu denerek polis merkezine çağrıldım yazılı ifadem alındı 3 saat orada bekledim. Şahıs gösterildi bu muydu diye emin değilim dedim. Olayın gerçekleştiği gün etraftan toplanan kamera kayıtlarıyla benim verdiğim esgal uyuyormuş. Kıyafet olarak. Neyse buraya kadar sorun yok.
Asıl sorun bu olayı jandarma olan bir arkadaşıma anlatmıştım dün gene onu aradım şahıs bulundu vs... Diye. Dedi ki 3 yıl ceza verilir 2 yıla düşürülür. Bunun da sadece 1 yılını yatar. Bir de somut delil olmadığı için(olay apartmanda gerceklestigi için kamera vs. Yok) bir sonuç çıkmayadabilir dedi. Bir de polis ve jandarma davalar faili meçhul kalmasın diye vakaları birbieriyle eslestirebiliyormuş. Bu adamın ilk vakası değil dünde benzer başka bir olaya karıştığı için alınmış. Şimdi en iyi ihtimalle bu adam 1 yıl yatıp çıkacak üzerine de başkalarını tacize devam mı edecek ? Arkadaşım dedi ki kadın beni taciz etti bile diyebilir. Adalet bu mu gerçekten yapanın yanına kar mı kalacak ? Bu olay bende travma yaratmadı ama yaratadabilirdi ben ömür boyu fiziksel temastan korkadabilirdim. Veya böyle şeyleri çok ah vah edip önemseyen biri de olabilirdim.
Aynen öyle ve gerçekten durup durup ben kendimi suçluyorum. Adamın tacizci olduğunu nasıl anlamadım biraz daha akıllı davransaydim da izin vermeseydim diye. Hatta o gün çağırdığım polislerden birine beni kandırarak bana dokundu deyince onayınız vardı yani ? Demişti o cümle hiç aklımdan çıkmıyorÇok geçmiş olsun. Maalesef cezalar ispatlansa bile yetersiz ve caydırıcı değil. Siz kim bilir kaçıncı kurbanisiniz.
Benimde hiç umudum yoktu. Olayı unutmuştum bile.Geçmiş olsun. Sizin olayınızı basitleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama tecavüz edilen kişinin rızası olduğuna dair karar çıkan mahkemeler varken sizin durumunuz şaşırtmadı beni. Hatta hayret verici buldum peşine düşüp bulmalarını bile
Keşke daha caydırıcı cezalar verilseydi, maalesef dediğiniz gibi olacak.Şimdi en iyi ihtimalle bu adam 1 yıl yatıp çıkacak üzerine de başkalarını tacize devam mı edecek ?
Cok pardon son kısmı okumamışım cocugu emzirirken göz atıyordum. Malesef yaptıkları yanlarına kar kalıyor, duygusal anlamda daha hassas ve güçlü yapıda olmayıp başına bu şekilde bir çirkinlik gelen kişilerde kendilerine zarar verebiliyor malesef...adalet sisteminde açık büyük. Gecmis olsun demekten başka bişey diyemiyorum dilerim bir daha yaşamak durumunda kalmazsinizBurası bdv insanlar dertlerini paylaşıyor.
Onlarca kişiyi taciz ediyorsun cezası sadece 1 yıl ne ala memleketİnsanın insanı öldürüp denetimli serbestlik bırakıldığı sistem bu herife 1 yıl hapiste ye iç yat cezası verirse gayet iyi.
O herif ceza almayacağını adı gb biliyor ondan rahat rahat yapıyor.ruh hastası bunlar yatırsınlar hastaneye tedavi etsinlerOnlarca kişiyi taciz ediyorsun cezası sadece 1 yıl ne ala memleket
İnsan benim başıma gelmez diyor. O zaman oturduğum mahallenkn olduğu yer çok tenhaydi. Etrafta kamera yoktu. Şey düşünmüştüm bu adam beni öldürseydi katılım bulunamazdı.Neye şaşırdın ki ? Bu ülkede öldürülen kadınlar, kimin öldürüldüğünü bildiği halde faili meçhul oluyor.
Bulunsa ne olacaktı ? Ben hiç inanmıyorum adaletin işleyişine. Valla linç edeceklerde etsin umurumda değil. Ama serbest bırakılırdı :) Takım elbiseden indirim yapılan bir ülkeyiz biz.İnsan benim başıma gelmez diyor. O zaman oturduğum mahallenkn olduğu yer çok tenhaydi. Etrafta kamera yoktu. Şey düşünmüştüm bu adam beni öldürseydi katılım bulunamazdı.
Tacize uğramadan ve öldürülmeden nasıl yaşarızı öğrenmeye çalışıyoruz. Var mı bi tavsiyeniz ?Burda fikir almak istediğiniz konu nedir ?
Son kısmı okuyamamışım cocugu emzirirken bakıyordum konu sahibine durumu açıkladım az evvelTacize uğramadan ve öldürülmeden nasıl yaşarızı öğrenmeye çalışıyoruz. Var mı bi tavsiyeniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?