Tacizlerle baş etmek

Nxnckdjck

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
766
307
123
Bir tek ben değilim ama yinede çoğu insanın yaşadığından daha çok yaşadım ben bu olayları gördüğüm tacizleri anlatmak istemiyorum su an sadece baş etmek istiyorum aranızda vardır mutlaka siz de benim gibi sustunuz mu çünkü ben o sesini çıkarmayıp utananlardanim ama artık sessiz kalmayacağım ama yaşadıklarinizla nasıl baş ediyorsunuz. Şehir değiştirdim hepsi orda kaldı ama yine içimde bir yerlerde kemiriyor beni nefret var sinir var elleri kırılsın istiyorum mesela yada başlarına kötü birşey gelsin eskiden inanırdim ama artık inanmıyorum derdim hep başlarına kötü birşey gelecek diye ama herkes hayatına devam ediyor. O yüzden belki içimdeki nefret siz nasıl baş ediyorsunuz ben unutmak istiyorum nefret etmek istemiyorum. Sevdiğim bir erkekle randevuya çıkamıyorum. Başıma birşey gelicek diye çocuktan değil çevreden artık nasıl bir hale geldim lütfen yardım edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de yasadim. Elle tacizi (elini degdirme, gecerken surtme gibi) 3-4 defa yasadim ama oturup bunu dusunmedim. Olaydan bikac saag sonra baska seylerle ilgilenio hayatima devam ettim. Boyle konular olmasa aklima bile gelmez. Tepki verebiliyorsaniz ki verin, bunu o an yapin ve unutmaya calisin.

Bir tek ben değilim ama yinede çoğu insanın yaşadığından daha çok yaşadım ben bu olayları gördüğüm tacizleri anlatmak istemiyorum su an sadece baş etmek istiyorum aranızda vardır mutlaka siz de benim gibi sustunuz mu çünkü ben o sesini çıkarmayıp utananlardanim ama artık sessiz kalmayacağım ama yaşadıklarinizla nasıl baş ediyorsunuz. Şehir değiştirdim hepsi orda kaldı ama yine içimde bir yerlerde kemiriyor beni nefret var sinir var elleri kırılsın istiyorum mesela yada başlarına kötü birşey gelsin eskiden inanırdim ama artık inanmıyorum derdim hep başlarına kötü birşey gelecek diye ama herkes hayatına devam ediyor. O yüzden belki içimdeki nefret siz nasıl baş ediyorsunuz ben unutmak istiyorum nefret etmek istemiyorum

Sessiz kalmayın bu durumlara.
Sessiz kalmayın çünkü burada haksız olan siz değil o adiler.
Sessiz kalmayın çünkü siz sessiz kaldıkça aynı şey başkalarının başına gelecek .
Sessiz kaldıkça onlar güçlenecekler ve zıvanadan çıkacaklar.
Ne olursa olsun göz yummayın lütfen. Gerekiyorsa profesyonel destek alın.
Ama ne olursa olsun sessiz kalmayın. Lütfennn. Kimse sizin hayatınızı kısıtlayamaz.

Ben bikere işe giderken otobüste çok fena taciz edildim.. ve gerçekten bazen aklıma geldikçe hep beddua ediyorum.. yanımda dedikoducu bi komşu vardı o yüzden ses edemedim.. ama bundan sonra başıma öyle bişey gelse kim olursa olsun ortalığı ayağa kaldırırım çok piişmanım ses etmediğime.. o şerefsiz yüzünden otobüste ayakta yolculuk yapamıyorum kaç yıl olmuş.. Allah kahretsin onları inşallah namussuz erkekler her yerde var..

Ben bikere işe giderken otobüste çok fena taciz edildim.. ve gerçekten bazen aklıma geldikçe hep beddua ediyorum.. yanımda dedikoducu bi komşu vardı o yüzden ses edemedim.. ama bundan sonra başıma öyle bişey gelse kim olursa olsun ortalığı ayağa kaldırırım çok piişmanım ses etmediğime.. o şerefsiz yüzünden otobüste ayakta yolculuk yapamıyorum kaç yıl olmuş.. Allah kahretsin onları inşallah namussuz erkekler her yerde var..
Benimde var böle korkularım ben otobüste kimse ile göz göze gelmemek için çok uğraşıyorum bazıları var bilirsiniz dik dik bakarlar ya başlıyor içimde bir korku evime gidipte kapıyı kapatana kadar korka korka arkama bakiyorum

Benimde var böle korkularım ben otobüste kimse ile göz göze gelmemek için çok uğraşıyorum bazıları var bilirsiniz dik dik bakarlar ya başlıyor içimde bir korku evime gidipte kapıyı kapatana kadar korka korka arkama bakiyorum
Valla canım ben birde geçen gün dolmuşta tacize uğradım.. adam tam karşımdaydı ikimiz kalmıştık bide bitane karı koca çifti.. yanımda oğlum anne anne diye konuşuyor bana bişeyler anlatıyor bu şerefsiz bana baka baka şarkı mırıldanıyor.. hem oğlum var hem hamileyim beni takip etseydi basacaktım yaygarayı ama inmedi benim indiğim yerde yoksa valla kıyameti koparırdım.. gece artık çok geç dönmüyorum eve. Bilmiyorum onların bacısı anası eşi yokmu yaa.. sokağa çıkmaya korkuyorum..

Sanırım kadın olup da maalesef tacize uğramayan insan yok; ne acı.

Aklımda kalan en belirgin taciz durumunu üni.de yaşadım. Ya birinci sınıftım ya iki; şehirde yeniydim.
Sabah lab. dersim vardı erken bir saatte; ben de otobüsle gitmek istemedim, sabah yürüyüşü olsun açılırım dedim. Altımda kısa kloş bi etek vardı, üstümde yanlış hatırlamıyorsam kapüşonlu bir şeyler. İki kişi peşime takıldı, yollar o saatlerde tenha... Çabuk fark ettim, zaten laf atmaya başlamışlardı. Hiç tereddüt etmedim, durdum, arkamı döndüm ve avazım çıktığı kadar "İmdat adam öldürüyorlar, imdat yardım edin" diye bağırdım, millet filan pencerelere çıktı sabah sessizliğinde. Bir kaçışları vardı ki totolarını döve döve anlatamam.

Sessiz davransam, daha ileri gidebilirlerdi muhtemelen. Onlar ileri gitmeden, ben gidilecek en ileri bağırdım.
Zaten ufak tefek tacizlerde (Tacizin de ufak tefeği olmaz gerçi) ortalığı yıkıyorum ve sessiz kalınmamalı diyorum.

Bi de en az bir savunma sporunu bilmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Bu illa tacizlik bir durum için değil, kapkaçı var bilmem nesi var; insan kendini mümkün mertebe savunabilecek donanımda olmalı. Taekwondo biliyorum ama kaç sene geçti, muhtemelen hamlamışımdır. Oğlum biraz daha büyüsün, en erken ne zaman başlanabiliyorsa soruşturup onunla birlikte, krav maga ya da muay thai öğreneceğim. Ana oğul bahaneyle kendimizi savunmayı öğrenmiş oluruz. Bi şey olursa da (Allah korusun) en azından polis gelene kadar elimiz boş durmaz.

Ve belki doğru belki değil ama çantamda/cebimde ufak bi çakı taşırım bazen.
Arabamın koltuğunun altında da haydar durur, nolur nolmaz.

Son düzenleme:
Ben taciz yüzünden evimden, şehrimden, işimden en acısı en yakın arkadasımdan oldum. Tacizci patronumdu. Davacı oldum,elimde somut veriler (goruntu, sms) herif berat etti. Sahit en yakın atkadasım ve mesai arkadasımdı. Ben kaybetsem de yilmadim ve tacize razi olmadım. Hepsini yıktım. Sakın razı olmayın

Ben taciz yüzünden evimden, şehrimden, işimden en acısı en yakın arkadasımdan oldum. Tacizci patronumdu. Davacı oldum,elimde somut veriler (goruntu, sms) herif berat etti. Sahit en yakın atkadasım ve mesai arkadasımdı. Ben kaybetsem de yilmadim ve tacize razi olmadım. Hepsini yıktım. Sakın razı olmayın
Ben dışarı hele de bir erkekle öle randevu falan nasıl korkuyorum ya ne yapicaz bole

Bir tek ben değilim ama yinede çoğu insanın yaşadığından daha çok yaşadım ben bu olayları gördüğüm tacizleri anlatmak istemiyorum su an sadece baş etmek istiyorum aranızda vardır mutlaka siz de benim gibi sustunuz mu çünkü ben o sesini çıkarmayıp utananlardanim ama artık sessiz kalmayacağım ama yaşadıklarinizla nasıl baş ediyorsunuz. Şehir değiştirdim hepsi orda kaldı ama yine içimde bir yerlerde kemiriyor beni nefret var sinir var elleri kırılsın istiyorum mesela yada başlarına kötü birşey gelsin eskiden inanırdim ama artık inanmıyorum derdim hep başlarına kötü birşey gelecek diye ama herkes hayatına devam ediyor. O yüzden belki içimdeki nefret siz nasıl baş ediyorsunuz ben unutmak istiyorum nefret etmek istemiyorum. Sevdiğim bir erkekle randevuya çıkamıyorum. Başıma birşey gelicek diye çocuktan değil çevreden artık nasıl bir hale geldim lütfen yardım edin
Bana dik dik bakıp göz kırpan bir adama ne bakıyorsun hayvan verir diye bağırdım kalabalık bir ortamda inanır mısın bir Allah'ın kulu arkamda durmadı adamda psi pis sırıtıp gitti

Ben 6 yaşında birçok kez tacize uğradım , ilk anlam veremedim ,sonra aileme anlattım .babam kemiklerini kırdı p.zevengin, şikayet de etti .uzun bir süre erkeklerden tiksindim, terapi de alıyordum ama unutmam zaman aldı .sonrasında lisedeyken tekrar tacize uğradım .hayvan herif arkamdan saldırdı okula giderken ve memelerimi avuçladı .neye uğradığımı şaşırdım, ilk şoku atlattiktan sonra elinden kurtulup saldırdım .parmaklarımı gözünün içine soktum .kör olmuştur inşallah .bağıra bağıra sesim kısıldı ,etrafıma bayagi bi insan yığıldı .onu bulamadılar ama ,kaçtı ş.erefsiz! Yine terapi aldım ve zamanla düzeldim .bu süreçte canım babamın çok yardımı oldu .bana destek olmasaydı çok yanlış şeyler yapabilirdim. yaşadığım tacizleri hatırlayınca içim bir tuhaf oldu yine ,nefretle doldum .

Ben minibuste yasamistim. Yanima oturan adam kolunu koluma surterek degisik hareketler yapmaya calisiyordu. Ayaga kalktim patlattim kafasina tokadi sapik var taciz ediyor beni diye bastim cigligi. Adam kacti hemen tabi. Tek bu degil tabi sozlu tacizlere de ugradim. Ama bu isin ana formulu susmamak rezalet cikarmak bagirmak. Sustukca cesaret aliyorlar daha ileri gidiyorlar. Kesinlikle tacize sessiz kalmayin sesinizi cikarmadikca her seferinde derecesi katlanarak artacak

O kadar çok tacize uğradımki bakışla,sözle, elle veya bedensel temas şeklinde Allah hepsinin binlerce belasını versin! Hepsine de istisnasız (çocukluk dönemim hariç) tekme tokat giriştim, elimdem zor aldılar adamları,ağzını burnunu kanattıklarım oldu , bazılarını da ben girişince çevre de girişti falan.. Oh valla bu konuda içim rahat hepsinden intikamımı aldım içim soğudu. Bakışa bile tepki veriyorum artık nasıl bi psikolojiye girdiysem..
Zaten otobüse dolmuşa yıllardır binmiyorum.. en son geçen sene mecbur kaldım minibuse bindim yanımda eltim vardı eteği normal diz hizasındaydı, bi tanesi öküz gibi bakıyodu arkada orta bölümde oturanlardan biri biz de ayaktaydık.. Aramızda da insanlar olduğu halde adam resmen kafasını eğip eğip aradan kızın bacağına bakıyodu.. biraz sonra aradaki ayakta duranlar inince yanına gittim ne bakıyosun dedim üstüne yürüdüm adamın,suriyeliymiş anlamıyo gibi falan yaptı, hemen yanındaki bi genç delikanlı benim yerime adama tekme yumruk girişip dolmuştan attı. 1 seneden uzun yine binmedim çünkü ne zaman binsem vukuat çıkarıyorum.
Ben döverek başediyorum, hatta abartmıyorum öldürmeye kadar giderim.. Kendime de başkasına da görsem asla gözyümmam.

Hepimiz tacize uğruyoruz, yanlış anlamayın normalleştirmek için söylemedim. Kesinlikle tepki göstermekten yanayım, gösterdim de. Ama sizin anlatımınızdan ben sanki tacizden de fazlası var hissine kapıldım. Tecavüze falan mı uğradınız? Bu kadar etkilenmeniz normal değil.

Bu tür manyakların oldugu yerde her bayanın başına gelir. Önemli olan ses çıkarmak. Ahlakımiz bozuldu. Seni pısırık sessiz görünce daha cok yapiyorlar. Okuyan muylaka çıkmıştir gecen hafta avmd3 bu olay başıma geldi takip edild

Back
X