• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tadilimi zehir etmelerinden korkuyorum:(

Aynen katiliyorum. Maalesef Yurtdisinda yasamiyorlarsa anlamalari imkansiz.

Topuklu ayakkabi da o yuzden :) Senede 1 banyo yaptiklari icin parfum , tirnaklarin pisliklerini saklamak icin french manikur haha :)
Kaçıncı yüzyıldan bahsediyorsunuz Allahaşkına?
Yazın türkiyede özellikle istanbulda toplu taşımayı hiç kullandınız mı? Yurdum insanının mis! doğal parfüm kokusunu?

Kaçıncı yüzyıldan bahsediyorsunuz Allahaşkına?
Yazın türkiyede özellikle istanbulda toplu taşımayı hiç kullandınız mı? Yurdum insanının mis! doğal parfüm kokusunu?
yahu tabi ki gecmis zamanlar ortacag falan :) espiri olsun diye yazdim. Ben de yurtdisindayim ama her yaz iple cekiyorum guzel Izmirime gelmek icin :) Toplu tasima acikcasi senelerdir kullanmiyorum ama havaalaninda bile farkediliyor dediginiz dogal parfum kokusu :)
Cok banal olacak ama insan yurtdisinda olunca acayip bir ozlem duyuyor ulkesine. Benim ailem yanima geliyor aylarca kaliyor ama ben her yaz gitmezsem rahat edemiyorum.
Herneyse yazdiklarim baya bir kopuk oldu :)

Tatilini ister erkene al ister geçe kardeşi evleniyor gitmiyecek mi düğüne bazılarıda pek garip. Yardım konusuna gelince durumunuz yoksa yapmazsınız yardım takınızı takar gecersiniz

Yurtdışında yaşayanların bu ülkem de ülkem demesi tamamen davulun sesinin uzaktan hoş gelmesi. Bir kaç yıl önce eşimin bir akrabası ziyarete gelmişti. Muhabbet işte vatan millet sakarya, güzel vatanım, orda ırkçılık var vs bildik muhabbetler. Dedim dönmeyi düşünmez misiniz. Kadından aldığım cevap şu "yoo yoo yoo yoo hayır yoo hayır" sanki benle cehenneme gelir misin demişim gibi. Sonra gerekçeler başladı işte para biriktiriyoruz da 3 çocuğumun eğitimi de. Eee noldu hani caanım ülkem?

Sahiden de var ama yerlerde köpek b*kuna basmayalim diye kafamız yerde yürüyoruz :KK70:
Kimmis neymiş bu Avrupa anasını satıyım :işsiz:
Parfümü de zamanında b*k kokusunu bastırmak için icat etmişler zaten :KK70:
Camdan atarlarmis bi kabin içine yapıp, Osmanlı ise wc kullanıyordu :KK48::rapci:
Kurban olayım ülkeme :21:
:70: :70:

Ya arkadaşlar gelin diyoruz sizede yazık :70:

Konu sahibi sen fazla müdahale etme ne kadar üstelersen o kadar kötü olur

Yurtdışında yaşayanların bu ülkem de ülkem demesi tamamen davulun sesinin uzaktan hoş gelmesi. Bir kaç yıl önce eşimin bir akrabası ziyarete gelmişti. Muhabbet işte vatan millet sakarya, güzel vatanım, orda ırkçılık var vs bildik muhabbetler. Dedim dönmeyi düşünmez misiniz. Kadından aldığım cevap şu "yoo yoo yoo yoo hayır yoo hayır" sanki benle cehenneme gelir misin demişim gibi. Sonra gerekçeler başladı işte para biriktiriyoruz da 3 çocuğumun eğitimi de. Eee noldu hani caanım ülkem?
Çok komik la bunlar :70:

Maalesef yurtdisinda yasayincaherkes sanki havadan para kazaniyormussun duygusuna kapilip beklenti icine giriyo. Bunu ne yaparsan yap engelleyemezsin. Olmadi bir hafta erken cikin tatile onlara soylemeyin. Tatiliniz bitince de dugune gidersiniz. Maddi konudakiduruma da esinin tavrini koyup net olmasi lazim

Eşiniz ne diyor bu duruma kaç kişi sormuş cevap vermemişsiniz hala. Gerçi o evet yaparım diyorsa da siz alın ipleri elinize arayın kayınvalideyi verip veriştirin yıllardır ses etmedim beni enayi mi sandınız deyin.
Eşiniz ne diyor bu duruma kaç kişi sormuş cevap vermemişsiniz hala. Gerçi o evet yaparım diyorsa da siz alın ipleri elinize arayın kayınvalideyi verip veriştirin yıllardır ses etmedim beni enayi mi sandınız deyin.
Kusura bakmayin iste oldugum icin arkadaslarin coguna cevap yazma firsati bulamadim. Esim yazik iki arada kalmis hem beni hakli bulup üzmekten korkuyor hem ailesine yapamam deyip onlari kirmaktan korkuyor. Biliyorum ki bu duruma cok üzülüyor ama onlarin artik birakalim 40 yasina gelmis daha kendisine yeni yuva kurmus bize simdiye kadar yapti artik huzuru bozulmasin diye biraz cekilmeleri gerekmiyormu.

Türkiye Avrupa karşılaştırması 2. yarı, heyecan dorukta, Türkiye takımı rakip sahasına emin adımlarla ilerliyor sayın seyirciler, haydii haydiiii gol geliyor nefesler tutuldu bir çalım hareketi top ağlarla buluşuyor gooooollll gollllllll, ağlamak istiyorum sayın seyirciler...

Hanımlar hayırdır yine bir konu, yine bir kıyaslama.

Konu evlenen erkek kardeş, kardeşe düğün için yardım yapacaksın diyen bir anne ve yurtdışındaki çiftin tatil planlarıyken doğal parfüm kokuları ve köpek dışkılarına nasıl geçildi?

Valla canım vermeyin para mara bizden çok kimse vermemiştir 2 tane bina yapılacak paramız gtti ama en kötü biziz şuan 1 kuruşum kimseye gecmiyo

Şu gurbetçilerin tatil için Türkiye’ye gelmelerini de anlamıyorum ki. Git Filipinler’e, Güney Amerika’ya falan. Madem herkesten uzak bir tatil istiyorsunuz farklı bir yere gidin. Türkiye’de yazın denize girecek sessiz sahil bile yok. Her yer dolu.
Antalyaya bodruma giden gurbetçi görmedim ben . :halay: bitane bile görmedim , bilmiyorum belkide benim gurbetçi akrabalar öyle , türkiyeye de kredi çekip geliyorlar , havasİda çabası :oha:

Kusura bakmayin arkadaslar türkcem iyi olmaya bilir yazi hatalari oldugu icin bazi arkadaslar düzeltmeye calismis. Esimin bu konu hakindaki düsüncesini soran arkadaslarada iste oldugum icin cevap yazamadigim icin özürdillerim.esimde iki arada kalmis gibi ve üzüldügünü biliyorum.40 yasina gelmis uc senedir kendisine yuva kurmus artik onlardan bir anlayis bekliyor yaparim ama hepsinin altindan cikamam diyor.

Valla canım vermeyin para mara bizden çok kimse vermemiştir 2 tane bina yapılacak paramız gtti ama en kötü biziz şuan 1 kuruşum kimseye gecmiyo
Aynen valla gecen yil kv yanimiza getirdik uc ayligina esimle konusurken sanki 20 yil calisip onlara bakan esim degilmis gibi sen ne yaptin ki deyip durdu esim benim arkadaslarimin hepsinin cocuklari var ben size bakacam diye 40 yasindayim daha yeni yuva kuruyorum deyince evlenseydin kiz beyendiremedik deyip yapilan herseyi unutular. Ve biliyorum ki esim bu borclarida üzerine alirsa onlarin umurunda olmayacak fabrikada calisiyorlar paralari var ödesinler deyip gececekler.

Şöyle bi geçmişe gidelim dedim ama köpek pisliği gecerli yeminlen :KK70:
Sahipleri alip atmaları gerekiyor normalde ama kimse umursamıyor bulduğu yere işetiyorlar :duduk:
Gerçi her yerde mi böyle bilmiyorum bu bahsettigim avrupa ulkesi Fransa.. Hemi de özellikle gelinlik almaya geldikleri, ask şehri dedikleri Paris :KK70: sehirin pisliği dışında fena degil :)

Tursuz gittiğim ilk Avrupa ülkesi Fransa'ydı benim, aynen gitmeden önce kafamda nasıl elit, nasıl romantik bir ortam var. Bana göre ülke komple abdi ipekçi caddesine benziyor bir kere. İnsanları soğuk yapılı, turistlerden hiç haz etmiyorlar ama kurallara çok saygılılar ve ülkece çok şık parizyen bir moda anlayışları var :KK53: Böyle bir imajı vardı kafamda Fransanın.

Sonra gidince bir gördüm her yer fare, özellikle Güney Fransa taraflarında havalandırmasız yerler inanılmaz ağır kokuyor -metrobüse kötü diyorsanız bir de ülkece deniz ürünleriyle beslenip havalandırmasız ortamlarda takıldığımızı hayal edin :kusmuk:- ve her yer evsiz, ama cidden her yer, metroda mesela zar zor bir asansör bulup kapısını açıyorsun, hop içinden çıplak evsiz bir adam çıkıyor, sokakları zaten saymıyorum, hatta mülk sahipleri pervazı olan kısmen korunaklı alanlara evsizler yerleşmesinler diye sıra sıra dikenli betonlar filan yerleştiriyorlar.

İnsanları da gayet ateşli çıktı, metronun içinde canı istedi diye yana yakıla çakmak arayıp sigarasını yakan bir adam, gişe görevlisiyle 2 metre öteden basbas kavga eden bir kadın, otobüste türk teyzesi huysuzluğunda kavga çıkartan bir teyzeye ve sokak ortasında itişmeli kakışmalı birbirine giren bir çifte denk gelmiştim seyahatim boyunca. Bir de üzerine tüm önyargılarımı yıkarcasına gayet sevimli ve yardımseverdiler. Adres tarif etmek için ciddi çaba harcamalar, merdivenlerde bavulunu alıp taşımalar, aynı asansöre binince 'Ay havada çok sıcak, Sen nerelisin?, neredesinden?' diye muhabbet açan teyzeler. Türklerle tek farkları nüfusun daha yaşlı oluşu ve kucak köpeklerinin çok popüler olmasıydı bence. Şuanda aşk, şarap ve moda diyarından çok Türkiye'nin az daha kasvetli bir versiyonu olarak kodlu kafamda Fransa.

Euro Türkiye'de değerleniyor diye adimiz bedavaciya çıkıyor. Kendi vatanımız dururken elin gavurlarinin memleketinde ne isimiz varsa. Insan kuru otu bile özlüyor. Ezan sesi duymak varken napalim elalemin ülkesinde..

Ekmek parasini kazandiginiz yer, cocuklariniz egitim gördügü yeri "gavurlar" ve "elalemin ülkesi" diye kücümseyin siz. Hasret o kadar büyük ise, buyur gidin tasinin Türkiyeye. Sizi durduran yok sonucta.

Yazik diyorum sizler icin, yazik.

Ve konu sahibi icin diyorum ki esin ile konusmalisin. Elbette kardesini yardim edebilir fakat enayi degilsiniz. Altin parasini ya kardesi ödesin, yada kv'de ödesin. Ha esin halen ödemek istiyorsa "buyur ama ben yokmu, git kendi paranla öde" dersin ve sen kendi kazandigin paranin bir cigidini verme esine. Baska insanlar sefasini sürsün diye calismiyorsun sen.

Son düzenleme:
Maddi açıdan yardım ederseniz tatilinzde kısmak zorunda kalcaksınız anladığm kadarıyla..
bol bol alışverş yap evin eksiklerini eşyalarını full tamamla. Gitseniz bile çok az bütçeyle gidin..
eşinize güvenip mi düğün yapacakmış koca adam. Nefret ediyorum başkalarından geçinenlere. Maddi durumumuz kötü deyin sürekli yoksa ev alacakları zmn araba alacakları zmn ilk Sizden isteyecekler.. bide psikolojik baskı uyguluyorlar abisisn bilmem ne diye.

Back
X