• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tadilimi zehir etmelerinden korkuyorum:(

Tamam da kardeşi evleniyor her zaman olan bir şey değil sonuçta tabii ki gidecek ne demek birşey çıksa da gitmesek hiç olur mu öyle şey ve tabii biraz yardım yapabilir ağabey olarak ama bütçesi doğrultusunda tabii ki yani bu gibi durumlarda hesap yapılmaz hiç olmazsa bir bilezik alacaksınız. Sizin aileniz yanınızda onlarla tatillere de gitmişsiniz sizin aileniz olunca sorun olmuyor onun olunca mı sorun oluyor siz tatil yapacaksınız diye evlenmesin mi.. kaldı ki birkaç hafta izniniz vardır düğün olunca makul bir yere gidersiniz
Ben bir bileziginde degilim üc bilezikte takarim.ama calismayan kaynim ve kv abi yazin turkiye ye gelecek tum altinlarin masraflari uzerine alacak diye etrafa konusmuslar bize hepsini aldirip borclandirip buraya geri gönderecekler.tatilde de degilim 4 haftalik iznimi köydede geciririm hic sorun degil ama tek istedigim huzurla geri dönmek bir sürü borcla degil.

Asil sizin üslübünüz ne? Kim size herhangi bir ülkedeki insanlar icin gavur diye kücümseme hakki veriyor? Bu ne atar?
Ben kimsenin temsilcisi degilim. Bende avrupada yasayan biriyim ve sizin gibileri cok görüyorum burda. Vatan millet sakarya deyip, asla Türkiyeye tasinmayan ama avrupadaki sosyal devletten faydalanan ve oradaki halki kücümseyen. Sonrada irkcilikten sikayet ediliyor.

Hicte zorunluk yok bu arada. Avrupa size ne olur gitmeyin demiyor. Gavur ülkesi ise saniye durmayin, gidin o sevdiginiz Türkiyeye. Ha hayatim avrupada daha iyi diyorsaniz, gidip nankörlük yaparak o ülkeyi kücümsemeyin. Burdaki diger Türkleri zan altinda birakiyorsunuz, irkciligin cogalmasina yardim ediyorsunuz.

Neyse sizin ile basit mahale kavgasi edecek halim yok. Bu yukardaki sorularimin hicbirine cevap vermiyeceginizi biliyorum. Konuyu dagitmakta istemiyorum, gereksiz (cünkü bir sonuca asla varilmayacak) polemigede girmek istemiyorum.Hali ile bu size son mesajim olacak. Iyi forumlar diliyorum.size.

Hay agiziniza saglik.

Yorumları okursanız derdin bu kadar basit olmadığını görürsünüz.(ayrıca ilk mesajda da anlaşılıyor ama anlamayanlar için açıklama getirildi diğer sayfalarda). Kardeşinin düğününü abinin yapması bekleniyor, kız tarafıyla bile bu şekilde konuşuluyor.

Konu sahibi yerinde olsan(ben sakin bir insanımdır normalde ama dayanamazdım bu duruma) gemileri yakar resti çekerdim. Sanmayın ki düğünü yapsanız burada bitecek, çalışmayan kardeşe, eşine, olacak çocuklarına ömür boyu bakacaksınız. F Fatmayusuffumm
Bende normalde sakin biriyimdir.ama simdiye kadar yapilanlari inkär eden kv calismayip abisine guvenen bir kayin beni cileden cikardi.sanki tum evlenenler baskalarina guvenerekmi dügün yapiyorlar.valla ben esimle konusacagimi konusurum yok anlamayip borclanirsa kv dönüp oglun size simdiye kadar size nasil baktiysa öyle devam etsin ama bensiz kaynima sen yuvanda mutlu ol der isin icinden cikarim ben annesidir harcligini her ay gönderdim ama beni kimse enayi diye bilmesine izin vermem.

canım boşuna bu stresin eşin zaten demiş
yardım edemem diye sıkma tatlı canını
ALLAHIN dediği olur

Şu gurbetçilerin tatil için Türkiye’ye gelmelerini de anlamıyorum ki. Git Filipinler’e, Güney Amerika’ya falan. Madem herkesten uzak bir tatil istiyorsunuz farklı bir yere gidin. Türkiye’de yazın denize girecek sessiz sahil bile yok. Her yer dolu.

Konu sahibi daha anadilini doğru düzgün bilmiyor, Filipinler’e Güney Amerika’ya nasıl gidecek de tatil yapacak:olamaz:

Bende normalde sakin biriyimdir.ama simdiye kadar yapilanlari inkär eden kv calismayip abisine guvenen bir kayin beni cileden cikardi.sanki tum evlenenler baskalarina guvenerekmi dügün yapiyorlar.valla ben esimle konusacagimi konusurum yok anlamayip borclanirsa kv dönüp oglun size simdiye kadar size nasil baktiysa öyle devam etsin ama bensiz kaynima sen yuvanda mutlu ol der isin icinden cikarim ben annesidir harcligini her ay gönderdim ama beni kimse enayi diye bilmesine izin vermem.
Eşinle konuşacaksın. Gerekirse işten çıkmakla tehdit et. Kaynının düğününü yapmak için çalışmıyorsun sonuçta. Bakın buran ne fikir alırsanız alın iş tamamen eşinizde.

Konu sahibi daha anadilini doğru düzgün bilmiyor, Filipinler’e Güney Amerika’ya nasıl gidecek de tatil yapacak:olamaz:
bu nasil bir kucumseme? o kullandiginiz smiley i hakikaten uygulayin, ve su cumlenizden utanin. bir tane harfin yanlis yazilmasi sebebiyle konuyu nerelere goturdunuz, kara cahir insan yaptiniz kadini. gercekten utanin.

konu sahibi; bisuru gurbetci o 4 haftayi daha dogru degerlendiriyor. seneler once memleketten disari cikilmazdi evet, kucuk cocukken tatillerimiz memlekette gecerdi deniz meniz gormezdik. ama bizler biraz buyuyunce artik denizlere, sarkli sehirlere goturmeye basladi ailemiz bizi sagolsunlar. yeni generasyon zaten artik tek yerde bagli kalmiyor, 8/10 gun tatil koyu, bir hafta memleket, bir hafta ulkede turlama filan..gayet dogal. tatilinizden neden vazgeciyorsunuz ki. hem dugunu yapin, hediyenizi takin, belki ufak bi sekilde destek cikarsiniz, hemen akabindede atlayin gidin bi tatil koyune. koy yerinde 4 hafta gecer mi yahu.

Ben gorevimi yaparim aile abi abla olarak ama bana guvenerekte evlenecekse hic kusura bakmasin.
Tatil konusunda seni cok iyi anliyorum. Butun yil ev, is , is, ev ayni tempo, insan bu stresi ustunden atmak istiyor tabi. Ben 3 yil oldu turkiyeye gitmeyeli, burnumda tutuyor kokusu ezani arabalarin mazot kokusu bile dusun yani o kadar ozlem var icimde.
Bazi yorumlarda hayretler dogrusu, guzelim turkiyem dururken yabanci ulkeye neden gideyim, AllahAllah. Tatil yerinede Tadil yazmissin buna takanlar olmus aman ne buyuk ayipp ne buyuk ayipp tuh cok uzuldum , turkce ogretmenleri kayniyor etraf mashaAllah:rolleyes:

Bence Turkiyeye gitmesen ayarlayin gideceginiz tatil yerine, cunku TR ye gittinmi bi sekilde olmuyor helede esinin ailesi ordaysa.

Asil sizin üslübünüz ne? Kim size herhangi bir ülkedeki insanlar icin gavur diye kücümseme hakki veriyor? Bu ne atar?
Ben kimsenin temsilcisi degilim. Bende avrupada yasayan biriyim ve sizin gibileri cok görüyorum burda. Vatan millet sakarya deyip, asla Türkiyeye tasinmayan ama avrupadaki sosyal devletten faydalanan ve oradaki halki kücümseyen. Sonrada irkcilikten sikayet ediliyor.

Hicte zorunluk yok bu arada. Avrupa size ne olur gitmeyin demiyor. Gavur ülkesi ise saniye durmayin, gidin o sevdiginiz Türkiyeye. Ha hayatim avrupada daha iyi diyorsaniz, gidip nankörlük yaparak o ülkeyi kücümsemeyin. Burdaki diger Türkleri zan altinda birakiyorsunuz, irkciligin cogalmasina yardim ediyorsunuz.

Neyse sizin ile basit mahale kavgasi edecek halim yok. Bu yukardaki sorularimin hicbirine cevap vermiyeceginizi biliyorum. Konuyu dagitmakta istemiyorum, gereksiz (cünkü bir sonuca asla varilmayacak) polemigede girmek istemiyorum.Hali ile bu size son mesajim olacak. Iyi forumlar diliyorum.size.
avrupada yasayıpta orayı kötülemiyolarmı keske söyle bisey olsa bırak arkadasım devlet görse ve sınır dısı etse bunları göriyim o zaman senin sevgini

Gayet güzel okudum konuyu. :işsiz: Konu sahibi para konusunda haklı, bütün düğün masraflarını onların karşılaması tabii ki olacak iş değil. Fakat evlenen kişi kaynı ve konu sahibi bir engel çıksada gidemesek diye dua ediyorum diyor yani bir tatil için gereksiz geldi, düğüne gidilir en fazla 1 hafta durulur sonra tatilde yapılır.
tatil dediği turkiyeye memlekete gitmek .bütün masrafları bana yaptıracaklar diye strese girmiş kadıncağız haklı olarak

Antalyaya bodruma giden gurbetçi görmedim ben . :halay: bitane bile görmedim , bilmiyorum belkide benim gurbetçi akrabalar öyle , türkiyeye de kredi çekip geliyorlar , havasİda çabası :oha:
turizme çok katkıları var Avrupalı türklerin hatta tekstil inşaat kuyum vb bir çok sektöre de mutlaka gelsinler.gelinnnn gelinnn diyorum ben

okuma yazmayı almanya da öğrenen ilkokul mezunu bile olmayan bir akrabam dünyayı gezdi neredeyse.uyanıklıkta hepimizi suya götürür susuz getirir.kadın başıyla turkıyeden 10 daire 1 yazlık 2 dükkan aldı .ha duyduğuma göre hala birikmişi de varmış ha ha

Ben gorevimi yaparim aile abi abla olarak ama bana guvenerekte evlenecekse hic kusura bakmasin.
Tatil konusunda seni cok iyi anliyorum. Butun yil ev, is , is, ev ayni tempo, insan bu stresi ustunden atmak istiyor tabi. Ben 3 yil oldu turkiyeye gitmeyeli, burnumda tutuyor kokusu ezani arabalarin mazot kokusu bile dusun yani o kadar ozlem var icimde.
Bazi yorumlarda hayretler dogrusu, guzelim turkiyem dururken yabanci ulkeye neden gideyim, AllahAllah. Tatil yerinede Tadil yazmissin buna takanlar olmus aman ne buyuk ayipp ne buyuk ayipp tuh cok uzuldum , turkce ogretmenleri kayniyor etraf mashaAllah:rolleyes:

Bence Turkiyeye gitmesen ayarlayin gideceginiz tatil yerine, cunku TR ye gittinmi bi sekilde olmuyor helede esinin ailesi ordaysa.
Ezan sesini özledigimizi ülkemizi özledigimizi anlayamayanlar benim türkcemin bozukluguna takildilar bosver canim ya bunu yasayamayanlara anlatamazsin zaten.

Back
X