• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tadilimi zehir etmelerinden korkuyorum:(

Ekmek parasini kazandiginiz yer, cocuklariniz egitim gördügü yeri "gavurlar" ve "elalemin ülkesi" diye kücümseyin siz. Hasret o kadar büyük ise, buyur gidin tasinin Türkiyeye. Sizi durduran yok sonucta.

Yazik diyorum sizler icin, yazik.

Ve konu sahibi icin diyorum ki esin ile konusmalisin. Elbette kardesini yardim edebilir fakat enayi degilsiniz. Altin parasini ya kardesi ödesin, yada kv'de ödesin. Ha esin halen ödemek istiyorsa "buyur ama ben yokmu, git kendi paranla öde" dersin ve sen kendi kazandigin paranin bir cigidini verme esine. Baska insanlar sefasini sürsün diye calismiyorsun sen.
Elalemin ülkesi diye bahsettiğim yer kendi yaşadığım ülke değil, tatil için gitmemizi önerdikleri Turkiye dışı ülkelerdi.. Yılda 1 ay tatilimiz var onu da gidip kendi ülkemizde geciricez elbette..

Ayrıca diyelim ki yaşadığım yere dedim;

Hayırdır Avrupa temsilcisi misiniz?
Sizene benim fikrimden zikrimden ?
İster severim ister sevmem. Zorunluluk olmasa zaten yaşamazdim. Bu ne üslup bu ne curret?
Siz kimsiniz de bana ne yapıp yapmamam gerektiğini söylüyorsunuz?
İnsan cevap yazarken az haddini bilecek arkadas.

Millete ne dert olmus secimlerimiz.
Eşler ilgili konu açılır yok evlenmeseydin, yok çocuğu neden yaptın, yok niye gittin de yaşadın??
Hayırdır yargılama hakkıni kim veriyor sana ?

Neyse konu dağıldı iyice konu sahibi kusura bakma..

Son düzenleme:
körmusunuz acaba kız gitmeye degil artık para vermeye bıkmıs kardesiin tabi yardım ediceksin demis tatil parasının yarısı bile gidicek vs vs konuyu anlayında öyle yazın b, zahmet
:deli: Ne bu şiddet bu celall be bismillaahh .
Körmüsünüz yerıne ;
Yanlış okumuşssun dıye bılırdın .
Rabbıme şükürler olsun cillop gibi gözlerım var :63:

Aynen valla gecen yil kv yanimiza getirdik uc ayligina esimle konusurken sanki 20 yil calisip onlara bakan esim degilmis gibi sen ne yaptin ki deyip durdu esim benim arkadaslarimin hepsinin cocuklari var ben size bakacam diye 40 yasindayim daha yeni yuva kuruyorum deyince evlenseydin kiz beyendiremedik deyip yapilan herseyi unutular. Ve biliyorum ki esim bu borclarida üzerine alirsa onlarin umurunda olmayacak fabrikada calisiyorlar paralari var ödesinler deyip gececekler.
Ben olsam asla musade etmem. Kayniniz bi zahmet calissin yapsin dugununu.
Esinize de tepkinizi koyun. Nereye kadar boyle olacak, istemiyorum diye tepkinizi belli edin. Asla sessiz kalmayin.

Elalemin ülkesi diye bahsettiğim yer kendi yaşadığım ülke değil, tatil için gitmemizi önerdikleri Turkiye dışı ülkelerdi.. Yılda 1 ay tatilimiz var onu da gidip kendi ülkemizde geciricez elbette..

Ayrıca diyelim ki yaşadığım yere dedim;

Hayırdır Avrupa temsilcisi misiniz?
Sizene benim fikrimden zikrimden ?
İster severim ister sevmem. Zorunluluk olmasa zaten yaşamazdim. Bu ne üslup bu ne curret?
Siz kimsiniz de bana ne yapıp yapmamam gerektiğini söylüyorsunuz?
İnsan cevap yazarken az haddini bilecek arkadas.

Millete ne dert olmus secimlerimiz.
Eşler ilgili konu açılır yok evlenmeseydin, yok çocuğu neden yaptın, yok niye gittin de yaşadın??
Hayırdır yargılama hakkıni kim veriyor sana ?

Neyse konu dağıldı iyice konu sahibi kusura bakma..

Asil sizin üslübünüz ne? Kim size herhangi bir ülkedeki insanlar icin gavur diye kücümseme hakki veriyor? Bu ne atar?
Ben kimsenin temsilcisi degilim. Bende avrupada yasayan biriyim ve sizin gibileri cok görüyorum burda. Vatan millet sakarya deyip, asla Türkiyeye tasinmayan ama avrupadaki sosyal devletten faydalanan ve oradaki halki kücümseyen. Sonrada irkcilikten sikayet ediliyor.

Hicte zorunluk yok bu arada. Avrupa size ne olur gitmeyin demiyor. Gavur ülkesi ise saniye durmayin, gidin o sevdiginiz Türkiyeye. Ha hayatim avrupada daha iyi diyorsaniz, gidip nankörlük yaparak o ülkeyi kücümsemeyin. Burdaki diger Türkleri zan altinda birakiyorsunuz, irkciligin cogalmasina yardim ediyorsunuz.

Neyse sizin ile basit mahale kavgasi edecek halim yok. Bu yukardaki sorularimin hicbirine cevap vermiyeceginizi biliyorum. Konuyu dagitmakta istemiyorum, gereksiz (cünkü bir sonuca asla varilmayacak) polemigede girmek istemiyorum.Hali ile bu size son mesajim olacak. Iyi forumlar diliyorum.size.

Son düzenleme:
tadil tadil diye okumaktan içim çekildi

bu yurt dışında yaşıyorum Türkçem iyi değil bahanesi de çok iyiymiş yaşadığın yer farklı olabilir ama anadilin Türkçe sonuçta.ayrıca tüm uyarılara rağmen hala tadil yazmak :KK53:

maddi durumunuz yoksa yardım etmezsiniz zorla para alacak değiller,evlenmeyi düşünen adam bir zahmet nasıl evleneceğini de düşünsün hadi düğünü sizin yardımlarınızla yaptılar nasıl geçinecek bunlar?

Arkadaslar konu nerden nerelere gelmis valla
tadil tadil diye okumaktan içim çekildi

bu yurt dışında yaşıyorum Türkçem iyi değil bahanesi de çok iyiymiş yaşadığın yer farklı olabilir ama anadilin Türkçe sonuçta.ayrıca tüm uyarılara rağmen hala tadil yazmak :KK53:

maddi durumunuz yoksa yardım etmezsiniz zorla para alacak değiller,evlenmeyi düşünen adam bir zahmet nasıl evleneceğini de düşünsün hadi düğünü sizin yardımlarınızla yaptılar nasıl geçinecek bunlar?
ben almanya da dogup buyudum benim turkce yazmamda okumamda gayet iyi burda sonradan gelip turkceyi birak yazmayi konusamayani da görüyorum. Sadece bir kelimeyi yanlis yaziyor olmama sükür ediyorum anadilimi hem konusuyor hem yazabiliyorum sükür.

Arkadaslar konu nerden nerelere gelmis valla

ben almanya da dogup buyudum benim turkce yazmamam okumamda gayet iyi burda sonradan gelip turkceyi birak yazmayi konusamayani da görüyorum. Sadece bir kelimeyi yanlis yaziyor olmama sükür ediyorum anadilimi hem konusuyor hem yazabiliyorum sükür.
çok şükür

Eşin annesini arasın “anne birkaç ay para gönderemicem sana, kardeşim düğünü var madem para biriktirmem lazım" desin tatlı tatlı.
Anneye ayırdığınız parayı kardeşi için koyarsınız kenara. Tatili de düğünden sonraya ayarlayın ki tüm stresinizi atın. Bu kadar sıkmayın canınızı yılda 1 gördüğün insanlar.

Eşin annesini arasın “anne birkaç ay para gönderemicem sana, kardeşim düğünü var madem para biriktirmem lazım" desin tatlı tatlı.
Anneye ayırdığınız parayı kardeşi için koyarsınız kenara. Tatili de düğünden sonraya ayarlayın ki tüm stresinizi atın. Bu kadar sıkmayın canınızı yılda 1 gördüğün insanlar.
Inan dügün icin tatilden vazgectim esime sizin köyünüze gideriz dügünde bulunuruz akrabalarini ziyaret edersin bu sene köyde kaliriz diye söyledim. Taki abisi türkiyeden arayip kiz istemeye gitigimizde annem kiz tarafina abisi yazin türkiye ye gelince hem altinlari hem dügünü üstelenir demis dediginde beynimden vuruldum ben bu kadar borcun altina giremem kimse kusura bakmasin diye esime söyledim gerekirse ben gitmem sen yanliz gidip dügününü yapip gelirsin dedim. Ama benim icimi acitan ben izin tarihi aldim ama burda kalmak istemiyorum.köye gitmek ama 4 hafta sonrasi huzurla geri dönmek istiyordum bir sürü borcla degil.Annesi her aradiginda esime sen abi degil babasi gibisin evin kücük oglu arka cikmak zorundasin deyip pisikolojisini bozuyor.

Inan dügün icin tatilden vazgectim esime sizin köyünüze gideriz dügünde bulunuruz akrabalarini ziyaret edersin bu sene köyde kaliriz diye söyledim. Taki abisi türkiyeden arayip kiz istemeye gitigimizde annem kiz tarafina abisi yazin türkiye ye gelince hem altinlari hem dügünü üstelenir demis dediginde beynimden vuruldum ben bu kadar borcun altina giremem kimse kusura bakmasin diye esime söyledim gerekirse ben gitmem sen yanliz gidip dügününü yapip gelirsin dedim. Ama benim icimi acitan ben izin tarihi aldim ama burda kalmak istemiyorum.köye gitmek ama 4 hafta sonrasi huzurla geri dönmek istiyordum bir sürü borcla degil.Annesi her aradiginda esime sen abi degil babasi gibisin evin kücük oglu arka cikmak zorundasin deyip pisikolojisini bozuyor.
Burda iş eşinizde bitiyor onun fikri ne bu konuda.... Ne diyor..?

Valla eşiniz şimdiden bu lafların önünü kesemiyosa o düğün masrafı size kalır. Eşinizin net şekilde yapamıyacağınızı söylemesi lazım.

Ooyy oyyy oyyy hem düğünün hem altın masrafları ne demek ya. Nasıl ödenir?
Düğünün parasını ve masraflarını düğünde takılan altınlardan ödesinler düğün bitiminde (normalde altınlarla düğünün ödenmesine çok karşıyım ama yapacak birşey yok adam çalışmıyor anne babası para vermiyor ki muhtemelen evlendiği kadın da çalışmıyodur başka çareleri YOK )
Altınları da kendiniz için alacaktınız zaten kv kp in takacağı altınıda dediğim gibi annesine bir kaç ay para göndermesin onun yerine onların takacağı altını alsın.

Burda iş eşinizde bitiyor onun fikri ne bu konuda.... Ne diyor..?
Benim esimde iki arada kalmis beli.annesine ben kirk yasindayim artik bir yuva kurmusun artik eskisi gibi herseyinizi uzerime alamam bana guvenip isler yapmayin dediginde en kötüsü o oldu sen kardesine yardim etmesen hakimi helal etmem deyip telefonu esimin suratina telefonu kapatti buda esimin zoruna gitti yemek yerken bile uzaklara dalan bir adam oldu.beni kirmaktan korktugu icin konuyu kapatmis gibi görünüyor.

Tamam da kardeşi evleniyor her zaman olan bir şey değil sonuçta tabii ki gidecek ne demek birşey çıksa da gitmesek hiç olur mu öyle şey ve tabii biraz yardım yapabilir ağabey olarak ama bütçesi doğrultusunda tabii ki yani bu gibi durumlarda hesap yapılmaz hiç olmazsa bir bilezik alacaksınız. Sizin aileniz yanınızda onlarla tatillere de gitmişsiniz sizin aileniz olunca sorun olmuyor onun olunca mı sorun oluyor siz tatil yapacaksınız diye evlenmesin mi.. kaldı ki birkaç hafta izniniz vardır düğün olunca makul bir yere gidersiniz

Tamam da kardeşi evleniyor her zaman olan bir şey değil sonuçta tabii ki gidecek ne demek birşey çıksa da gitmesek hiç olur mu öyle şey ve tabii biraz yardım yapabilir ağabey olarak ama bütçesi doğrultusunda tabii ki yani bu gibi durumlarda hesap yapılmaz hiç olmazsa bir bilezik alacaksınız. Sizin aileniz yanınızda onlarla tatillere de gitmişsiniz sizin aileniz olunca sorun olmuyor onun olunca mı sorun oluyor siz tatil yapacaksınız diye evlenmesin mi.. kaldı ki birkaç hafta izniniz vardır düğün olunca makul bir yere gidersiniz

Yok öyle değilmiş düğünde ailenin takacağı altınları ve düğünü konu sahibine ve eşine yaptırmak istiyorlarmış :olamaz:

Asil sizin üslübünüz ne? Kim size herhangi bir ülkedeki insanlar icin gavur diye kücümseme hakki veriyor? Bu ne atar?
Ben kimsenin temsilcisi degilim. Bende avrupada yasayan biriyim ve sizin gibileri cok görüyorum burda. Vatan millet sakarya deyip, asla Türkiyeye tasinmayan ama avrupadaki sosyal devletten faydalanan ve oradaki halki kücümseyen. Sonrada irkcilikten sikayet ediliyor.

Hicte zorunluk yok bu arada. Avrupa size ne olur gitmeyin demiyor. Gavur ülkesi ise saniye durmayin, gidin o sevdiginiz Türkiyeye. Ha hayatim avrupada daha iyi diyorsaniz, gidip nankörlük yaparak o ülkeyi kücümsemeyin. Burdaki diger Türkleri zan altinda birakiyorsunuz, irkciligin cogalmasina yardim ediyorsunuz.

Neyse sizin ile basit mahale kavgasi edecek halim yok. Bu yukardaki sorularimin hicbirine cevap vermiyeceginizi biliyorum. Konuyu dagitmakta istemiyorum, gereksiz (cünkü bir sonuca asla varilmayacak) polemigede girmek istemiyorum.Hali ile bu size son mesajim olacak. Iyi forumlar diliyorum.size.
Peki ben de size son bir cevap vereyim o halde..

Avrupada babamın hayrina yaşamıyorum, her yil çatır çatır vergi veriyorum. Haklarından da yararlanicam elbette.

İnsanları küçümsediğim felan yok sadece farklı kültürden bahsediyorum. Hangi mesajimda Avrupa insanindan nefret ediyorum dediğimi gördünüz? Irkçılıktan da nefret ederim. Siz kendi anlayışınız kadar anlayıp yorum yapıyorsunuz ve hala israrla işi Avrupa Türkiye yarisi haline getiriyorsunuz.
Gavur ülkesi demek kucumsemek değildir, burda bahsedilen farklı medeniyetlerdir..
Cok sevdiğiniz Türkiye derken de kimin nereyi kucumsedigi ortada..
Ben kalkip ta kimseye oraya buraya git tatile demiyorum. Birisi kalkıpta gurbettekiler neden Türkiye'ye gidiyor tatil için derse, ve sizin gibi gidin Türkiye'de yasayin derse, insanlarin hayatına seçimine karışmış oluyor.. Ve bu hakka sahip değilsiniz.. Sizden başka kimse Avrupa sözcülüğü yapmıyor. Irkçılıkla da suçlayamazsiniz kimseyi..

Basit mahalle kavgası olacağını anlamanız da çok güzel ayrıca.. Sevindim.

Size de iyi forumlar..

Ooyy oyyy oyyy hem düğünün hem altın masrafları ne demek ya. Nasıl ödenir?
Düğünün parasını ve masraflarını düğünde takılan altınlardan ödesinler düğün bitiminde (normalde altınlarla düğünün ödenmesine çok karşıyım ama yapacak birşey yok adam çalışmıyor anne babası para vermiyor ki muhtemelen evlendiği kadın da çalışmıyodur başka çareleri YOK )
Altınları da kendiniz için alacaktınız zaten kv kp in takacağı altınıda dediğim gibi annesine bir kaç ay para göndermesin onun yerine onların takacağı altını alsın.
Inan bunlarin islerine aklim fikrim ermiyor bende 20 senedir ayni fabrikada calisan biriyim bende gec evlilik yaptim gelecegimi duzene koyacam diye.uc sene önce halan ilk gun gibi sevgiyle birbirimize bagliyiz hic bir sorun yokken bu uc senede cocugumuz olmadi belki ilerde tüp bebek yapma ihtiyaci duyacam o zamanda masrafim olacak.altinlari borcla alirsak nasil altindan cikacam bilemiyorum.

Yorumları okursanız derdin bu kadar basit olmadığını görürsünüz.(ayrıca ilk mesajda da anlaşılıyor ama anlamayanlar için açıklama getirildi diğer sayfalarda). Kardeşinin düğününü abinin yapması bekleniyor, kız tarafıyla bile bu şekilde konuşuluyor.

Konu sahibi yerinde olsan(ben sakin bir insanımdır normalde ama dayanamazdım bu duruma) gemileri yakar resti çekerdim. Sanmayın ki düğünü yapsanız burada bitecek, çalışmayan kardeşe, eşine, olacak çocuklarına ömür boyu bakacaksınız. F Fatmayusuffumm

Eşiniz ne diyor peki o önemli? Böyle bi zorunluluğunuz yok.
Bence düğün yüzünden tatilinizden vazgeçmeyin.. Yeri geliyor herkes el oluyor, eşinizle başbaşa tatil keyfini çıkarın.

Back
X