- Konu Sahibi Balinayakafaatandelihamsi
-
ya canım kusura bakma ama sen neden bukadar ezik duryorsun...onları sein tepene çıkaracak ne eksiğin yada onlara göre ne eksiğin var..belliki doktor abimizin imkanlarından sen faydalanacağına ben faydalanırım diyorlar...senin eğitim durumun vs nedir...görümcenin sana üstünlük taslamasına seni korkutmasına bir anlam veremedim
ya benim kayınvalidem kanser olmasa ben onlara pabuç bırakmam ama elimi dilimi bu hastalık durumu bağlıyor... kalp kırmayım diyorum ama bunlar tepeme çıkıyor...( ben öğretmenim canım sormuşsun...)
iyi niyetli olmamı kullanıyor bu ikisi de eşim de.. beni bu duruma düşüren eşim zaten ben kimsede suç bulmuyorum kiidepresyondayımmmm!!!
Ya canım olan sana oluyor, psikolojin bozuluyor. Acaba bu süreci daha rahat atlatmak için psikolojik yardım mı alsan?
Off ya çok zor bu işler... Bazen diyecek bir söz bulamıyorum.
Kendini çok fazla yıpratmamaya çalış canım. Bu destek alma işini de ciddi ciddi düşün. Kendi kendine baş etmen mümkün olmayabilir.
O bana bunu dedi, şu bana bunu yaptı, eşim şöyle kaynım böyle falan derken kendimizden yiyoruz aslında.
Ben sana laf sokayım sen bana karşılığını ver derken ömrümüzden bir mücadele içinde geçiyor.
En güzel zamanlar sinir harbiyle geçiyor.
En doğrusu bir uzmana danışmak. Belki faklı bir bakış açısı kazandırır.
canım kayınvaliden kanser hastası olduğu için ailedeki herkesin psikolojisi bozulmuştur emin ol. eşinden de normal şeyler bekleme. kardeşine ve annesine sahiplenme içgüdüsüyle yaklaşıyor o şu anda kaybetme korkusu altında. sana olan sevgisi ilgisi azaldığı için değil. yeni evli olmanız durumunuzu zorlaştırıyor biliyorum ama burada sana büyük bir olgunluk sergilemek düşüyor. hem bırak görümcen de annesine baksın. hastalığın ilerleyen aşamalarında senin altından kalkamayacağın yükler olacak ama kadın kızı ona baksın isteyecek. görümcenin gitmesi aslında senin için bu açıdan kötü bile olur hem çalışan kadınsın. görümcenin hatalarını da kafana takarak kendine hayatı zindan etme, yeterince zor bir durumdasın zaten.
benden sana tavsiye, evde fazla durma. uğraşlar bul, gez, spor yap. evin havası bile boğar seni. olabiliyorsa eşinle başbaşa bi yemeğe çık. eşinden de çok fazlasını bekleme, annesi kanser. allah kourusun benim başıma gelse kaldıramazdım bu durumu, eşim benden değil ben eşimden destek beklerdim diye düşünüyorum.
kızlar eşime sadece haftasonunu birlikte birşeyler yapalım diye mesaj attım karşılığında gelen mesaj "benim uyumaya bir haftasonum var saç tıraşına bile gidemiyorum kendimi zor tutuyorum yeter isteklerde bulunma""... ya kocamla başbaşa bir saat geçirmeyi beklemekle hata mı ediyorum.. abisi ablası ile gece geç vakitlere kadar oturup sohbetler edecekler yine..ya ben çok mu şey istedim.. kaynım yine geliyor bugün.. salı günü kayınvalidemin kızkardeşi gelecekmiş bir ay falan kalırım artık diyo.. bittim artık tükendim ben...
canım demişsin ki kendine uğraş bul... uğraş bulacak zamanım yok ki eve git yemek yap etrafı topla haftasonu temizlik yap onun dışında gelen giden oluyor onları ağarla... eşinle baş başa yemeğe çık demişsin ben eşimle birlikte dışarı çıkmayalı neredeyse üç ay oldu.. onun bu konudaki vurdum duymazlığı beni mahvediyor.. bana hiç zaman ayırmaması bana hiç ilgi göstermemesi... hepsinin yükünü taşımaktan yoruldum.. yoksa tabiki kayınvalidemin hastalığı ağır bir hastalık asla ona karşı bir tavrım yok.. sadece eşimde dahil diğerlerinin beni eşek gibi kullanıp adam yerine koymamalarına sinirleniyorum ve üzülüyorum ben...
eşin doktor sen öğretmensin niye ev işlerini sen yapıyosun ?maddi sorunun yok.bul kendine bir yardımcı,haftada 2-3 kez gelsin.aylık 300 liraya falan geliyorlar.kalan zamanını da eşinle geçir.bir yemeğini yap o kadar.ben öyle yapıorum çalışmama rağmen
daha sekiz aylık evliyim ama son iki aydır resmen kabusu yaşıyorum.. kayınvalidem iki ay önce yanımıza geldi doktor kontrolleri vardı.. onların neticesinde de ameliyat oldu ve bir ay geçti üzerinden... bir kaç güne kadar da kemoterapiye başlayacak.. kayınvalidem hastaneden eve çıkınca kardeşi de bana kalmaya geldi.. kaynım şehir dışında ama her haftasonu cumadan pazara o da geliyor bize... birde bunlar yetmiyormuş gibi görümcem olacak hanımefendinin kaprisleri uzaktan bile yormaya yetiyor.. bu çarşamba da o gelecek.. ona hiç tahammül edemiyorum.. sürekli dedikodu peşinde ve eşimi bana karşı devamlı kışkırtıyor.. bekar kendisi.. dönüş biletini aldın mı dedim diye bana hırslanarak geliyor menim buna..evliliğimden hiç birşey anlamadım.. bebek istiyorum ama karar veremiyorum...ne olur bana yardım edin.. kalınvalidem artık benimle kalacak onu kabullenmeye çalışıyorum ama bu görümcemi en kısa zamanda nasıl evine gönderebilirim... artık hiiç birine tahammül edemiyorum..
ya yardımcım var 15 günde bir geliyor.. ama evin içinde okadar çok insan var ve hepsi o kadar pis ki bir saatte bile tertemiz evin içine edebilecek potanssiyele sahipler...bu ara yardımcım da guatr ameliyatı oldu.. ufffffff..... birde eşim evden çıkmak istemiyor yaaa sinir ediyor beni.. annesinin başını ablasının bacağını abisinin ağzını bekliyooo..
kızlar eşime sadece haftasonunu birlikte birşeyler yapalım diye mesaj attım karşılığında gelen mesaj "benim uyumaya bir haftasonum var saç tıraşına bile gidemiyorum kendimi zor tutuyorum yeter isteklerde bulunma""... ya kocamla başbaşa bir saat geçirmeyi beklemekle hata mı ediyorum.. abisi ablası ile gece geç vakitlere kadar oturup sohbetler edecekler yine..ya ben çok mu şey istedim.. kaynım yine geliyor bugün.. salı günü kayınvalidemin kızkardeşi gelecekmiş bir ay falan kalırım artık diyo.. bittim artık tükendim ben...
15 gün çouzun haftada ikiye çıkar.en azından iş yapcam stresi üzerde olmaz.onların pisliğinin parasını versin oğulları.hiç acıma.kendin dışarı çık,alışeriş yap kocan gelmiyosa kendin gez.onarın başını bekleme
annenler yakındaysa sende annene git kalmaya yada alışverişe git.ne kadar anlayışsız insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?