Tahliye davasina her avukat farkli gorus bildiriyor

muallimekiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2023
180
-182
13
Kiralık evime kendim geçmek istiyorum. 20 aralıkta sözleşme bitiyor. Avukat arayışına girdim. Biri ihtara gerek olmadan dava açacağız dedi. Diğeri önce ihtar göndereceğiz sonra 21 aralıkta arabulucu olacak dedi.
Bir başkası ihtar göndereceğiz ama 20 aralıktan sonra dedi.
Sözleşme kayıp biri illaki olacak diğeri gerek yok dedi. Zaman yaklaşıyor kafam karıştı adım atamıyorum . Doğru tek değil midir?
Spesifik bir konuda nasıl bu kadar farklı fikir olabilir?
ihtar gonderirsem ve 20 aralık tarihine kadar ev sahibine ulasmazsa süreç ne olur?
Başka bir avukat. Sözleşmeye yakın ihtarsiz dava açarız dedi diye biraz geciktim.
Çok sıkıntılı bir durumdayım.Lütfen kira konusunda tecrübeli biri yardım edebilir mi? Hangi avukatla devam etmeliyim? Çünkü bana zıt geliyorlar

Oturanlar ile konuştunuz mu? Ne diyorlar çıkmayız mı diyorlar? Orta yol vardır belki dava açmadan

Kanunda farklı farklı tahliye sebepleri var. Birisi gereksinim sebebiyle tahliyeye dayanmayı düşünürken diğeri atıyorum geçmiş kira farkına dayanmayı düşünüyor olabilir, sulh mahkemesinde değil de icra hukukta çözmeyi düşünebilir. Yahut bazen sözleşme türüne göre ihtar çekmek zorunlu değil iken kimi avukat riske atmak istemeyip ihtar gönderebiliyor.
Ayrıca evet kaynağımız kanun fakat bazen yargıtayın iki kararı bile birbiri ile çelişebiliyor, hukuk yoruma açık bir alan.

B
Benimki ihtiyaç sebebiyle olacak. Kendim de kiraciyim

A

Arabulucu dediler zaten. Ama ihtar konusunda mutabık değiller

Bence ihtar olmalı ki ardına adım atabilesiniz
İhtiyaç olduğunu karşı tarafa yazılı bildirmeniz ilk adım değil mi belki çıkacak?
Yazılı olacak ki ispatı olacak
Ama sözleşme konusunda birsey diyemem çünkü ilk yıl feshedilmeyen sözleşme süresize dönüyor burada tarih kısmıni hukukçular bilir

Bu arada ihtar da verilen süre ne onuda bilmiyorum sözleşme bitmeden önce ne kdr süre veriliyor bunlar ayrıntı
6 ay gibi bir süre yeni satilanda var, mevcut evler için ne kdr gerekli bilmiyorum

Belirsize dönmüyor belirli olarak devam ediyor. Sözleşme belirli süreli ise ihtar şart değil ama yine de vakit varsa göndermek daha doğru.

Belirsize dönmüyor belirli olarak devam ediyor. Sözleşme belirli süreli ise ihtar şart değil ama yine de vakit varsa göndermek daha doğru.

10 yıl kiracı dışında fesih hakkı çok kısıtlanıyor bunu kastediyorum şu an bir sürü aşamadan geçip evini kullanabilir fakat ilk yıl ise durum farklı

Benim sözleşmede kira süresi 1 yıl yazıyordu. imza Tarihi de 20 aralık. Bu belirli süreli mi oluyor?
ihtar için geç mi ?

Evet belirli süreli.
İhtar çekerseniz zaten dava açma süresi 1 kira yılı uzayacaktır. Ama dediğim gibi belirli süreli olduğu için ihtar zorunluluğu yok.

Birisi örnek no 14 dediğimiz icra hukukuna dayalı yöntemi söylüyor. Diğeri bildiğimiz sulh hukuk mahkemesinde açılacak tahliye davasını.
Örnek no 14 bir nevi kiracıya icra göndermektir. İcra hukukta görülür. Diğeri ise genelde vatandaşın bildiği anlamda dava açmaktır.
Hukuk çok sonsuz ve karmaşık bir ilan her biri kendi içinde tutarlı ve mantıklı. Şayet ödenmemiş bir kira alacağı varsa benim tavsiyem yine bir hukukçu olarak örnek no 14 ile tahliye talep etmek

Ödenmemiş kira borcu var ise örnek 13 talep edin. Para alacağına dayalı kira borcu. Eğer örnek 14 ederseniz tahliye talepli olur ki anladığım kadarıyla siz örnek 14 istiyorsunuz, tahliye olsun diye.

Gidin bi adliyede icralara. Takip başlatıcam deyin herhangi bi icra müdürlüğüne yönlendirirler. Ama başvurma harcı vs çıkıyor onları da ödemeniz gerekir. Ondan sonra bi tebligat yollanır vs. İcraya giderseniz yardımcı olurlar. Şu an zaten patlıyoruz her hafta tahliyelerle. İcra icralıktan çıktı, kiracı ve ev sahibi müdürlüğü oldu.

Hanımefendinin elinde tahliye taahhüdü varsa evet en güzeli örnek 14 takibi. Fakat kiracılar da öğrendi artık itirazı davanın sulh mahkemesinde görüleceği şekilde yapıyorlar.

Borcunu düzenli ödüyor ama ben de kiracı olduğum için evime geçmek istiyorum.Yine de icraya sevk edebiliyor muyum? icrada ihtar şart mı çünkü ihtar için son 25 gün kaldı

ihtiyaç nedeniyle tahliye de icrada açılabiliyor sanırım.ihtar gerekli mi öncesinde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…