'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

Kızlar eşiniz, sevgiliniz, nişanlınız yada yeni tanıştığınız biri doğulu olsaydı napardınız.. Bu sorumu neden sorduğumu eve gidince yazıcam size...

herkesin fikri farklıdır belki ama benimm işim olmaz
ailemin karşısına çıkaramam hattaa evlatlıktan falan red edilirim o derece

Kızlar eşiniz, sevgiliniz, nişanlınız yada yeni tanıştığınız biri doğulu olsaydı napardınız.. Bu sorumu neden sorduğumu eve gidince yazıcam size...

önemli olan insan olması ve bana ve aileme yakışması ?

yoksa insan olmadıktan sonra isterse soyu sadrazama dayansın tınn yanii

Son düzenleme:

çaaalamm gerçekten bunları yapmaya başladımm saten bana ihtiyacı var onun çünkü bunu hissediyorum.
olayları bana anlatıyo ürperiyorum orda intihar eden askermi baskınlar eylemler sürekli terörün ortasında olması onu mahvetti çok az bizaman oldu gideli ama kısa zamanda ne halde yavrum benim ona mecburen ben destek oluyorum..
asker eşleri gerçekten güçlü olmalı onu anladım

adam gibi adam mı? o zaman sorun yok kusummm

gizom yaa umarım arada kaynamaz gorursunnnn elbiseyi naptın sennnn meraklandımmm

günaaydınn bebekleeriiimm

hayatımmm benım aılem, kurbaam eger dogulu olsaydıda olumlu karsılarlardı.. memleketınden cok ınsanlıgı kişiliği önemli.. Ayrıca annemle babam ayrıldıgı ılk dönemlerde batılıdan görmediğimiz yardımı doğuludan gördük biz..

Son düzenleme:
Nurayım,hoşbuldum nasılsın sözlü bayanım?
Speedy,hoşgeldin
iyiyim tatlıcım. sen nasılsıııınn

hayatım ne demek bu ayrım ben çok yadırgadım.. karadenizli olsaydı farklı doğulu olsaydı farklı mı olacaktı?
kişiyi ilk hal ve hareketleriyle tanırız dimi? alnında memleketi yazmıyo.
sen sadece sormuşsun bunu bu lafım sana değil ama ayrım yapan insanlar bizim ülkemizi bu hale getirenler değil mi zaten.
çok ayıp çooook. herkesi allah yaratmadı mı?
iyi valla trakyalılara çingene, doğululara kıro, karadenizlilere aklı kıt diyelim.
tekrar düzelteyim kübram sen sadece sormuşsun ama ben bu konudaki düşüncelerimi yazdım bunların senin sorunla ilgisi yok kuşum. sen zaten açıklamayı eve gidince yapıcam demişsin.

bu arada nazlimuuu benim de anne tarafım kastamonuluuu, ay hemşeri mi olduk biiizz

Son düzenleme:

ben de asla insan ayrımı yapmam
ben seviyorsam, seviliyorsam yeterli
ama aileler sorun çıkarabiliyo bu durumlarda
onların üstesinden gelebilmez zor olabilir

tek ayrımm yapann benimm sanırım
düşüncemizi sormuşş kübracımmm bende bu şekilde düşünüyorum yaşadığımm gördüğümm durumlardan dolayı önyargılıyım yani k bakmayınn

nazlım balım dün yazmıştın ya köçek getirirler diye bende korkuyorum benimki karabüklüüüü:18::18::18::18:köçek getirmezler demi yaa sölicem öyle istekleri yoktur inşallah abisinin düğünüü sorcam meraktan

kübra canım benim ailem ayırmaz o yüzden herkes kabulümüzdür annem yeterki geri görüşlü olmasın herkes kabulümdür gizim dedi farklı meshepte olsun daha iyiler hattaha dedi benim annem kültür yumağı bir ortamda büyümüş babam katıdır bu konuda ama annemle evlenince oda aşmış herşeyi ailemizdede doğulu damatlarımız var ve çok çok iyiler canım ki bende doğuluyum doğu karadeniz

bu akşam misafir var yemeklerim hazır tatlı yapmam lazım. daha şimdiden düşünmeye başladım ya
işten gidip tatlı yapmayı neyseki özel misafir değilller kaç kez geldiler

sibelcim kötü bi anın varsa korktuğun için ön yargılı olabilirsin. hani tanımadan önce doğulu olduğunu bilirsen uzak durabilirsin.. fakat tanıştığın herkesi de memleketini öğrendikten sonra aa kusura bakma senle işim olmaz demiyosundur heralde. önemli olan insanlığı.
aynı şekilde her yerin iyisi kötüsü vardır.
ben de antepli birinden nefret ediyorum, antepli herkes mi kötü onlarla hiç mi ahbaplık etmeyeceğim. yok böyle bişey yani.

kesınlıkle en az senın kadar kızıyorum bu ayrımı yapanlara lokumumm ama maleseff insanlarımız cok garip ben makedonum dediğimde bile yanii müslümaaan değilmisiiiinn? sorusunu bıle duydumm artık sasırmıyoruuummm halkımıza , ön yargılarınaa... Ayşe diye bi arkadasım var suan gorusmuyoruz ama emın olun basıma bişi gelmıs olsa (Allah korusun) gecenın 3ünde bile gitsem evini acar bana hemde 2 3 gunlugune degıl he ıstersem aylarca kalim.. Allah razı olsun onlardan, tüm mahalledekiler onları ayırırken bizde hep onlarla beraber olduk düğününde oynamak için kardeşinden şemmami ogrenmıstım dugunde halaya katıldıgımda herkes sok olmustu kimse sakın kulaktan laflara ınanıpta onyargılı davranmasın her yerın ıyısı kotusu var...

evett lokumummm bizz hemşoyuuuuzz neresındensınız pekilaaa

ben o adamı sevdiysem bi kere ve oda adam gibi adamsa din,dil,ırk ayrımı gözetmem gözettirmem.
Benim annem artvinli babam mardinli. ikiside memur biri karadenizin biri doğunun bağrından kopmuş görev için zonguldağa gelmişler. annem köyün ebesi babamda köyün öğretmeniymiş. yaşlı bir dede ikisinin arasında mektup götürüp getirirkene sevmişler birbirlerini. annem dedeme telgraf çekmiş birini sevdim istemeye gelecekler mardinli diye. dedem ben doğuya kız vermem diye cevap göndermiş. onlarda el ele tutuşup mardine gidip orada evlenmişler. daha sonra dedemin yanına artvine gitmişler dedem tüfekle kovmuş.. ne oldu yani izin vermedin de ne oldu önyargılardan sıyrılmak gerek o doğulu olunca kürt zannediyor babamlar araplar. daha sonralarda barışmışlar tabii hatta rahmetli dedem babamı çoook sevmiş... önemli olan sevgi saygı anlayış ve bunların ömür boyu devam edebilmesi bence...

gayet sıcak biriyimdir nuraycım herkesle ama dediğim gibi zamanında doğulu diye adlandırılan insanlardan gördüklerim yüzünden böle önyargılıyım.he doğulu arkdaşlarımda var gayet iyi olduğum.benimkide maraşlı mesela ailem doğu olarak biliyodu kesinlikle dediler istemiyoruz maraşın doğuda olmadığını gösterdikden sonra kabul ettiler.herkes bir diye birşey yok saten canım insanlık önemli yinede tabiki

tünaydııın yaaağğmuurr

giziiimm benım rahmetlı dedemde köçekmiş biloomusunn anne tarafım ıstemezler kesınlıkle ama kurbıkın baba tarafının tarzını henuz cozemedım koylerıne hala gıdıp gelıyolar adetlerıne baglılarsa bı bakmısın ben köcekle karsılıklı göbek attırıyorum ayy Allah korusuuu nn yaaaaaaaaaaaaaaaaa

canım hemşerimsin benimde babam artvinli çok severim artivini gittinmi oralara

zonguldak oradamı yaşadınız biz aşkımla zonguldakta okurken tanıştık ahhh zonguldak ahhhhhh

aynı hikayee bizimkisi..
benim annem de karadenizli, babam doğulu.
ikisi de polis.
okurken tanışmışlar, sevmişler birbirlerini..
ilk başta annemi vermemişler ön yargı yüzünden.
ama şimdi en sevilen damat anne tarafımda babam..
biraz şans işi bu, her yerin iyisi kötüsü var.
allah helal süt emmişlerle karşılaştırsın cümlemizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…