'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

mamamı yedim geldim hala su içmedim kilo veriyorm vermek istemesemde ama olsun çok şükür yarabbimmmm herkese hayırlı iftarlar

hayatımmmmm kıbrıs tatlısını istiyorumda istiyorummmmmm bana tarifini sen verrr püf noktası varmıdır yokmudurr bana sen sölee buda senden olsunnn haydiii bekliyorruummm çok güzel görnyorr afiyet bal olsun

nazlı gördüm sankiiiii

özgemmm eminm çok güzel olcak herşey her akşam menülerni söliceksn bizeee

bebeklerrr ben geldııımmmmm Allah'ım kabul etsın oruclarınızı dualarınızı bende duşa gırdım hemen dualarımı ettımm Allah'ım kabul etsınn , hepımız mutlu huzurlu saglıklıı olalımmmm

Gizoşummm hemen veriyorum..

Tarfite hep büyük kahve fincanı diye verilmiş ölçüler bende çay fincanıyla yaptım hepsini...

Önce 2,5 çay fincanı şeker ve 2 fincan suyla şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz..

Hamururu için;
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı sıvı yağ
4 yumurta
kabartma tozu, vanilya...

Kreması için;
1 litre süt
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı nişasta...

Yumurtayla şekeri iyice çırptım beyazlaşıncaya kadar.. Sonra diğer malzemeleri ekledim teker teker... Hamur böyle puding kıvamında oluyo çok katı olmuyo...
Dikdörtgen borcamın altını hafif margarinledim yapışmasın diye döktüm malzememi... 200 derecede yaklaşık bi 10-15 dk da pişiyo üzeri renk alınca bi 4 dk daha pişirdim kürdanla yokladım aldım fırından... Bu arada şerbetim soğumuştu, sıcak keke soğuk şerbeti döktüm onları bıraktım kendi halinde...

Kremasını da sütün içine nişastayı yavaş yavaş döktüm ardından yine diğer malzemeleri kattım katılaşıncaya kadar pişirdim... O olana kadar tatlı şerbetini çekmiş oluyo zaten... Kremayı da bir güzel yaydım üzerine dışarda biraz soğuyunca dolaba attım iyice soğudu...

Ve sonuç ilk denemem olmasına rağmen kıvamı tadı mükemmel oldu..

Hem kekin içinde hem kremanın içinde hindistan cevizi varya çok değişik bi tad kattı.. Sanki hazır gibi oldu.. Evdekiler beğendi komşuyada verdim o da çok kısa bi süre süredi yapar yorumunu... Vee misafir falan gelirse ilk yapacağım tatlı bu...

ayyyy kübraaaaam süper gözüküyooo, ellerine sağlık kuzummm
tam da tatlı aşerirken bunu gördüm fena oldum :111:
üşenmesem de tarif defteri yapsam kendime, sizin cici tariflerinizi eklesem

ayyyy kübraaaaam süper gözüküyooo, ellerine sağlık kuzummm
tam da tatlı aşerirken bunu gördüm fena oldum :111:
üşenmesem de tarif defteri yapsam kendime, sizin cici tariflerinizi eklesem

Benim 5 yıllık bi tarif defterim var artık her yeri yağ krema falan olmuş benimde onu temize geçmem lazım..
Özellikle sütlü tatlı yapmaya bayılıyorum...

Keşke yakın bi yerde olsaydık hemen bi tabak koyar gelirdim sanada.. Ne demişler komşuda pişer bizede düşer...

Sende yap eminim çok hoşuna gidecek...

kübracım düşünmen yeter canım benimmm
en kısa zamanda denemek istiyorum

bu arada days in colors dan 2 tane nevresim aldım hem çok ucuzdu hem de renkleri çok şeker
bizim vintage tarza da uyar die düşünüom soft renkleri
işte bunlarrrr

kübrammmm canım sende benim gibi defter tutuyorsun demek benmknde kakolar hamurlar açınca kokuyor resmen çikolataaabu tarifin ismi kübra tatlısı olcakkkkkk bayılceğim kimsi hindistancevizi sevmezzzzz bu coco stardanda heycanlandırdı coco starı askıya alıp bunu cumartesiiii denemeye talibim

böyle paylaşmammız harika oluyorrrrr kızlarrr

kardeşime tercih için bakıyorduk trakya sakarya abant çanakalle diye gidiyor tecihlerimiz allahım yerleşsin biryere demekten başka çaremiz yok şu sıra paniğizzzz

özgemmm ne cici bunlarrr ayyyy çok hoş çeyiz topiki açman gerek bak bizim hiçbişiyimz yoktu ala ala koyduk heves etttik oldu bişiler sende kendine topikinde hedef koyarsın

benim pelinimin ve çağlamında pek bişiyi yoktu çağlam duruyor bir anda alıyor meselaaa hem indirimleride orada sölyoruzzz süper oluyorrr topikkk açmalsnnn o zaman çeyiz bitiyorr kuzuu

nazlım iyilik meleğim canım benim seni seviyorum o güzel dualarında yer verdin yaaa çok saol ballım

gizimmm azcık daha bişilerim olsun ben de açmak istiyorum çeyiz topiğiii
ama şuan o kadar azlar ki..ama yine de foto kaydediyorum açtığım zaman kolaylık olsun diyeee

ya da belli olmaz belki yarın açabilirim bi topik

Tamam gizimm yap sonra yazarsın nasıl olduğunu.. Güzel olacağından şüphem yok gerçi...

iş yerinde netten sürekli tarif bakıyorum insan bide oruç olunca resimlerden bile gaza geliyo...

Şimdi ki hedefim bunuda hiç yapmadım profiterol yapmak...

Gerçi birazda yemek olayına girsem fena olmayacak ama...

Tarfi defterimi komşu kıza verdim evlenecek benimkilerden kendi defterine geçecek... Bende onun tavsiye ettiği tarifleri alıcam bakalım...

Özgecikkk renkleri çok güzelmiş.. Bayıldımm...

özgemmmm aççç aççççç muhakakkkkkk heves gelcekkkk canım

kübraaa canım bende yemek olayına giremedm ne olcak böyle ezginin ve nurayın verdiği preftrlü yapıp birde gerçek preftrl yapmak hedefindeyim başarablrmymmm merak konusu canımmm ilerde birimizden destek alcaz

Bebekler ben geldim yine kimsecikler kalmamş (((

Özgeemmmm nevresmler cok şıkkk çok beğendim güzel günlerde kullann gizotmmma canıma katılıyorumm hiçbişeym yoktu şimdi neredeyse yarısını hatta daha fazlasnı toparladım ben buyukleri aldığım içinn rahatm sanırım ama paylaşımlar çok güzel oluyor özgetommm hoş olurr gel gel çeyiz topicinee geelll

oje mi sürdümm kıyafetimi hazırladımm oohh benden iyisi yok şuan canlarımm ama hava yine cok bunaltıcı

Bu aradaaa hayatımmmm nefiiss gözüküoo tatlıınnn bayıldım canım çektii ben tatlı yapamıorm annem dün pasta aldırmıss babama bu resmen bnm mutfaga girmemi onleyecek bi harekaattt ama dün akşam poğaça yaptık hamurunu ben yoğurdum kiii yuupppiiiii sahurluk içinde çok guzel olduuuu

Son düzenleme:

aynı durumdayız, annemin yemekleri diye bir başlıyor öve öve bitiremıyor

canım yaparsın çok kolay sadece aşamalı. Ben çok yaptım, 2gün önce de aynı profıterol hamurunu ekler şeklinde yaptm iç kreması aynı, dışına çikolatayı benmari usulü eritip sürdüm.
Yani profiterol yapınca ekler yapmayı da öğrenmiş olucaksın bi tarif 2sonuç

sende çok saol canım dediğim gibi allah beterinden korusun cümlemizi.elinden geldiğince güzel şeylere odaklan ve güzel şeyleri düşün.kaybetmek çok acı ama elimizdekilerin kıymetini bize bildiren bir acı elindekilere bak ve şükret canımcım ben hep öle yapıyorum neyse bak 2013 gelincikleriyiz biz hadi ona odaklanalım

kızlar günaydın inşallah gün çabuk biter fenalardayım regl olmam lazım bugün ya bugün yada 28 tarihe göre ama 3 4 gündür mahfetti beni burnumun üstünde 2 benek sivilce var hafif ürperti hafif sıcaklık yaşıyorum akşama doğru olsada 2 gün evde yatsam

kıymetcim şu tarife göremi yapayım nasıl yapayım canım sence

Profiterol Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri

bugün biraz yoğunluk yaşıcam ara ara okurum ama yazamayabilirim herkese güzel günler kızlar

günaydınn kızlarrr tatlılar havada uçuşmuş yinee:))
kübracım ve kıymetcim deneyeceğim bunlarıııı
özgemm güle güle kullann
ben yine sancılardayımmmm

günaydınnnn bebiklerimmmmm
daha bugün tuttum oruçta susuzluk çok kötü ve sigaraaaa püff daha sabahın körü

günaydınnnn bebiklerimmmmm
daha bugün tuttum oruçta susuzluk çok kötü ve sigaraaaa püff daha sabahın körü

sibelcimmm kaç gündür geçmişe bakamıyorum durumlar düzeldi mi babayla?? naptın? hatırlatmak istemem cnm ama kusura bakma merak ettim seni.bu arada tüm gelincikle günaaaaaaaaayyyyyydınnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…