'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

bence saçmalıyorsun. benim boğuştuğum şeyleri duysan dudağın uçuklar. ikimizin maaşıda toplasakda aşkımla yetiştiremiyoruz. Düşün çeyiz adına sandık içinden başka hiç birşey almadım. Şu anda kredi ödüyorum bitmek üzere az kaldı ve aşkım ev taksidi ödüyor. Düğün yapmayacağım sadece yemekli bir nikah olacak. Öyle çok lüksede kaçmayacağım. Elimizden ne geliyorsa o kadar belki eşyaların bir kısmını evlendikten sonra alırız. Biz olmak ne eşyaya, ne elalem ne dere nede gereksiz çevre baskısına boyun eğer. Banane en sevdiklerim yanımda olsun az kişi olsun ama beni mutlu edecek adam yanımda olsun.

canım benim..herkesin öyle ara ara patlama noktası oluyo ama Allahtan siz hasarsız atlatmışsınız
babacığın gelsin de bi bence yoluna gircek artık herşey yavaş yavaş
üzme sen kendini canımıniçi

2016 mı
yok artık yağmur ya..e peki enişte ne diyo bu duruma?
evet 2016 ya kadar bekleyelim mi diyo?
tek sorun altın vs ise bence bunu o kadar önemseme, yapmıyolarsa, yapamıyolarsa elden bişey gelmiyo malesef
bak mailde demiştim..bizim de herşeyi nişanlım yapıyo, yapacak
altın vs konusunda sırtınızı dönmeyin birbirinize ama burda sevgilinin tavrı çok önemli
nasıl yaklaşıyo ne diyo?
hallederiz herşeyi yeter ki omuz omuza verelim diyebiliyo mu?

Tatlım bunların hepsi olsa olsa yıldırma çalışmalar olur. Takmasınlar boşver çiçek çikolata da almasınlar.. Onlar düşünsün.. İmkanları olmadığından değil bi tarafları yemedğindendir.. Çikolata çiçekle kim batıyor Allah aşkına. Seninki ne evi ödüyor canım. Ailesine mi yoksa size falan mı.. Bu kadar takmaya değen şeyler değil inan ki.
Biz geçen sene nişan yapıcaktık. Planımız hep öyle. Sonra karşı taraf bir döndü. Ben zırıl zırıl ağladım.. O kadar çok üzülmüştüm ki ne üzülme.. Bir kaç ay sonra ise bu seneye ilişkin ben istemedim. Ciddi ciddi istemedim. Düşünce o kadar çok sıkıntısı vardıki sorumluluğu bidert off off dedim Bana kalsa bu sene değil ben seneye söz istiyordum geçen sene niye o akdar üzülmüşüm diede az kızmadım kendime Benimki tutturdu bu sene die bakalım Çıktık bi alameteeee

Yağmuuurrr duyuyomusun beni??? Canımın içi ne demek ölücem,hastaneye gelirsiniz falan yaa sakin ol biraz ne olursa olsun hiç bişey senden daha değerli değil,bunları çıkart aklından

Bırak görümce ne derse desin,sen al sevgilini karşına onunla konuş,ne yapabiliriz ne yapamayız diye düşün...Görümceyi ne ilgilendiriyomuş boşver sen onu,o öyle dedi diye öyle olcak değil.İlla bi çıkış bulunur,ayrılık en ama en son çözüm olur.

allah aşkına o kadar şey anlattım karşı taraafın dediğinde yine ben saçmaladım öylemi ya neyse ya saygı duyuyorum beni benden başka kimse anlamaz haticeee sevgi var bunu biliyoruz biliyorlar 2016da anca bişiler yapabiliriz diyorlarrrrrrr!! Siz sadece bin lirayla ne yapabilceksiniz elektrik doğaz su mutfak giyim ws.yok byeaz eşya koltuk yatak odasınımıııı yol paraınımızı??????dedilerrrr bana gelinliği kim alıcak takı zaten ortada yok o konuşulmuyor çikolata çiçekle batmıyorlar ayrıca benimkinin maaşı eve gidiyor çook maaş alan birirleri değil asgari ücretin biraz üstü aile yapamazsınız dior gelmiyorlar bayramdan sonra neyle yapıcazzz aile gelmezse ailemin karşısına kaçıyımmı ya allah aşkına kimse anlamıyor allah canımı alsın herkes benden kurtulsun yaa bıktım ya uzaktan herşeyi yazmak kolay arkadaşlar çaresi var diye 3seneye geldik zaten biz bırakmıyoruz zaten bıraktırılıypruz yapamıyoruz diolar yapamazsınız diolar karşınıza gfelemeyiz diolarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr oof nyse ya

kübra canım siz nerede oturuyordunuz ben doğudasınız sanıyordum egedemisini siz ablan doğuya ayak uydurablrmki

haticecim tam esmer hayal etmiştim pelimmm gibi sende çok çok güzelmişsin maşallah

pamuk prenses zaten eski topikimize uğrayordun iyikide geldin yine hoşgeldin

ezgim canım ailenle ilgili olan bütün problemleri aşacaksınız zaman konusudnaki belirsizliğini baban anlıcak sevgiliciğine patlama sakın oda suçsuz napsın bişiy gelmiyor elinden

yağmur ne diceğmi bilemiyorum inan yani aşabilinmicek dert değil başını sokacak yuvan varsa kimler ne halelrle evleniyor siz ikinzde çalşyorsunuz gerekirse senin maaşında gidicek gerekirse kendi gelinliğini kendin al aşk bumudur kii bana göre asla bu değil uzaktan davulun sesi bana hiç hoş gelmiyor ama ben aman aşkım masraf etme yeni işe gircen diyip kendi çeyizimi alıyorum ayda 300 400 çeyize veriyorsam o para aşkıma kayıcak 1000 tl ye taksit ödicez evet gerekirse kendi gelinliğimi kendi takı setimi kendim alıcam yapcak bişi yok durum olsada böyle olmasada böyle maddiyat neden nasıl yıpratır

insanlar nelerle boğuşuyor dağlarla yolalrla umutsuzlukla küfürle aldatmayla maddiyatmı iki gönül bir olunca bence bereket geliyor bana göre böyle benim etrafımda durumu kötüde iyi olanda var vee durumu iyi olmayanlar evlendiler hatta kocası çalşmyordu ama deli gibi aşıktı kızın ailesi yaptı herşeylerini çocuğun ailesi gram bişi yapmadı çocukta çok güzel bir işe girdi iyi kazanıyor kızda çalışıyor ev alıcakalr nasip yapan yapıyor bence düğünüde olmadı biz ona kına yaptık hepimizi bir olup okulumuzun bahçesini şölen gibi hazırladıkk

işin özeti aşılmıcak dert değil sana eskiden sölemiştim beklentin yüksekse mutlu olamazsın hoş yüksekte değil olamsı gereken gelinlik takı seti takı vs ama işte adam bunu yapamıcak durumdaysa yıpranırsın bunu ben sölemiştim yapmurcum ne yazıkki durumun bu evlelnncede yetcekmi sana herşeyyyy

ölmekmi emin ol aşktan ölen olmuyor yataklara düşüp kendini ziyan etme seviyorsan olucak ve katlancaksın herkesin sınavı var ben buna inanırım bende sevgilim şuraya giderse bişi olursa ölürüm diyorum ama bilmiyorum maddi durum yaa maddiyat nasıl bir şekilde takı gelinlik muhabbeti yapılır olması gereken budur taşı sıksa suyunu çıkarır neysee

gerçekten ben hiç anlamıyorum sorun bendemi aşk bu kadar hafifmi

yağmurcum dediklerimize kızıyosun ama biz senin iyiliğini düşünüyoruz herzaman
ailesinin durumu varsa yapar, yapmalı ama ailede durum yoksa nasıl yapçaklar
ayrıca bence aileler çocuklarını evlendirmek zorunda değiller ki..
bu yaşa kadar okuutp büyütüyolar..
evlililk ailelere güvenilerek yapılacak bişey olmamalı..lütfen yanlış anlama dediklerimi
çok hassassın daha da üzülüyosun dediklerimize
ama durum böyle..siz sevgilinle yapabilecekseniz kalkışacaksınız bu işlere
oturup konuşacaksınız..biz bu sene kendi başımıza bişeyler yapabiliyo muyuz?
eşyalarımız alabiliyomuyuz düğünümüzü yapabiliyo muyuz?
az alırız zor geçiniriz ama kavuşuruz diyosanız yapacaksınız
yok yine de yetiştiremiyoruz, olmuyo derseniz de mecbur erteleyeceksiniz
biz bu sene o yüzden erteledik..ilk başlarda çok istemiştim 2012 yazı olsun diye
ama elde yok avuçta yok..çocuk herşeyi tek başına yapıyo
ee ben de daha iyi para kazanamıyodum (ki hala kazandığım söylenemez)
o nedenle erteledik..bu sene de ikimiz yapçaz herşeyi ailelerden hiçbir beklentimiz yok

demem o ki..aileleri bırakın bi kenara..siz ikiniz oturun konuşun
biz yapabilir miyiz yapamaz mıyız..eğer yapamazsanız erteleyeceksiniz
ayrılmak mı çözüm?
çocuk yapabilecek durumdayken yapmıyosa, seni oyalıyosa ayrıl tabi
ama yapamıyosa da napsın? banka da soyamayacağına göre
aşk fedakarlık demek işte..beklemek gerekiyosa da bekleniyo bi şekilde yeter ki aşk olsun

yağmur ona bakarsan saçmalarsın. Niyetim seni kırmak değil sakın yanlış anlama sadece eğer sen varsan diğer insanlarda var. Önemli olan sensin ve senin mutluluğun. Bizde de bir sürü sorun var. Sor burada sıkıntısı hiç olmayan gelin adayı varmı diye. Kesinlikle çıkmaz yok olduğunu söyleyende yalan söyler. Kiminin secdiğiyle, kiminin ailesiyle, kiminin karşı tarafın ailesiyle ama bir çoğumuz takmadığımız için sorunsuz gibi geliyoruz. Bırak karşı taraf istediğini söylesin. Sen ne bakıyorsun. Al banada evlenmek istediğim için bencil olduğumu artık maaşımı birilerinin eğlencesine vermeyeceğimi söylediğimden beri maddiyatçı olduğum söylendi.Düğününde tüm birikimimi harcadığım, yeğenim olduğunda devam ettiğim yengem beni ilgilendirmez abinin parası yok birşey takamayız, bizden yardım bekleme dedi. Kahrolayım mı?
Sana söyleyen karşı tarafın ailesi bunu bana söyleyen kendi kanımdan canım dediğim insan aradaki farkı düşün

Son düzenleme:

duygularıma tercüman olan bir yorum gerçekten özgem harfi harfiyen katılıyorum annem olsa aynı bu yorumu yapardı bana

gizem beni sende anlamıyorsun anlayanlar maille ulaşıyor bana ama inanın anlamıyorsunuz yaa ben anlatamıyorum yada takı makı değil söz konusu anlıyormusun 2016ya kadar ailen bekletcekmi seni dediler bana pat dieeeee!!!!!!!!
kardeşimin parası eve gidio bişey kalmıyor ailemde para yok ailenin karşısına ççıkmamıcaz ozaman dedi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SEVMESEK 3YILIMIZI BİTİRMEZDİK BEN BAŞINDAN DURUMUNU BİLİYORUM AYRICAAAA!!!!
SİZ TOZ PEMBE GÖRÜYORSUNUZ MAAŞLARNILA BİŞEY OLMAZ DEDİİİİİİİİİ!!!!!
ONUN MAAŞ YOK SADECE SENİN NE ALIYORSAN 900-1000 SİZİN YOL PARANIZ OLUCAK GGELİNLİK DAMATLIK ARABA IVIR ZIVIR KURUYEMİŞ WS.WS LAZIMLAR EKSTRALAR YOK YAPAMICAZ DEDİ (AYRICA BİZİM ALE KİRACI DURUMDA YOK YARDIM EDELİM BEN ZATEN KENDİ EVİME KREDİ ÖDÜYORUM BORCUMUZUU!!!!!!!!!!!!!!
HADİ BUYRUN KİM KAÇIYORRR KİMMM KİM PARA İÇİN BİTİRİYORRRRRRRRR ADAMLAR GELMİYORUZ DİYORSA NAPICAM AİLEME GELMİYORLA BİZ 2 MİZ EVLENİCEM DİCEM DİMİ SİZ DERDİNİZ DİMİ NEYSE YA SAYGI DUYUYORUM TEKRAR SADECE BİLMENİZİ İSTEDİM AMA ACIMASIZCA YORUM YAPMAYIN NOLURRR SABAH KRİZ GEÇİRDİMDE GELDİM NOLUR SAKİNLEŞMEK İSTİYORUM
KİM BİTSİN STER ONCA HAYALİNİ KURDUĞUN OFF NYSE
ÖZGEEE YORUMA AÇIK ZATEN CANIM ACIYOR ALT TARFI SİZİNKİLERLE YIKILIYORUM OLAN BUU AMA BU 3YILDIR FEDAKARLIGI YAPAN BEN 4YIL DAHA İSTİYORLAR ANLATABİLDMMİ BEN MÜMKÜNÜ YOK Bİ YERİMİ YIRTTSAM 4YIL AİLEM BEKLETMEZ HEPİNİZ AİLEMİ BİLİYORSUNUZ BABAMIN HALİNİ HERKES BİLİYOR AİLEDE 4 YIL İMKANI YOK NEDEN ANLAMIYORSUNUZ BEN ZATEN BŞEY İSTEMEDMKİ ONLARDAN YAPARIZ EDERİZ DEDİM BİLİYORSUNUZ DESTEK OLDUM DEPRESYONA GİRDİ BEN ÇIKARDIM AMA OFF

Son düzenleme:
ne acımasızı yağmurrr ben sadece bana göre olan tarafı söylüyorum dahada yorum yapmamam en iyisi bana göre bu bu şekilde neden içimdekini tutayım ki toz pembe felan görmüyorsunuz olması gerekeni istiyorsunuz birşeyleri ama 1 senedir aynı şeyleri yazıyorsun o yüzden söylemek istedim en baştan bunun olucağı belliyse neden şimdi böyle oluyor neden daha önce konuşlmadı diyorum bende

2016 dedilerse sende konuş güzelce devamı olmucağnı söle allah aşkına seven insan herşeyi yapar kim ne derse desinnnn

Yağmur öncelikle sakin ol lütfen... Herkese yorum yaptı diye beni anlamıyorsunuz vs. demişsin. Burdaki herkes seni düşünüp iyiliğini istemiyor mu? Tamam üzüldün kırıldın olabilir. Burda herkes birşeylerle boğuşuyor bunu hatice de soyledi. Gelmiyorlarsa çıkardınız di mi demişsin ailenizin karşına evet cıkardım. ben o adamı seviyorsam, güveniyorsam, bi ömür geçirebileceğimize inanıyorsam çıkardım neden çıkmayayım?
Takı kuruyemiş gelinlik demişsin peki sana soruyorum AŞK düğün demek mi yağmur? bi nikah kıyınca aşk olmuyor mu?
Oluyor!!!
Herşey birilerine bişey gösterip bazı şeyleri kanıtlamak değildir. nikah yaparsın ertesi sabah kafan huzurla uyanır ama tatmin olabileceksen o nikahtannn... düğün yapacaksın o insanlar yine kredi çekecek yine eşin ödeyecek krediyi mutlu olacak mısın? hayır!

beklentilerini aza düşürürsen mutlu olabilirsin.

Seçim senin?

Şimdi bana da diyeceksin beni anlamıyorsun diye. Belki de evet anlamıyorum ama aşk karşısında her zaman güçlü olabilen kişileri taşıyabilir...

Yamur'cum çok üzüldüm canımm...
Dilerim hakkınızda hayırlısı olur...
Fazla bi yorum yapamıyorum çünkü kızlarla hemfikirim..
sen şu an çok hassassın ve bizim baktığımız yönden bakamıyosun tatlım.. ve bize kızıyosunda..
Biraz sakinleş kızların söylediklerini bi düşün ölç tart anlıcaksın eminim canım..

Bak kriz geçirdim diyosunn Allah korusun ya sana bişi olsaa..
Sen olmazsan bu üzüldüklerinin hiçbiri olmaz..

ben yani 2013sonu evlencez biliyoruz ve para biirkitiriyor ailesi biliyorum gizemmm anladınmı ben bilmiyordumki kafalarında bu plan var tam gelicekleri ayakkkk 2016 ayağı içindekini tutma söle yoruma acık size bilgi vermek istedim ben sadece bu zaten canım acıyor yazın yanı yazmayın die paylaşmadım saygı duyuyorum sizeeeee anlayamaz yaşamayan kesinliklee
seven (ben herşeyi yapıyorum zaten 3yıldır hee 1,5 sene daha ailemi ikna ettim beklicem ama 2016 ya kimse bekletmez kimse)

hepinize tşk.ederim hakkınızı helal edin kırmak kırlmak amaç değil ama neyse saygı duyuyorum ve gidiyorum dilerim çok mutlu olursunuz benim yaptığımı yapmazsınız birgün çıkmaz sokakta allaha emanet olun

yağmurcum çok sinirlisin gerginsin.haklısın da görümcenin söyleyiş tarzı da seni incitmiş belli.2016 olmaz da daha erken olur cnm.belki sevgilin daha yüksek maaşlı bir iş bulur.yani çözüm yolu sence sadece ayrılmak mı? ek iş bulur çalışır, her seyi minimalize tutarsınız bazı eşyalar herkesin dediği gibi evlendikten sonra tamamlanır.sade bir nişkah yapılır abartıya adetlere gör hareket edilmez. sen sanıyor musun ki bu topicte hepimiz çeyiz alışverişimizi rahat rahat yapıyoruz istediğimizi alıyoruz? kocaman bi hayır...ağla sakinleş ama ayrılma.bu tür şeyler de ayrıca telefonda konuşulmaz.önce sevgilinle konuşur sonra görümcenle beraber konuşursunuz.

canım once sakin ol..olması gerekiyorsa bu hayırlı iş zaten tarhi bellidir allah tarafından..sen kendini boşa uzuyorsun bence..(ben de kafama cok takarım ama sana dediklerimi kendime de uygulayabilsem:)
demek istedigim olması gereken bir tarihi var evliliğin onlar istedikleri kadar 2016 desin allah 2013 yazmıssa 2013 de olcaktır zaten..uzulme..tabiiki elinizden geldiğince hayırlı işi uzatmayın..yapacaklarınız basit seyler de olsa( misal dugun yapamıyorsanız nikah yaparsınız gibi) ertelemeyin..2016 ya kadar da uzamaz yani kimse kusura bakmasın 3 sene zaten birlikteliğiniz var..gorucu usulu evlenenler bile birbirini tanımak için o kadar ileri tarihe atmıyor...hayırlı iş bu kadar uzatılmaz..şeytan araya fitne sokar...

canım tamam anlıyoruz seni kendini kötü hissetmen çok normal.. 2013 sonu beklerken sana gelip 2016 denmesi tabiiki üzerr..
ama sen hemen koyverme Yüce Rabbim neler çıkarır insanın karşısına... Bellimi olur belki sen daha iyi bi işe girersin sevdceğinde öyle 3 seneyi silip atmak kolaymı?
1.5 yıl daha beklicem demişsin.. 1.5 yılda neler oluurr nelerr..
ailesi senin ailen karşısında mhçup olmak istemediklerinden böyle bi çözüm üretmiş olabilirler..
sende önündeki zaman diliminde onlara izah edersin daha azına razı geleceğini sizin mutluluğunuzun daha önemli olduğunu..
burda nelr okuyoruzzz.. Allah dermansızdert vermesin kimseye.. Halimize çok şükretmeliizz..
benimde annem 1 senedir bugün yarın olmadı bi dahaki ay oyalayıp duruyo...
bende istiyorum evlenmek bi an önce ama napıyım bununla yaşayamam.. banada yazııkk bugünlerm geri gelmicekki..
sesimi çıkarmıyorum onunda gönlü hoş olsun elbet benim göremediğim birşeyi görüyodur diye..
sen güçlü ol birazz.. sakin dur.. Allah'ın izniyle herşey yoluna girer. sen bu hallerine gülersinnn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…