selam kızlar...
ilk sayfadaki tarihleri görünce sizin adınıza sevindim, kendi adıma üzüldüm
hala bi tarihim belli değil
güya mayısta evlenicektik. ama henüz hiçbir tarih belirleme aşamasına girmediğimizden ötürü olmayacak galiba.
kısa bir özet geçeyim sonra geniş versiyonunu anlatıcam
yakın olmasına rağmen insan taşımamak için iki düğün yapmayı planlamıştık. bizim orada düğün, onların orada nikah olacak yani.
kına gecesi yapmak istemiyorum. onun yerine hamam falan o tarz birşey yaparım. zaten memleketimde genç nüfus da yok denecek kadar azınlıkta. gerek yok diye düşündüm.
onların akrabalar (dayılar halalar vs) bize nazaran biraz daha mutasıp bir aileler. nişanımda kimse oynamamıştı o kadaro yüzden de onların memlekettede nikah düşünüyoruz.
şimdi geniş açıklama
haftasonu dağ tepe bayır gezerken bir düğün mekanı bulduk. ve teyzeciğim ile uğrayıp nasılmış diye baktık. ben çok beğendim. kapalı alan istemiyorum. kır düğünü olacak gibi bir yer.
kocaman alanı var. pisti de geniş beton atılmış şekilde. bu sene açılmış, bu yıl yapılan düğün fotosunu gösterdi. beğendim.
üstüne de çalışma yapıyorlarmış, yağmur veya gündüz düğünleri için kapatılması amaçlı bir mekanizma.
bende tarih ve kişi sayısı belli olmadığı için tabiki tam bir konuşma yapamadık. fiyat için kişi başı 15lira(6tabak kokteyl menüsü). organizasyon+mekan parası içinde.
buarada mayıs için tarihler verdiklerini söylediler. acele karar verin dediler.
neyse ben buraya yakın bir mekana daha baktım. masa bakımından biraz dağınık bir yerdi. o biraz fiyatlı geldi bana. mekan parası 2500+kişibaşı 15lira(kokteyl menüsü).
sonraaaa akşam nişanlıma anlattım. ertesi gün zaten bize gelecekti. gösteririm diye düşündüm.
ama aşkım bana 'biz 6000lik(400kişi olsa) düğün yapacak lükstemiyiz ' dedi(söylemişmiydim? annesi babası yok. kendi çabası ile düğünümüzü yapacağız)
yok mu 3000 lik yer, 6000 kaç bilezik eder, tüm parayı oraya vermeyelim dedi.
kızdım tabikibulursa güzel bir yer tabiki tutalım. ama yok işte.
geldiği gün ne vasat ne çok iyi olan kapalı düğün salonuna götürdüm. fiyat konuştuk.
bir salon için 2750 civarı dediler ama tıkış tıkış sandalyeler. 401 kişi almaz yani.
ikinci salon 3500civarı dedi. 500 kişi alırmış. rahatmış beğenmişmiş miş mişşşş.
birde teras katı vardı. 400 kişilikmiş orasıda en az 5000miş dedi
sonra o kırlardaki yeri gösterdim. neyse kiiii, orayı oda çok beğendiama gene de ırın kırın modundaydı ve annemi ikna etti. hep lükse özeniyormuşum, bizim cürmümüz neymiş,nişanda da bileklik falan alırım demişim ama sonra saat demişim sonra bilezik istemişim vs vs. sanki kendime istedim hepsi ortak bunların hepsi.
gıcık oldum. annemde ondan yana ya daha da gıcık oldum
sağolsun babam gemide yapalım diyor ona da baştaki büyükler o ne öyle diyor. hatta babama kalsa bir bizim orada bir de istanbulda ev kurayımmış, haftasonu bizim orada kalalımmış gibi lüks düşünceleri var ama banlerkastellinin torunu ile evlenmediğim için sadece babamın isteği olarak kalıyor
şimdi davetli listesi hazırlamam lazım. kaç kişi gelir diye.ona göre ikna çabalarım devam edecek
geçen sene babamın kuzeninin kızı evlenmişti sorayım bakayım listesi varmı? eğer benim kadar piskopatsa saklıyordur
.
Kızlar ya çeyiz topiğimin adını değiştirmişler
çeyiz bölümünün editörü kim biliyo musunuz?
bskn hayatım hoşgeldin topikimize enişte senle beraber her detaya yorum yapar ki yapmamasını bekleme yani bazı erkekler var sen hallet der ya bizimkiler o cins değil illa onlarda beğenip maddi açıdan onaylıcakla ortak karar verilcek sanırsam
o yüzden takma kafana kazanan sen olursun seninki döner dolaşır lafına gelir hem o hiçbişiyi dert ve sıkıntı etme bırak listeyide herşeyide o yapsın ne diye dertlendin canım
canım babalar hep öyle benim babamda çok vaatlerde emin olgemide düğün oda istiyor yaparda ama ben istemiyorum bizdede ev meselesi canımı sıkıyor tatildeydim ailemle bol bol konuştuk yani babama erkek arkadaşım var demiyorum ama biliyor ben dedim 80 m2 ev alayım sizin 120 m2 evde oturayım site içi havuzlu yine aynı sitede ev alayım dedim ok dediler çünkü ben 110 binden fazla veremem oda 30 bin peşin biriktirmeye çalışıyorum ailem yardım eder karşı taraf verir düğü nişan takıları derken alırız diye düşündüm
kızlar beyaz eşyayı en yakın zamanda almamız lazım babam tatildeyken bile baktı allalım dursun diyor buzdolabını tv yi erkek tarafı alır diyerlerni hallederim diyor ben araştırıyorum şu sıra mutfask yaptırcaz ocak ayı gelmeden almamız lazımimiş
bskn hayatım hoşgeldin topikimize enişte senle beraber her detaya yorum yapar ki yapmamasını bekleme yani bazı erkekler var sen hallet der ya bizimkiler o cins değil illa onlarda beğenip maddi açıdan onaylıcakla ortak karar verilcek sanırsam
o yüzden takma kafana kazanan sen olursun seninki döner dolaşır lafına gelir hem o hiçbişiyi dert ve sıkıntı etme bırak listeyide herşeyide o yapsın ne diye dertlendin canım
canım babalar hep öyle benim babamda çok vaatlerde emin olgemide düğün oda istiyor yaparda ama ben istemiyorum bizdede ev meselesi canımı sıkıyor tatildeydim ailemle bol bol konuştuk yani babama erkek arkadaşım var demiyorum ama biliyor ben dedim 80 m2 ev alayım sizin 120 m2 evde oturayım site içi havuzlu yine aynı sitede ev alayım dedim ok dediler çünkü ben 110 binden fazla veremem oda 30 bin peşin biriktirmeye çalışıyorum ailem yardım eder karşı taraf verir düğü nişan takıları derken alırız diye düşündüm
kızlar beyaz eşyayı en yakın zamanda almamız lazım babam tatildeyken bile baktı allalım dursun diyor buzdolabını tv yi erkek tarafı alır diyerlerni hallederim diyor ben araştırıyorum şu sıra mutfask yaptırcaz ocak ayı gelmeden almamız lazımimiş
kusura bakmayın konunun içine direk dalmış olmuşum bu arada
çok doluyum ondan sanırım
bskn listeyi hazırla ver nişanlının eline bukadar insana uygun mekan bul de sıyrıl işin içinden kendi isteklerinide belirt mutlaka sonuçta düğün bu özeldir
bilmiyorum canımama üzülme düzelir mutlaka
gizim tatildeymişsin okudum iyi tatiller canım tüket şafakları
beyaz eşyaları bizde ocak ayı gelmeden alcaz kısmetse ötv zammından kurtuluruz diye düşündük
canım dinlendim şimdi evdeyim iyi geldi
şafakta tükeniyor mutluyum canım ben tükenmiyorum günler hızlıca geçiyor
çamaşır makinesi bulaşık makinesi kararını verdim birkaç bişi daha bakayım belki boschtn alırım bazı küçük ev aletlermde
bskn canım üzülme bence bazen o kadar gereksiz şelerde dediklerinin olmasını istiyolar ama boşver yine senin dediğin olucak canım takılma
yok be canım dediğin gibi senelerce kullanılıyo
annem mesela hep hapla korunmuş ve 3 tane de çocuk doğurdu maşallah
biz ikimiz de evhamlıyız valla her ay kafayı yeriz azıcık gecikse, amaninn bebiş mi geliyo diye
ben de düğünden 2 ay önce gidicem güzel bi doktora baksın bakalım neyim var neyim yok, ne kullanayım ben
bskn listeyi hazırla ver nişanlının eline bukadar insana uygun mekan bul de sıyrıl işin içinden kendi isteklerinide belirt mutlaka sonuçta düğün bu özeldir
bilmiyorum canımama üzülme düzelir mutlaka
gizim tatildeymişsin okudum iyi tatiller canım tüket şafakları
beyaz eşyaları bizde ocak ayı gelmeden alcaz kısmetse ötv zammından kurtuluruz diye düşündük
çok hırslandım, sonunda öyle yapıcamliste bu istediklerim bu diye yazıp vericem eline
birde şu tarih işini halledebilsek, ne iyi olacak.
okul kapansın, lys, lgs öss kpss tus dus tüm sınavları düşünücez yakında, ramazan başlangıcı kandil günü derkennnnn gün kalmıyor bize
uzaktan gelenler için herseyi düşünücem sanki.herkes kendimi ayarlasın ona göre devamsızlık yapmasın okul kapanmasada son haftaları olmuş olacak, gitmeyi versinler 1 2 gün.
kimse düğün yaparken beni düşündüğünü sanmıyorum
canım herkese uygun bi tarih ayarlamaya çalışırsan zaten yok öle bişey
biz tarihimizi sadece okulların kapanması olarak düşündük ve herkese şimdiden söledik zaten artık uçak biletleri uygun önceden alınırsa hiçbişey degil sizde öle yapabilirsiniz şehirdışından,yurtdışından gelecek olanlar varsa erkenden alırlar biletlerini sorun çözülür
günaydın kızlarrr
nazlımmm bizim kuçu kuçunun adı da paşaaaa, adaşlar desene
bu arada şu ziraat bankası sınavı hakkında bilgi araştırıyordum, kardeşim için
kendisi 4 yıllık iktisat mezun
servis görevlisi ne oluyo ki anlayamadım ben onu
Yaptığı iş, Çalışma şartları, Görev: Banka ürünlerinin operasyonu, tanıtım ve satış işlemlerini yürütür. İşin özü ne iş olsa yapar, açıklık doldurur. Ama servislerden (operasyon, krediler) birinde uzmanlaşabilir. Bu alımda dikkat edilecek bir nokta; sınav ilanında 1 yıl bankoda çalıştıktan sonra denilmekte olup pozisyon olarak MİA, MİY, operasyon asistanı olabilirsiniz. Görev pozisyonunda unvana bakılmaz performansa/iş yönetimi/beceri vb. etkenlere bakılır. Tayin hakkı bekleme süresini doldurduktan sonra talepte bulunduğu şubede boşluk varsa mevcuttur. Ayrıca mücbir sebepler de olabilir.
buymuşş canımm
bende banko için başvurabiliyorumm da hala başvurmadım tabi kararsızımm
ay tayin diyooo
yani bulunduğumuz yerde görev yapamıcak anlamına mı gelio buuuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?