'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

Günaydın kızlarrr

bu sabah karla uyandık,sonra da aldığım kötü haberle iyice üzüldüm.

okuldan bi arkadaşımızın eşi ani bir şekilde kansere yakalanmıştı,hatta dün de arkadaşlarla konuşup şifa dilemiştik, ben başım ağrıyor diye hastaneye gitmek için erken çıktım okuldan. arkadaşımızın eşi de Ankara'da tedavi görüyordu. kadıncağıza haberi dersteyken gelmiş,ağlaya ağlaya gitmiş çok üzüldüm. bi çocuğu öğrencim 12 yaşında diğeri de 4-5 yaşında. Allah'ım kimseye hayat arkadaşını kaybetmeyi göstermesin genç yaşta bu şekilde.

Bi an kendimi onun yerine koydum çok zor çokk

günaydın herkese....

bugunun gundemiini olusturuyorum hemen.. puflu pastama da sormustum...

hepimizin agzı kulaklarında... evlenmek icin gun ay yıl sayıyoruz... yanlarındayken kendimizi "huzurlu" hissediyoruz... onlar olmasa eksiğiz, moralimiz bozuk enerjimiz duşuk

kısacası askı her anlamıyla yasıyoruz...

peki evlendikten sonra monotonlasan ve aynı heyecanı bulamayan ciftler? dun birisi beni gorunce boyle bir yorum yaptı.. ahh ahh bir zamanlar biz de boyleydik hiçbiri kalmıyor, aman iraz gitse uzaklassa yanımdan her gun her gun aynı olaylar ay seyler askın heyecanı ölüyor vs gibi...

ben boyle olmasını istemiyorum olacagına da asla inanmıyorum...

sizler ne dusunuyorsunuz? askı ilk gunku gibi taze tutmak bir omur mumkun mu? cevabınız evetse bunun icin biz kadınlar olarak neler yapmalıyız ve erkeklerimizden neler beklemeliyiz?

haydi buyrun

Slm günaydın kızlar bende 1,5 haftalık çiçeği burnunda nişanlı olarak ve 2013 gelini olarak benide aranıza alır mısınız acep?

lavicim arkadaşına çok üzüldüm ya içimden birşeyler kopuyor böyle haberler aldığımda...Allah geride kalanlara sabır versin..
çağlakuşum bende kesinlikle inanmıyorum böyle diyenlere. elbette zaman zaman monotonlaştığı oluyordur ama o monotonluğu canlandırmak yine çiftlerin elinde. tamam her zaman alev alev olmuyordur aşk (ki şimdi bile böyle anlar yaşayabiliyoruz) ama illa ki yıllar geçtikçe o aşk tamamen küllenicek diye birşeyde yok. ben evli değilim ama 4.5 senedir bir ilişki içindeyim ve Allahıma şükür aşkımız ilk günden daha büyük.heyecanımız,sevgimiz artarak çoğaldı yıllarla beraber.
Yapılması gerekenler konusundaki düşüncem ise şu: biz şunu öğrendik sevdiceğimle ve ilişkimizde hep uygulamaya çalıştık. tartışmalarda, çıkmazlarda ayrılık fikrini aklımızdan geçirmedik. ben bu insanla bir ömür beraber olmak istiyorum o yüzden daha fazla tartışmak yerine oturup çözüm üretmeliyim dedik hep. Binlerce kez şükürler olsun ki 1 gün bile küs kaldığımızı bilmem..bence ilişkide araya mesafe sokulmamalı ne fikren ne fiilen. Zaten mesafe olmayıncada iki gönül uzaklaşmak yerine daha da çok kenetlenir...

canım günaydın
çok güzel bir konuya değinmişsin.. biz kadınlar her zaman bir beklenti içerisindeyiz aslında.. hep erkekler yapsın güldürsün eğlendirsin sürpriz yapsın vs vs..
peki biz bu konuda ne kadar adım atıyoruz ?
evlendikten sonra aynı heyecanı korumak tamamen çiftlerin elinde.. tabi geçim derdi, sıkıntılar, sorumluluk yoruyor insanları dolayısıyla o enerjiyi zamanla yitiriyorlar..
şöyle bir çevremizi inceleyelim mesela.. kadın ve erkek evlenir.. kadın işten gelir ev işlerine yoğunlaşır eşine sitem eder.. hangimizin annesi erkek kardeşlerimizi ev işleriyle başbaşa bırakmıştır ki.. Benim annem yaptırmıyor mesela..
Sonra çocuk olur bir çoğumuz çocuğumuza o kadar adapte olur sadece onunla ilgileniriz.. erkeklerinde çocuktan farksız olduğunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum..
tabikii eşlerede çok büyük sorumluluk düşüyor her zaman yanımızda olup bize yardımcı olmalılar..

Neler yapılabilir konusuna gelince ?
Karşılıksız beklenti içerisine düşülmemeli bence.. Eğlenceli oyunlar oynanabilir, birlikte yapılabilicek akltiviteler yapılabilir
ben pes oynamasını bilmem mesela.. ama kocam sıkılıyorsa onunla oturur oynarım

çalıştığım yerde herkes evli çocuklu,tek bekar da benim.

evli olan ablalarım çoğu 10 yılın üzerinde evliler ve bana her zaman evlenmeyi tavsiye ederler, hatta en eşinin yardım etmesinden şikayet edeni bile mutludur aslında.

olmuyor mu sorunları,elbette oluyor ama şunu fark ettim evlilik insanı daha yapıcı bir insan haline getiriyor. mesela sevgiliyken bir hareketine küsüp trip atarsın ama vlenince aynı evin içinde küslük olmayacağından hemen tatlıya bağlanabilir. evlilikte olumlu noktlara yoğunlaşmak,eksikleri daha az vurgulamak bence hayatımızda yine çok önemli. eşinizin sürekli eksik yanlarını uyararak onun bu davranışını değiştirmeye çalışmak hata, ama olumlu bir davranışını vurgulayarak onu güdülemek olumlu olur.

bi de bi ablam var 20 yıldır evli hemen hemen bana erkek de bir çocuktur pohpohlayıp gönlünü yaparsan o da sana bağlanır, kalbini kırmaz istediğini yapar demişti. çok doğru bulmuştum paylaşayım dedim.

gülinim noldu kuzum size ya?
anlatmak ister misin belki beraber bi çözüm bulabiliriz he?

lavim çok üzüldüm Allah kimseye sevdiğinin acısını yaşatmasın.. dayanılacak gibi değildir Allah düşmanıma bile vermesin

çağloşum hoşgeldin
benim en büyük korkularımdan biri bu.. sevdiceğe enn başından demiştim ben monotonluğa, ilgisizliğe asla gelemem diye
zaman geçince birbirimize daha da alışıyoruz, birbirimizin yanında daha rahatız.. bunun verdiği bi rehavet olabiliyo belki
küçük süprizler yapıp ilişkiyi canlı tutmak mümkün ama bunun 2 taraflı olması lazım
yoksa kendi adıma 1 yaparım sevinirim, 2 yaparım sevinirim ama 3 yaparsam ve karşıdan gelen bişey olmadığı görürsem çok üzülürüm ben
bu ilişki için neden tek başıma çabalıyorum ki diye
o nedenle biz yapalım, sevdicekler de bişeyler yapsın o zaman tadından yenmez

bi de bence en önemli unsurlardan biri sevdiğin insana kendini değerli hissettirmek.. ona özel olduğunu hissettirirsen o mutlu olur.. onun mutluluğu zaten otomatikman seni mutlu eder

çağlommmmm hemen değineyim bunu banada hep diyolar nasıl yani giz kaç yıldır çıkıyorsun diyor daha yeni flörte başlayanlar hani hemen sıkılıyolar sonra giz sen böyle olamazsın modujna giriyolar sonra onla beni yan yana görünce anlıyolar yada yolda bir teyze durdurup bu kız seni çok seviyor oğlum biz gördük diyor böyle şeyler hep oluyor ben hep çocuk gibi hoplayıp zıplıyorum :))))) aslında bunun için özel bişi yapmıyorum sadece belli başlı şeleri çabuk tüketmiyorum evlendiğmde tükense bile böyle o denilen gibi olmucağnı hissediyorum

bazen şirketteki yeni evli arkadaşlar hevesimi kırıyor ahhh ahh askerdeyken bende uçakla gider gelirdim keşke az gitseymişim kıymete binerdi diyip duruyolar yada kendi flörtlerinde aldıkları şeyleri bana engel oluyolar almaz yavrum almaaa ilerde tv izlicek sen iş yapacan alma giz bak görcen diyolar dedim ne alaka yaniii hep kötülüyosunuz totemmi yapıyosunuz dedim

çünkü bunu diyen hatunalra enişteler gayet özel romantik süprizlerde yapıyoo ama genelde bizim kızlar giz evlenince neco seni günde 1 arar bize öyle oldu giz kapıya gelip almaz şimdi yaşadığını yaşa yahuuu diyorum beni almasını yada bişileri göstermelik yapmasını istemem dedim

ben ilişkimde olduğu gibi evliliğimdede mutlu olucağma inanıyorum montonlaşsa bilee aşk monotonluğu yaşarım gibi geliyor:))) yani ben uçarak işe gelmişim hevesimi kırıyolar giz evlenince olmaz die ben asla heves kırmıcam benden küçüklerin huh

lavinicam allahtan rahmet diliyorum çok üzüntü verici bir durum canım kalanlara sabırlar

bide cidden dediğin doğru erkekte çocuk ben benimkine bazen soruyorum kırıyormuyum duyarsız davranıyormuyum eğer öyleysem söyle aşkım eleştir beni bilmeden snei üzmiyim diyorum oda aşkım üzsen sölerim zaten ikimizde düzeltiriz diyor

bide ben şugüne kadar ona bişi yapmasam hep kalsam bile onun hep bişileri çabaladığını gördüm oda benmkini gördü ki hep yapıyor :)

Vallaaa ezgimmm çok güzel demişsin bak tartışmalarda çıkmazlarda ayrılık bitirmee fikrini kaldırıp çözüm bulmaktan yanayız diye bencede böyle olması gerek..
valla hep böyle yıllar geçsede aşık olan ilk günki gibi heycanı yaşayan insanlara imrenmişimdir hep
umarım bizlerde öyle oluruz.Bunu yapabilmek tabiki de çiftlerin elinde

Günaydın kızlar beni tanımayanlar olabilir, bazılarınızı tanıyorum ismim gülçin.

Bizim 9 seneyi geçti, aşk ilk zaman ki gibi mi derseniz, tabi ki değil bence...Artık heyecan biraz azaldı tabi ki, ama hala birbirimize aşık mıyız ona cevabımda evet, sadece ilişki biraz monotonlaşmış durumda yaşam koşullarından dolayı...Aşılmayacak bir durum değil zaman zaman her ilişki de yaşanır.

Bence de aşkı taze tutmak mümkün, ama tek taraflı değil iki tarafta bunu hissedip çaba gösterirse olur.

şte size mutlu ve uzun süreli evliliklere sahip olmak için yapılması ve dikkat edilmesi gereken şeyler... Birlikteliğinizde heyecan, tutku ve saygıyı kaybetmemenin yolları... Hepimiz uzun yıllar mutlu evlilik yaşayan, iyi günde de kötü günde de birbirlerinden kopmayan ve hala birbirlerine saygıyla bağlı çiftlere gıptayla bakarız. Evliliklerde tutkunun ve romantizmin zamanla kaybolmasını

HERGÜN

- Ona değer verdiğinizi gösteren küçük bir şey yapın.
Hiç beklemediği bir anda onu öpün. Eşinizin bulabileceği bir yere ( yastığın altına, cebine) notlar yazın. Aptalca, komik, ciddi olabilir. Ya da sadece 'Seni düşünüyorum' demek için beklemediği bir anda telefon açabilirsiniz. KADINCA.NET

- En azından bir öğünü birlikte yiyin.
Akşam yemeklerini birlikte yiyemeyecek olsanız bile en azından günde bir öğünü birlikte yemek için program yapın.

- Her gece sohbet edin.
En az 10-15 dakika gününüzü nasıl geçirdiğinizi birbirinize anlatın. Yanınızda kimse olmadığında sohbet etmeye çalışın. Böylelikle daha iyi temas sağlarsınız.KADINCA.NET

- Ani hareketlerden kaçının.
Konuşmadan önce düşünmeye veya bir anda parlamamaya çalışmalısınız. Çünkü sözler ağızdan bir kez çıktı mı, telafi edilmesi güç olur. 'Üzgünüm, öyle söylemek istemedim' deseniz bile, o sözcükler eşinizin kulağında yankılanmaya devam edecektir.KADINCA.NET

- Dokunun.
Sarılma, el ele tutuşma ve cinsel içerikli olmayan diğer dokunma formları ilişkiyi güçlendirir.KADINCA.NET

Romantizm ve seks herkes yorgun olduğunda işe yaramaz. Ama evli çiftler için erotik duygular sadece yatak odasında başlamaz. Özellikle çocukları yatırdıktan sonra veya bulaşıkları birlikte yıkadığınızda gelişmeye başlar.

HER HAFTA

- Bir yerlere gidin, sadece ikiniz...KADINCA.NET
Bir kafede kahve için, sinemaya gidin veya uzun yürüyüşlere çıkın. En iyi yol hafta da bir gün belirlemektir. Pazar sabahları veya Cumartesi akşamları. Böylelikle hafta boyunca o zamanı iple çekersiniz. Bu zamanı kutsal bir zamanmış gibi kabul edin ve ölüm kalım meselesi haline getirin. Bu sizin birlikte vakit geçirmek ve birşeyler paylaşmak için en özel gününüzdür.

- Yakınmaktan vazgeçin.
Kızgınlıklara sebep olan yanlış anlamalar, küçümsemeleri ve eleştirileri doğurabilir. Bu yüzden en kısa zamanda bu düşünceleri kafanızdan atmaya çalışın. 24 saat içinde olması en iyisidir.KADINCA.NET

- Takdir ettiğinizi hissettirin.
Herkes kabul görmeyi sever. Eşinizin nelere değer verdiğine dikkat edin. Takdir ettiğinizi söyleyerek, dokunarak, ona not yazarak, hediye alarak veya birlikte vakit geçirerek bunu gösterebilirsiniz.KADINCA.NET

- Dışarı çıkın ve haftada en az üç kez egzersiz yapın.
Benim zaten yaşım geçmiş diyerek egzersiz yapmamak için kendinize bahane uydurmayın. Kendinize evlenmeden önce dikkat ettiğiniz gibi dikkat etmeye devam etmelisiniz.KADINCA.NET

- Birbirinize vakit verin.
Bu zamanları birbirinize önceden haber verin ki eşiniz de kendi programını yapabilsin. Siz arkadaşlarınızla alışverişe giderken o da ilgilendiği bir hobiyle vakit geçirebilir veya arkadaşlarıyla görüşebilir.KADINCA.NET

HER AY

- Aşıklar gibi davranın.
Bir haftasonu tatili planlayın. Ya da bir bebek bakıcısı ayarlayarak evde yalnız geçirebileceğiniz vakit yaratın.KADINCA.NET

- Onun sevdiği birşey yapın.
Evlilik, uzlaşma gerektirir. Zaman zaman siz pek hoşlanmasanızda eşinizin sevdiği şeyleri beraber yaparak ona verdiğiniz değeri gösterebilirsiniz.

- Değişiklik yapın.
Monotonluk günlük hayatın stresleriyle birlikte çekilmez bir hal alır. Bunun önüne geçmek için kendinize yeni uğraşlar yaratabilir, eşinize sürpriz hazırlayabilir veya bugüne kadar hiç görmediğiniz yerleri ziyaret edebilirsiniz.

HER YIL

- Başbaşa tatile çıkın.
Bu tatil çok pahalı olmak zorunda değil. Önemli olan birlikte farklı ortamlara girmektir. Tatilinizi planlamak da eğlenceli olacaktır.KADINCA.NET

- Eşinize bir mektup yazın.
Onun neden özel olduğunuza dair düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

- Birlikte düşünün.
Gelecek on yıl içerisinde nerede olmak istiyorsunuz? Hayallerinizi paylaşın. İş ve parayla ilgili konuşmaları bir süreliğine bir kenara bırakın./hürriyet/K/K

biraz denize mesafelidir orası canım ,aklında olsun 150 mt falan

merhaba
rixos lares la ilgili bilgin varmı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…