'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

benim için sadece şaşırtıcı bir açıklama

tabiki herkes her düşünceye katılmayabilir. ama genelde sağdan soldan tanıdıklarımızdan duyduğumuz gördüğümüz biz tecrübe edinmeden önce kulağımıza küpe olduğu için sabrımız kalmamış durumda., bence...
bir de tekrardan düşüncemi ifade etmek istiyorum. eniştemiz arkadaşımıza açıklama yapmıyor, yapmamakla birlikte 'hayatım valla acil gelişti sana söylemeye fırsatım olmadı' veya 'söyleyecektim ama kızarsın diye söyleyemedim, bu seferlik böyle olsun' veya evlendikten sonra bu tarz şeyler olmayacak şuan acildi vs gibi açıklamalar yapıp gönül alma yoluna gitmemiş....
enişte yerine koyduğumda evet o haklı olabilir ama arkadaşımız yerine koyunca da o haklı. zaten hep kendimizce haklı değilmiyiz ki

Tabi ki ailesi zor durumdaysa yardım edilmeli ama bunu nişanlısına güzel bir şekilde izah etmeliydi diye düşünüyorum bende gizli saklı sanki öğrenilmeyecekmiş gibi davranması ve sen bana hesap soramazsın demesi çok yanlış her şeyin bir adabı usulü var..Her iki tarafı da üzmeden bu durum çözülebilinirdi diye düşünüyorum.

süper canım yaa o zaman kesinlikle s3 almalıyım
valla aldıktan sonra bol bol başınızı şişiririm

ya kusum ne oldu sana sacmalama lutfennn ne demen beni sevmiyorlar olur mu ole seyyyy uzme kendini dugun aarefesinde

nişanlın sana destek olmalı bu hazırlık mmevzularında nisanlının durusu tavrı cok onemli ailelere bu kadar baglı kalmamak lazım sen derdini sıkıntını onla paylasmıcan onda huzur bulmıcan da kimde bulucaksın????

yerim kıskanclıgını bilem yerimmmm benim onun zaten kusummm

bulucaz gelinligi bulucaaaz merak etmee sennn pro la sposa cok pahalı yaaa bi kere giyilcek bişeye tonla para icimi acıtıyor

bu arada her seyin maddiyat oldugu yorumuna katılmıyorum... burada asıl msele GÜVEN...

ben de bana bunu yapan adama bidaha güvenmem mesela... aynı sey benm icin de gecerli... ne maddi ne manevi kocamdan ya da kocam olcak adamdan bişey saklayamam ve onun onayını almadan yapamam

ödeyecek gücü olsun... sonucta biz evleniyoruz ve o bizim ortak paramız oluyor... odeyecek durumu varsa zaten X de gidip aman sakın cekme ailene yardım etme demezdi

açıklamam kımseyı şaşırtmasın.Bizdede erkek kardeşimin salak bır kız arkadaşı vardı benı beklemeden düğün isterım dıye tutturdu.Demem oki şimdiki kızlarda anlayış kalmamış hep ben hep ben böyle olmazkı.Erkek tabıkı hatalı ama arkadaşın dediği gibi ayağını yorganına göre uzat sözunu akıllı olan kışı zaten uygular.Neyse uzun lafın kısası kızlarda erkeklerdede anlayış kıtlığı olduğu kesin.

kuzu bende istiyorummmmmmm...Ya bugün nesfit almayı planlıyorum birde spor salonuna yazılmayı sen ne yapıyon

canım bana nişanlım hediye etti s3çok güzel kullanımıda ergonomik kesinlikle tavsiye ederim

valla bilmiyom canım ya, mart gibi bi spor salonuna gitsem diyorum ama :26:

kızlar zaten sizlerin tavsiyesi üzerini araştırdım s3 ü ve hemen herkes ıphone mu s3 mü cevabına s3 demiş
bu pazar bi aksilik çıkmazsa alıcam inşallah aşkla birlikte alıcaz onada banada..

gle güle kullanın canım benimmm
benims evdiceğin de bi i phone sevdası var ama parasından dolayı düğün öncesi pek istemiyodu
ama almanyaya gitçek ordan daha uyguna alabilcek sanırım

iyi de kredi 1 ayda ödenip bitmiyo, yıllar sürüyo di mi
ee kredi ödenirken bu kızcağız da ödeyecek, ikisi birlikte ödücekler
zaten evlenirken eşler herşeyi kendileri yapmaya çalışıp dünyanın masrafına giriyolar
bir de ailesi için kredi ödeueceklerini düşün, ne olacak o çiftin hali?
çoğu insan evliliğinde sıkıntı yaşamasın, güzel günlere gölge düşmesin diye evliliği erteliyolar
bu insanların da belki düğün borçları olacak, belki kira ödeyecekler..
e bir de kredi ile nasıl başa çıksın bu gençler?
çekilen kredi ile tüm düğün masrafı hallolucaksa amenna, nasılsa düğün için borca girecekler
ama tamamen aile için bir durumsa bence olmamalı.. yeni ev kurmak kolay mı sanıyosunuz?
benim kayınvalidem düğün öncesi kimseye yük olmamak için özelde olabilecekken ameliyatını gitti devlet hastanesinde oldu
tamam bize maddi bi katkıları yok ama en azından düşünceli davranıp maddi zarara da sebebiyet vermiyolar
aileler biraz düşünceli olmalı bu konuda.. gençlerin üzerinde bu kadar yük varken bir de onlar yük olmamalı..
ayrıca hayat müşterek değil mi? nişanlılık ne demek evlilik arifesi demek
sen nasıl evlenince eşine danışmadan maddi konularda öyle rahatça atıp tutamıyosan nişanlıyken de bu böyle olmalı

maddi durumları uygunsa evlenselerdi. seni bekleme zorunlulukları yok bence. sevgisinden eminse niye mutluluğunu ertelesin. bu düşünce egoistce degil mi?

kocaya hasretti demek ki

Son düzenleme:

polemik yaratmak istemiyorum ama çenemi de tutamıyorum.

peki erkek kardeşinin sevgilisi seni beklemesindeki sebep ne?
sendeki ben ben ben duygusu olmasın?
erkek kardeşin veya sevgilisi açısından baktığımızda onlarda ablamızı bekliyecez şimdi, seven gönüller niye buluşmayıp da birilerini beklemek zorunda demiyeceklermiydi?
sadece bizde kıtlık yokmuş demek ki

kımse kımsenın çektığı sıkıntıyı bılemez.Dışardan yağtığımız bu yorumlar bence komık.Ben evlılığın vede ekonomık sıkıntının ne kadar zor olduğunu en ıyı bılenlerdenim.O arkadaşında özelını buraya yazmasını doğru bulmadım.kredı çekılmesı gerekıyorkı çekılmış.kımse durduk yere masrafa gırmez.

Günaydın kızlar :)

Edacım sen erkek tarafı gözünden yazmışsın hepimiz erkek kardeşimiz olduğunu farzedelim bizim büyük bir sıkıntımız varken sevgilisi ya da nişanlısı karışsa ne kadar çok kızarız değil mi :) Topic 'teki kızlar olarakta şu an tamamen olayın karşı tarafında hepimiz kendine göre olaylar yaşadığı için bu durum asla kabul edilemez çünkü yeni bir yuva kurmaya uğraşıyoruz artık eskisi gibi erkek çalışır kadın yer durumuda yok çalışıyoruz maddi manevi her türlü fedakarlıkla hem ailemizi hem nişanlımız ve ailesini idare ediyoruz aynı fedakarlık ve çabayı evleneceğimiz kişiden de bekliyoruz,Daha yolun başında bizimle sıkıntısını ve bunlara bulduğu çözümü paylaşmayan adama nasıl güvenebiliriz ki

Eyvah ki ne eyvahh görümcelik şimdiden başlamış gelin hanıma sabırlar diliyorum

bu tabir çok çirkin.. kardeşinin kız arkadaşına salak demen
bizimkiler de benden önce söz yapmak istiyolar, olmasa daha iyi olur ama onlar mutlu olacaksa seve seve rıza gösteririm
kardeşimin sevdiği kıza da asla salak demem

açıklamalarnızdan dolayı sızı kınıyorum esefle karşılıyorum yazılarınızı.
Bırıncısı ben ablasıyım 3 yıldır nışanlıyım evlılık için sabredıp nışanlıma baskı yapmıyorum vede bekledığımız durumlar var.
ikincisede efenım kızın aile terbıyesı almadığı ortada olduğundan benı beklemek istemedi ve ayrıldılar.Acelesi neymış acaba sorarım sizlere daha 19 yaşında ergen bırı nasıl evde kalmış edasıyla evlılık dıye tutturur.

ben bencıl davranmıyorum karşımdakının o şekılde talepte bulunması hepmızı şaşırttı ve işi noktaladık.Gunumuz genç kız örneğı işte buyurun.Kımmış bencıl ayırımına varın.[/FONT
]

dışarıdan yapılan yorumlar komik değil.

o zaman bizde sana deriz ki sen ne biliyorsun ,evli misin?

herkesin yaşantısı farklıdır.

bu topigin amacı dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşmak. biz birbirimizi arkadaş gördük, yoldaş olduk. çoğu sorunları da burda farklı fikirler dinleyip analiz ederek çözümledik.

biz kredi konusunda çekmesine değil, nişanlısına danışmamasına tepki gösterdik.

Bende bu kredi olayına hiç sıcak bakmadım açıkçası
Nişanlı evlenme arefesindeki bi insandan yardım istenmez aksine yardım edilir Madem yardıma ihtiyaçları var kendilerini toparladıktan sonra kız almaya kalksalarmış Böyle plansız programsız ve düşüncesiz aileleri asla ve asla anlayamıyorum ben Sağlık gibi bi durumu kesinlikle tenzih ediyorum ama onun haricinde çok çokk ayıp Kredi dediğinin en az 12 ay vadesi oluyo evlendikten sonra da ortak gelirimizden ödenicekse tabikide bana sorucak kime sorucak
Ben o insanla bi aile olmak için adım atmışım Bana sormadan asla böyle bi karar vermemeli Benim ailemde şuanda çok sıkışık durumda kardeşim dersaneye gidiyo seneye ünv. bi sürü masraf ama ben asla nişanlıma danışmadan evlendikten sonra ödiyceğim bi borca girmem Oda girmez ( Dediğim gibi sağlık gibi acil durumları tenzih ediyorum )

sizden once evlenmek istemesi aile terbiyesi almaması mı oluyor yani? neye gore degerlendiriyorsunuz bilemedim ama suan kendini savunamayacak birine hem salak hem de terbiyesiz dediniz...

igneyi kendimize cuvaldızı baskasına

sadece bu kadar soluyorum....

eda cidden beni şaşırttın.

evliliğe hazır ki istiyor. bunu sorgulamak kimseye düşmez.

zamanında insanlar 16-17 yasında evleniyorlarmış o zaman onlara da popolarında bezle cocuk yasta ne evliliği denmemiş. gül gibi gecinip gitmişler.

iğneyi kendine ,çuvaldızı başkasına.......

dediğim gibi kımse kımsenın yaşantısını bılemez bız gecelerce uyumadık annem sabahlara kadar ağladı daha kıza salak demeyecekmışımde ne deyım.Kendı bılseydı zaten acele etmezdı.Neyse ben yorumlarımı bırakıyorum burda benım konum olmasın ben sadace örnekleme yaptım.

belki başka sebepler var! belki kardeşin kızla birlikte oldu ve kızda bir an önce evlenmek istiyor ! bencilce düşünüyorsunuz.. 3 yıldır nişanlı olmanız size öncelik hakkı tanımaz, sırayla olmaz bu işler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…