'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

ay o topiği açan sendn dimi kuzum ya 2 ay önce fln okumustm çok enteresan ve hoşuma gitmişti ev için sağlıklı öneriler die, nasıl da tahmn edemedm konusmalarndan

ay o topiği açan sendn dimi kuzum ya 2 ay önce fln okumustm çok enteresan ve hoşuma gitmişti ev için sağlıklı öneriler die, nasıl da tahmn edemedm konusmalarndan

evet sağlıklı yaşam konusunda biraz obsesif düşüncelerim var maalesef ama ben doğal yaşamak istiyorum, ne yapabilirim:) köy yumurtası, köy sütü, ev yoğurdu arayan bir tipim :44:

evet sağlıklı yaşam konusunda biraz obsesif düşüncelerim var maalesef ama ben doğal yaşamak istiyorum, ne yapabilirim:) köy yumurtası, köy sütü, ev yoğurdu arayan bir tipim :44:

canım benimde annem öyle 8 meyve karışmlı meyva suları yapıyor ayrıca dayımın tavukları var her dakka yumurta veriyor yoğurt desen kendi yapar sütüde sütçümüz var peynir biber felan hep yerlerinden gelir çok doğal besliyor annecim bizi sağolsun ama ilerde bende inşallah öyle olurum

süper, anneni tebrik ediyorum :) ben de ekmek yapma makinesi alcam inşallah, çocuklarıma beyaz unsuz ekmekler yapcam

benmde annmde öyle

krizsavar senn dediğin gibi o topraktan olan güveçler varya onlardan aldı onları kullanıyor.
bizim marketimiz oldugu halde yogurtu peyniği loru hep kendisi yapar:)
çok samimi söylüyorum bu ara inek almayı bile düşündü
evin altında bakarım diodu babam bırakmadı

teflon hakkıdnda annemin bi bilgisi yoktu benmde
bide gittim 2 takım aldım bi kendime bi kardeşime
ama geri veriliyor galiba adam babamları tanıyor falan.
hani verip başka bişimi alsam yerine bilemedim.
4 tane tencere ediyor sonuçta

Son düzenleme:
ben keramika'nın ürünlerini çok beğeniyorum ama seramik yazıyor. seramik ve porselenin arasındaki fark ne kızlar, biliyo musunuz? daha mı kötü acaba:26:

toprak güveci nasıl kullanıyor, neler yapıyor içinde? bir de sırsız satan nette bir yer biliyor musunuz? çok mu geç pişiyor bir de? geç pişen yemek hiç sevmiyorum ama alışmam gerekecek sanırım... bence teflonları kesinlikle ve kesinlikle vermelisin. artık sağlıksız olduğu kanıtlandığı için teflon bile denmiyor. bakın esse nin sitesinde "yapışmaz" adıyla koymuşlar, insanlar kaçıyor çünkü ve gittikçe teflonların fiyatları düşüyor.

gizem anneni tebrik ediyorum...

bende bu konulara dikkat etmeye calsırım annemde ole... suyu bile damacanadan içirmez kaynatıp cam surahilere doldurur

bende paşabahceden cam damacana alıcam buyuk.. kaynatıp kaynatıp ona doldururum.. zahmetli olucak ama napalım

digerlerine gelince yumurtamı vs yapabilcegim bi yerim ve o kdr zamanım olsaydı keske

malesef calısan metropol insanlarıyız elimizden geldigince işte...

aldım ben işte baya oluyor.
gidim iade etmeği konuşcam artık. yerine bişey alırım artık ordan.
iade etmeselerde kullaanam herhalde ay nblm tuaf oldum

güveç içinde anneme sorayım bi olurmu.
bizim mesela yöresel yemekler var bizim böyle biraz domatesli bulgur pilanına benziyor. onu yapıyor. bu bulgur pilanını yapıoyr.
yine bizim yöresel yemek olan keşkek var onu yapıyor.(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:...gyekdFgqOhQB7caz5T2_Vn3c5PrqbWsnjrz-pQJQPCBew)
biraz yaglı burda
bide türlü yapıyor.
nekdar sürede pişiyor flan bilmiyorum ama

Kızlar annelerimiz tanışıyor mu ki:44::76::44::90:
Benimki de aynıdır. Köyden süt, yoğurt, peynir ve akla gelebilecek bilumum herşeyi temin eder. Köy domatesi, köy mısırı, köy maydanozu:)
O konu da şanslı büyüdüğümü söyleyebilirim... Anneannemler sağ olsunlar hiçbir şeyi esirgemediler bizden. İnşallah biz de çocuklarımıza böyle sağlıklı bir yaşam sunabiliriz...

kaynatmak değil de büyük cam damacana alıp, beşer kiloluk suları aktarabiliriz içine. yani ben ooo evlencem de bebeğim olacak da, o zaman böyle yapmayı planlıyorum. çünkü damacanalar kullanım sürelerinden çok daha uzun kullanılıyormuş, bpa diye bir madde mi ne varmış, o suyun içine geçiyormuş, bebeğe çok fazl zararı oluyormuş, vs vs. ama 5 ltlikler bir kere kullanılıyor ve atılıyor. yani sürekli kullanma, sakıncalı maddenin suya geçme gibi bir olasılığı yok. bir de taşkesti sularının damacanasında o zararlı madde yokmuş, onu da alabilirim ilerde.

benim sevdiğçeğimde resim öğretmenliği okuyor
seramikle bu toprak işleriyle çok uğraşıyor saliyle
geçen sene sürahi yapmıştı ders notu için:)
çeyizime koycaz diodu.
yapar artık tencerede

biz 3 4 ayda bi damacana değiştiyoruz. dışardan aldıgımız sularıda kendi damacanımıza boşaltıyoruz.
tabi cam kadar faydalı değil.

altındaki numaralara bakın diyolar... 3 ve 7 tehlikeli... her tur plastik için gecerli...

ama annem onlarada guvenmiyo illa kaynatır.. bakalım o gunler bi gelsinde..

ay evet sırsız yapsın ama :)
güveçlerde keşkek yapılıyor biliyorum o yemeği ama işte onu pişirmek için, dışardaki taş veya kerpiç fırınlara koyuyorlar tencereyi. benim bildiğim öyle yani... ocakta nasıl pişer ki

altındaki numaralara bakın diyolar... 3 ve 7 tehlikeli... her tur plastik için gecerli...

ama annem onlarada guvenmiyo illa kaynatır.. bakalım o gunler bi gelsinde..

bnm anlamadıgım şu madm 3 7 tehlikeliyse neden izin veriliyor üretilmesi:S

bnm annem direk tüpün üstüne koyuyor.
eskiden köydeyken ateşte yapıyolarmış

evet numara olayı da vardı di mi. ne kadar çok bilmediğim şey var, dünyadaki tüm bilgilere sahip olmak istiyorum; ama yetişemiyorum. çok sağol hatırlattığın için. mesela süzgeç olayı. süzgeci de hangi maddeden alacağımı bilmiyorum ya, kafayı yicem. sıcak sıcak süzdüğüm şeyle tepkimeye girerse diye korkuyorum metal olursa, plastik de aynı. bilmiyorum süzgeç için en sağlıklı malzeme hangisi...

çelik yada silikon olabilir tatlımm..

ooo fast foodların çoğu tehlikeli, dışardaki kızartmalar. o kızartmaların yapıldığı yağları geri dönüşümcüler bile almıyormuş benzin yapmak için. ama yediriyorlar. kimse bakmıyor ki sağlıklı mı tehlikeli mi diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…