ay o topiği açan sendn dimi kuzum ya 2 ay önce fln okumustm çok enteresan ve hoşuma gitmişti ev için sağlıklı öneriler die, nasıl da tahmn edemedm konusmalarndandiğer etkilereden de korkuyorum ben.o sebepten ne kdar azaltırsam iyi. üç tane de tuz lambası alcam zaten çeyize, inşallah. o temizliyor kötü maddeleri :) size de tavsiye ederim hem dekoratif hem çok sağlıklı. çankırı tuz lambalarıııııııııııııııı :)
ay o topiği açan sendn dimi kuzum ya 2 ay önce fln okumustm çok enteresan ve hoşuma gitmişti ev için sağlıklı öneriler die, nasıl da tahmn edemedm konusmalarndan
evet sağlıklı yaşam konusunda biraz obsesif düşüncelerim var maalesefama ben doğal yaşamak istiyorum, ne yapabilirim:) köy yumurtası, köy sütü, ev yoğurdu arayan bir tipim :44:
canım benimde annem öyle 8 meyve karışmlı meyva suları yapıyor ayrıca dayımın tavukları var her dakka yumurta veriyor yoğurt desen kendi yapar sütüde sütçümüz var peynir biber felan hep yerlerinden gelir çok doğal besliyor annecim bizi sağolsun ama ilerde bende inşallah öyle olurum
benmde annmde öyle
krizsavar senn dediğin gibi o topraktan olan güveçler varya onlardan aldı onları kullanıyor.
bizim marketimiz oldugu halde yogurtu peyniği loru hep kendisi yapar:)
çok samimi söylüyorum bu ara inek almayı bile düşündü
evin altında bakarım diodu babam bırakmadı
toprak güveci nasıl kullanıyor, neler yapıyor içinde? bir de sırsız satan nette bir yer biliyor musunuz? çok mu geç pişiyor bir de? geç pişen yemek hiç sevmiyorum ama alışmam gerekecek sanırım... bence teflonları kesinlikle ve kesinlikle vermelisin. artık sağlıksız olduğu kanıtlandığı için teflon bile denmiyor. bakın esse nin sitesinde "yapışmaz" adıyla koymuşlar, insanlar kaçıyor çünkü ve gittikçe teflonların fiyatları düşüyor.
kaynatmak değil de büyük cam damacana alıp, beşer kiloluk suları aktarabiliriz içine. yani ben ooo evlencem de bebeğim olacak da, o zaman böyle yapmayı planlıyorum. çünkü damacanalar kullanım sürelerinden çok daha uzun kullanılıyormuş, bpa diye bir madde mi ne varmış, o suyun içine geçiyormuş, bebeğe çok fazl zararı oluyormuş, vs vs. ama 5 ltlikler bir kere kullanılıyor ve atılıyor. yani sürekli kullanma, sakıncalı maddenin suya geçme gibi bir olasılığı yok. bir de taşkesti sularının damacanasında o zararlı madde yokmuş, onu da alabilirim ilerde.
kaynatmak değil de büyük cam damacana alıp, beşer kiloluk suları aktarabiliriz içine. yani ben ooo evlencem de bebeğim olacak da, o zaman böyle yapmayı planlıyorum. çünkü damacanalar kullanım sürelerinden çok daha uzun kullanılıyormuş, bpa diye bir madde mi ne varmış, o suyun içine geçiyormuş, bebeğe çok fazl zararı oluyormuş, vs vs. ama 5 ltlikler bir kere kullanılıyor ve atılıyor. yani sürekli kullanma, sakıncalı maddenin suya geçme gibi bir olasılığı yok. bir de taşkesti sularının damacanasında o zararlı madde yokmuş, onu da alabilirim ilerde.
altındaki numaralara bakın diyolar... 3 ve 7 tehlikeli... her tur plastik için gecerli...
ama annem onlarada guvenmiyo illa kaynatır.. bakalım o gunler bi gelsinde..
ay evet sırsız yapsın ama :)
güveçlerde keşkek yapılıyor biliyorum o yemeği ama işte onu pişirmek için, dışardaki taş veya kerpiç fırınlara koyuyorlar tencereyi. benim bildiğim öyle yani... ocakta nasıl pişer ki
çelik yada silikon olabilir tatlımm..evet numara olayı da vardı di mi. ne kadar çok bilmediğim şey var, dünyadaki tüm bilgilere sahip olmak istiyorum; ama yetişemiyorum. çok sağol hatırlattığın için. mesela süzgeç olayı. süzgeci de hangi maddeden alacağımı bilmiyorum ya, kafayı yicem. sıcak sıcak süzdüğüm şeyle tepkimeye girerse diye korkuyorum metal olursa, plastik de aynı. bilmiyorum süzgeç için en sağlıklı malzeme hangisi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?