'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

tabikii ekleeeeee
hem ben seni görmemiştimmm

bi dünya iş yığıldı benim başıma akşama doğru veya öğle aramda gelmeye çalışacağım canlarım

kolay gelsinn pınarkoviçççç

Bende bildiğim kadarıyla namaz kılınacak ya işte o zaman damadın başından altın atar gelin bereket getirsin diye.
Birde ilk gece damat gelinin ayağını yıkamak zorunda ya işte onun dibinde kalan suyuda etrafa saçarlar
İnşallah bol bol bereket ve uğur getirir inşallah veeeee Fotografları koyda bakalım fikir edinelim değil mi?

Evet sen o gelmeden çeyizlerini bitir çünkü o gelince ev iş eşya büyük şeyler düğün salonu nikah başvurusuydu bilmem neydi onlar kalsın

Çeyiz hazır tamamen mutfak eşyalarının da birçoğunu aldım para biriktiriyorum peşin almak daha uygun oluyormuş fiyatda sordum kızlar birşey sorucam düğün salonunu ne kadar önceden tutmak lazım?yoğunluk durumu ne oluyo ekim aylarında bilen varmı.ve ev tutma meselesi kayseride yaz sonuna kiralık evler bitiyo bizim düğün de ekimde nasıl oacak ki o askerdeyken ben mi tutucam evi ki :26: bilemedim şimdi sona kalan dona kalır demişler sakat bi durum :85:

Az önce ablamın doğum yaptığı doktordan randevu almak istedim 17 mayıs dedi bende dedim o saman gitmemin bi anlamı olmayacak nesem eniştem orada çalışıyo onu araya koymak istemedim utandım ama mecburen araya koyacam sanırım ablam çok memnun doktorundan

AAaa ayak mı yıkanıyor ne değişik adetler var hiç duymamıştım valla ne güzel bir adetmiş bu :)

Aaaaa çok sevinirim cnm yap tabi albüm hem banada fikir olur Benim sadece saç makyaj 499 tl idi Rica minnet nakit ödemede kirpikle birlikte 380 e indirttim
Ağdayı falan bi gün önceden yaptırıcam zaten Yanında biri gelicekmi cnm seninle birlikte kardeşin fln

Biz evi yeni tuttuk yani düğünden 1 .5 ay önce tutuldu yetişiyor yani... peşin almak daha uygun oluyor tabi daha çok indirim oluyor... düğün salonunu valla ekim de nasıl bi yoğunluk var bilemem ama 4-5 ay önceden ayarlamak lazım canım. sen düğünü ya da nikahı nerde yapmayı düşünüyırsanız bi oraları ara sor yoğunluğu. bizimde gün salon canım askerdeyken belirlendi zaten biz iki tarih belirlemiştik ailelere söyledik onlara da uygun olanını aldık

AAaa ayak mı yıkanıyor ne değişik adetler var hiç duymamıştım valla ne güzel bir adetmiş bu :)

Damat şunu yapmayı ihmal etmemeli:

Resulullah efendimiz, Hazret-i Fatıma’yı Hazret-i Ali’ye tezvic ettiklerinde buyurdu ki:

(Ya Ali! Gelini kendi evine götürdüğün zaman, çorabını ayağından çıkar. Ayağını yıka. O suyu evin bütün köşelerine saç. Böyle yapınca, Allahü teâlâ senin evinden yetmiş türlü fakirliği dışarı çıkarır. Yetmiş türlü bereketi evine dahil eder. Yetmiş rahmeti sana nazil kılar. O gelin ile ve onun bereketi evin köşelerine erişir. O gelin, delilikten ve diğer hastalıklardan emin olur.)

öyle bi zorunluluk yok canım ister yapar ister yapmaz. dinene tek yapılması gereken şey namaz kılıp o duayı etmek

Biz ilk gece evimizde kalmıycaz zaten.Nişanlım otelde yer ayırtmış orda kalıcaz ve ordan sabiha gökçene geçiz uçiçizzzzz :) o ayak yıkama falan hiç bilmiyodum :s ilk defa duydum. Biz eve çeyiz sokarken, annemlerin evinden çeyiz çıkarken bardak kırdık bide kendi evimize girerken de sokağa bardak fırlatıp kırdık.çok eğlenceliydi

kesinn yapmalııı

Hımm evet çok önceden tutup da boşa kira ödemek istemiyoruz bizde canım.Çünkü bizim evin kirası en az 400 tl olur yazık onada 3 ay önceden.Ama sonrada bulamamaktann korkuyoruz bizim tarihte ekimde ama işte yemin töreninden sonra 2 gün gelecek nişanlımm o zaman kesin bir karar alırız peki salonu tutarken parayı tamamen mi ödüyoruz yoksa kapora usulümü :26:

öyle bi zorunluluk yok canım ister yapar ister yapmaz. dinene tek yapılması gereken şey namaz kılıp o duayı etmek

kesinn yapmalııı

Bende kesin olması gerektiğine inanıyorum.
Çünkü en mahremini sadece o görecek ve senelerce çizdiğin duvarları sadece o aşacak.
O yüzden bir zahmet azıcık poposunu kaldırıp yapsın. Gerçi benim gibi tırsak bir gelin belki bu hareketten sonra yumuşar.
Direk olaya girmeyi düşünsene anlayışsız biri olduğunu insan korkudan aklını kaçırır hele heleki küçük yaşta evlenmişse:18::18:

Yapsa tabi güzel olur canım... bakalım benimki ne yapacak gerçi biz o gece birşey yapamayacağız

yalnız şöle bi sıkıntımız var bizimm
belli diil ama düğünümün olduğu şehirde yaşamayabilirz bizz, yani ilk gece otelde olabilirzz
acaba evimize geçtiğimiz gece yapsa olur muu yaaa:44::44:

Öyle anlayışsız insan çok var hastaneye kaldırılan kanaması çok olan Allah korusun.haklısın küçük yaşta evlenenlerde daha çok görülüyor.

Yapsa tabi güzel olur canım... bakalım benimki ne yapacak gerçi biz o gece birşey yapamayacağız
Bizde bir şey yapmayacağız.
Hatta ben o gece ayrı odalarda kalsak diye konuştum.
Çok korktuğumu bildiğimden alışacaksın aşkım eğer gerçekten gerekirse giderim.
Ama birlikte sarılıp uyusak daha iyi olmaz mı daha rahat alışırsın dedi. İşte öyle canım
yalnız şöle bi sıkıntımız var bizimm
belli diil ama düğünümün olduğu şehirde yaşamayabilirz bizz, yani ilk gece otelde olabilirzz
acaba evimize geçtiğimiz gece yapsa olur muu yaaa:44::44:

Sanırım diloşum zifafdan önce yapılması gerekiyor:44:

haticemm bence sakın ayrı yatmaa
gerekirse hiç bişe yapma ama ilk günden ayrılığı sokma aranızaa
aslıı bi kitap önermişti onu ikinizde okuyunn bencee
*
bizim içinde hayırlısı olsun diyorumm, belki aynı şehir olur bilmiyorumm bakalımm

Öyle anlayışsız insan çok var hastaneye kaldırılan kanaması çok olan Allah korusun.haklısın küçük yaşta evlenenlerde daha çok görülüyor.

Maalesef bize küçük yaşlardan beri ayıp, pis diye öğretile öğretile evlendiğinde ha diyince değişmiyor ön yargılar.
Bende iş ciddiye binene kadar çok rahattım. İş ciddiye bindiğinden beri daha çekingen, utangaç ve korkar oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…