Yok canım ben ailemle yaşıyorum da, nişanlım arkadaşları ile kalıyordu. ama evi tuttuğumuzdan beri bizim evimizde kalıyor :) bende de makyaj provasına 40 tl istedi,bende yaptırmadımhep gittiğim kuaför ama bende inat ettim yaptırmadım. 500 e anlaştım, saç makyaj manikür pedikür kaç bıyık full ağda 500 bide prova yaptı işte. Hatta provomdan küçük bir resim albüm yapıp ekliyim isterseniiizz :) duvağımda kendi duvağım değildi, saç şeklime göre gelinlikçim duvak dikiyor. provada ziyan olmasın dedi duvağın.
bi dünya iş yığıldı benim başımaakşama doğru veya öğle aramda gelmeye çalışacağım canlarım
Yok canım ben ailemle yaşıyorum da, nişanlım arkadaşları ile kalıyordu. ama evi tuttuğumuzdan beri bizim evimizde kalıyor :) bende de makyaj provasına 40 tl istedi,bende yaptırmadımhep gittiğim kuaför ama bende inat ettim yaptırmadım. 500 e anlaştım, saç makyaj manikür pedikür kaç bıyık full ağda 500 bide prova yaptı işte. Hatta provomdan küçük bir resim albüm yapıp ekliyim isterseniiizz :) duvağımda kendi duvağım değildi, saç şeklime göre gelinlikçim duvak dikiyor. provada ziyan olmasın dedi duvağın.
Amiiin tatlım, sende telaşsız sakince atlatırsın inşallah.Son zamanlar zaten gayet telaş, heyecan oluyo.Şimdiden bünyeni sarsma benceo keselerin içinde bozuk para,mısır,mercimek,nohut,pirinç var. Uğur parası. atılacak,herkes toplayıp cüzdanına koyuyormuş bereket uğur getirsin diye.
Evet sen o gelmeden çeyizlerini bitir çünkü o gelince ev iş eşya büyük şeyler düğün salonu nikah başvurusuydu bilmem neydi onlar kalsın
Bende bildiğim kadarıyla namaz kılınacak ya işte o zaman damadın başından altın atar gelin bereket getirsin diye.
Birde ilk gece damat gelinin ayağını yıkamak zorunda ya işte onun dibinde kalan suyuda etrafa saçarlar
İnşallah bol bol bereket ve uğur getirir inşallah veeeee Fotografları koyda bakalım fikir edinelim değil mi?
Çeyiz hazır tamamen mutfak eşyalarının da birçoğunu aldım para biriktiriyorum peşin almak daha uygun oluyormuş fiyatda sordum kızlar birşey sorucam düğün salonunu ne kadar önceden tutmak lazım?yoğunluk durumu ne oluyo ekim aylarında bilen varmı.ve ev tutma meselesi kayseride yaz sonuna kiralık evler bitiyo bizim düğün de ekimde nasıl oacak kio askerdeyken ben mi tutucam evi ki :26: bilemedim şimdi sona kalan dona kalır demişler sakat bi durum :85:
AAaa ayak mı yıkanıyor ne değişik adetler var hiç duymamıştım valla ne güzel bir adetmiş bu :)
Bende bildiğim kadarıyla namaz kılınacak ya işte o zaman damadın başından altın atar gelin bereket getirsin diye.
Birde ilk gece damat gelinin ayağını yıkamak zorunda ya işte onun dibinde kalan suyuda etrafa saçarlar
İnşallah bol bol bereket ve uğur getirir inşallah veeeee Fotografları koyda bakalım fikir edinelim değil mi?
Damat şunu yapmayı ihmal etmemeli:
Resulullah efendimiz, Hazret-i Fatıma’yı Hazret-i Ali’ye tezvic ettiklerinde buyurdu ki:
(Ya Ali! Gelini kendi evine götürdüğün zaman, çorabını ayağından çıkar. Ayağını yıka. O suyu evin bütün köşelerine saç. Böyle yapınca, Allahü teâlâ senin evinden yetmiş türlü fakirliği dışarı çıkarır. Yetmiş türlü bereketi evine dahil eder. Yetmiş rahmeti sana nazil kılar. O gelin ile ve onun bereketi evin köşelerine erişir. O gelin, delilikten ve diğer hastalıklardan emin olur.)
Biz evi yeni tuttuk yani düğünden 1 .5 ay önce tutuldu yetişiyor yani... peşin almak daha uygun oluyor tabi daha çok indirim oluyor... düğün salonunu valla ekim de nasıl bi yoğunluk var bilemem ama 4-5 ay önceden ayarlamak lazım canım. sen düğünü ya da nikahı nerde yapmayı düşünüyırsanız bi oraları ara sor yoğunluğu. bizimde gün salon canım askerdeyken belirlendi zaten biz iki tarih belirlemiştik ailelere söyledik onlara da uygun olanını aldık
öyle bi zorunluluk yok canım ister yapar ister yapmaz. dinene tek yapılması gereken şey namaz kılıp o duayı etmek
kesinn yapmalııı
Bende kesin olması gerektiğine inanıyorum.
Çünkü en mahremini sadece o görecek ve senelerce çizdiğin duvarları sadece o aşacak.
O yüzden bir zahmet azıcık poposunu kaldırıp yapsın. Gerçi benim gibi tırsak bir gelin belki bu hareketten sonra yumuşar.
Direk olaya girmeyi düşünsene anlayışsız biri olduğunu insan korkudan aklını kaçırır hele heleki küçük yaşta evlenmişse:18::18:
Çünkü en mahremini sadece o görecek ve senelerce çizdiğin duvarları sadece o aşacak.
O yüzden bir zahmet azıcık poposunu kaldırıp yapsın. Gerçi benim gibi tırsak bir gelin belki bu hareketten sonra yumuşar.
Direk olaya girmeyi düşünsene anlayışsız biri olduğunu insan korkudan aklını kaçırır hele heleki küçük yaşta evlenmişse:18::18:
Bizde bir şey yapmayacağız.Yapsa tabi güzel olur canım... bakalım benimki ne yapacak gerçi biz o gece birşey yapamayacağız
yalnız şöle bi sıkıntımız var bizimm
belli diil ama düğünümün olduğu şehirde yaşamayabilirz bizz, yani ilk gece otelde olabilirzz
acaba evimize geçtiğimiz gece yapsa olur muu yaaa:44::44:
Bizde bir şey yapmayacağız.
Hatta ben o gece ayrı odalarda kalsak diye konuştum.
Çok korktuğumu bildiğimden alışacaksın aşkım eğer gerçekten gerekirse giderim.
Ama birlikte sarılıp uyusak daha iyi olmaz mı daha rahat alışırsın dedi. İşte öyle canım
Sanırım diloşum zifafdan önce yapılması gerekiyor:44:
Öyle anlayışsız insan çok var hastaneye kaldırılan kanaması çok olan Allah korusun.haklısın küçük yaşta evlenenlerde daha çok görülüyor.
Bizde bir şey yapmayacağız.
Hatta ben o gece ayrı odalarda kalsak diye konuştum.
Çok korktuğumu bildiğimden alışacaksın aşkım eğer gerçekten gerekirse giderim.
Ama birlikte sarılıp uyusak daha iyi olmaz mı daha rahat alışırsın dedi. İşte öyle canım
Canım nacizane fikrim, öle bir korkun varsa bile üzerine git. nişanlının dediği gibi en azından sarılarak beraber uyuyun.tenleriniz birbirine değsin,öle alışırsın.ayrı kaldıkça nişanlına da kendine de eziyet etme bence... allahın izni ile herşey olur.korkma sendua et. eskiden insanlar 15 16 yaşında evlenipte yapıyorlardı.Hiçbir sey olmuyor. ben öle düşünüyorum.sende öle düşün :)
Arkadaşlar bu arada benim bir arkadaşım paylaştı da benimle, alıştırma için bir masaj varmış.daha bende izlemedim ama :S isteyenler bakabilir kegel egzersizleri.Belki korkularını az az yenersin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?