'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

ohh güle güle kullan evli nüfus cüzdanını

bişi sorabilirmiyimmmm :26: soyadın iki tane mi yazılı senin :26:

teşekkür ederim darısı sizlere

evet 2 tane yazılı...
evlilik başvurusu için gittiğimizde hatırlarsanız ben unuttum diye 2. ye gitmiştik kızlık soyadımı kullancam diye (iş çevremde değişiklik daha kolay olur diye istedim) imza atmıştım..

nüfus için bugün gittik adam sistemde gözükmüyor dedi sinirim tavan yaptı. yok yere mi ben 2 kez gittim nikah dairesine diye... neyse ki nüfus müdürlüğünde de dilekçe dolduruluyor. hemen yaptık. görevli yazdı hazırladı nüfusumu gözümün önünde ekrana yapıştım da kontrol etcem diye

13 tl karşılığı yeni kimliklerimizi aldık.
bu arada çalışanlar çok lakayıt nüfus ciltlenecek diye 5 dk oturun haber vercem dedi.
sonra bir ses ilerden "aaassssssssslıııı gellllll" eşim ve ben
dedim hitap şekilleriniz hiç hoş değil kaldı ki kurumda böyle hitap.
teşekkür edip çıktım. eşim sinirini mi yatışırsın beni mi sakinleştirsin bilemedi.
ben böyle şeylere çok dikkat ederim de :44:
Bizde seni özledik ki merakda ettik ki aklımızda tatlı tatlı fesatlık geçti ki:92::92::92:

keşke öyle olsaydı izin yetseydi eve gidecektik öğlen de iznimiz yoktu ikimizinde.

3 gündür avare avare oturuyodum ne güzel bugün bi dünya iş yığdılar taksit taksit getirseler ya madem

bu arada dün o kadar hevesli hevesli annatmıştım ya izmire gitcez gelinlik alcaz yengeme nişanlımda gelecek bizde kendimize bakarız hem görüşcez fırsattan istifade hem de loya hayallerimi

işte ben zaten ne zaman heveslensem böyle kursağımda kalır

cumartesi denizliye toplantıya çağırmışlar yawrucanımı

çok üzüldü bende tabii ama vardır bi hayır dedim artık ben çünkü baya heves etmişti o gelinlik bakıcaz elbise bakıcaz bana diye

sağlık olsun dimi kızlar Allah başka dert vermesin napalım ben yalnız giderim artık

dert anlatıp dermanını da anlatan ilk benim heralde

sevdim kendimi baya pozitifim

Canım mutlaka orta yol bulunur. inş her şeyiniz gönlünze göre olur. Allah yardımcınız olsun. Nişanlının ailesi ne durumda onlarda hareketlilik yok mu?

Sağlık olsun kuzum bunun akşamı var ki akşama az kaldı ki tüm gece sizin ki:92::92::92:

nüfustan sonra muhtara gittik ikametgah bildirdik

sonra dedim yapmışken sağlık ocağına gideyim kaydımızı taşısınlar

artık yeni yasaya göre hamileliği bildirmek zorunluymuş sağlık ocağına. sen ne kadar özele gitsen de gel bize bildir. devlet bizden kayıt tutuyor dedi. bizi seni arattırmak durumunda bırakma dedi. kendimi kaçak göçmenler gibi hissettim

ve bebek aşıları da artık sağlık ocaklarında yapılıyormuş.. tüm iğneler özellerden toplatılmış. aşıya mecburen sağlık ocağına gidilecekmiş.

*

ya saglık ocagı o kadar pisti ki hasta olamyanlar bile mikrop kapar ordan

Sağlık olsun kuzum bunun akşamı var ki akşama az kaldı ki tüm gece sizin ki:92::92::92:
Aklıma neler neler getirdin.
Aslım hayır her gün saç kurutmakta zor olmazmıki:44:

başvuru esnasında söylüyoduk doğru

peki orda nikah dairsende söylemesem bile daha sonra nüfus dairesindeki dilekçe ile kızlık soyadımı alabilirmiyim :26:

neden soruyorum bu kadar dimi nişanlım benim sadece onun soyadını kullanmamı istiyor bende kendi soyadımı da istiyorum nikaha beraber gitcez başvurmaya sonuçta orda kullanmıcam desem sonra nufüs cüzdanını ayrı ayrı almaya gitsek orda bi dilekçeyle halledebilirmiyim :44:

biraz gizli saklı bi iş olacak ama cüzdan çıktıktan sonra ben yumuşatırım onu

evet canım alabiliyorsun

nikah dairesinde ben söyledim de noldu yine nüfus müdürlüğüne kaldım işte.

kızzzzzzzzzzz enişte seni parçalamasın.

*

Maviş gelin mevlüdü isteğe göre bizde

Hım anladım kuzum bizde zorunlu bu kimlik değişiminde de dilekçe verilip yapıldığını öğrenmem iyi oldu bende sevdiceği düğünden sonra ikna ederim bende çift soyadı taşırım ki aslım süper bi haber oldu bu yaa

Ben mi neler neler getirdim kuzum
Anam anam diyorum

Kız nasıl ikna etcen adamı söyle bende o taktiği kullanayım.
Benimki de istemiyor

ben de çift soyadı yapçam ama bize sormadılar nikah başvurunda
dilekçe de imzalatmadılar
parayı da almadılar düğüne yakın getirin 110 tl dediler
o zaman gittiğimde diyim bari

Kızlar enişteler niye kızlık soyadını kullanmanızı istemiyor :44::44:

bence bunun karar mercii bayanlar olmalı. hoş resmi yazışmalarda iki soyisim de uzun ise zor olur ..

ben hem kendi soyadımdan ayrılmamak için istedim hem de sektörde o adla tanınca yanına eşimin soyadı gelmesi daha kolay olur diye tercih ettim. eşim de bu konuda hiçbirşey demedi en başından beri nişanlıyken daha senin kararın ben karışamam demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…