'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

Ayy valla bilmiyorum kuzum ya, çok zor olacak orası kesin

Dila'cım çok geçmiş olsun, dinlenmeye bak bu grip maalesef dinlenmeden geçmiyor.İlaç falan fayda etmiyor.Acil şifalarrr

Kızlar bu arada, aslında ben pek gelenekçi değilim. Yani örneğin ne nişanda ne sözde öyle bohçadır şudur budur yapmadık.İstemedim.Ama bazı adetler var ki, çok hoşuma gidiyor ve yapmak istiyorum. Mesela gelin hamamı, 14 Aralık akşamı Allah izin verirse gelin hamamı yapacağım.Hediyeliklerim bile hazır.Bir de, kına gecesi tavuk alma ve tatlı alma yapmak istiyorum. Bilir misiniz bu adeti? Bursa'da çok yapılır.

Gelin hamamını çok istemiştim yapamadım:26: Çok Güzel bişey bence yaaa Tavuk almayı bilmiyorum ama kız annesi düğün günü tavuk kızartır yiyecekler hazırlar ki gencler salondan eve gidince yesin diye o nasıl bişey canım

benim tavuk almam çok keyifli olmuştu
kuzenim erkek kılığına girdi arkadaşımda gelin oldu
herkes çok keyif almıştı

tavuk almadan sonra da gençlerle dilek feneri uçurduk

Kına gecesi yapılır tavuk alma, kına bittikten sonra kızın arkadaşları, yakınları eskiden yürüyerek şimdi ise arabalarla oğlan evine giderler.Kapının önünde çalıp oynamaya başlarlar.Bu sırada kızı bir yere saklarlar.Damat gelir, kızı arar bulur getirir. Herkes halka olur gelin damat oynarlar.Tabi bu arada, kızın arkadaşları kılık değiştirir.İşte; gelin-damat olurlar, çingene olurlar falan.Sonra mailer okuyarak tavuk-pilav isterler. Oğlan evinin daha önce hazırladığı pilav üstünde tavuklar verilir.Fırın tepsisine yapılır genelde.Altta pilav üstünde 2-3 tane kızarmış tavuk bulunur.Tepsiyi süslerler.Yanında çerez, içecek de verirler.

Sonra kız tarafı gelince, bu sefer oğlan evi gelir.Damadın arkadaşları, yakınları yine arabalarla gelirler.Kapının önünde şarkılar türküler söylenir, oynanır.Bu seferde oğlan evi kız tarafından tatlı ister.Kız tarafı da yine daha önceden alınmış, bir tepsi baklavayı süsleyip damadın arkadaşlarına verir.Yanında çerez, içecek (alkollü-alkolsüz de olabilir) verilir.

O gece, kızlar hep beraber kalırlar gelinin evinde. Alınan tavuklar yenir, içecekler içilir,çerezler yenir. Tavuk alma olayı budur canım

kızlar ben geldim
kaç gündür yoktum dün özel güvenlik sınavına girdim şimdi rahatım sonuç bekliyorum nasılsınız görüşmeyeli

aralığın 14 ünde ankaraya gelicem bilmediğim bi şehir nişanlım gezdirecek beni ama gelinlik 21 e uğramak istiyorum sitede göz dolduran gelinlik modelleri var bilmiyorum kararsızım yinede :26:

Bende yabanciyim canim ankarayi bilmiyorum bende kk dan arastirdim kizlar buralari onermisler tunalidada varmis ama orasi biraz pahaliymis gelinlik 21 nerde acep

kızlar ben geldim
kaç gündür yoktum dün özel güvenlik sınavına girdim şimdi rahatım sonuç bekliyorum nasılsınız görüşmeyeli

Hoşgeldin canım; hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah gönlüne göre olur.

aralığın 14 ünde ankaraya gelicem bilmediğim bi şehir nişanlım gezdirecek beni ama gelinlik 21 e uğramak istiyorum sitede göz dolduran gelinlik modelleri var bilmiyorum kararsızım yinede :26:

bence arkası acık olsun dekolte daha guzel duruyor

Canim benimki acik olsun istemiyo bende cok severim sirt dekolteyi.camasir makinasini sordum canim ic hacimleri ayniymis bosuna 8lik almayin diyolar

Aynen canim katiliyorum dekolte guzel durmuyo straptezde sevmiyorum gogusler cikiyo bide omuzlar kotu duryo bence.bende sirti incili seviyorum

Tamam da kuzum böle Susunca ne geçecek eline annesi de böle mesela annem laf arasında dora tencere aldı diyo annesi böle anlamsız anlamsız bakıyo akıllarınca lafı hiç oraya getirmiyorlar

Hey millet bişy sorucam size yaaa.
Bir kısmınız balayı hotellerini aldı biliyorum.Şimdi bizde yurtdışı istiyorduk ama benim istediğim İspanya turu en erken biz evlendikten 1 hafta sonra var yada evlendiğimiz günü ona da yetişmemiz mümkün değil.
Bide turlarda yeterli sayı olmazsa erteleme fln oluyor bide başımıza öyle bir şey gelmesindne korkuyorum.
O yüzden rotayı Kıbrıs'a çevirmiştim fakat Kıbrıstaki çoğu hotelin indirimleri daha başlamamış heralde.Mayıs ayı için rezervasyon yapılmıyor

Voyage Türkbükü - Bodrum | Etstur

Bu hoteli çok beğendim nasıl acaba bizde bunumu alsak fiyatlarda iyi gerçekten.
2kişi 7 gece Otel odası 1960-Villa Odası 2156.
Sizce nasıl

Canımm evinn çok güzel olmuşş

Sağlıkla mutlulukla oturun inşallahh

Canım bencede çok karışık olur ibi geliyor sadece inci yaptır bence ya da sadece ipli düğüne yakın ona gene bi ayarlama yaparlar ya strese girme hiç boşuma

İncili hiç düşünmemiştim bende sen söyliyince aklıma geldi ben ipli düşünüyodum ama incilide yaptırabilirim aslında

Senin gelinliğinin modeli nasıl canım kollu mu straplez mi :44:

Bu hafta içi bi aksilik çıkmazsa burda gözüme kestirdiğim bi gelinlikçi var gidip bi bakmak istiyorum hiç hayatımda gelinlik giymedim küçükken bile hatta birisinin gelini fln deneme bile yapmadım düşünmesi bile heycanlı

Grip oldumm yaa berfo ( sesim flnda gitti musteriyle nasil konusayim bu seslee

Ayrica yuzum icinde maya derim baska bise de demem :))

Maya mı :26: ilk defa duydum bendede hiç sivilce fln çıkmazdı son bikaç aydır anlımın kenarlarında çıkıyor ve ben yoluyorum farkında olmadan iz bile kaldı biraz banada anlatın şu mayayı bende deniyim ya normal maya mı nasıl yapılıyor:44:

ayy gelin hamamı çok güzel oluyor yaaa keşke benimde çevrem burda olsa bende yapsam üstelik bizim burda kadınlar için hamam bile yok doğru düzgün

ben seviyorum valla adetleri ya bohça mohça tam benlik yap kız içinde kalmasın hayatımızda bi kere yaşıcaz bunları gönlünden ne geçiyorsa yap

tavuk alma bizim buralarda hiç yok bende röfleliden duymuştum ilk defa çok şaşırdım ama eminim çok eğlencelidir yıllarca anı olarak kalır size

bende kız alması yapılsın istiyorum benim kvler şehirdışından gelcek bikaç gün önce gelirler bizde kalırlar zaten garip olabilir aslında ama bilmiyorum ya nişanlıma dedim keşke gelin almam olsa diye yaparız dedi ama bilmiyorum kesin duygulanıp ağlarım evden çıkarken falan

Son düzenleme:

Turlarla gitmeyin sizde, bireysel gidin.İlla ki turla mı gidiliyor İspanya'ya. Biz de yurt dışına gidiyoruz ama turla değil.Bir araştır istersen.

Turlarla gitmeyin sizde, bireysel gidin.İlla ki turla mı gidiliyor İspanya'ya. Biz de yurt dışına gidiyoruz ama turla değil.Bir araştır istersen.

Canım biz uğraşmak istemiyoruz ya braz rahata düşkünüz
Kendi başına gez hotel ayarla bilmediğin bi ülke fln.Valla bana skıntı gelir

Bizim tüm işlemlerimizi turizm şirketi halletti.Oteli, uçak biletleri, transferler, vize işlemleri biz sadece gezicez

En iyisi evlendikten sonra ayrıca bi zaman yurtdışı yapmak.
Bide geçen sene ikimizde tatil yapamadık denize hasretiz.
Gerçi o dönemde hava bodrumda güzel olur inş.

En iyisi evlendikten sonra ayrıca bi zaman yurtdışı yapmak.
Bide geçen sene ikimizde tatil yapamadık denize hasretiz.
Gerçi o dönemde hava bodrumda güzel olur inş.

Öyle de olabilir tabi ki, bizde önümüzde ki yaz İspanya/ İbiza Adasını istiyoruz mesela. Kısmet bakalım. Kıbrıs'ta güzeldir, çokta eğlencelidir.Pişman olacağını sanmıyorum.

ciddimisiiin bende yapim o zamansa kuzum nasıl uyguluosun sen

aaa bilmiodum geçmiş olsun kuzum

Maya derken canım

Ayy kizlar uyumusumm ben bakamadimm forumaa
Cok tesekkur ederimm gecmis olsun dilekleriniz icin
Mayayi da yas mayanin yarisina iki damla fln sut damlatin ya da su maske kivamina gelcek kadar ekleyin yani suyu, sutu
Surun yuzunuze goz cevresine diil ama
Kurusun yuzunzde zaten mermer gibi oluyo yuzunuzz :))
Daha sonra yikayin ilik suylaa ohh miss
İsterseniz sorasinda gul suyu surebilirsiniz pamukla yuzunuze :)

ben biliyorum bursada ikamet ettiğim için çok gördüm komşularımızın fln olmuştu bir kaç kezde katıldım eğlenceli bişi ama çok geç saatlere kadar uzattıklarında ben rahatsz oluyorum o gürültü şamatadan

bu arada ERZ< canım eşinin sana faceden sevdiğini yazmış olmasına çok sevindim. İnan ki öle sevindim ki gün içinde aklıma geldiğinizde çok dua ediyorum sizin için inşAllah tamamen hatalarınızın farkına varıp sevginize verdiğiniz emeklere yazık etmeden tekrar sevgi saygı dolu bir hareketle yuvanızı kurmaktn vazgeçmezsiniz. Kardeşin içinde Allah kolaylık versin sağlıkla alsın bebişini kucağına darısı sana inşAllah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…