Gunduz giremiyorun gece yazayim barii :))
Giz ceyiz goturme olayi bizde de var ama biz shirden sehire tasiyacagimi icin hepsi ayni anda cikcak evden ki ben kurdale olayini istiyorum zatenn:)
Azicik gelenekciyim sanirim bu konularda :))
Bide yeni kizlar goruyorumm hosgeldiniz biz gunduzleri topigi boslayip aksam takiliyoruz
Bide nikahi bizde salonda kiycaz erken mi almak lazim tarihi fln nasil bi prosedur isliyo ??
mutfak eşyalarımı falan alıyorum az bi eksiğim kaldı
balayımızı alcaz bu bır ıkı hafta içinde 18 ocak'da isteme,söz,nişan falan bir arada aile arasında olacak onunla ilgileniyoruz şimdilik
mobilyaları falan bizde beğendik ama henüz almadık
beyaz eşyaları da seçtim altus alcam çamaşır ve buzdolabını şimdilik bulaşık mak. istemiyorum onları da oradan alacağız
düğün salonumuz tutuldu
gelinliğim hazır
evet farklı şehirlerde bi nişanlımın memleketinde bi benim oturduğum yer de bu hafta evrak hazırlıycam nikah için ama ben iki kere evrak hazırlıycam birde soruşturma olacak soruşturma için evrak hazırlıycam sonra onay gelince nikah için.
ben İstanbul'da ailemle yaşıyorum çalışıyorum nişanlım da burada çalışıyor bizim şark görevimiz olacak o nedenle çok pahalı eşya almayacağım inş. nasip kısmet olursa şarktan sonra yerleşik hayata gececeğiz o zaman alacağım evime göre inş.
beni hala listeye eklemedin ,hem düğündaşız inşallah seninleKınam 06.06.2014 Düğünüm 07.06.2014
bende evden giderken kıyafetleri halledeceğim annem hurç almış ama nevresimleri diğer şeyleri ne bileyim onları herhalde evimizde dizerken yıkarım diye düşünüyorum yemek takımlarıda öyle dolaplara yerleştirriken yıkarım
zaten çeyiz götürme gibi bir olay istemiyorum haftasonları bavullarımızı alıp nişanlımla arada evimize çeyiz taşıycaz annem çeyiz götürme olsun dedi birinden duymuş o zaman anca nevresimleri yorganları sona bırakırım kırılmıyacak beni yormayacak şeyleri yaparım diye düşünüyorum
sizlerde böyle adetler varmı kızlar
Aynen bizdede melonun dediği gibi kırmızı kurdele ile bağlanır süslenir püslenir güzel bir şekilde gider herşey.
Fakat bnde kimse gelsin görsün istemiyorum.
Hele kalabalık yapıcak kişileri hiç çağırmıcam
Sadece bn annem kayınvalidem teyzem yeter
kızlar kayınvalide adaylarınız ile aranız nasıl
nil vallahi bende kurdale olayına girişcem istiyorum çünkü
çokça kutu olcak bide bende bakalım ne kadar kurdale kullanılcakk
Çokça kutu kullanılıyor mutlaka ama, her kutuyu kurdelemene gerek yok.Belli başlı şeyleri kurdele ile bağlasan yeter.Benim bu şekildeydi.İlk resim de, annemin kayınvalideme verdiği Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı. verirken ağlamıştı, ayy canım annemmm benimm
Bu arada, Dila'cım valla bana küstün sanmıştım bir ara. Acaba dedim istemeden birşey mi dedim?
Eki Görüntüle 923613 Eki Görüntüle 923614 Eki Görüntüle 923615 Eki Görüntüle 923616
kutulara diilde canım şimdi km olduğu için aramızda nevresimler flnda hep hurçlara konulcak onlarda olur kurdaleler
cam eşyaların olduğu şeylerde sanmıyorum kurdale olacağınıı yani öyle düşünüyorum henüz
*
ayrıca aksine çok severim canım seni düşüncelerin ve fikirlerin hep hoşuma giderr
hiç başka bişe düşünmee
günaydıınn
nil kesinlikle çeyiz götürme mevzusunda arkandayım..
bende annemi kırmadım evim cümbüş yerine dönmüştü hele hele mutfağım ayyyyyyy
Eki Görüntüle 923620
Eki Görüntüle 923621
ama şimdiki aklım olsa gene yaparım gene yaparımbambaşkaydı..
Bizde de vardır bu adet, bende hiç annemi kırmadım. Ayrıca bizde bir adet vardır; eve kızın çeyizi girmeden önce ilk Kur'an-ı Kerim girer.Benim çeyiz almamda, tüm eşyalar paketlendi, bazı kutulara veya hurçlara kırmızı kurdele bağlandı. Kayınvalidem, onların bir akrabası, kayınpederim geldi çeyiz almaya. Eşyaları taşımaya başlamadan önce, annem Kur'an-ı Kerim'i ve bir Türk bayrağını kayınvalideme verdi. Eşyalar eve girmeden, eve bunu sokun önce dedi. Bir de biz de, çeyiz çıkan evin balkonuna yada camına Türk bayrağı asılır. Eve Kur'an-ı Kerim girmeden, tek bir mandal sokmadım ben evime.
Yerleştirme işine gelince, inanın çok yorucu, o kutular açılmaya başlayıca ev bayram yerine dönüyor. Benim teyzem kız kardeşim ve annem vardı. Nişanlıma gelince, kutuları taşıdılar arkadaşlarıyla ve yok oldularBiz eşyaları yerleştirirken, akşamüstü de kayınvalidem bize yemek getirdi.
Bizde nişanlımla yavaş yavaş kutuları götürürüz diyorduk ama, annemi kıramadım. Şimdi düşününce de, iyi ki de "aman eski adetler ben yapmam " dememişim. Çokta güzel oldu, insan kutu kutu kapıdan çeyizleri çıkarken kırmızı kurdeleler içinde gurur duyuyor. Bu duygu çok güzel, bence yaşayın.
Hepsine bağla boşver, sonra istesende eşyaları tekrar kutulayıp kurdele takamayacaksın nasılsa, bir kere oluyor tak hepsine
Bunu duyduğuma sevindim
ben tam tamına 50 metre kurdale yedim dilamama nil haklı bağla hepsine.. bir daha tekrarı var mı?
canım inan birkaç kişiden duydum çokta adetlerine bağlıyız ama bizde sanırsam böyle şey yok ki ben görümcem evlenirkende bu seromaniyi görmedim ama annem istiyor diye nevresimlerimi yorganlarmı hurçluycaz gerisini adadan karşıya taşıycam tek bir güdne gitsek çok zor karışık olurdu normalde ço kadetlere düşkündüm ama artık dedim herşeyi uygulamıyoruz buda kalsın öyle tuzlu kahve felan yapmadım işte tepsiye makas kesmiyor muhabetti yaptırmadım bunu herkes yapabilir belki ama ben istemedim
yalnız düğün günü kuzenler kapıda durucaklamrış gelin çıkmıyor diye artık insanlara müdahale etmiycem kim nasıl istiyorsa yapsın vallla
sizinki güzel olmuş canım zaten soruluyor benim annem siz nasıl isterseniz öyle olsun bizim öyle büyük adetlerimiz yok hani hatırladığım kadarıyla yok en iyisni çocuklar bilir dedi
diloşşş kurdelede bişi yok kuzum metrelerce al benim görümcem tek tek bütün kolileri hurçları paketlemişti kurdeleyle güzel olmuştu
bende hurçlarımı en son annemi kırmayıp sadece yastıklar yorganlar nevresimler için bu olayı yapmayı düşünüyorum
Ayy aynen yaa, kutular açılıyor mutfak eşyaları tezgaha ve mutfak masasına yığılıyor. Yıkanıp yerleşecek ama ne yıkamaya yer kalmış, ne kurutmaya yer kalmış. Neyi nereye koyacağını şaşırmış bir gelincik ortada, diğer odalardan da şu ses geliyor "Niiiiillllll bunu nereye koyalım?" Bir de boşalan kutular üst üste yığılıyor, onları nereye koyacağını şaşırıyor insan !!!!Tanrım, insan aynı gün hem kabusu hemde mutluluğu aynı anda yaşar mı? Yaşıyormuş gerçekten. Evde teyzem, kardeşim, annem vs olmasına rağmen, kimse kafasına göre eşya yerleştirmedi, herşeyi bana sordular, ona göre yerleştirdiler o yüzden ben hiç zorlanmadım evime geçince.
Vee evet, bir daha gelsem dünyaya, yine eşimle evlenirim yine çeyiz alma yaparım, yine o anları yaşamak isterim. İnsana, çok eski adet, çok banel, çok eski geliyor böyle şeyler ilk zamanlarda ama, yaşarken hissedilen şeyler paha biçilemez bence.
Nasıl ki beyaz gelinliğiniz, başınızda kırmızı duvağınız ile baba evinden çıkmak gurur vericiyse, kız çeyizinin de evden topluca çıkması anne-baba için gurur verici. Bunu düşünmek gerek. Biz de herkes "vay be ne kadar çok çeyiz vermişsiniz helal olsun" dediler annemlere. Bu da ayrı bir gurur onlar için.
Galiba bugün çok konuşasım var, çenem düştü
Yapsınlar o kadar da, güzel oluyor. O hüzünlü anın biraz olsun dağılmasını sağlıyor. Benim kız kardeşim tuttu kapıyı. Kilitlemiş, anahtarı da almış eline, eşime demiş "ablam içeride gir al" taakkk diye asıldı kapıya tabiama açılmadı kapı. Çıkartmış vermiş 250 TL kardeşimde açtı kapıyı o zaman. Kimileri uzatıyor, yetmez bu falan diye, işi pazarlığa döküyorlar hoş olmuyor. yerinde ve kıvamında güzel oluyor herşey.
Ayy aynen yaa, kutular açılıyor mutfak eşyaları tezgaha ve mutfak masasına yığılıyor. Yıkanıp yerleşecek ama ne yıkamaya yer kalmış, ne kurutmaya yer kalmış. Neyi nereye koyacağını şaşırmış bir gelincik ortada, diğer odalardan da şu ses geliyor "Niiiiillllll bunu nereye koyalım?" Bir de boşalan kutular üst üste yığılıyor, onları nereye koyacağını şaşırıyor insan !!!!Tanrım, insan aynı gün hem kabusu hemde mutluluğu aynı anda yaşar mı? Yaşıyormuş gerçekten. Evde teyzem, kardeşim, annem vs olmasına rağmen, kimse kafasına göre eşya yerleştirmedi, herşeyi bana sordular, ona göre yerleştirdiler o yüzden ben hiç zorlanmadım evime geçince.
Vee evet, bir daha gelsem dünyaya, yine eşimle evlenirim yine çeyiz alma yaparım, yine o anları yaşamak isterim. İnsana, çok eski adet, çok banel, çok eski geliyor böyle şeyler ilk zamanlarda ama, yaşarken hissedilen şeyler paha biçilemez bence.
Nasıl ki beyaz gelinliğiniz, başınızda kırmızı duvağınız ile baba evinden çıkmak gurur vericiyse, kız çeyizinin de evden topluca çıkması anne-baba için gurur verici. Bunu düşünmek gerek. Biz de herkes "vay be ne kadar çok çeyiz vermişsiniz helal olsun" dediler annemlere. Bu da ayrı bir gurur onlar için.
Galiba bugün çok konuşasım var, çenem düştü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?