Aaaa unutmuşum menemeni, süper oluyor. Kışın kahvaltılarda dimi. Dur şimdi liste yapayım
-Barbunya
-Araka
-Karnıyarıklık ve oturtmalık patlıcan
-Parmulanmış kırmızı biber
-Doğranmış kızartılmış sivri biber
-sarmalık yaprak
-dolmalık biber
-menemen
-domates suyu
-enginar
-Türlü (ben dondurucuda taze fasulye sevmiyorum, onun yerine türlü koyuyorum) Süper oluyor.
-Bamya
Yeni evli kızlarda da örnek olur bunlar hem. Güzel bir liste oldu
Aman sorma, kuzucuk adına sonradan çok üzüldüm zaten nasıl öyle düşündüm diye
Dikkatle dınlıyore sızı efemmmAaaa unutmuşum menemeni, süper oluyor. Kışın kahvaltılarda dimi. Dur şimdi liste yapayım
-Barbunya
-Araka
-sarmalık yaprak
-dolmalık biber
-menemen
-domates suyu
-enginar
-Türlü (ben dondurucuda taze fasulye sevmiyorum, onun yerine türlü koyuyorum) Süper oluyor.
-Bamya
Ya sırf şu kek için şu an Ankara'ya uçmak istedimPatlıcan oturtmayı bende severim ya, kızartınca güzel oluyor o da, ağır oluyor biraz ama yanına cacıkla harika oluyor. Ben onun yanına bulgur pilavı yapıyorum, çok yakışıyor. Bir de ben aklım esince, vaktim varsa patlıcanları kızartıp buzluğa atıyorum, hazır oluyor
hemen kaydediyorum bunları listeme çok işe yarayacak bu sene yazın tatile gidemeyeceğiz gibi.. onun için ayrılan zamanda bunları yaparım bende yayıla yayıla.. niilll nane kurut bide kuzum sağlıklı sağlıklı yesin yeğenim gerçi daha 1 sene var ama olsunbide ben antepliyim ya ucundan kıyısından baharat da stoklarım ben bide kuru getireceğim.. oohhh.. ya bu ne yaaa nerdeyse yaz gelmeden kış gelsin diyecek oldum nilocan
Aaaa unutmuşum menemeni, süper oluyor. Kışın kahvaltılarda dimi. Dur şimdi liste yapayım
-Barbunya
-Araka
-sarmalık yaprak
-dolmalık biber
-menemen
-domates suyu
-enginar
-Bamya
hemen kaydediyorum bunları listeme çok işe yarayacak bu sene yazın tatile gidemeyeceğiz gibi.. onun için ayrılan zamanda bunları yaparım bende yayıla yayıla.. niilll nane kurut bide kuzum sağlıklı sağlıklı yesin yeğenim gerçi daha 1 sene var ama olsunbide ben antepliyim ya ucundan kıyısından baharat da stoklarım ben bide kuru getireceğim.. oohhh.. ya bu ne yaaa nerdeyse yaz gelmeden kış gelsin diyecek oldum nilocan
-Barbunya
-Araka
-sarmalık yaprak
-dolmalık biber
-menemen
-domates suyu
-enginar
-Bamya
heh ellerine sağlık.. bu yolda ilerlersen emin ol bizim gibi yemeksiz kalmazsın.. he kalmak da çok sıkıntı değil elbet yenecek birşeyler bulursunuz ama kafanızda sorun olmaktan çıkarSelam kizlar :)) valla bende yaprak sardim :) dondurma kaplarina dizdim buzlaga koydum . Bezelye yide domastesle az hasladim posetlere koyup buzluga koydum yine :) sonra bi ara yesil biber kizartip dondurma kabina yerlestirecegim . Yesil Fasulyeyide az pisirip dolaba koyacagim yine.
canım hepsinde taktik aynı pişirir gibi düşün örneğin menemenin domatesini biberini pişiririz de sonra yumurta kırarız ya.. işte yumurta kırmadan soğutup poşete koy at dolaba..Hatunlar sımdı bu yavrucakları dolaba tıkıstırmadan once ne gıbı ıslemlerden gecırıyosunuz cok cahıl kaldım ben yaaa
heh ellerine sağlık.. bu yolda ilerlersen emin ol bizim gibi yemeksiz kalmazsın.. he kalmak da çok sıkıntı değil elbet yenecek birşeyler bulursunuz ama kafanızda sorun olmaktan çıkar
canım hepsinde taktik aynı pişirir gibi düşün örneğin menemenin domatesini biberini pişiririz de sonra yumurta kırarız ya.. işte yumurta kırmadan soğutup poşete koy at dolaba..
Annem kurutuyor canım, 7 sülaleye yeter emin olBana da kuru dolma, kuru patlıcan, kuru domates falan Malatya'dan geliyor. Ay bir de kuru kayısı Bayılıyorum ya kuru patlıcan dolmasına uffffff, yatıya giderim valla derece yani Valla Arzu'cum göz açıp kapayana kadar geçiyor zaman. Ramazandı, bayramdı derken Ağustos gelmiş bir bakarsın. Ama tabi bir an önce kış gelsin ki, bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım Allah'ın izniyle.
Dikkatle dınlıyore sızı efemmm
Yakaladim seni hatunn sen herseyi hazirlayip dondurucuya tikistir tabi ki 1 saatte 5 cesit yemek cikar
Bende bu aksam fasulye ve nohut isliyim duduklude pisireyim buzluga atayim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hatunlar sımdı bu yavrucakları dolaba tıkıstırmadan once ne gıbı ıslemlerden gecırıyosunuz cok cahıl kaldım ben yaaa
Selam kızlar nasılsınız?
Selam hamilelik nasıl gidiyor demiycem herşey yolunda okudugum kadarı ıle :)
liste ilgimi çekti bende baya kış hazırlığı yapmak istiyorum not edicem :)
aayyyy evet kış gelsin de yemeği sallarım vallahi.. sağlıkla sıhhatle canım da yavrusu da kurtulsun kuru dolma da baharat da istemiyom :100::100:
Kizarmislari buzluktan alip cozuldugunde erimiyor dimi
Bebişle beraber büyüyoruz canım ne yapalım, iyiyiz çok şükür.
Kış hazırlığı hem zevkli oluyor hemde kışın kolaylık oluyor. Liste işe yaradıysa memnun oldum
Allah'ın izniyle inşallah. Senden de güzel haberler alırız belki kışa
Yok be canım, zaten kızarmış patlıcanı hemen yemek yapıcaksın, ben kızarmış sivri biberi çözüldükten sonra içine sarımsak doğarayıp yoğurtluyorum biber borani yapıyorumHiç bir şey olmaz kızarmış sebzelere, menemen yap at buzluğa, kahvaltıda çıkart koy tavaya ısınınca çözülür zaten kır yumurtayı dışarı kar yağarken sen menemen yiyor olursun
Ne çok yemek konuştuk bugün ya
harbi ne yemek konuştuk ha..
ama bunlar hayatı kolaylaştırıyor çok şükür ki no-frost'lar var
Gittim canım, hatta biz düğünden çok önce eşimle beraber gittik. Doktor bize korunma yöntemlerini anlattı, sonra bir dolu tahlil yaptı bana. Hatta eşime "gelin hanım kontrolden geçiyor , damat bey sizi de kontrole alalım" dedi. Aynı hastane de ürolağa gönderdi. Eşimde kontrolden geçti o sırada yaniVe biz bize anlattıkların doğum kontrol hapını tercih ettik, o da en uygunu bu diyerek çok değişik bir hap verdi ama.Çokta memnun kaldım.
Bebişle beraber büyüyoruz canım ne yapalım, iyiyiz çok şükür.
Kış hazırlığı hem zevkli oluyor hemde kışın kolaylık oluyor. Liste işe yaradıysa memnun oldum
Allah'ın izniyle inşallah. Senden de güzel haberler alırız belki kışa
Yok be canım, zaten kızarmış patlıcanı hemen yemek yapıcaksın, ben kızarmış sivri biberi çözüldükten sonra içine sarımsak doğarayıp yoğurtluyorum biber borani yapıyorumHiç bir şey olmaz kızarmış sebzelere, menemen yap at buzluğa, kahvaltıda çıkart koy tavaya ısınınca çözülür zaten kır yumurtayı dışarı kar yağarken sen menemen yiyor olursun
Ne çok yemek konuştuk bugün ya
Ben yeni evime taşınırken Allah'ın izniyle ayrıca derin dondurucu alıcam. Bu evimde onu koyacak ekstra yerim yok çünkü. Kilerim var ama orada da , başka şeyler var şuan. Diğer evin oldukça büyük, o zaman ayrıca alıcam. Annem aldı mesela, çok rahat etti.
Nil senden her eve lazim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?