'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

hemen kaydediyorum bunları listeme çok işe yarayacak bu sene yazın tatile gidemeyeceğiz gibi.. onun için ayrılan zamanda bunları yaparım bende yayıla yayıla.. niilll nane kurut bide kuzum sağlıklı sağlıklı yesin yeğenim gerçi daha 1 sene var ama olsun bide ben antepliyim ya ucundan kıyısından baharat da stoklarım ben bide kuru getireceğim.. oohhh.. ya bu ne yaaa nerdeyse yaz gelmeden kış gelsin diyecek oldum nilocan

Dikkatle dınlıyore sızı efemmm

Yakaladim seni hatunn sen herseyi hazirlayip dondurucuya tikistir tabi ki 1 saatte 5 cesit yemek cikar

Bende bu aksam fasulye ve nohut isliyim duduklude pisireyim buzluga atayim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Selam kizlar :)) valla bende yaprak sardim :) dondurma kaplarina dizdim buzlaga koydum . Bezelye yide domastesle az hasladim posetlere koyup buzluga koydum yine :) sonra bi ara yesil biber kizartip dondurma kabina yerlestirecegim . Yesil Fasulyeyide az pisirip dolaba koyacagim yine.

Son düzenleme:

Hatunlar sımdı bu yavrucakları dolaba tıkıstırmadan once ne gıbı ıslemlerden gecırıyosunuz cok cahıl kaldım ben yaaa

Annem kurutuyor canım, 7 sülaleye yeter emin ol Bana da kuru dolma, kuru patlıcan, kuru domates falan Malatya'dan geliyor. Ay bir de kuru kayısı Bayılıyorum ya kuru patlıcan dolmasına uffffff, yatıya giderim valla derece yani Valla Arzu'cum göz açıp kapayana kadar geçiyor zaman. Ramazandı, bayramdı derken Ağustos gelmiş bir bakarsın. Ama tabi bir an önce kış gelsin ki, bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım Allah'ın izniyle.

Selam kızlar nasılsınız?
Selam hamilelik nasıl gidiyor demiycem herşey yolunda okudugum kadarı ıle :)

liste ilgimi çekti bende baya kış hazırlığı yapmak istiyorum not edicem :)

heh ellerine sağlık.. bu yolda ilerlersen emin ol bizim gibi yemeksiz kalmazsın.. he kalmak da çok sıkıntı değil elbet yenecek birşeyler bulursunuz ama kafanızda sorun olmaktan çıkar
Hatunlar sımdı bu yavrucakları dolaba tıkıstırmadan once ne gıbı ıslemlerden gecırıyosunuz cok cahıl kaldım ben yaaa
canım hepsinde taktik aynı pişirir gibi düşün örneğin menemenin domatesini biberini pişiririz de sonra yumurta kırarız ya.. işte yumurta kırmadan soğutup poşete koy at dolaba..

Oyle canim bi guzel oluyorki hazir yemeğin olmasi :))

aayyyy evet kış gelsin de yemeği sallarım vallahi.. sağlıkla sıhhatle canım da yavrusu da kurtulsun kuru dolma da baharat da istemiyom :100::100:

Dikkatle dınlıyore sızı efemmm

Aferin kızıma

EE pratiklik hayat kurtarır canım Ben kış gelini olduğum için, daha bekarken annemin evinde yaptım, annemde ayrıca derin dondurucu var ona koydum, düğünden sonra gittim aldım. Kışın rahat ettim. Ya çalışan insanın elinin altında böyle şeyler olacak tabi, yoksa adam her akşam makarna yer

Barbunya, ayıkla yıka tek pişirimlik şeklinde buzdolabı poşetlerine koy.Buzluğa yerleştirirken iyice bastır, yer kaplamasın.
Araka, barbunya gibi ayıkla, yıka buzdolabı poşetlerine koy.Taneli olduğu için, tamamını çözmeden içinden istediğin kadar alabiliyorsun.
Karnıyarıklık patlıcanı hazırlayıp kızart, yine bir pişirimlik ister her poşete 2 adet ister 3 artık duruma göre buzdolabı poşetine koy. Diğeri içinde kuş başı yaparak kızart patlıcanları, doldur poşete.
Sivri biberleri, kuş başı yemeklik doğra kızart, ister poşete, ister sakalama kabına koy.Poşet daha iyi oluyor yer kaplamıyor.
Asma yaprağı; saplarını ayıkla , yıka, rengi hafif değişecek şekilde suda haşla ve poşetlere koy. Ben yaprakları küçük, büyük diye ayırıyorum.Zeytinyağlı sarmada büyük yaprak, kıymalı da küçük yaprak
Dolmalık biber; başlarını kopart, yıka,poşete diz. Orta boy poşet 9-10 adet alıyor.Haşlanmadığı için ve kabarık olduğu için yer kaplıyor. Yapacağın zaman ocağa koymaya yakın doldur, hemen ocağa koy.Sulanıyor çünkü.Eriyor.
Menemen; sivri biber, domates güzelce menemeni yap yumurtasız tabi ki, tek pişirimlik koy poşetlere
Domates suyu; rendele domatesi, doldur poşetlere.Yerleştirirken bastır iyice havasını al.İncecik oluyor, tek pişirimlik yede kaplamıyor. Kışın al sana domates sosu
Enginar; enginarı pazardan al, içinde ki suyu ile koy dolaba.Şeklini düzgün koymaya çalış, yoksa yer kaplıyor
Türlü; taze fasulye, patlıcan,biber,kabak hepsi çiğ ve kuşbaşı olacak.İçine bir de domates suyu koyarsan süper olur. Soğanını kavurur,poşeti içine boşaltırsın.İstersen bir de patates doğrarsın, tuzunu da ekle kapat düdüklüyü 45 dk mis
Bamya; güzelce ayıkla yıka, her poşete paylaştır, sonra domates sosu ekle. Bağla ağzını. Yine kışın soğanı kavur, poşeti boşalt tencereye ekle tuzu, yemek hazır

Dip not:Kızartılmış ve içinde yağ olan şeyleri mümkünse çift kat poşete koyarsan akmaz.

Kizarmislari buzluktan alip cozuldugunde erimiyor dimi

Selam kızlar nasılsınız?
Selam hamilelik nasıl gidiyor demiycem herşey yolunda okudugum kadarı ıle :)

liste ilgimi çekti bende baya kış hazırlığı yapmak istiyorum not edicem :)

Bebişle beraber büyüyoruz canım ne yapalım, iyiyiz çok şükür.
Kış hazırlığı hem zevkli oluyor hemde kışın kolaylık oluyor. Liste işe yaradıysa memnun oldum

aayyyy evet kış gelsin de yemeği sallarım vallahi.. sağlıkla sıhhatle canım da yavrusu da kurtulsun kuru dolma da baharat da istemiyom :100::100:

Allah'ın izniyle inşallah. Senden de güzel haberler alırız belki kışa

Kizarmislari buzluktan alip cozuldugunde erimiyor dimi

Yok be canım, zaten kızarmış patlıcanı hemen yemek yapıcaksın, ben kızarmış sivri biberi çözüldükten sonra içine sarımsak doğarayıp yoğurtluyorum biber borani yapıyorum Hiç bir şey olmaz kızarmış sebzelere, menemen yap at buzluğa, kahvaltıda çıkart koy tavaya ısınınca çözülür zaten kır yumurtayı dışarı kar yağarken sen menemen yiyor olursun

Ne çok yemek konuştuk bugün ya

harbi ne yemek konuştuk ha..
ama bunlar hayatı kolaylaştırıyor çok şükür ki no-frost'lar var

Nil senden her eve lazim :)

Son düzenleme:
harbi ne yemek konuştuk ha..
ama bunlar hayatı kolaylaştırıyor çok şükür ki no-frost'lar var

Ben yeni evime taşınırken Allah'ın izniyle ayrıca derin dondurucu alıcam. Bu evimde onu koyacak ekstra yerim yok çünkü. Kilerim var ama orada da , başka şeyler var şuan. Diğer evin oldukça büyük, o zaman ayrıca alıcam. Annem aldı mesela, çok rahat etti.

bize de yoll gözüktüüü:))))))))))

konservelik kavnzlarmı falan da alıcam bakalm :) keyiflii olcağı kesin. ay ne zormuş her akşam ne pişiricem derdi önceden annemle Allah ne verdiyse modundaydık şimdi öyle değil :) birde iş,bi yandan grip zor zor :)

Son düzenleme:

kesinlikle şu an ki evimde yer var aslında ama ev kira olduğundan güvenip de alamam diyordum bende ama rahatlığı da düşünecek olursak birşeyler ayarlanabilir mi ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…