bize de yoll gözüktüüü:))))))))))
konservelik kavnzlarmı falan da alıcam bakalm :) keyiflii olcağı kesin. ay ne zormuş her akşam ne pişiricem derdiönceden annemle Allah ne verdiyse modundaydık şimdi öyle değil :) birde iş,bi yandan grip zor zor :)
kesinlikleşu an ki evimde yer var aslında ama ev kira olduğundan güvenip de alamam diyordum bende ama rahatlığı da düşünecek olursak birşeyler ayarlanabilir mi ne
Ben kavanozda domatesi falan sevmedim, kokuyordu sanki. Geçen sene annem yapmıştı, bana da evlenince verdi, geçen gün konuştukta o da beğenmemiş, o yüzden konserve yapmıcam. Bir tek , kayınvalidem çok güzel kahvaltılık yapıyor, onu öğrenip ondan yapabilirim 2 kavanoz. Onun dışında ne var ne yok dondurucuya
Annem ince uzun, buzdolabı gibi olanlardan aldı. Diğer bu dondurma dolapları gibi olanlar evde kullanımı kolay değilmiş. İçinde aramak zor oluyormuş, karışıyormuş sürekli falan. Valla annem çok rahat çok etti. Şu eve çıkalım da Allah'ın izniyle, bir derin dondurucu 2 kurutma makinası alıcam
evet derin dondurucu ayrıca şart zaten buzdolabı yetersiz kaldığı için kavanoz takviyesi düşünüyorum ama bakalım :) oda kızartılmış patlıcan ve közlenmiş deniycem
Ben kavanozda domatesi falan sevmedim, kokuyordu sanki. Geçen sene annem yapmıştı, bana da evlenince verdi, geçen gün konuştukta o da beğenmemiş, o yüzden konserve yapmıcam. Bir tek , kayınvalidem çok güzel kahvaltılık yapıyor, onu öğrenip ondan yapabilirim 2 kavanoz. Onun dışında ne var ne yok dondurucuya
Annem ince uzun, buzdolabı gibi olanlardan aldı. Diğer bu dondurma dolapları gibi olanlar evde kullanımı kolay değilmiş. İçinde aramak zor oluyormuş, karışıyormuş sürekli falan. Valla annem çok rahat çok etti. Şu eve çıkalım da Allah'ın izniyle, bir derin dondurucu 2 kurutma makinası alıcam
Nil kurutma makinesi kullanan biri olarak şiddetle oneriyorum zira böyle bir kolaylık yok kuzucum yok..
Aferin kızıma
EE pratiklik hayat kurtarır canımBen kış gelini olduğum için, daha bekarken annemin evinde yaptım, annemde ayrıca derin dondurucu var ona koydum, düğünden sonra gittim aldım. Kışın rahat ettim. Ya çalışan insanın elinin altında böyle şeyler olacak tabi, yoksa adam her akşam makarna yer
Barbunya, ayıkla yıka tek pişirimlik şeklinde buzdolabı poşetlerine koy.Buzluğa yerleştirirken iyice bastır, yer kaplamasın.
Araka, barbunya gibi ayıkla, yıka buzdolabı poşetlerine koy.Taneli olduğu için, tamamını çözmeden içinden istediğin kadar alabiliyorsun.
Karnıyarıklık patlıcanı hazırlayıp kızart, yine bir pişirimlik ister her poşete 2 adet ister 3 artık duruma göre buzdolabı poşetine koy. Diğeri içinde kuş başı yaparak kızart patlıcanları, doldur poşete.
Sivri biberleri, kuş başı yemeklik doğra kızart, ister poşete, ister sakalama kabına koy.Poşet daha iyi oluyor yer kaplamıyor.
Asma yaprağı; saplarını ayıkla , yıka, rengi hafif değişecek şekilde suda haşla ve poşetlere koy. Ben yaprakları küçük, büyük diye ayırıyorum.Zeytinyağlı sarmada büyük yaprak, kıymalı da küçük yaprak
Dolmalık biber; başlarını kopart, yıka,poşete diz. Orta boy poşet 9-10 adet alıyor.Haşlanmadığı için ve kabarık olduğu için yer kaplıyor. Yapacağın zaman ocağa koymaya yakın doldur, hemen ocağa koy.Sulanıyor çünkü.Eriyor.
Menemen; sivri biber, domates güzelce menemeni yap yumurtasız tabi ki, tek pişirimlik koy poşetlere
Domates suyu; rendele domatesi, doldur poşetlere.Yerleştirirken bastır iyice havasını al.İncecik oluyor, tek pişirimlik yede kaplamıyor. Kışın al sana domates sosu
Enginar; enginarı pazardan al, içinde ki suyu ile koy dolaba.Şeklini düzgün koymaya çalış, yoksa yer kaplıyor
Türlü; taze fasulye, patlıcan,biber,kabak hepsi çiğ ve kuşbaşı olacak.İçine bir de domates suyu koyarsan süper olur. Soğanını kavurur,poşeti içine boşaltırsın.İstersen bir de patates doğrarsın, tuzunu da ekle kapat düdüklüyü 45 dk mis
Bamya; güzelce ayıkla yıka, her poşete paylaştır, sonra domates sosu ekle. Bağla ağzını. Yine kışın soğanı kavur, poşeti boşalt tencereye ekle tuzu, yemek hazır
Dip not:Kızartılmış ve içinde yağ olan şeyleri mümkünse çift kat poşete koyarsan akmaz.
Bu sefer vallahı kopyaladım ve kaydettımsüpersın nilocan üsenmedın yazdın valla helal olsun cok teşekkur edıyorum
Ya benim de arkadaşım kullanıyor, hele bebeği olduktan sonra çok kolaylık olduğunu söyledi. O da geçen sene Kasım'da doğum yapmıştı. Tabi kış mevsimi kıyafetler kurumuyor, ee bebek çok çamaşırı çıkıyor falan.O söyledi bana. İşte kuzum, muhtemelen Allah izin verirse doğumdan sonra 40'ım çıksın yavaş yavaş toparlanırım. Yeni eve geçince alıcam hemen. Ya bu sene illallah geldi nevresim kurutmaya çalışmaktan. Küçük eşya hadi idare ediyorsun çamaşırlıkta ama büyük çarşaf, nevresim valla deli oldum.
İşine yarasın yeter ki canım benim, ne olacak yazdım da elime mi yapıştı. Zaten bugün çenem düşüktüBunları yap, kışın çok rahat edersin, her yemekte beni anarsınız, hahahaaaaa
Benim camasir makinam kurutmali ayarliyorum yikama bitince kurutuyor mis gibi valla buyik kolaylik
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Çok doğru kuzum Kış çok rahat geçti gönder bana sen sıkıntı çekme annecaann
Bem bunları yapsam da anacugumun gözleri yaşarır heralde
O kadar zahmet cektim ince ince sardim ama salamura yaprak cok tuzluymus yaayikadim suda beklettim ama tuzlu yinede
Tas kebabim guzel oldu
Corbam hafif sulu gibi geldi gozume :/
Pilav ve salata kaldi geriye birtek. Masami da hazirladim ohh mis oldu ♥
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Salamurayı bu yüzden sevmiyorum işte. Ic harcına tuz koymasaydın iyi olurdu ama olsun bu seferlik böyle olsun) şimdi taze yaprak zamanı alıp buzluğuna koy tuzlu olmuyor salamura gibi.
Bu aksami atlattim cok sukur ♥
Kuzum yapraginda guzelini bulmak meselebulsam guzelinden alip koysam buzluga miis. Salamura alirken baktim kalindi yapraklar
Hamile degilimmm regl oldum cok sukurrr
Günaydın kızlar, herkese hayırlı cumalar.
Çık pazara şimdi tam mevsimi, incecik yapraklar var. Bende hafta sonu alıcam Allah kısmet ederse. Taze yaprak daha kolay anlaşılıyor ince mi kalın mı diye, salamura anlaşılmıyor. Neyse hadi atlatmışsın ya gerisi önemli değil. Bizi ne zaman çağırıyorsun
Hadi gözün aydın canım, kendinize bir korunma yönetimi bulun bence acilen. Madem hemen istemiyorsunuz, her ay bu stres yaşanmaz.
Valla cekilmez oh ne diycem ama devami bir gelse bir gariplik var anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?