en sevdiğim şey kitap okumak satır aralarını çizmek ve yıllar sonra tekrar okumak öyle birşey ki görüşlerim değişiyor lisede okuduğum kitabı elime alınca o sırada uçarı bir kız olan karakteri şu sıralar kınıyorum neden böyle değiştim bilinmez ama kitaplar çoğu zaman olgunlaştırdı beni
nermin bezmen o kitabını eşinemi adamıştı ben almadım o kitabı yahu
bende çok ağladım. son kitabı İZ de güzel tavsite ederim
bende çok ağladım. son kitabı İZ de güzel tavsite ederim
mükemmel bi kitap o..
bide canan tan Yüreğim seni çok sevdi var
bende okudum ve sonunda yüreğim kabarmıstı ağlamıstım cok güzel bir romandır tavsiye ederim
yürğim seni çok sevdi
o zmanlar da biri için birbirimize de ölüyorduk ya boşş
Evet canım Eşine adamış hemen arka kapağını buldum paylaşayım bari
Arka Kapak
Sık sık sorardın, ‘Bizi ne zaman yazacaksın sevgilim?’ diye. Ben de, ‘Daha vakit var, birtanem’ derdim. ‘Daha yaşayacak çok şeyimiz var. İleride hepsini yazacağım.’ İleride? Neydi ki beklediğim? Sınırsız zamanda, o bilinemez, kestirilemez ömrün zamanında, neyi beklemiştim ki?
Bak, işte şimdi yazıyorum canım benim. Demek, kendiliğinden gelmiş kapıma zamanı; seni, beni, bizi yazdırmak için.
Bana ait değilmiş belirlemek, ne zaman yazacağımı.
Sen dümeni ele aldın yine, açık denizlerde olduğu gibi…”
Sevilenin ardından yazılmış uzun bir mektup mu bu kitap?
Yoksa bir hatırat mı?
Otuz dört buçuk sene sürmüş bir tutkunun romanı mı?
Yoksa dayanılmaz bir özlemin, İzmir’de günbatımı renkleriyle bezenmiş şiiri mi?
Bazı bazı, tek bir paragrafta koca bir evliliği anlatıyor bu kitap.
Ama daha çok cesur bir aşk hikâyesini; yazar Nermin Bezmen’in yakın zamanda kaybettiği sevgili kocası Pamir Bezmen’le tanışmalarını ve aşklarını anlatıyor… Sevilenin ardından açılan yarayı ustası olduğu kalemiyle sarıyor Nermin Bezmen.
Dünü bugüne taşıyarak…
:98:
ben uzun zamandır kitap okumuyorum yaaa çok cahil kaldım mevlana ile ilgilimi bu kitap
evet mevlana ile ilgili ama elif safagın kendi kurgusu ama tamamen mevlandan bagımsız bir kitap degil...
ben bi Mevlana asıgı olarak her sayfasından keyif aldım... Mevlana hakkında daha cok arastırma yapmama sebep oldu... şimdi eger gidip direkt Mevlana ile ilgili gercek bilgilere dalarsan sıkılırsın belki tarihi şeyler cogu böle basla bence cunku tamamen Mevlana dan bagımsız bir kitap degil tatlım olaylar yazarın kurgusuda olsa yazar bişeyleri arastırmıs ona gore yazmıs kitabı arastırınca goruyosun zaten
birde iskender pala- katre-i matem
tarihten hoslananlara tavsiye edebilirim....
tugcecim daha sonra beraber bulusuruz olmadı birlikte gideriz senle adaya gizemin yanına
Çağlacım hoşgeldin
yüreğim seni çok sevdi hitap ediyordu bana çünkü hikaye hemen hemen aynıydı okul arkadaşlar çevre kendim yaşadım gibi yaşadığım aşktaki şiirler ve o dönemimdeki ayrılık içimi burkmuştu ve tabiki ilk sevgiliydi aşkım benim inşallah mutlu biter birşeyler ama kitabın bende yeri ayrı
hoşbulduk canımmm nasılsınnn askerin nasıılll
ben okumuştum arka kapağını ilk çıktığında haftada bir d&r turlarım olurdu sevdiceğimle poşetler dolusu kitap alırdı bana oku bebeğim 3 saat yol gidiyorsun ansiklopedi gibi kız olcan derdi ki cidden çok şey kattı kitaplar alcam bu kitabıda
iskender palayıda okudum hatta babilde ölüm istanbulda aşk sıkmıştı beni biraz
bu arada ayşe kulin okuyan varmı lise yıllarım ve tabi veda ve umut o kitaplardada ağladığım oldu yitip giden yıkık bir osmanlı ve onun içindeki ailler ahmet ümittende daha iyidi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?