'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

görücü usülü evliliğe nasıl bakıyorsunuz????

bilmiyorum büyük konuşmayayım ama pek mantıklı bakmıyorum 2 kişinin tanışacığı varsa tanışıyorlar zaten bilmiyorum canım açıkçası ne düşündüğümü

canım sözlü olmasan içinde kalmasın derdim ama en iyisi ona hiçbirşey sölememn hakkını helal edersin etmezsin o senin fikrindir ama içinde kalması eminim ilerde senin acına sebep olduysa gözünden bir damla yaş akıttıysa allah huzurunda çeker acısını ona laf sölemeye değmez gibi geliyor bana

hayatcım bizim ailede bu yaygın..
görücü usulunu bırak akraba evliliği var bide annem bile babamda amca çocukları
bn istemiyorum akaraba evliliği:S ama ailem ısrarla bunu istiyor:S
bn napıcam bilmiyorum
erdide gitti kimsemde kalmadı hayatta sanki
görücü usulu olup çok mutlu olanlarda var:S
ben büyük konuşmak istemiyorum ama inş aşk evliliği nasip olur:S

çağla fransız kaldım sanırım:S
umarım herşey düzelir demekten başka bişi gelmiyor elimden:S

leman san gönülü dinleyin43:

canım sakın öyle birşey yapma arkadaşımın bütün akrabaları görücü usulu evlendi sonra arkadaşım köye gezmeye gitmişti orda uzaktan akrabası olan bir oğlana aşık oldu şimdi kızın ailesi genetik araştırmaları yapıyor ne derece zararlı olur evliliği diye arkadaşım annesi 2.çocuk yapmadı düşün arkadaşım babasıyla günlerce küstü babası biz hata yaptık sen yapma dedi akrabayla olmaz genetikler çakışıyor tatlım

arkadaşımda istemezdi ama çok tesadüf oldu ikisinin ananeleri kardeş bide arkadaşımında annesi ve babanesi kardeş anne babası kardeş çocukları ve bu insanlar bir dünya araştırma yapmış babası soy kütüğü ve ailede ne hastalıklar olduğunu araştırıp arkadaşımın önüne serdi konuşmuyorlar arkadaşımla çok kötü birşey ki arkadaşımın evlenmesine 5 yıl var çocuk 5 yıl okuycak

annemle babam arasında akrabalık yok çok uç yani tanışmalarına bile imkan yok gibi gözükür şimdi bizim ailede beni akrabalarla tanıştırmak için can atanlar var ama ben kesinlikle red ediyorum

canım görücü usulu derken?

yani aile vesile olup iki kişiyi tanıstırıosa olabilir sonrasında kişiler tanısır birbirini severse cıkar gezer once sevgili olur ole evllige karar vercekse verir

aman ailem tanıstırıyo diye kacmamak lazımmıs benim olayı biliyosun nerden ne cıkcagı belli olmuyo... gerci benim önceden arada vesile olmadan gorup hoslandıgım biri cıktı karsıma yani baya bir istisnayım :) ama ne bilim işte ilk defa ailem vesile olduktan sonrada gorsem de severdim sonucta gibime geliyo

ama hani ne bilim eski usul karsındakini hiç tanımadan cocugun eve gelip iki kişinin orda birbirini gorup ertesi hafta sözlenmeleri nişanlanmaları sacma ona hiç sıcak bakmıyorum....

haklısın canımm bende öle dusunuyorum daha once aklıma gelmiş olsa yapardım ama artık gerek yok dedigin gibi degmez

çağlacım sen gerçekten bi mucizeyi yaşadın keşke herkes senin gibi şanslı olsa,, bunları kimin için söylediğimi tahmin ediyosun dimi bebemm

hakkında ne hayırlıysa o olsun berfincimm
zaman ne getirir belli olmaz ama akraba evliligi yapma kesinlikle gizeminde dedigi gibi ciddi tehlikeleri var :26:

çağla katılıyorum sana eski düzen hemen tanıştırıp 1 hafta çocuklarını görüştürmeden sözleyen ailleri anlayamadım anlamayacamda kendileri ne yaşadıysa onu istiyorlar ben karşıyım bu işin bu şekilde olmasına

çağlacım sen gerçekten bi mucizeyi yaşadın keşke herkes senin gibi şanslı olsa,, bunları kimin için söylediğimi tahmin ediyosun dimi bebemm

evet hayatımm tahmin ediyorum... eger aileler karısmadan kendi hallerine bırakcaklarsa dısarda bi gorussun bence belki ikiside biribirinden hoşlanır bellii mi olur

gizem doğru ben istemiyorum zaten..
daha dnde bunun muhabbeti oldu.. bnde akraba istemiyorum..
bide şu oluyor.. adam kötü huyluda olsa nede olsa akbaba susup oturma durumu mevcut oluyr mesela..
hani boşanma kelime geçmez bile.. eşinin seni aldattıgını bilsen bile oturuyosun resmen..
bunun çok örneğini ailemde yaşadım yani.. gözlerimle gördüm kulaklarımda işittim..
çok şükür okudum.. kadrolu olmasa kendi işimi yapıorum:S ben onlar gibi değilim inş. olmayacamda:S

hayatcım ne derdin varki senn:S seni başkasınamı vermek istiyolar
egerki sevip güveniyosan kesinlikle ama kesnlikle mücadele etmelisin aşk sevgi bambaşka bişey

erdiylede 2gündür konuşmuyoruz. ilk gece msjlaar atmıştı bu son demişti.. doğum günüm gelcek yaparmmı bişeyler die bekliyorum aslında

hayat bizim bilmediğiniz sorunlarımızda vardı.. bu yüzden çok ince düşünmem lazım

dün bi kağıda olumlu ve olumsuz taraflarını yazdım..
olumlu tarafında olan tek şey"aşktı sevgiydi" bana olan aşkıydı.. okdar olumsuzluklara ragmen ben hala tek olumluyla savaşıyorum..

canım ben çok şükür mutluyum ve allah nasip ederse sevdiğimle evleneceğim,, bu söylediklerim ablam için (22 yaşında)yani zorla kimseye verdiğimz yok ama ablama hep görücü gelir o da napacağını bilemez ama keşke onun yerine karşısına çıksa biri sevip sevilebileceği biri keşkeee

akraba evliliğine sıcak bakma ve yanında bidaha konuşturma lütfen sevgil olunca evlilik olur alllahım sevgi olmadan nasıl olur düşünemiyorum

erdiylede canım zamana yayman en iyisi daha güzel günler yaşıyacağına ben inanıyorum onla yada onsuz kendine şans ver

ben hayatm boyunca kimseyle çıkmadım çıkcağm ilk insanın evlenceğim adam olacağına yaşadığım çevremi inandırdım herkes güldü lisede bana tabi öyle felan dediler ben hep durdum bekledim herkes herkesin arkasından atıp tutarken bana kimse dil uzatamadı hep korudum kendimi o küçük çevrede şimdi gülüyorum ergenliğim bile olgun geçmiş üniversiteye gelince hiç erkeklere ihtiyaç duymadım hiç sevgilim olmadı el elle tutuşmadım mesajlaşmadım ilk elini tutuğum ilk seni seviyorum dediğim adamla 19 yaşımdan beridir çıkıyorum şansmı zaman göstercek mutluyum seviyorum uzakta ona dayanıyorum 3 ay görmiyim sorun olmuyor

alllah herkese iyi şeyler hissetirsin layıklarımızı versin benim kader dediğim cidden biryerde durup gelmemi beklemiş ve bende o ergenliğe rağmen durup sevdiceğimi beklemişim boş kalbimi onun dolduracğını bilerek

Son düzenleme:
ya çok iyi bi işi oluyo ama elektrik olmuyo ,, yada baştan işi iyi olmuyo direk olmuyo =((

canım daha genc... olur illa.. zamanı vakti geldiginde

sebep kim olur nasıl olur bilmem.. bazen bir arkadas vesile olur, bazen bir akraba, bazen düşen bir kitap :), bazen adres soran biri olarak cıkar karsısına... hatta bazen bi araba kazası...

bizim bi akraba arabayla carptıgı kıza asık olup evlendi

bunları bir tek O biliyor...

ah berfinim....

hepsi gececek... şimdi nefes alma zamanı gizeminde dedigi gibi kendine sans ver... o senin kaderinse zaten seni bulacaktır eninde sonunda

benim asıl sorunum ondan önce evlenmek istemiyorum,, önce o mutlu olsun ama ben evliliğe adım adım yaklaşıyorum buna sevinemiyorum bile neden böyle hissettiğimi bazen bende anlayamıyorum

benim asıl sorunum ondan önce evlenmek istemiyorum,, önce o mutlu olsun ama ben evliliğe adım adım yaklaşıyorum buna sevinemiyorum bile neden böyle hissettiğimi bazen bende anlayamıyorum

ah balım bunun öncesi sonrası mı var..

eninde sonunda ikinizde mutlu olunda onemli olan o

İnşallah iş görüşmen güzel geçer tatlım bol şans diliyorum sana. benim de geçen pazartesi kursum açıldı işte 3 gün gittim ve haftayı hasta olarak geçirdim yeni yeni düzeliyorum sevdiceğimle bile buluşamadım hastalıktan dolayı bugün 1 hafta oldu anca salı günü görüşücez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…