takı kesesi ve düğün gecesi ev gezmesi

meraklimelihat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
161
8
68
Ankara
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, ama düğün sırasında bu takı kesesini kime emanet edebiliriz?
kayınvalide olmaz, çünkü düğün sahibi sonuçta masa masa dolaşır gelenlerle ilgilenir, onun babaannesi gibi kimse de olmaz, malum yaşlı kadın bi an unutur düşürür falan. benim annem tarafına emanet etsem o da kız tarafı altınları tutuyor derler mi, off kafam çok karışık.
bir de benim teyze oğulları evlenince düğün konvoyuyla onları evine kadar bırakıp hatta yukarı çıkıp evlerini gezip gitmiştik.ben ankarada yaşıyorum, ama iki teyzem dışında herkes sehir dışından gelecek. bu bana saçma geliyor nişanlım için de saçma bişey; ama annem olur mu bi daha o kadar insan nereden gelip görecek evini, yarım saat evine baksalar nolur sanki diyor. ben de zaten sonra gelecek olanları yemeğe davet ettiğimde görürler diyorum. nişanlım da ayıp ya düğün gecesi kapıdan içeri girilmez kapıya kadar eşlik edilir diyor. imdat, yardım edin bana :18:

Canım selam,

Böyle konularda fikrim yok ama Allah bana da böyle dertler versin ya derdin bile güzeli var diyesim geldi k bakma
Mutluluklarrr

Keseyi arkadasiniza, kuzeninize guvendiginiz birine emanet ediverin.
Cunku buyukler telasli olabilir.
Ayrica evinizi gezmelerinde ne gibi bir sikinti olabilir?
Yatiya kalacak degiller ya.

Benim düğüm gecem geldi aklıma, bizim imam nikahımız düğün gecesi kıyılmıştı. Haha her oda doluydu evde desem yeridir sonra biri gidip imamı uykusundan kaldırıp getirdi. Hatta imam uykulu olacak ki benim adımla eşimin yerine (kayınpederimin adını söylemişti son anda düzelttik) nikahtan sonra imam gidince millette yavaş yavaş gitmeye başlamıştı. :))))

Biz altınları üzerimize taktırmadık, sandığa koydu herkes. Kilidi falan da vardı sandığın. Sonra abimin arabasının bagajına koydular. Herkesin dikkati dağınık olabilir diye düşündük biz, düğün sonuçta.

Bizde de vardır o ev gezme adeti. Ama biz düğünden sonra eve gelmedik. Bir otelde tek gecelik bir balayı suitimiz vardı. Oraya gidince kimse gelemedi doğal olarak. Bu yöntemi uygulayabilirsin.

valla benim altınlarımı halamın kızı ile eşimin teyzesinin kızı topladı. düğün sonuna kadar kimde kaldı inan hatırlamıyorum düğün sonunda bileziklerimi falan çıkarıp samimi arkadaşıma verdim. üç araba gittik eve ama hep arkadaşlarımdı hatta eve çıkıp 2-3 saat oturup geyik yaptık ben en sonunda dayanamayıp hadi gidin artık işimiz gücümüz var demiştim. bilmiyorum bana çok ters değil..

Altın kesenizi,kardeşiniz,kuzeniniz yada görümceniz varsa ona emanet edebilirsiniz.Akrabalarınız düğün konyovu sizi eve getirdikten sonra mı evinizi gezecek yani düğün gecesi ilk defa duydum benim bildiğim kadarı ile kapı önüne kadar gelirler içeriye girmezler düğünden sonra olur biz de gezmeler teyzeler-amcalar yada halalar yeni evli çifti yemeğe çağırır.

Düğünden sonra ev görmeye gidildiğini hiç duymadım.

Bizim akrabalar düğünden önce gündüz bakmışlardı eve.

altınlarım kvde kalmıştı ertesi gün aldık ondan bi sorun olmadı.
gelinle damat eve girdikten sonra başkalarının gelmesi hiç uyguun değil bence bizim şehir dışından gelenler gündüz gelip evi gezmişti

Thank You — your click has been counted!
Today, you are helping another child in need get healthcare.
The ads below make The Child Health Site possible

Bu adet bizdede var ama herkes gelmiyor tabi damadin ve gelinin arkadaslari geliyor onlarda guzel bi masa hazirliyirlar gidiyorlar gelinle damatda hazrlanani yiyor bizdeki adet bu ve bence cokta guzel ac kaliyorlar soncta :) ama sunuda sylemek istiyorm ben gelinliiyle cay demleyrn gelin gordum oha dedim yani

Nikahta kimse takılarımı toplayıp keseye koymayınca annem gelip takıları toplayıp keseye koymuştu. Bunu gören erkek tarafı anneme ve aileme görgüsüz demişlerdi hala daha sinir olurum. Altın kesesini eşimle ben aldık kimseye emanet etmedik. Düğünden sonrada ev görme diye bir şey ne duydum ne gördüm. Düğünden birkaç gün önce evinizi gezdirseniz daha mantıklı. Madem uzaktan geliyorlar bir iki gün önce gezsinler evinizi.

Bizim takıları eşim kuzeniyle birlikte yakında bulunan işyerindeki kasasına bırakıp gelmişti. Ertesi gün de birlikte gidip aldık. Evde saydık yazdık çizdik. Kimseyi karıştırmadık. Nişanda takıları annem kendi halasına verdi. Kadın yaşlı ve hiç yerinden kalkacak durumu olmadı. Bütün gece sıkı sıkı tuttu. Siz de yaşlı birine emanet edebilirsiniz.

Ev gezmesi gıcık bir durum. Biz düğünden sonra eve geldik. Kapının önünde klasik sırta vurma muhabbetinden sonra yengesi de bizimle yukarı çıktı. Bir an noluyor dedim. Eşime kaş göz yaptım. Kadın mutfakta olan baklavayı aldı aşağıya indi dağıttı. Eve girip çıkması bir oldu. Sizin de muhtemelen öyle olur. Hemen bakıp çıkarlar. Sıkıntı yapmayın.

Yok ben kesinlikle istemiyorum diyorsanız düğün başlamadan önce kardeşiniz ya da anneniz alsın akrabaları girsinler iki dakika bakıp çıksınlar. Olmaz mı? :44:

merhaba takı kesesi için bişey diyemeyeceğim bizim nikah olmuştu ve eşimin kardeşleri ilgilenmişti takılarla..akşamda düğün konvoyunda gençler bizi eve bıraktılar oturduk biraz muhabbet ettik dayım yengem kuzenlerim falanda vardı tabi gayet normal arkadaşların dediği gibi yatıya kalacak değiller jhatta gitmelerini istemiyosun o an Allah tamamına erdirsin

benim düğünüm boyunca kayınvalidemde durdu,kayınvalide meşgul olunca annemde durdu bu şekil paslaşarak düğün bitti biz ertesi gün balayına gideceğimiz için takıları eve almadık kayınvalıdede kaldı balayı dönüşüde kayınpeder kasaya koymuş ne kadar ne var diye not almış bize teslim etti ve yaklaşık 3 yıldırda kasada durur :)

dügün günü sizi kendi ailenizde mi eve götürecek bzide kz tarafı gitmez,
erkek tarafı slaondan kızı alıp gider :)

evine götürürrrr

takı kesesini benim görümcem tutmuştu. daha doğrusu kardeşim ve görümcem sende dursun sende dursun derken en son görümcemin elinde kalmıştı... millet ben tutcam ben tutcam der; bizimkiler sen tut sen tut derler..

herneyse.. gece gelince evimi kimsye görmedi. eve bırakıp içeri girmeden döndü erkek evi. girecekler diye çok utanmıştım aslında... eve girerlerse utanırdım ya.. nişanlında utanır bence. haklı...

canım ben ablamın kesesini tutmuştum erkek tarafı hiç bişey demedi.. zaten ne takılırsa ablam ve eşinin olacak.. kızın ya da erkeğin ailesini ilgilendiren bir durum değil.. tabi biz de böyle başka aileler başka adetler ne der bilemem..
keseyi doldurmuştum bir güzel üzerlerine takılan ne varsa da topladım hep düğün boyunca:) sonra paraydı altındı bir güzel saydım not ettim kağıda.. kağıdı onlara verdim bilsinler ne var ne yok diye.. para ve altınları da babama verdim hemen ertesi gün bankaya onların hesabına ve kasaya koydu.. balayına gidecekler evde altın vs tehlikeli.. o para onların hayata atılırken ilk güvenceleri.. başka kimseyi ilgilendirmez..

düğünden sonra gelin damat evlerine girerler.. başka da kimse gitmez.. çok ayıp bence.. ev gezilecek zaman mı? ayrıca çok merak eden sonra yemeğe gelir o da çağırırsan tabi.. yorgun argın heyecanlı çiftin kanepesine koltuğuna bakana da şaşarım.. annenle konuş bence hak verir.. ay o gezme ile de kalmaz gelinliğinle bi de çay demlersin tam olur.. aklım almıyor kusura bakma..

aynı benim olay takı kesesi çok sevdiğim bi arkadaşımdaydı o halletti düğün bitince bana verdi...düğün sonrası arabalarla kaynanaya gidildi 15 dakika oturuldu tatlı yenildi.sonra konvoyla herkes evime geldi.10 dakika evimi gezdiler oturdular ama sadece 10 dakika sonra eyvallah deyip gittiler.hiç stres olma 10 dakika dursunlar boşveeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrr bizimkilerde herkes şehir dışında oldupu için mecbur böyle yaptım iyikide yapmışım

fikir veren herkese teşekkürler, yapacak bişey yok galiba, annem ısrar ediyor düğünden çıkıp milletin evimizi gezmesine. nişanlıma göre ayıp bu yapılan; ama ne yapayım eve girerlerse ayıpsa onların ayıbı diyor. takıları zaten üstüme takmayacagım bilezikleri falan hemen kesenin içine koyarım. diğerleri için de takı kurdelasıyla hallederim herhalde. offf basit şeyler nasıl da büyüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…