takı kesesi ve düğün gecesi ev gezmesi

kese konusunda bir fikrim yok ama bu ev gezmesi olayını abimin düğününde yaşadk. erkek tarafı yani bizim akrabalar 10 dk falan durup çıktılar.

ama yok illa da gelmesinler diyorsan ilk geceyi bir otelde geçirebilirsin..

💑💓

ev gezince ne olacak? hmmm ne ka güzel fincan takımları varmış gelinin mi diyecekler? mantığı nedir? ne kadar abuk-sabuk adet, hepsi bizim ülkede..

Eve bi bakıp çıkacaklarsa iyiymiş.
Bizde gelinle damadı rahatsız etmek adettendir.
Evlerine gidilir, o yeni geline çaylar demletilir, kahveler yaptırılır. Sabaha kadar oturulduğu da olur.

düğün gecesi eve gidilmez bence. çift için özel bir gün, teyzeler evi görmeyince meraktan ölmezler herhalde. bu konuda katı davran.

takı işini biz düğün salonunun olduğu otelde, odamızda kasamıza koyduk bir ara çıkıp, kimseye emanet etmek zorunda kalmadık. aklımız takılarda kalmadı. sahip çıkma konusunda kimseye güvenmem.

Bizde kız tarafı düğün sonunda vedalaşır evine döner erkek tarafı da gelinle damadı evine götürür bırakır eve çıkma olmaz. Anneni ikna etsen evine gelip önceden baksınlar

Evi geziyolar da ne oluyo yani??
çok saçma,belki ilk gecenizde yatağa güller döküp,odada mumlardan kalp yapılacak karşı tarafa süpriz için
Elalem nasıl girer,girmek ister bu kadar mahreme yaa

Bizde de kız tarafı gelmez hatta benim düğümde kardeşlerim gelmek istemişti annem izin vermedi. Erkek tarafı vardı birde arkadaşlarım düğünden sonra işkembe çorbası içip her zaman gittiğimiz nargile cafe ye gitmiştik sabaha karşı bizi eve getirdiler yukarı çıktılar gelin hanım çay yapsın kahve yapsın dediler. Çay ım suyunu koydum onlarda gittiler. Adettir nedense

Valla ben keseyi kayınvalideme emanet ettim sonra da bir daha görmedim onun için kendi tarafınızdan güvendiğiniz birine emanet edin.
Ev gezme konusunda da çıksınlar gezsinler bence bir sakınca yok zaten o gün salondan sizinkilerle ayrılmak hoşunuza bile gider , ben beni bırakıp gitmeyin diye çok yalvardım ama kimse benimle gelmedi

Eve bi bakıp çıkacaklarsa iyiymiş.
Bizde gelinle damadı rahatsız etmek adettendir.
Evlerine gidilir, o yeni geline çaylar demletilir, kahveler yaptırılır. Sabaha kadar oturulduğu da olur.

yok artıkkkkk

bu adet falan değil, bildiğin terbiyesizlik ve görgüsüzlük...

Yeni evli ciftin evinde milletin ne isi var? Cok gormek isteyen dugunnden sonra ev hediyesi alir gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…