Takı kiralama

Ben birsürü aklı başında insan biliyorum bilezik takan. Herkesin hayattan istekleri sevdiği şeyler farklıdır. gösteriş kısmına gelince Saçınızı taramak bile gösteriştir. Erkeklerin ütülü gömlek giymesi gösteriştir. Hayatta herşey temelinde gösteriştir. Siz bilmezsiniz .
Gelenekler var. Herkes uymak zorunda değil. Ben de istemem. Hiç bilezik takmadım hayatımda. Ben de geleneklere uymam. Ama uymak isteyene saygı duyarım.

Evet çok kırıcı bir düşünce. Elegüne rezil olmamak adına kiralamak istemiş ama size karşı olan düşüncesizliği düşünememiş. Kiralamak yerine hiç takmasın daha mantıklı. Milleti düşündüğümüz kadar kendimiizi düşünmüyoruz şu hayatta..

Ya sen nasıl bi kralsın canım çok öpüyorum seni

Bazı üyeler geçmişi okuyor diye çok kızıyordum ama bu defa tam yerinde olmuş. Çokta güzel cevap olmuş. :))
Bundan sonra bende geçmişi deşcem haha

Bunun birde şey versiyonu var akraba tanıdıktan ödünç alıp düğünde geline takip düğünden sonra sahibine iade eden cinsleri var. Hem ucuza getirip hem millete gösteriş yapmak.. millet takmış desin..

Değer meselesinde benim değerim 100 gram vs gibi bisey kastetmedim herkes demek istediğimi yanlış anlamış.

Bedavaya kiralamayacak sonuçta. Ona da belli bir para ödeyecek. Her bileziğin takının işçiliği yok ki neredeyse başa baş alınıp satılanlar var. Ayrıca daha takmadığı altının bozdurulmasını düşünmesi çok ilginç. Belki ben Trabzon set alıcam bozdurmayıp ömür boyu takacağım belki şangır şungur bilezik takmayı seviyorum. Aynı model adam, düğünden üç gün sonra bilezikleri ver de araba alalım diyen adam modelidir bence. Yalnız kadının değerini bilezik belirler düşüncene bence herkes taktığı takıyla kendi değerini belirler. Elinde olup da takmayanlar için söylüyorum, imkanı olmayanlar için değil. Ben nişanlının senin hesabına altın yapacağını filan düşünmüyorum

V Venus1995

Biraz mantıklı düşün...

Hayatı paylaşmak istediğin bu adam kendi şeref ve haysiyetini düşünüp takı kiralamak istiyor

Ama sana değer veripte herkesin gittiği yoldan gitmek istemiyor...

Sebep çok ilginç... Altını satarken zarar etmemek...

Peki altını bedavaya mı kiralaycakmış, sordun mu?

Satarken ettiği zarardan daha mı az para verecekmiş kiralamaya..

Yada varsa kendi kızkardeşleri takı kiralayarak mı evlenmişler?

Emin ol, altını satarken zarar etmezsen, çünkü altın en iyi yatırımdır ve her zaman artar, daha yüksek fiyatla bozdurursun.

Kiralamaya vereceği para tamamen çöp, pardon çöp değil, onun şerefini kurtaracak çünkü...

Sen bi de memursun, yarın evlenince maaş kartını da alır....

Onun sana kıyıpta almadığı altın paralarını her ay ona verirsin...

Karşındaki adam çok kurnaz, öyle böyle değil...

Belli ki adam "eğer boşanırsam" ın hesabını çoktan yapmış bile..

Bence nişanlılık süresini uzatıp biraz daha düşün.

Kesinlikle haklisin. Ve bu zihniyette bir adamla evlenecek misin? Evlensen nasil bir evliligin olacak? Bunlari dusun

Durumu cok cok kötü olsa anlarim. Ama gramini az tutarak birkac bilezik alabilirse gereksiz atraksiyonlar bos bence.

Altinla tabiki deger ölcülmez.
Bana mesela bileziktir altindir cok varosca geliyor.
Dügünde beklerim. Ama günlük hayatta kullanmam kullansam utanirim kendimden herhalde

Ama geleneksel olarak önemi var ve gayet iyi bir yatirim olur. Cöpe gitmiyor sonucta.

Kolunu salladığında o bilezikler illa şıkır şıkır edecek değil mi

Ben çok yanlış bişey görmedim. Alacağı kadarını sizin adınıza açılacak bir hesaba altın olarak yatıracaksa mahsuru yok. Derseniz ben takıp takıştırırım hergün o zaman haklısınız. Bu sizin en doğal hakkınız.
Ama amacınız yatırımsa boşuna değeri düşürmenin alemi yok alıp satılınca yüklüyse gramaj o zaman baya bir zarar ediyorsunuz çünkü.

Benim exeş gibi söylemeden ertesi gün ver ben götürecem onlar kiralık dememiş adam

Nakit para yerinde durmuyor. Altin hesabida olsa o cabuk bozulur. Biraz daha sogukkanli olan. Ben öyle istemem. Tercihim altin olurdu diyin. Fikrini söylemis sizde fikrinizi söyleyin. Aglamadan hakaret etmeden.

Kendisince mantıklı olduğunu düşündüğü bir teklifte bulunmuş. Siz de kendi gerekçelerinizi söyleyip kabul etmezsiniz olur biter. Kızacak , kavga çıkaracak bir durum yok.

böyle zamanlarda sinirler harap olur, çok kasmayın geleceğinizi düşünerke hareket edin duygularınızın kurbanı olmayın

Sen haklısın kıralama yapımca zaten işcilikten daha cok öderler ayrıca klasık bılezıklerde ıscılık yok. Yenı adet mı banka hesabı bence sızı kandırmaya calısıyorlar devam et gonlunden nasıl gecerse oyle yaptır ıcınde ukte kalmasn.

Niye bozarken vereceği hediyenin işçiliğinin pahalı ucuz hesabını yapıyor. Belki bozmayacaksin belki bozacaksin.ilk andan hediyeye ortak olmakta çok kabaca

Neden boşandınız o zaman, özel değilse merak ettim
Yanlis anlamayin genelde turk toplumunda bir yanilgi var , bir kadin bosaniyorsa eger kesin kocasindan kotu muamele gormustur gibi
Bizde oyle bir durum yoktu , esim cok asikti bana , cok da deger verirdi ve kesinlikle bosanmak istemedi
Bosanmayi isteyen bendim cunku mutsuzdum , mutsuz olmam icin illa kotu davranmasina gerek yok sadece ortak nokta bulamiyorduk , bu evlenmeden once de boyleydi ama o zamanlar önemsiz gelmisti bana ama evlenince onemli oldugunu anladim , zaten kendimi boyle hissederken venim icin onemli bir mevzuda yalan soyledigini ogrendim , abisi bildigimi dusunerek kendi aileleriyle ilgili bir bilgi verdi bana esim ise tam tersini soylemisti , benim de tersim terstir gittim ertesi gun bosanma davasi actim
Yani ortada pek cok turk kadinina gore bosanacak bir mevzu olmayabilir ama benim icin evlilik cok sart bir olay degildi cok pesimde kosmustu ikna etmrk icin , annemi bile ikna etti beni ikna rtmesi icin o derece diyim , biraz gaza gelip evlendim sonra da bosandim

Sanki 8656 tane bilezik takacak da bozdururken zarar edecek. Takacağı 10 bilezik olsa işçilikli bilezik olsa bilezik başına 100 lira filan farkediyor benimkiler öyle olmuştu. Burma bilezikte ya da düz olanlarda zaten işçilik olmuyor. Set künye vs o tür şeylerde işçilik oluyor onlar da pek bozdurulmuyor özel günlerde de takılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…