Takı kiralama

Böyle şeylerde kız kardeş empatisi yapamıyor kız kardeşi olmadığı için
Nişanlınız Karadenizliliymiş. Onlar takıyı gayet önemser. Ağır takı takarlar. Diğer konularınızda yazdığınız gibi ailesi sizi sevmediği için masraf yapmak istemiyor. Nişanlınız bence aile ağzıyla konuşuyor. Beklentiniz neyse açık açık konuşun. Yoksa evlendikten sonra da çok ağlarsınız.

Yani burda şu önemli, takıyı gerçekten takacak mısınız? Takmak niyetinde değilseniz nişanlınız haklı.
Ama ben mesela kendime safirli elmaslı bir kolye beğenmiştm. Günlükte de kullanacak bir şeydi ufak. Ben onu hala kullanıyorum. Ama satmaya kalksam (ki asla böyle bir niyetim yok) değeri yarı yarıya düşecek. Sadece düğünde bir kere takmak için büyük kayıp.
Sizde o günün hatırası takacaksanız alın. Ama tek gece için alacaksanız elalem için almayın. Nişanlınız haklı

Valla umurumda bile olmazdi biliyor musunuz? Bana zaten boyle bir teklifle gelmezdi cunku altina zerre deger vermedigimi bilir esim , ben kendim soyledim zaten hicbirsey istemiyorum diye hatta tek tas bile istemedim , adam ben istemedigim icin almadi ama icinde kalmis 1. Yıldönümü hediyesi olarak tek tas almisti dugunde istemedin ben de evlilik yıldönümü hediyesi olarak aldim demisti yani ailemin boyle bir beklentisi olsa ben bile derdim ona kiralayalim almayalim diye o kadar umurumda degil altin meselesi
Mesela ilk evliligimde de kayinvalidem bilezik takmisti , durumu olmadigini bildigim icin esime sormustum nasil almis diye , borcla aldigini ogrenince esime parasini verdirmistim annesine benim haberim yokmus gibi

Sahiden takı kullanmayacaksanız dediği gibi banka hesabına yapacağı kadarını taksın, düğünde hesap cüzdanını takar takıda. Siz de oynarken sallar sallar durursunuz. Aklıma başka birşey gelmedi.

nişanlınız 3 ü beşi hesaplarsa işiniz zor kiraya vereceğiniz parayı bozdururken verirsiniz mantık aynı.
ama bu teklifin altında bir şey ararsanız ortak hesap mantığı ile altınlar ikiye bölünür
fakat altın olarak sizde kalırsa Allah vermesin boşanma aşamasında sizindir

Demek istediğim tam olarak bu işte. Değer meselesinden kastettiğim yani. Bir çok konuda hep anlayışlı davrandım. İlk açtığım konuyu okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.. Ben maddiyat açısından toleranslı davrandıkça hep fazlası bekleniyor.

Dediği mantıklı. Banka hesabınıza altın olarak yatırsın. Çünkü işlenmiş altın alırken pahalı satarken ucuz oluyor işçilikten dolayı.

Gayet katiliyorum. Elaleme gosteris icin parayi sokaga atmanin alemi yok, dugun takisini bir kere takiyorsun sonra kenarda degerini kaybediyor.

Adam gayet akilli bence. Hem gosteris derdiniz tatmin olur, hem maddi zarara ugramamis olursunuz.

Ote yandan kiraya para vermek de sacmalik, neden uygun fiyatli imitasyon dusunmemis mesela madem derdi yatirim?

Ama derseniz ki, ailesi bilerek yapiyor bana deger vermiyorlar misal kendi kzilarina ya da gelinlerine yapti o zaman haklisiniz. Nedir durum ailesinin sizinle derdi var mi? Davranislari nasil?

Son düzenleme:
Taki kiralamayi ilk kez duyuyorum, el gun gorsun diye takip ertesi gun geri mi gidecek. Takmasinlar daha iyi. Nisanlin taki almayalim onun yerine bankada altin hesabi yapariz hem isciliginden kaybetmemis oluruz diyor ya, o zaman isciliksiz bilezik neden almiyor? Bozarken degeri dusmeyen 22 ayar isciliksiz bilezikler var cesit cesit. Ya da tam altinlardan olusan bir besi biyerde yaptirabilir vs vs. Secenek cok. Senin nisanlin fazla kurnaz bence.

bana cok mantikli geldi,

taki eger takmiyorsaniz tamamen dert oluyor, evde tutsaniz calinir derdi, taksaniz her zaman takilmaz, kasaya koysaniz onun masrafi, daha guvenlikli diye ailelerin evinde muhafaza etseniz onun da sarpa sardigi cok goruldu. O yuzden cok mantikli buldum ben nisanliyi.

Bu arada, dugun takilarimi sattiktan sonra kalan bir iki takisini caldirmis bir insan olarak keskem keskem diyorum

Hayatım boyunca altın takı sevemedim gitti. Elbet herkesin farklıdır. Ne tektaş ne altın ne bilezik sevmiyorum. Karşımdaki insanın değerini bana taktıgı altın, takılardan ölçmem. Değeri bu tip seylerden ölçmeniz şaşırtıcı.

Düğünde taktıklarınızı zaten günlük hayatta takmıyorsunuz saklıyorsunuz veyahut gezdiğiniz düğünlere giderken, misafirliğe giderken takıyorsunuz gösterişten başka bir sey değil takayımda altınlarımla değerim bilinsin der gibi olacak o zaman size göre.

Fakat kiralama kısmıda tuhaf geldi ona bile gerek yoktur bence. Tabii karar sizin bilemedim, gönlünüzce olur umarım.

Takılan altınla kadına değer biçilmez...
Ama ''Kiralamak'' bıraz tuhaf

babamların evde altını vardı, bana düğünden bunları takim düğün bitince bana geri verirsin bende nakit verrim dedi
bozduracaktık çünkü direk o yüzden zarar etmeyin dedi
hay hay dedim işime geldi

kayınbabamlara da aynısını yapın dedim düğünde takın sonra iade ederiz nakit alırız falan
onlar yanaşmadılar
onları da düğünden 1 gün sonra bozdurduk gerçekten zarar da ettik baya
bence çok mantıklı bişi demiş eşiniz

ama boşanma durumunda altın kadının oluyo da para nakite döndüğü için eşle paylaşılıyor mu ortak maldan orasını bilemiyorum
benim için dert olmadı boşanırsam donuna kadar alırım nasılsa

Altin seven biri degilim. Evleneceksem taki peşinde de kozmazdim ancak burada sorun adamin küçük hesaplar pesinde kosmasi. Imitasyon taki takin ama para olarakta evlenmeden once hesabınıza yatirsin.

Kiralamaya vereceği para da çöp olacak. Bozdururken zarar edeceğini düşünen adam bunu düşünemiyor mu? Ayrıca takı konusunda gelinden once fikir beyan etmesi anlamsız olmus. Öncelik kadınındır onun fikri sorulmalı nezaketen. Hic bankaya altın hesabı açacakmış gibi gelmedi bana nisanliniz nedense...

Erkek memurlar neymiş arkadaş, sineğin gözünden yağ çıkaracaklar neredeyse...
Bütün millet salak bı tek nişanlınız mı akıllı.?

Bosanma durumunda altınların sizin olacağını bildiği için, altın hesabı açalım diyor.
O hesabı açar kısa bı sure sonra da ortak hesaba döndürür akıllı ya kendisi...

Asla kabul etmeyin.
Bu iyi niyetle yapılmış bı teklif asla değil...

Davranışları gayet içten. Bunu bir arkadaşı fikir olarak söylemiş. Söyleyen arkadaşı da bekar verdiği fikri yapan biri değil yani. Arkadaşıyla konuştuğu gün söyledi bana ailesi ile konuşmamış bunu. Ailede ilk gelin ben olacağım kız kardeşi de yok. Dün çok fazla kızdım ailemize söyleyelim bakalım ne diyecekler dedim tehditvari bi şekilde aramızda kalsın falan dedi

Alacak gücü yoksa hiç birşey almaya bilir ama gücü varken böyle düşünüyorsa asla kabul etmeyin tabiki

yuhhhh bu tipler yarın senin alısverisine bile karısır hatta etiketini koparmadan sürekli degistiren tipler varmıs bu kesin böyle bisey ne ayıp yaa desene ister takarım ister takmam hayırdır onlar benim göz koyamazsın dinende kadın altına yarın öbür gün bosanırsın acıkta kalma diye yapılmıs bisey valla bu aslında sana buyuk bi kapı acmalı her konuda cakal birisi bence bu

Sen degerini altinlami olcuyorsun diyenlere asla bakma onlar senin garantin.ac bakalim bdvde cok sevip ayilip bayilip evlenen kac kisi bosandi kac kisi dava acti. Sevgi yeter aska yeter saygi yeter asla inanma. Her zaman kenarda paran olsun. Ve aldir altinlarini. Tecrubeyle perisan halde sabittir. Bie ton bilezigim altinlarim hepsini borcu kapatalim sana alacagim diye rizamla aldi. Yillar gecti dalgaya vuruyor. Seviyorum kardesim kolumda boynumda dursun sevmeyeninde kasasinda dursun.ama kadinin altinlarina su erkekler laf etmesin yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…