• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı meselesi...

Dert şu ki
Benim bir talebim olmadı
Onlar gönüllerince ne istedilerse yaptı
Ama bakıyorum herkes bir servet istemiş
Kayınvalidem bile zamanında istemiş ve yapılmış
İkincisi şu, bir sebepten zaten bir iki parça altınımı istiyorlar :)
Siz de diyorsunuz gönüllerince ne istedilerse yaptı diye. Geri almak olur muymus hiç? Vermeyin sakın

Dert şu ki
Benim bir talebim olmadı

Simdi ahlanip vahlanmanin sirasi degil ki. Olan olmus artik. Altin bu kadar önemliyse siz de bastan isteseydiniz. Ha ben evlilik icin altin sarti koyan kisiyle askindan ölsem evlenmezdim ama belki de kabul eder yaparlardi istediklerinizi.
Artik bunu bilemeyiz.

Ne icin istiyorlar? Evlilik masraflarini onlar karsiladiysa verirdim. Yoksa ne alaka?

Takı hediyedir, yeni evli çifte yardımdır. İster yatırım olarak saklarsın ister bozdurur borç kapatırsın. Nihayetinde herkes gücü yettiği kadar ve içinden geldiği gibi takar. İstemeyi doğru bulmuyorum. Takılan takının geri istenmesini hiç doğru bulmuyorum. Madem geri isteyeceksin neden taktın? Saçma sapan işler.

Merhabalar,
Arkadaşlar bişey sorucam
Ben yeni evlendim
Size evlenirken erkek tarafı ne taktı? Set bilezik kolye vb kıza takılır ya onları soruyorum aslında...
geri isterlerse verilmesi gerekir mi?
Şimdiden teşekkürler...
Herseyi eşim aldı takıları da.. Ailesinin bir gramı bile yok.
Eşim 8 bilezik , bir set , 2 bileklik yapmıştı.

Vermeyin altınlarınızı..

Dert şu ki
Benim bir talebim olmadı
Herkes kim mesela?
Ben hiçbir şey istemedim eşimin ailesinden, benim gibi olan birçok kadın var.
Olmuş bitmiş şey için başkalarıyla kıyasa girmeniz anlamsız.
Eş ailesinden altın istemek başlı basina kadını küçük düşürücü birsey bana kalırsa. İlla birşey istenecekse o aile değil eşin kendisi olmalı.

Altınlarınıza istemiyorsanız vermeyin tabi ki.

Nişanlıyım ama şu takı meselesini hiç anlayamadım.
Nişanda da hiçbir şey istemedim, düğün için sordular o zaman da istemedim.
Nasıl istenir, ne istenir o kadar bilmiyorum ki.
Çok büyütüldüğünü düşünüyorum bu meselenin türk toplumunda.
Takılırsa elbette iyi ama takılmazsa neden takmadılar falan diyemem ben.
Takıldıktan sonra da neden geri isteniyor anlayamadım.

Şu kadar bilezik şu kadar gram altın set istiyorum demek görgüsüzlük görmemişliktir benim için valla erkek olsam karşı taraf böyle bir talepte bulunsa arkamı döner giderim. İnsanlar içinden ne gelirse onu takar hediyedir zaten sizin takılarınızı yapması gereken kişi eşinizdir. Aile kel alaka yani. Ama takılan hediyeyi de geri istemekte ayrı görgüsüzlüktür madem niye taktın?

Kilom kadar altın desem.Şaka gücü yettiği kadar altın takıldı.
Ağzınızın tadını kıyas yaparak bozmayın

Zaten makbulu de guce göre degil mi? Ben mesela mehir olayini hic bilmiyordum. Sordular bisey istemem dedim. Erkegin gucune göre belirlenmesi makbuldur diyip bisey soyledi, kabul ediyor musun dedi, tamam dedim. Bence ona da gerek yoktu da öyle olmasi gerekirmis ne bileyim.

Evleniyoruz diye adamin bana para, altin falan vermesi cok degisik geliyor. Taki, süs, ziynet tamam hediyedir, hostur, inceliktir, dusunceliliktir, özel gunumuzu kutlamadir. Ama salt maddi deger olan bir sey 🙄 ne biliym ya.

Merhabalar,
Arkadaşlar bişey sorucam
Ben yeni evlendim
Size evlenirken erkek tarafı ne taktı? Set bilezik kolye vb kıza takılır ya onları soruyorum aslında...
Şimdiden teşekkürler...
Valla biz takı olayına girmedik bilezikti, kolyeydi, setti derken ivir zivir hepsi sonuçta ne ugrascaz dedik komple zirh istedik altından. Sağolsun eşim de zirhla beraber kılıç ve kalkan da yaptırmış hoşluk olsun diye.
Ama idealini soruyorsanız ağırlığınca altındır. Biz çok yüklenmek istemediğimizden zırh istedik. Hem düğüne falan giderken de onu tak bunu tak ugrastirmiyor, giyinip gidiyorum güzel güzel.

Dert şu ki
Benim bir talebim olmadı
İstemiyorsanız vermek zorunda degilsiniz.

Bunun sorun olması hoş olması değil. Açıkçası herkes ne kadar takıyorsa öyle olmalı hiç de takmayabilir. Ben sorun etmezdim. Evlenirken de öyle bir beklentim olmadı. Eşimin annesi takmak istediği için 4 bilezik taktı. Babası bir bilezik. Hiçbir eşyamızı almadılar. Düğüne hiç kimsenin de yardımı olmadı. Biz kendimiz yaptık her şeyi. İki düğün yaptık. Şehirler farklı olduğu için. Her ikisinde de toplananları eşyaların borcu için kullandık. Birkaç ayırdığım vardı sonra sıkışınca onları da bozdurduk. Şu anda hiçbir şey kalmadı düğünlerden. Ablama kayınvalidesi sadece kınada elinin içine bir çeyrek koydu. Düğünde nişanda hiçbir şey takmadılar.
Keşke benim kayınvalidem de takmasaydı. Bir gün eşimle kavga edince annesini savunmak için o kadın işe girdi 4 bilezik için dedi. Hayır sanki ben 4 bilezik olmazsa evlenmem dedim .
Yani lafı olmamalı bu konuların hiç hoş değil.

Takılarınızı kimseye vermeyin , eşinize bile onlar sizin . Verilen hiçbir zaman geri gelmez.

Merhabalar,
Arkadaşlar bişey sorucam
Ben yeni evlendim
Şimdiden teşekkürler...
Soru tam benlik. 0 gram takı taktılar :) eşim bilezik almıştı.Onu da yatırım amaçlı aldık. Eşimin ailesi hiç bir şey yapmadı. O eşya. Bir tahta kaşık bile yok o kadar 0. Umrumda bile değil. Eşimi ne altınlara ne servete değişirim. Bana bir kg altın da vermiş olsalardı ne değişirdi. Evliliginizi bu düşünceler ile zehir etmeyin.

Back
X