Arkadaşınız ayıp etmiş. Bir de merak ettim sizin kulağınıza nasıl geldi. Lafı belki o etmemiştir. Çevresinden başkaları demiştir.merhaba kızlar ,
geçen ay yakın bir arkadaşım evlenmişti. Düğünü için başka şehre gittim işten izin aldım . Düğünde elimden geldiğince yanında olmaya çalıştım vs. Takı olarakta 300 tl verdim. Daha sonra bunun lafının edildiği geldi kulağıma ve üzüldüm açıkçası. Bütçemi zorlasam altında verirdim evet ama zaten yol git gel vs de masraf olunca böyle uygun gördüm. Benimde yakında düğünüm olacak ve bir beklentim yok hiç olmadıda. Hani daha önce evlenmiş olsam o altın getirmiş ve ben para vermiş olsam karşılığında anlardım bir nebze arkamdan laf edilmesini.
Sizce ben mi ayıp etmişim yoksa arkadaşım mı?
Arkadaşınız ayıp etmiş. Yarım gramdan fazla taktınız sayılır. Kimse kimseye altın takmak zorunda diil.merhaba kızlar ,
geçen ay yakın bir arkadaşım evlenmişti. Düğünü için başka şehre gittim işten izin aldım . Düğünde elimden geldiğince yanında olmaya çalıştım vs. Takı olarakta 300 tl verdim. Daha sonra bunun lafının edildiği geldi kulağıma ve üzüldüm açıkçası. Bütçemi zorlasam altında verirdim evet ama zaten yol git gel vs de masraf olunca böyle uygun gördüm. Benimde yakında düğünüm olacak ve bir beklentim yok hiç olmadıda. Hani daha önce evlenmiş olsam o altın getirmiş ve ben para vermiş olsam karşılığında anlardım bir nebze arkamdan laf edilmesini.
Çeyrek asırdan fazla arkadaşım olan biri var. 3 çocuğuma da elinden ne geliyorsa yaptı. Bu arkadaşımın tek çocuğu var günü geldiğinde imkanlar dahilinde çocuğuna düğününde bilezik takmak niyetindeyim sonuçta karşılık beklediğimden değil arkadaşımın özverisi ve dostluğu yüzündenbu lafları size taşıyan kim? kimin gücü neye yetiyorsa onu takar. şimdilerde çoğu çiftin üstüne kurdelesine takı takılmıyor direk kesenin içine atılıyor. kim ne takmış belli olmuyor yani. bence bu en iyisi. aksi takdirde bu şekilde görgüsüzlük yapılıyor. bizim büyüklerimiz de takı borçtur derler mesela kim sana ne taktıysa aynı oranda takmak gerekir derler ben bunu da yanlış buluyorum. herkesin durumu bir değil sonuçta. bana gram takan bir yakınıma benim durumum daha iyiyse,içimden de geliyorsa çeyrek de takarım yarım da. bana takılana da kafa yoramam.
yazık cok uzucu. ta kalkıp oralara gıttınız katıldınız tüm ıyı nıyetınızle elınızde ne varsa onu taktınız. bunun meselesı bıle yapılmamalı. bu gorgusuzluktur, çok ayıptır. bu yakın arkadaşlık değildir . bunu el bıle yapmamalı. açgözlü bu ınsanlarmerhaba kızlar ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?