takı meselesi

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
merhaba kızlar ,
geçen ay yakın bir arkadaşım evlenmişti. Düğünü için başka şehre gittim işten izin aldım . Düğünde elimden geldiğince yanında olmaya çalıştım vs. Takı olarakta 300 tl verdim. Daha sonra bunun lafının edildiği geldi kulağıma ve üzüldüm açıkçası. Bütçemi zorlasam altında verirdim evet ama zaten yol git gel vs de masraf olunca böyle uygun gördüm. Benimde yakında düğünüm olacak ve bir beklentim yok hiç olmadıda. Hani daha önce evlenmiş olsam o altın getirmiş ve ben para vermiş olsam karşılığında anlardım bir nebze arkamdan laf edilmesini.

Sizce ben mi ayıp etmişim yoksa arkadaşım mı?

merhaba kızlar ,
geçen ay yakın bir arkadaşım evlenmişti. Düğünü için başka şehre gittim işten izin aldım . Düğünde elimden geldiğince yanında olmaya çalıştım vs. Takı olarakta 300 tl verdim. Daha sonra bunun lafının edildiği geldi kulağıma ve üzüldüm açıkçası. Bütçemi zorlasam altında verirdim evet ama zaten yol git gel vs de masraf olunca böyle uygun gördüm. Benimde yakında düğünüm olacak ve bir beklentim yok hiç olmadıda. Hani daha önce evlenmiş olsam o altın getirmiş ve ben para vermiş olsam karşılığında anlardım bir nebze arkamdan laf edilmesini.

Arkadaşınız ayıp etmiş. Bir de merak ettim sizin kulağınıza nasıl geldi. Lafı belki o etmemiştir. Çevresinden başkaları demiştir.

Şehir dışına git gel zaten başlı başına arkadaşınıza önem verdiğinizi gösteriyor. Herkes bütçesine göre evlenenlere destek olur. Bunun sözü de olmaz.
Arkadaşınız çok ayıp etmiş. Size bu bilgiyi getirmeleri de ayrı bir ayıp.

merhaba kızlar ,

Arkadaşınız ayıp etmiş. Yarım gramdan fazla taktınız sayılır. Kimse kimseye altın takmak zorunda diil.

Arkadaşınız ayıp etmiş. Herkes durumu ne kadara yetiyorsa, gönlünden ne kadarı kopuyorsa onu hediye eder. Arkadaşı şehir dışından ona değer verip düğününe gitmişse teşekkür edilir. Verilen hediye sorgulanmaz. Bence arkadaşlığınızı gözden geçirin.

Para da takamayabilirdiniz; kim nereden bilecek durumunuzu? Dışarıya parası pulu yerinde görünüp de, esasında arka planda borç ödeyen, geçinme derdinde zorlanan insanlar da var. Bir başka konudan örnek vereyim; mesela burada biri konu açmıştı "Kayınpederimin üzerine iki tane evi var ama düğünümde beş bilezik değil üç bilezik yaptı, maddi durumları yerinde" diye, ona da demiştik burada "İnsanların ev tapusu olması, o an bütçelerinin 5-10 bileziğe yeteceği anlamı taşımıyor, naapsaydı adam, evlerini satıp size mi sıvasaydı?" diye. O hesap.

Durumunuz olmayabilir, zorlanmak istemeyebilirsiniz, o kadarını münasip görmüşsünüzdür o an, olabilir, hiç para da veremeyebilirdiniz. Çok ayıp arkadan para lafı edilip konuşulması. Tamamen görgüsüzlük, açgözlülük. Lafı getiren kişiyi de, arkadaşlığınızı da sorgulayın bence, çok çiğ bir hareket çünkü bu, eğer doğruysa.

Takinin arkasindan konusmak bana acayip görgüsüz geliyor. Kimin durumu var kimin yok. Herkes altin takabiliyor mu bu devirde?! Insanlar artik bi verilen degeri altinla ölcmeye biraksa. Bütün hesap kitap isini gelecek altinlara da baglasan birseyler yalnis yapiyorsun demektir bana göre

Valla çok yakın arkadaşım bana takı takmamış, farketmedim bile. Hep yanımdaydı destek oldu ona baktım ben. Ben onun düğününde takınca kabul etmek istemedi ben takmamıştım sana diye. O zaman öğrendim. Sonra bebeğime takı taktı, rahatladı. Böyle şeylerin hesabını tutmak bile ayıpken lafını etmek, bilemedim.

bu lafları size taşıyan kim? kimin gücü neye yetiyorsa onu takar. şimdilerde çoğu çiftin üstüne kurdelesine takı takılmıyor direk kesenin içine atılıyor. kim ne takmış belli olmuyor yani. bence bu en iyisi. aksi takdirde bu şekilde görgüsüzlük yapılıyor. bizim büyüklerimiz de takı borçtur derler mesela kim sana ne taktıysa aynı oranda takmak gerekir derler ben bunu da yanlış buluyorum. herkesin durumu bir değil sonuçta. bana gram takan bir yakınıma benim durumum daha iyiyse,içimden de geliyorsa çeyrek de takarım yarım da. bana takılana da kafa yoramam.

Siz zaten arkadaşınızın düğününde yanında olarak eminim takı+kıyafet +yol ve yemek parası olarak 1000 TL harcamışsınızdır. Demek ki gitmek yanında bulunmak yerine parasını gönderisiymişsiniz daha mutlu olacakmış. Emin olun o sizin düğününüze bile gelmeyecektir çünkü evlendi ve eşi müsade etmeyecektir yada hamile kalacak yol uzun diyecek bu işler hep böyle olur.

bu lafları size taşıyan kim? kimin gücü neye yetiyorsa onu takar. şimdilerde çoğu çiftin üstüne kurdelesine takı takılmıyor direk kesenin içine atılıyor. kim ne takmış belli olmuyor yani. bence bu en iyisi. aksi takdirde bu şekilde görgüsüzlük yapılıyor. bizim büyüklerimiz de takı borçtur derler mesela kim sana ne taktıysa aynı oranda takmak gerekir derler ben bunu da yanlış buluyorum. herkesin durumu bir değil sonuçta. bana gram takan bir yakınıma benim durumum daha iyiyse,içimden de geliyorsa çeyrek de takarım yarım da. bana takılana da kafa yoramam.
Çeyrek asırdan fazla arkadaşım olan biri var. 3 çocuğuma da elinden ne geliyorsa yaptı. Bu arkadaşımın tek çocuğu var günü geldiğinde imkanlar dahilinde çocuğuna düğününde bilezik takmak niyetindeyim sonuçta karşılık beklediğimden değil arkadaşımın özverisi ve dostluğu yüzünden

merhaba kızlar ,

yazık cok uzucu. ta kalkıp oralara gıttınız katıldınız tüm ıyı nıyetınızle elınızde ne varsa onu taktınız. bunun meselesı bıle yapılmamalı. bu gorgusuzluktur, çok ayıptır. bu yakın arkadaşlık değildir . bunu el bıle yapmamalı. açgözlü bu ınsanlar 😔

Lafı size kim taşıdı o önemli.
Birde mesela benim düğünüm de aynı yıl olacak olsa ben arkadaşıma kendimi zorlar gram takardım nasılsa düğünümde o da getirip onu takacak diye 😀
Bilmiyorum çok mu politik davranmış olurdum ama genelde öyle yapılır çünkü. Sen birşey olmamış gibi bekle davet et bakalım gelecek mi ne takacak gözlemle ona göre ilerlersin sonrasında.

Back
X