- 18 Temmuz 2016
- 4.767
- 13.244
- 208
konu bir daha hiç ama hiç açılmadı.
beni saf buldu tabiiEn güzeli, birdaha bisey derse, bu konulari ailemle konusun de cik!
Nişan takıları sana ait.. Ben onunla eksiklerimi alacağım de geç. Hatta aldım bile de. Ne münasebet ya. Nisanda takılanları isterler,dugundekileri alırlar. Eee sana ne kaldı?
Seti erkek tarafi tek basina alir anne. Nişana gelen davetlilerle ortak alinmaz diyeceksin.vermemek için ne demeliyim?
Bu konulari kim hortlatiyor arkadas. :)konu mayıs ayının konusu
Yeni konu açın konuları hortlatıyorsunuzKızlar benim isteme törenimde takılacak altın konuşuldu ve 120 gram dendi . Daha sonra evde söz takıldı . Düğünüm 1 sene sonra . Altın alınırken 120 gramın yanında ayrıyeten küpe ve saat alınır mı veya kolye çünkü bunlar hiç konuşulmadı
konu çok önce bir konu.Ne münasebet canım madem çok istiyorsa kendi parasıyla alsın. Gayet açık açık da bunu söyle.
setin vvarsa neden sana set yapalım diyo set zarar edio diyip sonuçta kenardaki güvencem deyip vermeyinkonu çok önce bir konu.
Eylülde evlendim.
Takı seti son güne kadar alınmayacaktı. Durumlarının olmadığını söylediler önce (ben altınları vermeyince)
sonra takısız gelinmi olur dedi içlerinden biri
ve bana set taktılar
tabi sonra benim eşimin borcu vardı ablasından 2 bin borç istedi (ablasının borcu ultra lüx)
ablası vermedi seti bozdurun dedi
bilezikler zaten borç için bozdurulmuştu elimde kalan sadece setti
eşim bozdurmadı gitti başkasından borç buldu
buda burda kalsın ne diyim
Geleneksel olarak o takılar gelinin düğün hazırlığı yapması için takılır. Yanı set alması için vermen gerekmiyor. Mantıksal olarak da set dediğini satmaya kalksan üç kuruş etmiyor. Hurda altın fiyatına alıyor kuyumcular. Sarrafiye ya da işçiliği az bileşik olarak kalması daha mantıklı.Merhabalar,
Dünden beri aklıma takılan bir durumla karşı karşıyayım. Kayınvalidem geçen günlerde nişanda takılan takıları alıp bana set yapmak istediğini söyledi. Ben takılarda parada değilim. Ama o takılar annemin kardeşlerimin taktığı takılarda dahil. Şimdi düğünümde ailemin ve kendi ailesinin taktıklarıyla set alacak ve sanki kendisi set almış gibi bana takacak?? bu doğru mu?
herkes o takılar sana ait senin eksiklerini alman için falan diyorlar, bunun doğrusu nedir bilginiz var mı?
Evet sonradan fark ettim konuyu hortlatmışlar :)konu çok önce bir konu.
Eylülde evlendim.
Takı seti son güne kadar alınmayacaktı. Durumlarının olmadığını söylediler önce (ben altınları vermeyince)
sonra takısız gelinmi olur dedi içlerinden biri
ve bana set taktılar
tabi sonra benim eşimin borcu vardı ablasından 2 bin borç istedi (ablasının borcu ultra lüx)
ablası vermedi seti bozdurun dedi
bilezikler zaten borç için bozdurulmuştu elimde kalan sadece setti
eşim bozdurmadı gitti başkasından borç buldu
buda burda kalsın ne diyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?