takı-set

Nişan takıları sana ait.. Ben onunla eksiklerimi alacağım de geç. Hatta aldım bile de. Ne münasebet ya. Nisanda takılanları isterler,dugundekileri alırlar. Eee sana ne kaldı?

Kızlar benim isteme törenimde takılacak altın konuşuldu ve 120 gram dendi . Daha sonra evde söz takıldı . Düğünüm 1 sene sonra . Altın alınırken 120 gramın yanında ayrıyeten küpe ve saat alınır mı veya kolye çünkü bunlar hiç konuşulmadı

Nişanda takılanlar kıza aittir ister ihtiyaçlarını gör ister koluma bilezik yapcam de okarışamaz

Acikca soyle o takilarin iconde ailemin taktiklarida var diye akli varsa anlar

Yeni konu açın konuları hortlatıyorsunuz

Insana kendi parasıyla hediye alanıda ilk kez gordum duydum. Iyı barı aklımda bulunsun ılerde bende oyle yaparım

Ne münasebet canım madem çok istiyorsa kendi parasıyla alsın. Gayet açık açık da bunu söyle.

Ne münasebet canım madem çok istiyorsa kendi parasıyla alsın. Gayet açık açık da bunu söyle.
konu çok önce bir konu.
Eylülde evlendim.
Takı seti son güne kadar alınmayacaktı. Durumlarının olmadığını söylediler önce (ben altınları vermeyince)
sonra takısız gelinmi olur dedi içlerinden biri
ve bana set taktılar
tabi sonra benim eşimin borcu vardı ablasından 2 bin borç istedi (ablasının borcu ultra lüx)
ablası vermedi seti bozdurun dedi
bilezikler zaten borç için bozdurulmuştu elimde kalan sadece setti
eşim bozdurmadı gitti başkasından borç buldu
buda burda kalsın ne diyim

setin vvarsa neden sana set yapalım diyo set zarar edio diyip sonuçta kenardaki güvencem deyip vermeyin

Geleneksel olarak o takılar gelinin düğün hazırlığı yapması için takılır. Yanı set alması için vermen gerekmiyor. Mantıksal olarak da set dediğini satmaya kalksan üç kuruş etmiyor. Hurda altın fiyatına alıyor kuyumcular. Sarrafiye ya da işçiliği az bileşik olarak kalması daha mantıklı.

Evet sonradan fark ettim konuyu hortlatmışlar :)
En azından alınmış set iyi oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…