takı-set

set alacaksa ver kendi taktiklarini gitsin onla alsin senin ailenin taktiklarindan ona ne alip kacmayacagini ne bilelim

aaaa şoktadayimm canim buda soru mu tabiki o takilar senin sakin verme nisanda takılanlar çeyiz parasıdir eksiğini filan alirsin ilk kez böyle bişey duydum kv. baya baya uyanikmis valla

Gelin odasında bütün küçük altın ve parayı kesenin içine koymuştum. Tabi kesenin en altına evin anahtarını. Gelin odasında KV aldı keseyi. Düğünden sonra KV nin evine gittik. Evden çıkarken kimse demiyor keseyi alın diye. Hemen eşime dedim kesenin içinde evin anahtarı var versinler diye. Eşim istedi hemen keseyi getirdiler, ellerini sürmeye fırsatları bile olmadı.

Sizde tabiki vermeyin. Sizin altınınızla millete hava atacaklar. Elalemi o kadar düşünüyorsa bir zahmet gidip alsın parasıyla

Kendi ailenin verdiklerimi verme diğerleri tekrar sana dönecek verebilirsin ama kendisi set takmayıp oradaki paradan takacaksa bilemiyorum durumuna göre değişir yani durumları yoksa takı seti almaya oradan takar maksat millet görsün seninde o takılarla bir takı setin olmuş olur bana göre bu takı olayları çok sorun değil almış almamış neyle almış millet görecek ya yeter. değeri de kaybolmaz takıların sete çevrilirse. Bizim gelinin ailesi aldı nişanda takılanları babası o takılanlarla bilezik yaptı kızına biz hiç takılmadık bu konuya. Yani takı kaynanan da kalmayacak ama takıya çevrilecekse kaynananla git sen seç sen ver.

Ne diyim ne demek ya ne alaka nişan takısını almak? Ne alaka diyebilirsin mesela. Saçmaladıkça saçmalıyor bu kvler yahu

uyaniklikta cigir acmis kayinvaliden :)
ben set sevmiyorum daha sonra karar vericem ne yaptiracagima diyip konuyu kapatmani oneririm.

Ben set sevmiyorum alma falan deme alsın. Tabi maddi durumu iyiyse. Dolaylı yoldan veremeyecegini söyle. Başımıza ne geliyorsa bu kaynanalara karşı susmaktan geliyor. Başta tavrını koy.

Ver diyenleri hiç anlamıyorum. Kıza nişanda takı takan herkes onların kızda kalacağını bilir...

En mantıklısı ben bilezik aldım/alacağım diyip vermemek olur bu durumda. Kendim alıp kendim takacağım koluma da diyebilirsin ki ailen takaacak sanmasın kendisi gibi..

Kaynanalar böle herşeye burnunu sokar işte madem onun böle düşünce özgürlügü var,senin de var;sen ne istiyosan onu yap altınlarınla

verme bir dha gelmez o takılar bence set almasını bırak

Set ne yaa.ilerde bozdurayim desen set kayip olur.sen bilezik iste set yerine

karışmamalı.

Vermeyin. Uyannıklığı şapka çıkartır. Eğer set aldırmak gibi bir düşünceniz yoksa ben set istemiyorum siz kendi adınıza gerekeni yapın diyin. Yani eğer atıyorum beş bilezikse istediğiniz o kadarını yapsın. Takı setini de alacaksa kendi alsın. Yoksa belli ki paralara çöreklenecek. Uyanık olun:)

vermemek için ne demeliyim?
Benimkide bilezik yaptırdık nisanda tüm takılanları, kızım istersen sette alabilrsin nasıl istersen dedi bende yok şimdi bilezik olsun düğünde zaten set alcaksınızya dedim bozulmuştu düğüne kadar hiç sormadı set istiyomusun diye inadına bende inci set aldırmıştım altındı kolyesi gene baya tutmuştu uyanık olunca insan inadından aldırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…