takı-set

Çakaaalll....
Sanirim sizi biraz saf mi gordu de dur bi sansimi deniyim dedi..
Yuh yani bu soru da gelin adayina sorulur mu.. Saka gibi..
Cok zeki sanmis bi anlik kendini)

Nisanda takilanlar kız tarafınındir istersen bozdurup eşya alırsın istersen toplu bir bilezik felan yaptirirsin .Bu senin seçimin kv bunu düşünüp sen eşya alma diye uyaniklik yaptığını zannetmis. Bizim memlekette böyle ben kv taktikleri hariç 5.10 kadar çeyrek vardı ben beyaz eşyanın önünden vermiştim eltimde bileklik yaptırmıştır mesela

Kayinvaliden kayinvalidelikte level atlamış resmen böylesini de ilk defa duyuyorum ki neler okuyoruz burda şaştım vallahi

Verme tabikide. Sonra çok pişman olursun. Set yapınca zaten değeride düşcek. Eşinle başka bi plan yapın ve bunu ona söyleyin. Mesela ben ev için tutuyorum yetmez ama üzerne birikim yapıcam. İsteyen olursada böyle söylemeyi düşünüyorum ki arada soran eden bi şeklde oluyo:) bende 1 sene içinde ödeyeblceksnz verirm diyorum ama kmsenin gözü yemiyor tabi. Yani sizde borçlarımızı ödcz araba ev alcaz gibi şeyler söyleyeblrsnz. Yada başka bi plan artık ne isterseniz. Konu kapanır

Nisanda takilan takilar kizindir amac nisan masrafini karsilamak ve kizin ceyizine katkida bulunmaktir. Kayinvalidenize bunu aciklayin bence. O sizden yuzsuzluk edip bunu talep ediyorsa pekala da isteyebilirsiniz...

O TAKILAR EKSİKLERİNİ ALMAN İÇİN TABİ Kİ MİİLETE GÖSTERİŞ İÇİN SENİN TAKILARINI ALIP SET YAPCAKLAR İÇİNDE AİLENİNDE TAKTIĞI TAKILAR VAR DİYORSUN BELKİ ONLRI SAKLAMAK İSTEYECEKSİN

Nisanda takilan herşey sana aittir. Istediğin gibi harcama lüksüne bile sahipsin yani. O yüzden sakin verme. Siz bana zaten şey yapmak durumundasınız eğer ki set yapacak durumunuz yoksa hiç yapmayın bu şekilde ben kabul edemem diye açıkça soyle. Boylede saçma birşey hiç duymadım.

Ben nişanda kvmin taktığı bilezikleri düğün öncesi ona geri vermiştim tekrar taksın düğünde diye :) Ama ben umursamıyordum böyle şeyleri. Set falan gibi şeyleri de istemedim. Her zaman takabileceğim bir inci set aldık eşimle, uygundu.
Eşim bana bunları geri veririz tekrar takar annem dimi falan derken bir çekinmişti şimdi şimdi anlıyorum niye çekindiğini Demek ki kötü bir şey olarak görülüyormuş diye. Eşimin annesi zaten yalnız, yaşlı, emekli maaşıyla geçinen bir kadın. Ben de aileme bir şey takmayacak, siz de ağzınızı açmayacaksınız deyip onları susturmuştum. Kendim de takı mevzusu geçince bir şey istemem dedim. Kadın yine elinden geleni yaptı sonuçta. Nişanda 3 bilezik taktı. Beraber gittik kuyumcuya yüzük almaya. Bilezik beğen kızım dedi. Ben en hafif görünenden seçtim. Bir tane alacak sanmıştım. Bu da çok hafif olmuş canım dedi üç tane aldı. Eşim de vermiş olabilir bir kısmını paranın. Sonra düğün için eşime para gönderdi, gidip bilezik alın diye farklı şehirdeydik. Beraber gidip en işçiliksiz en hafif bileziklerden seçtik ki çok görünsün. Nişandakilerle birlikte taktı bir çok oldu az paraya. Benim için onlar mahçup olmasa yeterdi. Kendi aileme zaten laf söyletmezdim.
Ama sizin durumunuzda şu fark var. Benim kvm iyi niyetliydi. Bir şeyi yokken kenarda köşede biriktirdiği parayı çıkarıp verdi. Ve başkalarının taktığı şeyleri istemedi. Lafı bile geçmedi. Sizinki o altınları alıp, üçte biri fiyatına set yaptırıp, gerisini cebe atacak bile olabilir yani bu açıkgözlülükle.

Başkalarının taktığını istemesi kv nin pek iyi niyetli olmadığını gösteriyor. Maddi durumu varsa set alsın yoksa almasın senin nişan takılarına mı güvenecek? Hem onlar senin hakkın. Bizde kınada takılan bilezikleri bile eşimin ailesine yeniden takmaları için vermedim, çünkü iyi niyetli değillerdi. Takmak isteyen düğüne yenisini alır, gelinin koluna takıldı artık eskidi dedik

Kayınvalideniz çok onurlu ve evladını seven bir hanımmış. Yaptığı davranış bana göre altından daha değerli. Sizde aynı şekilde erdemli davranmışsınız. Mutluluğunuz daim olsun.

Dugunde takılan altınlar gelinin hakkıdır. Koca bile karışamaz ama gunumuzde gelin hariç herkez karışıyor.

Bu doğru değil ama istersen onun taktıklarını ona geri ver kendi aileninkiler kalsın. Takılarda parada olmasan bile, kv nin seni bu hassas konudan yakalamasına izin verme. Takıları ona vermem seni tokgözlü göstermez, yada vermemen seni açgözlü yapmaz. Adetler gereği onlar senin hakkın zaten.

Damat tarafının taktığı altınları kendi hakkıymış gibi görüyor olabilir ama zaten nakit takılanları almışlar.
Bende kredi çektiler borçlular diye düğün takılarını verdim kv kp re ama keşke vermeseydim diyorum şimdi.
Ama zaten erkek tarafı olarak yola
çıktılar ise ona göre hazırlık yapmaları gerekirdi maddi olarak.

vay ne uyanık kadın senin kaynana, belki de yaptığı seti biz taktık diyecek sen de desene anne onlarla istesem ben de set yapabilirim onlar benim ailemin taktıkları gerekirse düğün öncesinde kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda harcarız

öyle diyecek zaten :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…