- 26 Aralık 2012
- 284
- 168
- 73
Verme tabikide. Sonra çok pişman olursun. Set yapınca zaten değeride düşcek. Eşinle başka bi plan yapın ve bunu ona söyleyin. Mesela ben ev için tutuyorum yetmez ama üzerne birikim yapıcam. İsteyen olursada böyle söylemeyi düşünüyorum ki arada soran eden bi şeklde oluyo:) bende 1 sene içinde ödeyeblceksnz verirm diyorum ama kmsenin gözü yemiyor tabi. Yani sizde borçlarımızı ödcz araba ev alcaz gibi şeyler söyleyeblrsnz. Yada başka bi plan artık ne isterseniz. Konu kapanırMerhabalar,
Dünden beri aklıma takılan bir durumla karşı karşıyayım. Kayınvalidem geçen günlerde nişanda takılan takıları alıp bana set yapmak istediğini söyledi. Ben takılarda parada değilim. Ama o takılar annemin kardeşlerimin taktığı takılarda dahil. Şimdi düğünümde ailemin ve kendi ailesinin taktıklarıyla set alacak ve sanki kendisi set almış gibi bana takacak?? bu doğru mu?
herkes o takılar sana ait senin eksiklerini alman için falan diyorlar, bunun doğrusu nedir bilginiz var mı?
vermemek için ne demeliyim?
vermemek için ne demeliyim?
O TAKILAR EKSİKLERİNİ ALMAN İÇİN TABİ Kİ MİİLETE GÖSTERİŞ İÇİN SENİN TAKILARINI ALIP SET YAPCAKLAR İÇİNDE AİLENİNDE TAKTIĞI TAKILAR VAR DİYORSUN BELKİ ONLRI SAKLAMAK İSTEYECEKSİNMerhabalar,
Dünden beri aklıma takılan bir durumla karşı karşıyayım. Kayınvalidem geçen günlerde nişanda takılan takıları alıp bana set yapmak istediğini söyledi. Ben takılarda parada değilim. Ama o takılar annemin kardeşlerimin taktığı takılarda dahil. Şimdi düğünümde ailemin ve kendi ailesinin taktıklarıyla set alacak ve sanki kendisi set almış gibi bana takacak?? bu doğru mu?
herkes o takılar sana ait senin eksiklerini alman için falan diyorlar, bunun doğrusu nedir bilginiz var mı?
Merhabalar,
Ben nişanda kvmin taktığı bilezikleri düğün öncesi ona geri vermiştim tekrar taksın düğünde diye :) Ama ben umursamıyordum böyle şeyleri. Set falan gibi şeyleri de istemedim. Her zaman takabileceğim bir inci set aldık eşimle, uygundu.
Eşim bana bunları geri veririz tekrar takar annem dimi falan derken bir çekinmişti şimdi şimdi anlıyorum niye çekindiğiniDemek ki kötü bir şey olarak görülüyormuş diye. Eşimin annesi zaten yalnız, yaşlı, emekli maaşıyla geçinen bir kadın. Ben de aileme bir şey takmayacak, siz de ağzınızı açmayacaksınız deyip onları susturmuştum. Kendim de takı mevzusu geçince bir şey istemem dedim. Kadın yine elinden geleni yaptı sonuçta. Nişanda 3 bilezik taktı. Beraber gittik kuyumcuya yüzük almaya. Bilezik beğen kızım dedi. Ben en hafif görünenden seçtim. Bir tane alacak sanmıştım. Bu da çok hafif olmuş canım dedi üç tane aldı. Eşim de vermiş olabilir bir kısmını paranın. Sonra düğün için eşime para gönderdi, gidip bilezik alın diye farklı şehirdeydik. Beraber gidip en işçiliksiz en hafif bileziklerden seçtik ki çok görünsün. Nişandakilerle birlikte taktı bir çok oldu az paraya. Benim için onlar mahçup olmasa yeterdi. Kendi aileme zaten laf söyletmezdim.
Ama sizin durumunuzda şu fark var. Benim kvm iyi niyetliydi. Bir şeyi yokken kenarda köşede biriktirdiği parayı çıkarıp verdi. Ve başkalarının taktığı şeyleri istemedi. Lafı bile geçmedi. Sizinki o altınları alıp, üçte biri fiyatına set yaptırıp, gerisini cebe atacak bile olabilir yani bu açıkgözlülükle.
Dugunde takılan altınlar gelinin hakkıdır. Koca bile karışamaz ama gunumuzde gelin hariç herkez karışıyor.Merhabalar,
sey istwmiyorum ben saklıcamvermemek için ne demeliyim?
öyle diyecek zaten :):)vay ne uyanık kadın senin kaynana, belki de yaptığı seti biz taktık diyeceksen de desene anne onlarla istesem ben de set yapabilirim onlar benim ailemin taktıkları gerekirse düğün öncesinde kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda harcarız
öyle diyecek zaten :):)
konu bir daha hiç ama hiç açılmadı.Naptin peki nasil cözdün durumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?