Takıntı yapmistim-yaptirdilar

Bunu belirttim esleri beceremedikleri için hamile kalıyorlar dedi yani yapabilene iyi yöntem diyor doktor

tamam işte, fikir verenler ne bilsin sizin eşinizin boşalma becerilerini, genel istatistiklere göre fikir vermişler size. çocuğun olmuyor kısmı ağır olmuş evet, ama diğerlerinin söyledikleri yanlış değil.
 
Bunu size söyleyen bir veya iki kişidir. Ama siz bunu size "geri çekilme diye bir yöntem şekli yoktur" diyen herkese mâl edip bu durum üzerinden hakaretvari konuşamazsınız. Burada binbirtürlü insan var ve konu açarken herkese, her yoruma açık olmalıyız.
Doktor hanımın tepkisini söyledim ben bir düşüncem veya abartı eklemedim hatta yazmadiklarim var
 
Bilmiyorum mis gibi kondom dururken temiz temiz....eşiniz kabul ederse kullanmayı hiç durmayın .hangi doktor önerir ki.ben de evlenmeden önce gittim doktora.korunma yöntemlerini anlatırken bu yöntemden bajsetmedi bile.ben bu forumda okudum ilk böyle bir sey olduğunu.bununla korunulduğunu.ne yazıkki benim için de koruma yöntemi degil.bir kere bütün zevk yarıda kalıyor.ne anladım o işten.

Ama buradaki bazı arkadaşların hakaret etmesi hıc hoş olmamış.o konuda haklısınız.
 
Canım yinede bu yönteme çok bel bağlama ,ayrıca başka bir dr. daniş derim ben ,her halükarda bu yöntem eşine zarar verir.
 
esin bu yöntemi becerebiliyorsa helal olsun her erkek beceremez onlar hamile kalıyorsa beceremedikleri içindir eşinide tebrik et seni birşeyler kullanmak zorunda bırakmıyor hatta bir kaç hakaret bile sıkıştırdı araya burda yazmiyim :)

kaç yıllık tecrübesi olursa olsun, ben bunu söyleyen doktora asla güvenmezdim
 
Bizim fakültedeki kadın doğum hocaları bilmiyorsa zaar :kızgın:
Korunma yöntemi değil diye öğrettiler bize çünkü. :KK14:
 
ayrıca geri çekilme de bir doğum kontrol yöntemi olarak kabul edilir, sadece koruyuculuğu modern yöntemlere göre çok çok daha azdır. yanılmıyorsam eğer een doğru şekilde uygulandığında bile %15 kadar bir hamile kalma ihtimali vardı. şu devirde çocuğu gerçekten istemiyorsan geri çekilme yöntemini uygulamak saçmalık, doktorun bunu en sağlıklı yöntem ilan edip diğer korunma yöntemlerine çamur atıp bir de eşini tebrik etmesi duble saçmalık
 
Bunu belirttim esleri beceremedikleri için hamile kalıyorlar dedi yani yapabilene iyi yöntem diyor doktor
Bunu beceremeyenlerde erken boşalma sorunu vardır zaten de ilişki sırasında gelen zevk suyu içerisindeki spermleri engelleyemezsiniz di mi?

Geri boşalma yöntemi "biz riski azaltalım da çocuk olsa da olur" yöntemidir.
Bunu minicik bir araştırmayla dahi öğrenebilirsiniz.
 
Canım doğurganlığı yüksek kadın ve erkek evlenmişse bu yöntemi yüzde yüz başarıyla uygulasalar da hamilelik kaçınılmaz oluyor. Bu durumda bu yöntemle korunup da başarılı olanlarda çiftlerden birinde doğurganlık oranı düşüktür. Açık ve net.
 
Buradaki üyelerde doktordan duyduklarını araştırdıklarını söylemişlerdir. Birilerine yararımız olsun diye yazıyoruz işte. En doğru seçim o alanda uzmanlaşmış insanlara danışmak olur zaten. Sizin için uygunsa doktor onaylıyorsa bildiğiniz yoldan devam edin. Bizim doğrularımıza göre yaşamak zorunda değilsiniz.
Her insan doğru bildiğini savunur, tartışır, yeri gelir kalp kırar. Kalp kırmak kötü bir şey ama tartışırken farkında olamıyoruz.
Yaralayıcı cümleleri unutmaya çalışın. Tavsiye niteliğindeki cümleler de aklınızın bir köşesinde bulunsun. Belki o yolları da denemek istersiniz.
 
Korunmak zaten kadının işi değildir
Eşini hapla bilmem neyle uğraştırıp hormanlarıyla oynatan erkeklere de çok kızıyorum. Bencede gayet normal bir korunma yöntemi. Bebek dünyaya gelecekse her türlü korunma yöntemine rağmen gelir zaten.
 
Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok o kısma katılıyorum ama drunuza katılamadım.
Yanlıştan misal olmaz diye bir söz vardır, yaptığınız şeyin doğum kontrol yöntemi olarak kullanılıyor olması onun doğru bir yöntem olduğunu göstermez.
Ex kv de sürekli bana kendi zamanlarında cinsel ilişki öncesi vajinasına kinin denilen bir toz sürdüğünü gebeliği önlediğini söylemişti, kinin denilen şey de kansere sevep olan ağır zehirli bir ilaçmış. Zaten sonradan yasaklanmış. Ex Kv ye göre o da bir yöntem yani...

Doktorunuz moralinizi düzeltmek istemiş olabilir mi acaba?
Ben doğum sonrası ilk dr kontrolümde drum loğusalıktan sonraki ilk periyodunda gel mutlaka doğum kontrol yöntemine karar verelim, sütün korumasına ya da geri çekilmeye falan güvenme bunlar doğum kontrol yöntemi değil diye özellikle vurgulamıştı. Kendisi de 70e merdiven dayamış şehrin en iyi jinekoloğudur.
 
Burayı çok seviyorum aslında reelde konuşamadigimiz herne varsa rahatça konuşuyoruz herseyden once samimiyiz
Burda insanlara gercekten yardimci olmaya çalışan onlarca kadin var ama bazı hanımlarda var okadar bilmislik yapıyorlar ki benim canım sıkılıyor belki takıntılı diceksiniz olabilir ama ben buraya gerçekten önem veriyorum konularda ki önerileri dikkate alıyorum benim gibide yüzlerce kadın var biliyorum
Konuma gelicek olursam burda geri çekilme yöntemiyle korundugumuzdan bahsetmiştim ne cahilligim kaldı ne doğurgan olmadığım onlara göre geri çekilme yöntem değildi çünkü benim çocuğum olmuyordu evet açık açık bunu yazanda oldu lafı oraya getirende
Çoğu kadın gibi anne olmak benimde hayalim bu soylediklerini takıntı yaptım acaba mi diye düşündüm doktorun yolunu tuttum
Doktor hanıma dedim ki kız arkadaş grubumda(kk den bahsedemedim) geri çekilmenin yontem olmadığını benim doğurgan olmadığımı söylüyorlar aynen şu cevabı verdi insanlar 20-30 yıl bu yöntemle korunuyor o arkadaşlarına söyle cinsel bilgilerinı arttirsinlar esin bu yöntemi becerebiliyorsa helal olsun her erkek beceremez onlar hamile kalıyorsa beceremedikleri içindir eşinide tebrik et seni birşeyler kullanmak zorunda bırakmıyor hatta bir kaç hakaret bile sıkıştırdı araya burda yazmiyim :)
Dicegim o ki ben burda kimsenin kalbini kırmadan yorum yapmaya çalışıyorum hatta ilk önceliğim bu karşımdaki insanlardanda bunu bekliyorum sen hapla korunursun diğeri başka şekilde senin fikrinle uyusmuyor diye egitimsizlikle suclayamazsin kimseyi sonrada işin ehli senin için aptal der
Benim için rahatlama yeri kk bdv de insanlara yardımcı olmaya çalıştığım yer boşuna insanlara boş stres yuklemenin geregi yok
Çoğunuzu seviyorum iyi ki varsınız
Doktorunun diplomasını bir kontrol et istersen. Evet insanlar senelerce bu yöntemle korunuyorlar ama bu geçerli bir yöntem değil. Hatta yöntem değil. Konunun senin doğurganlığınla alakası yok zaten eski konunun da bilmiyorum. Eğer herhangi bir problem olmadan böyle bir yöntemle hamile kalmaktan korunduysan denk gelmiştir sadece. Emin ol hiç bir problemi olmadığı halde ve bu yöntemi bile kulllanmadıkları halde hamile kalmayanlar var. Gebeliğin oluşması için tam bir boşalma gerekmiyor. Doğru günde, doğru zamanda, doğru şartlarda öyle bir hamile kalırsın ki geri çekilme yöntemiyle şaşar kalırsın. Erkekte sperm çıkışı sadece boşalma anında olmaz. Bunu bırak bir doktoru basit lise eğitimi almış bir kişi bile eğer az buçuk konuya ilgisi varsa bilir. Doktoruna söyle okul kitaplarını bir daha gözden geçirsin. Kendini de bu tip doktorlara teslim etme bence. Sağlık önemli bir mevzu.
 
geri çekilme bir doğum kontrol yöntemi değildir. nasıl bir doktor bunu söyle ki bence söylediği bile şüpheli.bu kadar okunan bir siteye gelip de doktorum en iyi yöntem bu dedi diye insanları yanlış yönlendirmeyiniz.
 
isterseniz adresini ismini vereyim gidip diplomasına bakın

Tüm dünyada geri çekilme bir yöntem olarak kabul edilmemektedir.
Bilime bu kadar ters gitmeyin.
Doktorlar arası görüş farklılığı olabilir. O onun zihniyetidir.
Ama bilimsel otoriteler tarafından, bu böyle kabul edilmez.
 
Kırıcı olmuş olabilir ama bence her düşünceyi bu kadar kafanıza takmayın..
Kaldı ki, bazı inançlarda; ilaç ya da başka kimyasallarla çocuk oluşumunu engellemeye çalışmak, Rabbe karşı gelmek olarak bilinir ve o nedenle, belli bir süre geri çekilme ile korunulur..
Ve günümüzde bunu yapan milyonlarca insan var..
.
 
Geri çekilme yöntemi diye bir şey var evet doğru, hatta sağlıkla alakalı bölümleri okuyanlar derste bu yöntemi duymuşlardır. İlkel yöntemlerden biridir. Yararını zararını bilemem ama çok sağlıklı olmadığını biliyorum.
 
Af buyurun hanımlar bu konuya nokta koymalıyım çünkü açılan başka bir topikte verilen cevaplara istinaden açılmış, yani üyelere yönelik bir konu olmuş.
Böyle konuları açık tutmuyoruz biliyorsunuz:KK66:

Birde kamu spotu verelim, lütfen korunma yöntemleri için buradaki paylaşımları dikkate almak yerine doktorunuzla görüşüp sizin için en uygun korunma yöntemine karar verin, buradaki bilgiler kişisel görüştür, sağlık ciddiye alınacak bir konudur ve konusunun uzmanıyla istişare edilmesinde yarar vardır.
 
Back
X