takınti

oykumasil

Guru
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
68
2
286
Isparta
Bayanlar evlenme aşamasındayım,eşimin ailesi çok kalabalık,aile bağları da çok kuvvetli,bana yapılan şeyler batmaya başladı yoksa ben mi takıntı yapiyorum bilemedim ,yaş 35 ikimizinde ,artık istiyorum ki hersey ikimize ait olsun herseye ikimiz karar verelim istiyorum,ailesinin yaptığı en ufak şey batıyor ,evimin halisini kaynanam aldı,mutfak masami kaynanam aldı kendi beğendiğini,benim aklimda farkli model vardi,kendi evimin esyasini kendime gore düzmek istiyordum,düğün tarihimize onlar karar verdi ne biliyim,bizim esyamiz gitmeden eve kayin pederimin cay bardagi gitti,bize gelince o bardaktan cay icecekmis ben sadece esim ve bana ait esyalarin olmasini sadece bize ait bir dunya olmasini istiyorum,fazlamı takıntı yapiyorum sizce lütfen yorum yapın

oncelikle uzulerek soyluyorum ki bahsettiginiz gibi bir dunya yok, basarabilen de gorusmuyor genelde es ailesiyle. yani esyaya karar vermek falan sinir koymaniz gereken seyler, ama yine de her seyleri batacak size ilerde. gelip gitmek isteyecekler vs. bunlara bu kadar takinti yapiyorsaniz evlenmemek en guzeli ama gec olmus artik

valla çok sıkıntılı yaa ben birde batıdan doğuya geldim yanında kendi ailemde yok bunalmaya basladim
doguda aile daha mudahil oluyor diye tahmin ediyorum. umarim oyle olmaz ama olur gibi geldi bana, allah yardimcin olsun. biz hic kavga etmeyen insandik esimle, ne zaman evlendik aileler isin icine girdi kavga gurultu o zaman basladi. evlilikten sogudum. esten yana sanslisindir umarim cunku este bitiyor her sey

Alsinlar,sonrasinda parca parca yenilersin..
Diyorsan ki bundan artik nefret edecek olcude rahatsizlik duyuyorum.
O halde acikca konusmalisin.Rahatsizligini dile getirip anlayisli olmalairini istemelisin..

İkiniz de kocaman insanlarmışsınız niye evinizin eşyalarını aileler oluyor ki sizin ve müstakbel eşinizin eli ekmek tutmuyor mu? Maddi her şeyi onlar karşılıyorsa karışma hakkını da kendilerini de görürler

valla çok sıkıntılı yaa ben birde batıdan doğuya geldim yanında kendi ailemde yok bunalmaya basladim

Doğuya gelin gidiyorsanız bu anlattıklarınız çok normal. Bende batıdan doğuya gelin geldim. Burada akraba ilişkileri ilk sıradadır. Hizmet ilk sıradadır. Erkeğin fikirleri ilk sıradadır. Neler neler... Bana anlatırlardı, bu kadar olmaz heralde dediğim her şeyi gördüm deneyimledim çevremde

Eş önemli tabi. Umarım eşinizden yana sıkıntı yaşamazsınız yoksa çok zorlanırsınız. Sabır sınırlarınız dibine kadar zorlanır yani. Eşiniz ne diyor bu durumlara, konuştunuz mu hiç ? Konuşun en baştan bence

Son düzenleme:
sizin kararlarınız nerde peki?

Takıntı falan değil kardeşim olanlar saçmalık. Ve inan bana bir çok erkek ailesi öyle(ki genelleme yapmayı hiç sevmem) ama bu konuda böyle yani. Burada eş adayının sınırları çizmesi şart. Bunun daha evlendikten sonra aylık harcamalarınızdan tut elektrik faturanızın hesabına kadar yolu var. Baştan sınırı koymazsanız tepenize çıkacaklar.

Eşya seçme konusunda takıntınız az bile müdahale etmeniz gerekirdi bence. Tabiki nişanlınızın annesi babası heves ederler bu tarz şeylere ama annesine hoş bi dille düşünmençz çok güzel ama ben zaten modellere karar verdim kendim beğendim demeniz güzel olurdu. Eşinizin tutumu umarım ileriki dönemlerde size batmaz ve sınırları iyi ayarlayabilir. Bu tarz işler nasıl başlarsa öyle gider bence.

sorun orada zaten onların almasına gerek yok biz herşeyi kendiniz halletmek istiyoruz

35 yasina gelmis koskoca insanlarda kendi esyalaruni secebilsinler artik. Hic sesini cikarmiyomusun

İş eşinde bitiyordu ama anlaşılan onda da tık yok.ailesini hicbiseye karıştırmamasi gerekiyordu.ne demek evin masasını halısını kaynana alacakmış. Eşim en başından tüm ailesini uyardı,alışverişe bile sadece ikimiz çıktık,hickimseyi hicbiseye karıştırtmadi,evlendik ve evlendikten sonrada kimse hicbiseyime karışma cesaretinde bulunamadı,çünkü eşim en başından önünü kesti. Üzgünüm ama evliliğiniz de de muhtemelen herşeye karisacaklar.

Peki neden sizin sesiniz çıkmıyor anlamadım. Nişanlınız demiyor mu annesine biz kullanacağız x seçsin diye. Hadi o söylemiyor siz neden güzellikle söylemiyorsunuz. O beğendiği an evet anne güzelmiş o da ama ben bnu istiyorum diye . Bağlar kuvvetli olabilir eyw. Ama sınır olmalı saygı olmalı bence ve bunu da siz sağlarsınız nişanlınız sağlayacak. Ben eşya bakmaya gidicm kv kız kendi seçsin o kullanacak demiş gelmedi bile bakmaya görümce karışmaya başladı 1 söyledi güzellikle cvp verdim 2 söyledi güzellikle cvp verdim 3. De bnu mu beğendin güzelmiş söyle kocana alsın bnları sana dedim bozuldu gene karışmaya devam etti bu sefer eşim ağzının payını daha sert verdi sesi kesti.. iş nişanlınız ve sizde bitiyor şimdiden kesmezseniz bu önü ileri de başınız çok ağrır. Nişanlınız ne diyor peki

Siz de isteklerinizi söylemelisiniz o zaman bence. İlla onlar alacaksa aklınızdaki fikirleri modelleri vs belirtin, ben seçmek istiyorum deyin. Buna izin vermiyorlarsa hata ederler. Kayınpederiniz çay bardağı aldıysa bu çok önemli bir şey değil, siz yine kendi istediğiniz çay bardaklarını alırsınız, kayınpeder size geldiğinde kendi aldığı çay bardağında içmek istiyorsa içsin yani çok da sorun etmeyin her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…