- Konu Sahibi lacivert17
-
Evet hijyen,sağlık önemli ama bir de o işleri yaptıktan sonraki halinizi,sağlığınızı düşünün..bu yüzden bel fıtığı olan çok bayan var.kayınvalidem önceden çok titizmiş eşim söylüyor bunu çünkü şu anki ev hali titizliğini yansıtmıyor
arkadaşım bu hastalık seni çok yorar en kısa zamanda dr gitmelisin kaç yıldır var...
1 yıllık evliyim evlendikten kısa süre sonra başladı birazda aylaklıktanmı oluyor acaba boş zamanım çok bunlaramı takılıyorum kii
nick kardeşliği!
basit takıntılar vardır hayatı çok zorlaştırmayanlardı bunlar, ama obsesiflik derecesine gelirse kötü...
bende de evden çıkarken kapıyı kapatırken fermuarımı kontrol etme takıntısı varsanki açık kalmış sanıyorum hep, apartmandan çıkmadan son kez bi daha kontrol ediyorum tabi
tabiiki meşguliyet iyidir ama ilgisi yok obsesif kompulsif rahatsızlığının ismi..yakınımızda vardı ..çok zorlu bir rahatsızlık..eşinide çok yorarsın yazık günah eşinde ..ve sürekli aynı işleri tekrarladığın için rahatladığını sansanda sinirlerin bozulacaktır yvaş yavaş..ilaçla bile tamamen iyileşebilmek 100 de 60 gibiymiş araştırmalara göre..azimde önemli tabii...arkadaşım bu hastalık seni çok yorar en kısa zamanda dr gitmelisin kaç yıldır var...
1 yıllık evliyim evlendikten kısa süre sonra başladı birazda aylaklıktanmı oluyor acaba boş zamanım çok bunlaramı takılıyorum kii
Benimde aşırı derecede hijyen takıntım var.
Bu yüzden kızımın doktorundan azar bile işittim samimiyetimize dayanarak nazikçe azarladı beni çocuk çok fazla hijyene alışıyor ve farklı bir ortamla karşılaşınca bünyesi bocalıyor diye... Ama ne yapayım yapmadan duramıyorum hamileyken mesela benim erken doğum riskim vardı bebek çok aşağıda diye ve nitekim öyle de oldu sürekli temizlik yapardım 1 tane bardak bile bırakmazdım tezgah üzerinde aman sancım falan tutar sonra benden önce birleri gelir evi pis görmesinler diye.
Bir de ben herşeyi sayarım indiğim / çıktığım merdivenleri, kaldırım taşlarını, yüzüğümün taşlarını , banyodaki fayansları vb.
Bir de her evden çıkışımda kapıyı kilitledikten sonra bütün gücümle iterim kapanmış mı diye
Geçenlerde eşime aslında bu kapı sağlam değil baksana itince sallanıyor açılacak gibi dedim normaldir hayatım her seferinde kırmaya uğraşıyosun onunda bir dayanma gücü var sonuçta dedi
tabiiki meşguliyet iyidir ama ilgisi yok obsesif kompulsif rahatsızlığının ismi..yakınımızda vardı ..çok zorlu bir rahatsızlık..eşinide çok yorarsın yazık günah eşinde ..ve sürekli aynı işleri tekrarladığın için rahatladığını sansanda sinirlerin bozulacaktır yvaş yavaş..ilaçla bile tamamen iyileşebilmek 100 de 60 gibiymiş araştırmalara göre..azimde önemli tabii...
cnm teşekkürederim araştırıcam bunu
Bence bir doktora gitmelisin takıntı çok kötü bir şeybenim de takıntılarım var. yazdığım yazıyı çirkin bulunca hemen siliyorum kaç yıldır aynı şey çok yoruyo beni silmicem diyorum ama bakıyorum yine silmişim bi de kapıyı kitledikten sonra kitledim mi diye bidaha açmaya çalışıyorum kapıyı eskiden elimle ttuttuğum bişeyi sayarak bırakırdım falan hemde çift sayılarda Allah tan geçti bu ama yazı silme takıntım nasılş geçecek bilmiyorum
nasıl yendin peki canımm dr mı gittin
Doktora gitmedim ozamanlar baya küçüktüm sinirim bozuluyodu ağlıyodum bu duruma. kendi kendine geçti yada yeni uğraşlar buldum belki ondandır canım.en iyisi yüzleşmek takıntıyla benceyani temizlik yapmamaya çalış iradeni kullan aynı sigarayı bırakma gibi. belki bisüre sonra azıcık geçer. Tabiki benimki bi olasılık canım
ayyy aynı ben yok böle bişii bende merdiven fayansta sayarım ama okadar sorun etmediğimden onu yazmadım hiççç bu arada bebeğine dediği doğru doktorun bi arkadaşımın kızı sürekli hasta oluyordu dr sebebin vicudunda hiç mikrobun olmadığını söyledi annesinin titizliği yüzünden kum taş çim sal dedii direnç kazansın ama nafile kız yapamıyo her okuldan gelince yıkıyormuş kızı
Benim kızım henüz küçük okula gitmiyor ama her misafirlikten dönüşte yada misafir uğurladığımızda yıkarım bende kızımı
Öpüyorlar hep tükürükleri bulaşıyor saçını başını her yerini mıncıklıyorlar
Ama artık salıyorum parklara çimlere :) ama her park dönüşü 1 saat elimizi yüzümüzü yıkıyoruz[/QUOT
henüz bebeğim yok eğer bigün olursa bende böyle olucam kesin ya bana sorarsan bu iyi bişey ama baksana hastalık diyorlar eğer öyleyse dr gitmek mi lazım acaba gerçekten :44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?