Takıntılarım ve ben takıntıları olanlar burda buluşalım :)))

benimde utu fisi cektin mi evdeki butun fisleri cekerim oyle cikarim disari bide ocak firin kapalimi diye surekli kontrol ederim gece 10 defa kontrol etmeden uyuyamam.hatta esimde bana benzedi azicik oda en az 3 defa kontrol eder.sonra ben inanmam bi daha kontrol ederim.ama bunlar sundan dolayi bi kere esim ocagin altini kismis ve sabahtan aksama kadar ocak yanmis farketmemissiz bi kere de ben firini aksamdan sabaha kadar acik birakmisim.utu keza oyle acik unutmusuz.bi arada klozet kapagi kapali olmadan asla uyuyamazdim.onuda bi haberde okumustum klozetten anaconda cikmisti.ama artik takmiyorum onu uyuyorum artik.bazen bende yoldaki agaclari ve direkleri sayarim ama bazen.

slmlar yazanların neler yazdığını okuyamadım ama benim de dolu takıntılarım var. tuhaf tuhaf şeyler.
mesela yolda yürürken önüme minik bir taş veya bir yaprak veya bir leke vs vs olursa ona basmadan rahat edemem. yaprak uçmuşsa basarken, ya da basamamışsam içim huzursuz olur. sanki kötü bir şey olacakmış gibi. tabiki her zaman olmuyor bu durum ama acaip bir takıntı.
güzel yazamayıp silme takıntısı bende de var. o yazı illa güzel yazılacak kağıda. en kötü takıntılarım da ellerimi ve dudağımı yolarım. zaten sadece bunun için doktora gittim. davranış bozukluğu dedi. zaten ben de manik depresif de var. onun ilgili de tedavi gördüm. yani iyi delilerdenim eşimde de takıntı dolu, uyumadan ya da evden çıkmadan önce defalarca kontrol eder her şeyi, bir de bir şeyi tekrar tekrar anlatır. simetri takıntısı da var. bizim evde her eşya asker gibi durur. o kadar sıkıcı ki.. ev ev değil tımarhane :)

benim takintimda kendi kendime konusurum gülerim..bir olayi anlatirim tekrar yasamis gibi..karsi taraf ne demis ben ne demissem aynisini yaparim ..offff....merdiven bende sayarim bildigim halde sayisini yinede sayarim...ama bu konusma gülme beni sinir ediyor...napsamki?? evde bazen konusurum oglum gelir anne kimle konustun der hic derim kendi kendime konustum derim...napiyim yaaa..yas olmus 33 düsünsene 50 yasina geleem halan konusur olursam iyi valla..gelin sahibi oldugum zaman illaki daha cok olaylar yasiyacagim iyi kötü ..konus konus bitmez o zaman ..gülemisin agliyamisin blemiyorum..bende böyleyim..dktoragitsem ne derki ??

ay kizlar $imdi takintilarim aklima geldi

-havalar biraz sogumaya ba$layinca hayatta çorapsiz yatmam, gündüz ayagimda çorap olmazsa bile, pijamalimin yaninda mutlaka çorap vardir ($imdi bile)
- arabayi ben kullaniyorsam mutlaka girer girmez camini açarim inince kapatirim
- gec yatma takintim var eger ertesi gün istedigim saatte kalkacagimi bilirsem, o gün en son saat kaça kadar dayanabilirsem o saatte yatarim (saat 3-4 gibi) mesela $u an öyle :)

birde en en en en en nefret ettigim sey ..birileri elirse ayakkablarini cikardiktan sonra arkalarindan yürürüm egerim kafami yana ayak ter izleri varmi leke yaptimi yere diye bakarim varsa deliririm..gider gelir bakarim parmak izleri bellimi diye igrenirim o bicimmmmmmm ..terlemesin ayaklari yaa..ay ben nere gidersem gideyim cantamda patigim vardir aninda ayagima takarim yaz kis farketmez..ciplkak ayak sevmem..yaz kis corap mutlaka mutlaka vardir bende...corapsiz kisilerin ayaklarini görmeyi hic istemem..ayyyy yazdikca aklima geliyor yaa..bendede var anam cok takinti offff...

hmm nereden baslasam..
ilkokul caglarindan beri binlerce degisik takintim oldu.
mesela ilk takintim "4"tu. herseyi 4 kere yapmaya calisirdim. evde bir odadan bir odaya kosarken bile haliya 4 normal zemine 4 kere basmaya calisir ve de kendimi komik duruma sokardim cocuktum tabi. yere silgim dusse alir, sonra hizli hizli 3 kere daha yere atip tutar, 4e tamamlardim. tuvalette bile cisimi tutarak 4 kerede yapardim ve bu yillarca surdu
ergenlikte bundan kurtuldum ama 18den sonra yeniden basladi bu kez farkli versiyonlari.
mesela gece uyumadan once tam tatli tatli gozlerim kapanirken birden, ya su an tup gaz kaciriyorsa, ya ben uykulu degilsem de zehirleniyorsam diye dusunur dusunmez yataktan firlar tupu kontrol ederdim hemen her gece.
elektrik kablolari ya yanarsa duvarin icinden, sonra yangin cikarsa diye kafamda kurar sonra huzursuz olurdum, hatta psikolojikman yanik konusu bile alirdim.
yolda yururken surekli cantamdan birseyler dusurdugumu veya calindigini hissederdim. bir kenarda durur cantami acar herseyi kontrol eder, cantami kapatir ve de fermuari siki siki tutardim. ama 2 dakika gecmeden yine kenara cekip kontrol etme ihtiyaci hissederdim.
merdiven cikarken her ayagimla esit adim atmaya calisirdim. sag ayak soldan fazla basinca cok rahatsiz hissederdim. ya esit olmaliydi ya da sol ayagima daha cok yuk binmeliydi yani o ayak daha cok merdiven cikmaliydi.
sag ayaga giydigim bir corabi sol ayagima giymezdim. rahatsiz hissederdim.
uzucu bir olay basima gelmisse, o gun giydigim kiyafet kombinasyonunu bir daha giymezdim.
sonra zamanla bu takintilardan da kurtuldum bu kez de hastalik hastaligi basladi. ya kalp hastasiysam ya ekg cihazlari bunu farkedemiyorsa vs. sonra takriben 1.5 yil panik atak hastasi oldum.
iste boyle, kimbilir daha atladigim neler var. tabi el yikamalari, otobuste mendille tutunmalari, burnuma islak mendil tutmadan toplu tasima araclarina binmemeleri vs saymiyorum bunlar artik klasik :)
aslinda kadinlarin 60% inda okb belirtileri gorunur ama bunlar yasam kalitesini dusurecek boyutta degilse hastalik olarak ele alinmaz.
panik atak kismi haric, hickimse benim OKBli oldugumu anlamamisti.
okbnin tek tedavisi ise kisinin bunlarla yasamayi ogrenmesidir bende boyle oldu. su an bunlarin hicbirini yasamiyorum. ufak tefek seyler hala var ama ben bile farketmiyorum bunlari :) tek farkettigim banyo rituelim, her yerimi belli sirayla yikarim eger sira bozulursa iyi temizlenemedigimi dusunurum. mesela saci once yikarsam, vucudumu yikarken sacim coktan kirlenmis gibi hissediyorum. eh o kadar da olsun artik
eger takintilar rahatsiz edecek boyutta gunluk hayata mudahale ediyorsa benim yaptigimi yapin. ben psikolog oldugum halde baska bir psikologa gorundum. taniyi bir baskasinin da koymasi daha saglikli olur diye. sonra da yok etmek istedigim tum takintilarim ile adeta savastim. ornek: 4 takintim varsa bir seyi 3 kere yapmak icin kendimi zorladim.
panik atagi ise (OKBlilerde cok gorulur) telkinle ve de nefes egzersizleri ile yendim.
genetik bir yatkinlik oldugunu dusunuyorum annemde de ufak tefek seyler var mesela temizlige ve simetriye asiri duskun olmasi, ters duran ayakkabi/terlikten inanilmaz rahatsizlik duymasi gibi
cenem de dusmus bu arada

benimde çok takıntılarım var say say bitmez yani plakaları okurum tabelalardaki telefon numaralarını merdivenleri sayarım banyo yaparken fayansları sayarım halıdaki çiçekleri falan herşey düzenli olacak hiçbirşeyin yeri değişmiycek giysiler renklerine göre düzen içinde olucak beyaz tişörtle siyah tişört üst üste gelirse acayip bozulurum yani bir ara nevresimleri hergün yıkardım şimdi haftada bir yıkıyorum bir kere giydiğim giysiyi dolaba koymam sepete atarım misafiliğe gitmişsek daha kapıda çoarpları çıkartırım hem eşimin hem oğlumun oğlum kreşe gidiyo kapıdan girince daha üstünü başını çıkartıyorum duş aldırıyorum bide bulaşık makinesini 2 defa çalıştırırım 2 kere yıkanmazssa içim rahat etmiyo temzilik bezlerini bile ütülüyorum ama hiç yorulmuyorum mutluyum böyle

offf bu takıntılar başa bela....
titizlik takıntım benim de var...her gün temizlik yaparım,misafirgelip gittikten sonra halıları koltukları baştan silerim...dışardan gelince ellerimi çamaşır suyuyla yıkarım...düzen takıntım da fazla herşey yerli yerinde olmalı,hiç birşey eğri durmamalı...
yatağın hep solunda yatarım...aksinin uğursuzluk getirdiğini düşünürüm......
ve daha bilindik bir çok takıntı...

takıntılarımız cok benziyor=)misafir gittikten sonra tuvalet banyolarr ciflenirr koltuklar silinirrr,çamaşır suyu vazgeçilmezimdir,yatağımın yerı asla değişmez değişirse uyuyamam korkusu vardırr falan filan=)cok kotu ama bunlar,nasıl vaz gecicezz bilmiyorum=)

benimde takıntılarım var bir ben böyleyim sanıyordum ama burda yazılanları okuyunca benden daha vahim durumda olanlarda varmış dedim
çok şükür benim takıntılarım evlendikten sonra bayağı azaldı ama çocukluğumda genç kızlığımda çok fazlaydı.kardeşlerim sürekli beni taklit ederlerdi gülerdikörneğin bir yere 4 defa basmak gibi bir çekmeceye kıyafet koyduysam onu en az 4-5 defa düzlerdim.bir yazıyı 4-5 defa okumak gibi elimi çok yıkardım yalardım ay inanmıyorum çok fenaydı durumum ama şükür şimdi çok çok azaldı

Benimde var kızlar yaa (
Eşimi çok bunaltıyorum bu konuda bende aynı kıyafeti üst üstte 2 gün aslaaaa giyememm bide anında makineye atarım
eşim de çok titiz heryer temiz olcak falan ama kıyafete pek önem vermez bende hergün çocuk gibi bugün bu gömleği giyersin bu pantolonu giyersin diyorum sürekli üstünü değişir değişmez kıyafetlerini kirli sepetine atıyorum
bir de diş konusunda acayip takıntılıyım ufacık bişeyde yesem hemen fırçalıyorum eşimde sadece yatarken fırçalar çok kızıyorum bağırıyorum dişlerini temiz tut diye

Son düzenleme:

off aynı bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bıktıracazz bu kocalaraaaaaaaaaaaaaa umutsuz evkadını nermin diyor bana artıkkk

Canım valla aynen öyleee
birde merdivenleri,fayansları ,arabayla giderken o yüksek binaların camlarını hep sayıyorum
yolda yürürken adımlarımı bile saydıgım oluyor

Yzılanların bir çoğunu bende yapıyorum. Ama ben normal olduğunu ve sadece benim yaptığımı düşünürdüm. Takıntı demezdim. Demekki takıntıymış.

bıktıracazz bu kocalaraaaaaaaaaaaaaa umutsuz evkadını nermin diyor bana artıkkk

eşim de bana aynısını söylüyo :) eşimin başında durup bunları giy,eve gelince hemen çorapları çıkar halı kirlenir,diş fırçasına macunu sıkıp dikine dikine fırçala derim hep ...aynı sen aynı sen diyo nermini izlediğimizde benim de oğlumun adı kerem onunki gibi :) sonumuz nermine benzemez inşallah :)))

sayı sayma takıntısı bendede var arkadasın dedıgı gıbı bnde sacma sapan herseyı sayıyorum

ayrıca olmayan seylerı olacakmıs gbı dusunup hayatı kendıme zından edıyorum

bunu asmayı cok denedım ama yapamıyorum bırde bı yanlız kalma korkusu var bende sormayın gıtsın delırıyormuyum neyım ya :)))

canım egerkı boyle yaparsan yanı cok tıtızsen esini kaybedersin erkeklerin evlılık dusunceleri rahat olmak anneden kurtulmaktır ama egerki evlılığındede karısı ona baskı yaparsa oda bunalır ve allah korusun ssenden sıkılmaya baslar artık eve gelmek istemez sureklı dısarlarda kalır sadece geceleri gelıp uyur ve sabahları gider cunku dısarda kendini daha iyi hisseder evde kendin yanlız ve basksı altında hissettiği için evlılığınız son bile bulabılır.erkekler eve rahat olmak içn gelirler onları bı dusunsene aksama kadar calısıyolar iş stresleri filan evede gelınce sıkıntılı bi ortam içine gelmemesini sağlamak duser bize onu rahat bırakalım ustune dusmeyelım bnde psikologum gunde en az 3 kısı senın sebebınden dolayı gelır yanıma ama soyledıgım seyleri yavas yavas uygulamaya calıs.anlıyorum senın ıcınde zor olucak cunku sen onun ıyılıgını dusunuyosun ama erkekler için inankı bu kadar ilgi erkeği cok bunaltır ...
he bu arada baska soruların olursa severek cevaplıyabılırım

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…