Takıntılarım ve ben takıntıları olanlar burda buluşalım :)))

ben de evden bi yere giderken acaba yemeğin altını kapadım mı diye eve tekrar girip çıkarım çoğu zaman kapattığımı hatırladığım halde...
bi de çamaşır yıkama takıntım var bi kıyafeti 1 saat bile giysem hemen yıkarım
bi de çocuklarım bebekken az bişi ağzından süt aksa üstünü değiştirmeden duramazdım hala da öyle bi damla yemek damlasa
üstlerini değiştiririm annem de bana çok kızar
ama napiim rahat edemiyorum hiç şimdilik bunlar geldi aklıma
ayrıca da bunlar da takıntıymış gibi gelmiyo bana

2 sene boyunca bu konudan çekmiş biri olarak size tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle fazladan bi şey yapmayın,yani mesela elinizi yıkadınız 1 kere içiniz rahat etmedi diye 2.sini yıkamayın,böyle yaptıkça asla kurtulamazsınız ve git gide artar..Ben üstüm kirlencek diye evde halıya hatta bazen koltuğa bile oturamazdım,terliklerin altı pislenmiştir koltuğa halıya sürünmüştür de oralar da pis olmuştur diye banyoya ağlayarak girdiğimi bilirim,duş almam bile 1 saat sürerdi :100:herkes de bana yapma diyodu ama işte içi rahat etmiyo insanın,şimdi çok şükür atlattım,çünkü böyle yaşamak çok kötü bi hal almıştı,bi süre zorlandım rahat edemedim ama sonradan kendiliğinden kayboldu bu şekilde..Zor bir dönemdi o yüzden sizin de aynı şeyleri yaşamanızı istemem,yani yaşayacaksınız diye bir şey yok ama yine de aklınızda bulunsun

işaretlediğim olay bende de var..hatta ben arabada giderken dükkan tabelalarındaki harfleri,kamyon arkası yazıların falan harflerini sayarım

Temizlik değil ama ben de düzen takıntısı var,bir eşyanın en basit bir tırnak makası her zamanki yerinde durmuyorsa o gece rahat yatamam

evde yapacak ba$ka bir$ey olmayinca takintilar ba$liyor canim, bende önceden sadece okula giderken eve geldigimde her i$i yapardim, içim rahat etmezdi bir türlü oturmazdim, annem kizardi hep biraz otur yeni geldin diye ama yok, ben kocugumu çikarir rahat $eyler yiyer, ve hemen mutfagi banyoyu odami temizlemeye ba$lardim, hatta hangi gün okulum yoksa sevinirdim temizlik yapabilecegim diye ve ak$am yemegini yapacagim diye ama bir yildir hem okul çok yogun hemde okul di$inda fiziksel güç gerektiren bir i$te çali$tigim için artik halim kalmiyor, ve bu temizlik huyumdanda kurtuldum :) ama yinde evin tertemiz olmasini özelliklede mutfagin piril piril olmasini çok seviyorum, ama o kadar yorgunumki, odam daginiksa bile hafta sonunu bekliyorum

benimde takintilarim var, en sevmedigim $ey, arabayi kitledimmi acaba? el frenini çektimmi acaba? kapiyi kitledimmi acaba? acaba herhangi bir$ey unuttum acaba? demekten biktim!!

benim de eltimde var bu sıkıntı.aynı anlattıklarınız gibi heryeri dip köşe 2 günde 1 siler.ama o evinde öyle..mesela oğluna karşı falan o kadar titiz değildir.pis değil tabiki de ama normal.evde boyama falan yapmasına izin vermez.boya kalemi filan aldırmaz.dedesi falan alsa bile kayınvalidemlerin evinde bırakır eve sokmaz koltukları falan boyar diye.birde evindeki mobilyalara,kıyafetlerine falan bişey olcak diye aklı çıkar.bu anlamda da aşırı titizdir.bir kıyafet aldı mı onu muhakkak değiştir bn bu zamana kadar daha değiştirmediği hiç bir şey görmedim.
bir de benim annemde de vardı bu sıkıntı.biz küçükken hani bi arkadaş demiş ya yerler kurumadan basıyolar çıldırıyorum diye aynı annem de öyleydi.çok kızardı bize.ama annem şu yüzden yapardı temizliği;içinde halledemediği psikolojik problemleri vardı,babamdan çok çekti,kaynanasından kayınpederinden ayrıca çekti,kendini de savunamazdı bu yüzden temizliğe vururdu.sonra bir gün sinir krizi geçirdi ve 3 ay hastanede yattı.ağır tedavi sürecini atlatıp biraz kendine gelince hiç birşey yapamaz oldu.şuan bir bulaşık yıkasın ardından bir daha yıkaman gerekir,yani tam güzel yıkayamaz.bardakları falan ölesine sudan geçirir.gönlüm istemiyo,kaldıramıyorum diyo.ne manyakmışım ben diyo şimdi hiç yapamıyorum,çok pişmanım diyo.tabi bence burdaki arkadaşların çoğunun boş vakti çok olduğu için (eltim gibi) temizlik yapıyolar.telaşa mahal yok ama ileri de gitmesine izin vermeyin yoksa titizlik elbette çooook güzel birşey:)

bende oturudgum yerın, bulundugum ortamın kapısını kapatma takıntısı var, eşim cok kızıyo
gecen gun iş yerıne gıttım kapıları acık duruyoi kac sefer soylemesıne ragmen cıkarken kapattım gene kapıyı
eşim arkamdan bagırıyodu, SANANEEEE BE SANANEEEEE dıye

sonra gecen aksam mısafırlıge gtık oturduk fılan eve gelcez artık, gecerken banyonun kapısını acık gördum ama, banane ya kapatmıycam dedım

ayakkabılarımı gıydıkten sonra, cıkardım tekrar gıttım kapıyı kapattım, ev sahıbı cok sasırdı eşim durumu anlattı kusura bakmayın hasta ta dedı allahtan samimi arkadası eşimin

plaka takıntım vardır gordugum araba plakasını istemsız bır sekılde hafızama kaydederım sonrakı gunlerde gorunce o plakayı hıh derım bu plakayı surda gormustum cok kotu bırsey bu yolda gıderken uzaktakı araba plakalarına gozum kayıyor.artık yolumu degıstırmeye arabaların sık gecmedıgı yerlerden yuruyorum cunku gercekten sınır bozucu.

yolda yururken nerde cam gorsem kendıme bakıyorum hatta uzakta hıh surda cam vardı dıye yolumu degıstırdıgım coktur.

hersey duzenlı olmalı kalemlıgımdekı kalemler aynı boyut olmalı masa eğik durmamalı yamuk birşeye tahammulum yok.

aklıma gelenler bunlar.ama ınsan takıntılarından vazgecebılıyor sadece kendını farklı seylere alıstırcaksın.mesela plakalar araba gecerken gozumu kapatıyorum bakmıyorum aklıma baska seyler getırıyorum.artık fazla takıntılı degılım o konuda.

Benim de birisiyle kol kola girerek yürürsem aynı anda adım atma takıntım var. Mesela o sağ ayak kullandığında aynı anda ben de sağ ayak atmam lazım. Sol ayaktaysa otomatik ayak değiştiriyorum ve bazen düşe yazıyorum

benimkine ne demeli?bende de evi kitleme takıntısı var nereye gidersem gideyim içeri girdiğim anda kapının üst kilidini cewiriyorum.kendi ewim için cok güzel bir alışkanlık fakat başkaların ewinde çok garip oluyor...ewini hiç kilitlemeyen arkadaslarım oluyor mesela zil çalıyorr kız açamaıyor aa kim kitledi bunu diye soruyor=)) bende seyy el alışkanlığı ben kitlemiş olabilirim diyorum ama gercekten kitlediğimin hiç farkında olmuyorum.aklıma geldiğinde de hiç üsenmeden kalkıp kitliyorum=))

Bir de ben de sürekli fermuarımı kontrol ederim kapattım mı diye. Bazen başkası farkediyor kontrol ettiğimi ço utanıyorum

Bir kaç seneye önceye kadar bende de vardı böyle birşey.17 yaşındayım ki o zaman daha küçüktüm.Muslukları tekrar tekrar kontrol ederdim,kapıyı kapardım bakardım kapanmış mı diye,biri bi eşyasını verse "tut" diye elimle sıkıcı tutardım.Koydugum yeri kontrol ederdim orda mı diye. "dim" diyorum çünkü bunlarım hepsini kendi başıma atlattım.Şu an öyle bir sorunum yok Allahtan.Ama bir tandıgımız var temizlik hastası.Sürekli çamaşır suyu kullanmaktan cildi bozulmuş resmen.Kimsenin elini sıkmaz,paraüstünü kazagının kenarıyla iteleyerek alır.Eşinin bile başkalarıyla tokalaşmasını istemiyor.Görüyorum ve çok üzülüyorum.Gerçekten çok zor.

Son düzenleme:

ay öldüm gülmekten buna ya gözümün önüne geldi o halin

bu çok iyiyidii ya çok güldüm ben bunaaa çok yaşa sen emiiii :)))))))))))))))

seninkide iyiymişş ya allahtan bende bunlar yok çok güldümmmm

burda da bi bayan var yan apartmanda çok samimi söylüyorum kadını her balkona çıktığımda camdan bişeyler silkelerke görüyorum.. çorap,mont,yastık kılıfı,paspas,postiş,çarşaf diyorum bi ben değilim tanışsak eminim çok iyi anlaşırız herhalde

evi kıtleme takıntısı bende de var ama ben korkudan kıtlıorum ıkı kılıdım var 3 kere kıtlenıolar ve ben her ıkısınıde 3 er kere kıtlerım:18: eve gırdıgım an ayakkabılarımla koseye gırer hemen kapıyı kıtlerım sonra ayakkabılarımı cıkarırım. eve mısafır geldıgınde de kıtlerım kapıyı acmaya calısan acamaz ama el alıskanlıgımımı kaybetmemem lazım yoksa kıtlemeyı hep unuturum.

bırde aygaz takıntım var aygazla ısım bıttıyse mutlaka vanadan kapatırım vanadan kapalı degılse kapalı olduguna ıcım sınmez

bırı sokak kapısını ıttırıyormus kapalımı sıkı sıkı dıe bende buzdolabılımın kapısını kapatırım ardından da bastırırım sıkıca kapanmadıysa dıe

oyle bı gıydıgımı bı daha katlayıp dolaba koymam sankı onlarda gıyılmıs kokarlar dıe

ama bunların hıcbırının ben takıntı oldugunu dusunmuyorum sadece ben oyle rahat edıyorum

aslında çoğu yazılan takıntı değil diye düşünüyorum belki de ben de yaptığımdan
mesala bi kıyafeti 5 dk da giysem kirli diye yıkamam
açık tuvalet banyo kapısı görmeye dayanamam
dışarda kapı kollarına otobüste tutunma yerlerine peçeteyle dokunmam
10 dakkada bir el yıkamam
sonra eve girer girmez kapının bütün kilitlerini kitlemem gibi
bi de ben de asıl beni değilde çevremi rahatsız eden bi durum var
evdeyken bu başkasının evi de olabilir muhakkak bi cam açık olucak
dışarı -10 derece bile olsa olacak
yoksa oturamam asla
şu an bile kombi yanıyo ama pencere açık
eşim küresel ısınma sebebisin dışarıyı mı ısıtıyoruz dese de
imkanı yok kapatamaz çıngar çıkarırım

Son düzenleme:
seninkide iyiymişş ya allahtan bende bunlar yok çok güldümmmm

ay öldüm gülmekten buna ya gözümün önüne geldi o halin

aslında birsuru takıntımm var daha fakat aklınızda takıntılı olarak kalmamak için hepsini açıklamıyorum,gerisini siz duşunun=))

bulaşık bırakmam
evi hergün süpürürüm tozları falan alırım
herşeyim illa marka olacak giysiden sabuna bulaşık teline kadar
birde bende amonra gibiyim,cam hep açık olacak,
kolonya gül suyu gibi kokulara dayanamam
bende başkasının tuvaletini kullanmam patlasam bile
sigara içilen yerde 1 dk duramam

Son düzenleme:

temizlik çok derdim değil haftada bir süpürsem de olur ama düzen hastasıyım kitaplarım bile konularına göre yanyana durmalı herşey en ufak bi nesne bile her zaman aynı yerinde olmalı elimi atınca bulmalıyım

-35 derecede bile mutlaka yatarken bile bi cam açık olmalı gittiğim yerde de zorla açıtırırım

evet ben de herşeyi sayarım özellikle merdivenleri kitapları tv yanında kitap falan varsa tv izleyemem saymaktan

tek istedğim sigara içilen yerde duramamak şu sigarayı bi bırakabilsem

bu arada takıntı kesinlikle bi hastalık ve doktora gitmek lazım titizlik düyezindeyse sorun yok ama takıntı haline geldiyse doktorluk olmuşuz demektir bu içine attığın şeylerin bi dışa vurumu kendin kendine kurtulmanın yolu sanırım uğraşlar bulmak vakit alacak hobiler edinmek

bi filmde izlemiştim çok titiz bir kadın vardı o kadar titizdi ki temizlik yapmadan önce saatlerce plan yapardı şurdan başlıcam şunu şöle temizlicem bunu şöle yıkıcam diye sonunda 300 olmuş evi çöp eve dönmüş kendisi koltuğa yapışmış derileri kaynamıştı koltukla beraber evden çıkarmışlardı temizlik öncesi plan yaparken o kadar vakit harcıyordu ki kalkıp yapmaya vakti olmuyordu düşünürken oturup kalıyordu....korkunç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…