Takıntılarım ve ben ☹

Elifbetull

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2018
72
89
38
33
Arkadaşlar öncelikle herkese meraba uzun zamandır takip ediyorsun ama ancak üye olabildim benim kendimle ve sevdiğim insanlarla ilgili ( annem babam kızım kardeşim ve eşim ) inanılmaz bi hastalık yakınım var. En ufak bi baş ağrısını beyin tümörüne ufak bi öksürüğü akciğer kanserine yoruyorum ve bunu kafamda kurup duruyorum doktor aksini söylese de ikna olamıyorum. Üniversiteyi bitireli 3 yıl oldu üniversite döneminde dr bu takıntılarım en üst düzeydeydi ışık yakıp kapatmalar ve bunun gibi bir sürü anlamsız şey kafama takılır ve yapmazsam sevdikle4im ölecek sanırdım . O dönem ciddi bi tedavi gördüm okb dendi ve geçti kontrollü olarak ilacı bıraktım fakat kızım doğunca yeniden gün yüzüne çıktı bu takıntılarım biraz daha farklı olarak. Suan sadece sürekli ya hastaydak ya ölürsek tarzında kotkularım var ama bu b3ni çok yoruyor. Günlerce kafama takıyprum ağlıyorum doktor aksini söylese bile bazen ikna olmuyorum. Doktora gittim verdikleri ilaçları bilirsiniz cook uyutuyor sarhoş gibi yapıyor Kızım yaklaşık bir yaşında ve bnm daha dinç olmam lazım o yüzden ilaçları da kullanamıyorum ☹ çünkü inanın ilaç içip 20 saat uyuyabiliyorum yada öyle dikkatsiz oluyorum ki ayakta uyuyorum. Doktor ilaçların çoğunun bu etkisi var diyor içmem gerekiyormus. Sizce ne yapmalıyım bunu nasıl aşabilirim ?

tedavinize devam edin tavsiye vs verilecek halde değilsiniz. emin olun kızınıza daha çok faydanız olur tedaviye devam ederek.

öncelikle böyle takıntılarla gerçekten kendinizi hasta edebileceğiniz gerçeğini görerek başlayabilirsiniz.

daha az yan etkili ilaç kullanmayı isteseniz?

öncelikle böyle takıntılarla gerçekten kendinizi hasta edebileceğiniz gerçeğini görerek başlayabilirsiniz.

daha az yan etkili ilaç kullanmayı isteseniz?
Aynı şeyi doktoruma söyledim ama ilaç değiştirme ize rağmen yine aynı uyku ilaçlarımı içmem gerektiğini ve bunun tıbbi bi durum olduğunu biliyorum ama belki dedim burda paylaşmak iyi gelebilir

bende de aynı sorunlar baş göstermeye başladı. tavsiyelere gerçekten ihtiyacımız var. takipteyim.

20 saat uyutan hap da amma faydalı olur ya, doktor bu çözüm dışında bir şey önermiyor mu yani?

Ne bileyim okb nize faydalı olur mu bilemem de çikolata falan yeseniz , mutluluk hormonu salgılıyor o da, onun dışında böyle haftalık hedefler koysanız, o işle meşgul olsanız da düşünmeseniz, bu hafta sonu evi temizleyeceğim, bu hafta kızıma kendi ellerimle koyafet dikeceğim, bu hafta hiç yapmadığım bir çeşit yemek yapacağım her akşam, bu hafta şehrin en uzaktaki parklarına götüreceğim kızımı,... gibi gibi.

Bunlar aklıma gelmemişti kendimi oyalamayı deneyeceğim teşekkür ederim. Ya ilaçlar belki bnm bünyemi çok etkiledi bide genişten dolayı düzgün uyku yok geceleri o da eklenince

bende de aynı sorunlar baş göstermeye başladı. tavsiyelere gerçekten ihtiyacımız var. takipteyim.
Ben genelde çözümü işime ve kızıma adapte olmakta buldum ama gece olunca yada kendimi dinlemeye vakit buldum mu tüm olumsuz düşünceler beynime üşüşüyor

öncelikle çok geçmiş olsun. Bu psikolojik bir durum. Psikoterapi şart gibi. Size bi tavsiyem var. Psikonet yayınları var. Onun bi kitabı var. Takintilarla ilgili hemen netten yazıp bulun. D&R da satılıyor

Allah yardımcınız olsun :)) Benin de piskolojim bozuk
Bisürü piskolojisi bozuk bi araya doluşmuş :))))
Tek bildiğim çare oyalanmak
Ben bi ara kafayı yeme noktasına yaklaştım
Zor da olsa atlattım ama nasıl
Devamlı kalk kalk iş yap
Düşünmemek için kalk evi topla
Ben korkuyla iş yaptım o kadar ağır yaşadım ki
Devamlı iş yaptım o kadar üşengeç olmama rağmen başka çarem yoktu

İlaç için napcanız
Mecburen devan edicem canlanmak için de bolca kahve içerim heralde işin şakası bi tana bende farkındayım ilaçsız çözülebilecek bi sorun değil çünkü düşüncelerime engel olamıyorum ama yine de ekstra yöntemlerle kendimi biraz rahatlayabilirim belki diye düşündüm

Gerçekten öyle işteyken kafam daha rahat ama düşünmeye fırsat buldum mu başlıyorum kurmaya malesef. En büyük korkumda daha da ilerlemesi çünkü bu tip bozukluklar tedavi edilmedikçe malesef daha kötüye gidiyor

Aynen canım benim
Ben de çok korkmuştum
Bi ara Bakırköy’de hayal ettim kendimi korkuyla
Ama emin ol kurtulucaksın
Bi iki hafta saniye durmadan iş yap
Düşünme ki yerleşmesin

Bende de ufak tefek takıntılar vardı ve artık rahatsızlık boyutuna gelmişti. Ütünün fişini çektim mi? Ya çekmediysem. Ya ev yanarsa ? Doğalgazı kapattım mı? Ya kapatmadıysam gazdan zehirlenir ölürsek! Gibi gibi şeyleri düşünür dururdum . Birde ütünün fişini çektiğimi biliyorum ama ya çekmediysem ya o hatırladığım başka bi ana aitse diye kalkar bidaha kontrol ederdim. Psikolojik danışman bi hoca vardı ders veren onunla konuşurken laf arasında anlattım. Böyle böyle hocam ne yapabilirim dedim. Üzerine gitmelisin dedi. Mesela ütüyü çekip çekmediğini düşündüğün an çektim deyip kalkıp bakmayacaksın tekrar dedi. Böyle yapa yapa aştım şu an nerdeyse düşünmüyorum hiç. Bide kafanızı meşgul edin birşeylerle . Yeni hobiler edinin. Yeni şeyler öğrenmek bunları düşünmeni engeller .

Bir de bu durum bulaşıcı demişti. Gerçekten öyle annem sürekli böyle düşünürdü.:) Kalkar gecenin bi yarısı doğalgazı vanadan kapatırdı. Bizde ondan göre göre böylr olduk kardeşimde aynı takıntıları var. Ya hastaysam ya ölürsem ya kansersem gibi. İnş geçer .Geçmiş olsn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…