Takıntılı anne

Sen beni bitirdin şuan umarım o komşun can veremez annen bunu fark etmedi mi ya baban!!!!!

Aslında bu meseleye bir toplum bilinci lazım. Bazen ben de restorantta otobüste tatlı tatlı çocuklar gülüyorum. Allah bağışlasın onları. Bazen bana pas veriyorlar, bazen vermiyorlar. Ama onlara sadece gülümserim, bakışırız. Annesinin veya refakatçisinin izni olmadan dokunmam. İzni olsa da dokunmam, çünkü bir dünya mikrop taşıyorumdur. Herkesin dokunmadan önce, anneden izin alması gerekiyor. Ama bu çok ütopik. Özellikle de popo sevmeye, gıdık öpmeye meraklı bir dünya insanımız varken.

Çocuğa "Kimse senin özel bölgelerine dokunmayacak. Tanıdığımız veya tanımadığımız biri farketmez. Oradan uzaklaşıp yanıma geleceksin ya da seni zorlarsa bağıracaksın." ve "Biri senin özel bölgelerine zorla dokunursa ve seni öperse bana söyleyeceksin." denilecek. Bir kaç akrabaya bağırsın bir şey olmaz. En çok zarar tanıdığımız bildiğimiz insanlardan geliyor.

O çocuk şiddetli sevilmeyecek. Kimse sevmeyecek. Siz bile. O çocuk onun normal olmadığını bilirse, kendini öyle sevdirtmez. Eğer severlerse ya da taciz ederlerse de en azından gelip size söyler.

Siz ÖĞRETMEN misiniz? Çok güzel özetlemişsiniz kızım şuan 32 aylık 4 ay sonra 3 Yaşında bu eğitim için şimdiden başlamalıyım değil mi?

Siz ÖĞRETMEN misiniz? Çok güzel özetlemişsiniz kızım şuan 32 aylık 4 ay sonra 3 Yaşında bu eğitim için şimdiden başlamalıyım değil mi?

Hayır, öğretmen değilim. Etrafımda çocuk gelişimciler ve çocuk esirgemede çalışan psikologlar var. Bu bilgiler oralardan ve okuduğum kaynaklardan. Ne hikayeler var anlatamam....
Çocuk nasıl yetiştirilir konusunda kendimi geliştiriyorum sürekli.

Bir de çok tacize uğradım, bu konuyla ilgilenmemin bir sebebi de bu.

İnternetten baktım sorduğunuz soruya. 3-4 yaş arası diyor.

Bir de çocuklarla oyun oynayarak bunları anlatın diyor. İşte, "Şöyle şöyle olursa ne yapacaksın." gibi...

Kaynak da şu:

Tacize uğramana çok üzüldüm canım benim az önce bir arkadaşta yaşadığı korkunç tacizleri anlatmış gördüm mü? Sen tacize uğradığın halde dimdik ayaktasın , ben okuduklarımla hastanelik oluyorum sinir oluyorum kendime Aklımda kurdukça kuruyorum bu çocuğu nasıl okula kreşe göndereceğim bilmiyorum hep yüreğim ağzımda, kızıma hayır demeyi öğrettim istemiyorsa hayır diyor ama çok sevgi dolu öpücükler saçıyor yabancılardan korkmuyor

Reactions: K_G

Gördüm, büyük travmalar. Benimkiler öyle çocukken olmadı. En azından o kadar ciddi olmadı. Daha sonra şu adam beni taciz etmiş olabilir diye aklıma geldi sadece.
Ergenlik döneminde, çocukken olduğum kadar cesaretli ve çirkef değildim maalesef.
Çocukken kendini öptürmeyen bir çocuktum, bağırır çağırır yaygara koparırdım. Çünkü öpülünce hamile kalacağımı sanıyordum. Ergenliğimde de erkeklerle ilişkilerim hiç iyi olmadı. Çocuklara tv dizisi izletilmemesi gerektiğinin canlı örneğiyim. Ben gizli gizli izliyordum ya neyse. O yüzden çocuk olan evde televizyon olmamalı, hep bunu savunurum. Çocukken izlediğim tvde gösterilen tecavüz sahnelerini hala hatırlarım.

Yabancılardan korkması zaten onu özgüvensiz yapar. Korkmaması gerekir. Yabancılar öcü, konuşma kimseyle demek de iyi bir şey değil.

Biliyorum, benim de var öyle sevgi dolu bir yeğenim.

Maalesef, tamamen koruyamayız. Tek yapabileceğimiz, neyin tehlikeli olduğunu, neyin yanlış olduğunu, ne yapıldığı zaman öğretmenine ve size söylemesi gerektiğini öğretmek.

Çocuğunuzla pedagoga gidin, siz de doktora gidin. Kafanızda kurmayın. Sizin tedirginliğiniz, emin olun çocuğunuza yansır. Onu da tedirgin edersiniz. Çok akıllı bıdıklar, her şeyi hissediyorlar anlıyorlar.

Çok teşekkür ederim rahatladım biraz önce aile için popo şakalarını kesmeliyim sonra Yılbaşından sonra eğitime başlamalıyım tabii önce ben kendimi düzeltmeliyim

Çok teşekkür ederim rahatladım biraz önce aile için popo şakalarını kesmeliyim sonra Yılbaşından sonra eğitime başlamalıyım tabii önce ben kendimi düzeltmeliyim

Rica ederim, ne demek... Sadece verimli bir muhabbet ettik.

Allah çocuğunuzu size, eşinize bağışlasın.

Rica ederim, ne demek... Sadece verimli bir muhabbet ettik.

Allah çocuğunuzu size, eşinize bağışlasın.
Çok teşekkürler Allah tüm yavrularımızı kötü insanlardan kötülüklerden korusun, çocuğun var mı bilmiyorum ama çok iyi bir anne olacaksın

Çok teşekkürler Allah tüm yavrularımızı kötü insanlardan kötülüklerden korusun, çocuğun var mı bilmiyorum ama çok iyi bir anne olacaksın

Teşekkür ederim, inşallah.
Siz de gerçekten çok iyi ve hassas bir annesiniz.
Çocuk yetiştirmeyle ne kadar ilgilensem de çok korkuyorum anne olmaktan.
Bu arada çocuğum yok. Bir gün cesaret edebilirsem üç beş tane yapmayı düşünüyorum, Allah nasip ederse... :)

Cok dogru yapiyorsun..En azindan akli erecek yasa gelene kadar korulmasin.Babasi ve sen haric hicbir akrabaymis oymus buymus asla guvenmeyeceksin..

mahremiyet egitimi kitaplari oluyor,ben adem gunesin mahremiyet egitimi kitabini tavsiye ederim..kiziniza kendini nasil korumasi gerektigini ogretmek adina iyi bir yol gosterici ama bunun icin tabi daha cok kucuk..
bunun disinda anne olarak sizi anliyorum ama bi tarafimda sakinilan goze cop batar diyor..koruyun ama abartmayin,Allahin gucune gider.
duanizi ustunden eksik etmeyin,ben korumakta vesileyim sense sonsuz koruma gucune sahipsin diye dua edin kendinizi rahatlatin.

Adem Güneş'in makalelerini ben de beğeniyorum hatta bugüne kadar kafama yatan tek pedagog , Allah Razı olsun senden de içimi rahatlattın ben de çok dua ediyorum bazen ne yaparsam yapayım evladımı korumak için gücüm bir yere kadar diyorum Allah'a sığınıyorum Allah'ım çocuğuma kötü gün göstermesin kötülerle karşılaştırmasın kimseyi evladı ile sınamasın diye

amin cumlemizin evladini korusun insallah..

Sizi teselli edemeyecegim, sadece bu kaygilar gundelik yasaminizi ciddi sekilde olumsuz etkiliyorsa tedavi gorun.
Ben uzun zamandir anksiyete tedavisi goruyorum. Zaman zaman azalip artiyor benimki.
Mahremiyet egitimi konusunda elimden geleni yapiyor oldugumu dusunuyorum. Dunyada guvendigim birkac erkek var onlarin disinda hicbir yetiskin erkegin kizima dokunmasina tahammulum yok... baktim biri kucagina alacak heken acikti o, ustunu degistirecegim vs bahanelerle aliyorum, eve yatiya birileri geldiginde kizimla yatiyorum mesela.
Ama benimki sadece taciz takintisi degil. Mesela ortamda çay iciliyor, biri kazara ustune doker diye cocugu kucagimdan indirmiyorum (3.5 yasinda) daha bebekken bir iskenderciye gittik, tereyagini sonradan dokmek icin dolastiriyorlar ya, kizimin ustune dokulur diye kactim gittim bidaha da iskender yapilan hicbir yere gitmedim, dahasini anlatirsam herkes ne manyak oldugumu anlayacak, o yuzden burda keseyim ben

Akraba ya da yabancı farketmez çocuklar savunmasız diye kötü fikirli insanlar rahatlıkla seviyormuş gibi görünüp taciz edebilirler.bir arkadaşın dediği gibi tacize uğrayıpta sonradan büyüdüğündr anlayan bir çok insan var.kesinlikle çocuklarımıza böyle durumlardan hemen uzaklaşması gerektiği aileye bildirmesi gerektiği öğretilmeli.

Benim de sadece taciz değil canım Bulaşıcı hastalık korkusu, düşme korkusu sen anlatınca kendimi gördüm yabancı biri kızıma dokununca beynim zonkluyor resmen ağırlaşıyor kafam bu takıntı çok kötü birşey

Aslında korktuğumuz şeylerin başımıza gelmesiyle oluyor bütün bunlar.aşırılıklarım olmamakla birlikte ben de tedbirli bir insanım ne zaman bişeyden ödün versem hemen başıma korktuğum şey gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…