psikolojide id, ego ve süperego denilen 3 adet olgu var. Sizin süperegonuzun fazla gelişmiş olabilir. Bu dediklerimi araştırıp ego destekleyici çalışmalar yapabilirsiniz. örneğin hayatım değişti.com diye bir site var orda ego güçlendirici telkini var onu dinleyebilirsiniz
ahhh, bana da çok oluyor bu. Gördüğüm yaşadığım kötü olaylar o kadar etkiledi ki beni. Hep şüpheciyim hep sorguluyorum.
aynı ben.. Ben de yaşadığım kötü olaylardan çok fazla etkilendim. Artık kötü olay yaşamaya katlanamam diye düşünüp hiçbirşey yapmıyorum bazen.. Hiç konuşasım bile yoktu biaralar. Ama onu biraz biraz yendim.. Ben de her adımımı, ağzımdan çıkacak her lafı sorguluyorum. Yanlış anlaşılmaktan da çok korkuyorum.
egosu yüksek biri degilim ama cok guruluyum teşekkür ederim bakıcam canım ilginç geldi yazdığın...
arkadaşlar bilmiyorum benim gibi olan varmı yaptığım her şeyi sorguluyorum böyle dedim ama böylemi deseydim ya böyle dedik ama öylemi düşündü şimdi millet böylemi der şimdi böyle yapsam daha doğruydu gibi saçma sapan şeyler düşünüyorum manide olamıyorum arkadaşlar hep temkinli konusuyorum kafamın sesinden kendimi duyamıyorum sanki böyle düşünmek yoruyor beynimi..
Aynen.
Birine söylediğim bir cümle yüzünden 2 saniye sonra pişman olduğum çok zamanım oluyor.
''Off keşke söylemeseydim,bir daha böyle şeyleri söylememeliyim,biraz daha ciddi konuşmalıyım,biraz daha mantıklı cevaplar vermeliyim,acaba beni yanlış mı anlar,bunu yapsam garip mi olur...''.Hepsi çok kısa zamanda kafamdan geçen cümleler.Nedendir bilemiyorum bende de var bu durum.Konuşmadan önce durum değerlendirmesi yapıyorum genelde.Nasıl bir şeydir anlamıyorum daima aklım takılı kalıyor.
Bir de özellikle akşam oluyor bu geçmişte yaptığım konuşmalar aklıma geliyor ve sebepsiz yere utanıyorum.Ve tüm bunları durduramıyorum elimde değil.
Zaten paranoyaklığımdan bahsetmek bile istemiyorum.O yüzden bir ortama girdiğimde ve çıktığımda aklımda daima ''kesin şu an benimle ilgili konuşuyorlar...'' durumu oluşuyor.Bu da ayrı bir iğrenç durum.
Yenemiyorum çok çalışıyorum ama olmuyor.Kimseye güvenim de yok
Aynen.
Birine söylediğim bir cümle yüzünden 2 saniye sonra pişman olduğum çok zamanım oluyor.
''Off keşke söylemeseydim,bir daha böyle şeyleri söylememeliyim,biraz daha ciddi konuşmalıyım,biraz daha mantıklı cevaplar vermeliyim,acaba beni yanlış mı anlar,bunu yapsam garip mi olur...''.Hepsi çok kısa zamanda kafamdan geçen cümleler.Nedendir bilemiyorum bende de var bu durum.Konuşmadan önce durum değerlendirmesi yapıyorum genelde.Nasıl bir şeydir anlamıyorum daima aklım takılı kalıyor.
Bir de özellikle akşam oluyor bu geçmişte yaptığım konuşmalar aklıma geliyor ve sebepsiz yere utanıyorum.Ve tüm bunları durduramıyorum elimde değil.
Zaten paranoyaklığımdan bahsetmek bile istemiyorum.O yüzden bir ortama girdiğimde ve çıktığımda aklımda daima ''kesin şu an benimle ilgili konuşuyorlar...'' durumu oluşuyor.Bu da ayrı bir iğrenç durum.
Yenemiyorum çok çalışıyorum ama olmuyor.Kimseye güvenim de yok
arkadaşlar bilmiyorum benim gibi olan varmı yaptığım her şeyi sorguluyorum böyle dedim ama böylemi deseydim ya böyle dedik ama öylemi düşündü şimdi millet böylemi der şimdi böyle yapsam daha doğruydu gibi saçma sapan şeyler düşünüyorum manide olamıyorum arkadaşlar hep temkinli konusuyorum kafamın sesinden kendimi duyamıyorum sanki böyle düşünmek yoruyor beynimi..
Millet öyle düşünse ne değişir, böyle düşünse ne değişir? Siz siz olmayı kaybeder misiniz? Sanıyor musunuz ki 2 dk sonra sizin söylediğiniz onların aklında kalıyor? Diyelim sizi önemseyen insanların aklında kalıyor söyledikleriniz, nasıl biri olduğunuzu önemsiyorlar ama onlar size zaten yakın olan kişiler ve sizi olduğunuz gibi kabul ediyorlar ve tanıyorlar. Bunun dışında milletin ne dediği sizi ne eksiltir ne yüceltir. Toplum, toplum diyoruz ya kimse kimsenin umrunda değil, bakmayın siz. Sadece boş insanların, kayda değer konu bulamayanların, tartışamayan beyinlerin muhabbet konusudur eleştiri, dedikodu benzeri şeyler yoksa umursadıkları ya da sizi önemsedikleri için sizin hakkınızda konuşmazlar. Dolayısıyla a demeniz ya da b demeniz bir şeyi değiştirmeyecek. Bırakın insanlara karşı rol yapmak zorunda hissetmeyin, içinizden geleni söyleyin. Kafanız rahat eder.
bende başkası ne düşündü diye değil de, o bana bunu dediğinde şöyle mi cevap verseydim böyle mi davransaydım gibi kendimi sorgulama var. 1 sene önce olan bir konuşmada bile bunları bunları deseydim diye düşünüyorum hala.
anlattıklarinin aynılarını yaşıyorum ben de.. aman bosver diyorum ama yine de yapiyorum boyle.
psikolojide id, ego ve süperego denilen 3 adet olgu var. sizin süperegonuzun fazla gelişmiş olabilir. bu dediklerimi araştırıp ego destekleyici çalışmalar yapabilirsiniz. örneğin hayatım değişti.com diye bir site var orda ego güçlendirici telkini var onu dinleyebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?