Takmamayı nasıl başarıyorsunuz?

Vaveyylla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
2.083
3.939
83
Öncelikle herkese hayırlı kandiller. Biraz uzun olacak yazacaklarım.
Ben olur olmaz herşeyi kafama takıyorum biri bişey desin kafamda döner durur o laf hele cevap veremediysem kendimi yer dururum. Bu huyumdan nefret ediyorum ama düşünmeden edemiyorum bişey beni içten içe kemiriyor düşünmezsem.
Ailemden uzak yaşıyorum çok fazla sosyal çevrem yok. Arkadaşlarım hep uzakta telefonda görüşüyoruz sürekli. Elim ailesiyle de çok sık görüşmezdim eskiden ama şu am hamile olduğum için daha fazla görüşüyorum.
Her şeye mana bulan sürekli insanı inceleyen eleştiren kişiler onların yanında kendimi savaş halinde gibi hissediyorum hep gerginim hatta hastalık derecesine geldi bu durum bazen o kadar geriliyorum ki kalp atışlarım hızlanıyor elim ayağım titriyor.Ee o zaman görüşme diyeceksiniz ama mecbur yüz yüze geliyorum bu insanlarla araya çok mesafe koyduğumda bu sefer görüştüğümüzde ben çok dışta kenarda kalıyorum ve ataklarım dahada artıyor kötü hissediyorum.
Bu arada kendimi ezdiren biri değilim , hayatıma müdahale etmelerine , saygısızlık yapmalarına asla izin vermem.
Genel olarak hayatımda ve diğer insanlara yansıtmak istediğim eşiyle mutlu, evinde huzurlu, kimseyi takmayan umursamayan, kendi işine bakan denileni takmayan sallamayan gülüp geçen bi insan olmak. Ama bunu gerçekten başarabilmek istiyorum sadece dışardan böyle görünmek değil. Çevremdekiler sürekli her konuda yarış halinde herkeste bi aşağlık kompleksi kendinden küçük olanı hor görme, yüksekte olanı çekememe. Kimseyle kıyaslanmak istemiyorum. Herkesin hayatı , maddi durumu , çocuğu, dış görünüşü kendine. Özellikle olumsuz yorumları takmayan morali bozulmayan insanlara imreniyorum.
Şu sıralar biraz biraz bunu hayata geçirmeye başladım sanırım. Biri hoşuma gitmeyen bişey dediğinde sinirlensemde belli etmemeye çalışıyorum cevap verirsem veriyorum sakince vermessem umursamamış duymamış gibi yapıyorum.
Daha iyi anlamanız için bu akşam olanları anlatayım. Kv demdeydik eşimin teyzesi ve gelini vardı . Teyzesi sürekli kendisini ve gelinini diğer insanlarla yarıştırır. İyi , güzel olan bişeyi asla söylemez ama insanı inceler nerde kötü bişey bi durum varsa gelir onu söyler ima eder resmen karşısındakinin mutsuzluğundan besleniyor. Gelini 16-17 yaşlarında evlendi eskiden sesi çıkmayan sürekli somurtan kimseyle anlaşamayan kız gitti doğum yaptıktan sonra bambaşka biri geldi. Eşi çalışmıyor maddi açıdan sürekli kompleks halinde , ben çocuk doğurdum , anneyim, ben herşeyi bilirim egosunda. Sürekli anneliğin zorluklarından, doğum yapmanın ne kadar zor bişey olduğundan , hamilelikten çocul bakımı vs vs konuşur.İnsanlara karşı hep geri durur sürekli alaycı bi şekilde her söylenene laf sokmaya çalışır.Amacım aşağlamak değil tabiki iyi olsun, toplumda konuşsun sosyalleşsin. Ama insana gına geliyor sanki dünyada tek ebeveyn sen misin diyesim geliyor.
Bu akşamda biraz dar giyinmiştim göbeğim artık belli olmaya başladı. Karnın çıkmış artık vs dediler evet 5. Ayımdayım çıktı doğal olarak dedi. Bizim ki başladı benim 7 aya kadar belli değildi sonradan belli oldu vs demeye. Şimdi kendimi yiyorum benim çıkması hoşuma gidiyor diğer türlü hamile gibi hiissetmiyordum kendimi demediğim için. Sürekli inceliyorlar her gördüklerinde karnıma bakıyorlar dik dik. yok şu kişi hiç kilo almadı vaveyyla kilo almaya başlamış vs diye arkamdan konuştuklarından eminim. Yani bu akşam çoğu söylenene sert olmamak kaydıyla cevap verdim bazen duymamazlıktan geldim başka birine dönüp muhabbet açtım. Genel olarak bozulsam da yüzümü hiç düşürmedim. Hatta sırf laf sokmak için söylenen bir sözü sanki laf soktuğunu anlamamış gibi onun dediğini onaylayarak cevap verdim. Bu şekilde çok yoruluyorum hayat çekilmez oluyor. Aslında olmak istediğim kişi amaan millet be derse desin ben buyum böyle mutluyum ve takmıyorum deyip bunu gerçekten başarabilmek . Okuyanlar hakkını helal etsin. İyi geceler 🙏

Kac aylik evlisiniz?
Kelin ilaci olsa kafasina surer.
Sanki beni anlatmissiniz.
Dogumdan sonra bir az da olsa duzelirsiniz eminim.
Cunki bebek o kadar yoruyor ki insani. İnsan sinirli, bitkin, yorgun oluyor. Her sey batiyor o zaman. Biri bir şey dedimi aninda cevap veriyorsunuz.

Kac aylik evlisiniz?
Kelin ilaci olsa kafasina surer.
Sanki beni anlatmissiniz.
Dogumdan sonra bir az da olsa duzelirsiniz eminim.
Cunki bebek o kadar yoruyor ki insani. İnsan sinirli, bitkin, yorgun oluyor. Her sey batiyor o zaman. Biri bir şey dedimi aninda cevap veriyorsunuz.
4 yıllık evliyim. Uzun süre görüşmediğim zamanlar oldu ama dediğim gibi araya mesafe girince mecbur bi ortamda karşılaşıyoruz ve bu sefer ben yabancı gibi kalıyorum üzülüyorum.
Umarım bebeğim bana iyi gelir.

Çok fazla takınca eskiden taktımlarımı unutuyorum bu şekilde.
Yoga mı yapsak şöyle kapat gözlerini uzuun sahill elinde bir bardak içecek yudumluyosun üstelik bu bardak bitecekken tekrar doluyor...

4 yıllık evliyim. Uzun süre görüşmediğim zamanlar oldu ama dediğim gibi araya mesafe girince mecbur bi ortamda karşılaşıyoruz ve bu sefer ben yabancı gibi kalıyorum üzülüyorum.
Umarım bebeğim bana iyi gelir.
benim gibi biri degistiyse eminim siz de degisirsiniz.

Karnınızla örnek vermek istiyorum, o tarz yorumlar yaptıklarında aa olur mu ben böyle çok seviyorum deyin. Böyle insanlar sürekli eleştirir ve kıyaslar siz inatla ben böyle seviyorum, ben bunu tercih ettim, ben böyle mutluyum deyip lafı ağızlarına tıkadıkça bir süre sonra vazgeçecekler senin cvbını tahmin edecekleri için. Tek yapman gereken özgüven sahibi bir duruş. Kime ne kime ne 🌺

Çok fazla takınca eskiden taktımlarımı unutuyorum bu şekilde.
Yoga mı yapsak şöyle kapat gözlerini uzuun sahill elinde bir bardak içecek yudumluyosun üstelik bu bardak bitecekken tekrar doluyor...
Bu şekilde rahatlamaya çalışıyorum ara sıra ama etkisi uzun sürmüyor malesef o insanları görünce resmen vücudum kitleniyor kendini korumaya alıyor tehlike çanları çalıyor başlıypr kalbim güm güm atmaya eller ayaklar titremeye baş dönmeye

Görüşecek başka kimsem yok desem☹
Benimde kimsem yok ama, yanlarından ayrıldıktan sonra mutsuz oldugum sureklı kafamı mesgul eden kendı kendime konusturan insanlarla takılıp eziyet edeceğime kendime yalnız kalırım dedım ve kaldım. Ustelık sehırde yalnızım, annemler arkadaslarım hepsi baska sehırde.
Sinemaya bile yalnız gidiyorum ki yalnız dukkan gezmezdım eskiden.
Hamileliginin Evlılıgın tadını cikar
Kalitesız insanlarla kalitesiz diyaloglara gırmektense, kaliteli yalnızlık iyidir

Karnınızla örnek vermek istiyorum, o tarz yorumlar yaptıklarında aa olur mu ben böyle çok seviyorum deyin. Böyle insanlar sürekli eleştirir ve kıyaslar siz inatla ben böyle seviyorum, ben bunu tercih ettim, ben böyle mutluyum deyip lafı ağızlarına tıkadıkça bir süre sonra vazgeçecekler senin cvbını tahmin edecekleri için. Tek yapman gereken özgüven sahibi bir duruş. Kime ne kime ne 🌺
Ahh ahhh yapmam gerekeni biliyorum ama uygulamada sıkıntı var önce gerçekten takmamam böyle mutlu olmam lazım. Eve gelince aklıma geldi ben böyle mutluyum keşke az daha çıksa kendimi yeni yeni hamile gibi hissediyorum deseydim diye yedim kendimi. Bida böyle konu geçerse bunu söylemeyi düşünüyorum.

Benimde kimsem yok ama, yanlarından ayrıldıktan sonra mutsuz oldugum sureklı kafamı mesgul eden kendı kendime konusturan insanlarla takılıp eziyet edeceğime kendime yalnız kalırım dedım ve kaldım. Ustelık sehırde yalnızım, annemler arkadaslarım hepsi baska sehırde.
Sinemaya bile yalnız gidiyorum ki yalnız dukkan gezmezdım eskiden.
Hamileliginin Evlılıgın tadını cikar
Kalitesız insanlarla kalitesiz diyaloglara gırmektense, kaliteli yalnızlık iyidir
Gerçekten haklısın peki onlarla bir araya gelmek zorunda olduğumda napıcam araya uzun zaman girdikten sonra elim ayağım titriyor gerginlikten yanlarına gidince.

Zaman içinde törpülenir sivrilirsiniz sizde .. Ben 4 senede aştım bunları şimdi çok rahattım hayatımda sizin söyledilerinize takılacak vaktim yok noktasındayım :KK71:

Back
X