Takmamayı nasıl başarıyorsunuz?

Kesinlikle öyle.
Kaostan besleniyorlar.
Ama size bulastikca siz alttan aldıkça onlar beslenmeye devam edecek.
Sürekli alttan almıyorum aslında tepki versemde devam ediyorlar çoğu zaman.Bazen art niyetle birşey söylediğinde cevap veriyorum aa tabi canım sende haklısın , orası öyle tabi gibi geri vites yaptıkları oluyor🤷🏻‍♀️

Cevap vermemeyi bir ara denedim baktım neredeyse beyin dolulugundan ne mutlu olabiliyorum ne kendimi ifade edebiliyorum dogru düzgün ne kendimi savundugumda ki o hazzi yaşıyorum.
Üzülüyorum üzülüyorum ama kimse bilmiyor kimse beni üzdüğü için aynı şekilde üzülmüyor.
Nerdeyse 2 ay falan yaptım sonra dedim benden kıymetli degilsiniz 😃
Tabi birde bunların bazılarını hayatımdan çıkardım uzaklasabileceklerimden uzaklaştım.
Negatif enerji hic sevmem😃
Aslında şöyle , benim onlar dedikleri yüzünden üzüldüğümü bilsinler istemiyorum. Onlar benşe uğraşsın ama ben takmadıkça dahada sinir olsunlar,beni umursamıyo diye düşünsünler istiyorum. Onları rahatlığımla umursamazlığımşa dövmek istiyorum😂

Kimseyle görüşmeyi o halde sizde, şu 3 günlük dünyada herkes huzuru hak eder. Sinir stres icinde bir kaç saat geçireceğine evde uzanıp kitap oku, bebeğine birseyler ör, evine dekor yap, bir şeyle vakit geçir. Eli boş duranın kafası hiç boş durmaz ☺ laf soktukların da altta kalma. Doğumdan sonra beni ilk kez gören akrabam yaaa Diana bekarken daha bakimliydin demişti. Bende evet 6 sene senide çok buruşturmuş ama ben kibarlık olsun diye pat diye demedim bak demiştim 😂😂😂😂
Vuhuuuuuuuuuuu 😂😂😂😂😂
Allah banada böyle laf sokmayı nasip etsin🤓

Sürekli alttan almıyorum aslında tepki versemde devam ediyorlar çoğu zaman.Bazen art niyetle birşey söylediğinde cevap veriyorum aa tabi canım sende haklısın , orası öyle tabi gibi geri vites yaptıkları oluyor🤷🏻‍♀️
Siz yine de daha yumuşak yuzlusunuz sanırım yavas yavas torpulerler sizi merak etmeyin. 😃
Tabiki bende tersliyorum diye laf sokmaları bitmiyor ki içi kaynıyor sokmazsa çünkü :KK53:
Zamanla şimdi laf yemeyelim diye susuyorlar bence :KK71:

Aslında şöyle , benim onlar dedikleri yüzünden üzüldüğümü bilsinler istemiyorum. Onlar benşe uğraşsın ama ben takmadıkça dahada sinir olsunlar,beni umursamıyo diye düşünsünler istiyorum. Onları rahatlığımla umursamazlığımşa dövmek istiyorum😂
İşte onun için antidep :KK70:
Bizim gibi umursayanlar insanlar o cikmiyor ya gerçekten 2 ay denedim işte kafayı yiyecektim :KK70:Bari böyle laf sokup stresimi atıyorum. 😃

Siz yine de daha yumuşak yuzlusunuz sanırım yavas yavas torpulerler sizi merak etmeyin. 😃
Tabiki bende tersliyorum diye laf sokmaları bitmiyor ki içi kaynıyor sokmazsa çünkü :KK53:
Zamanla şimdi laf yemeyelim diye susuyorlar bence :KK71:
Olabilir o sebepten susuyorlardır bencede 😂
Ya benim bi ayarım yok birde bi anda kendimi kaybedip deli gibi bağıranilirim karşımdakine biraz ortam kızışırsa 😂 yüz göz olmayı sevmiyorum pek.

Olabilir o sebepten susuyorlardır bencede 😂
Ya benim bi ayarım yok birde bi anda kendimi kaybedip deli gibi bağıranilirim karşımdakine biraz ortam kızışırsa 😂 yüz göz olmayı sevmiyorum pek.
Aslında bunu yapınca tam tersi olacak yüz göz olmak yerine 1 adım geri duracaklar sizden. Tabi siz deli gibi bağrınmayın o artık en en en son :KK70:

Cevap verip önemsediğimi hissettirmek istemiyorum en iyisi gülüp geçmek galiba ama oda her zaman işe yaramıyor ☹
Ya bu tarz kadınlar kendini her sey de başkalarıyla kıyaslar...
Ben olsam hahahaha kocam beni iyi besliyor ne yapalım derdim sanırım ....
Ben kendi halimi kabullendiğim zaman takmamayı öğrendim...
Bir de ben kahkaha atıyorum öyle şeylere...

deneyin karşı taraf bu iyi mi falan diyordur...
İyiyim vallaha hahaha kıymetımı bilsin egosunu tatmın etti sayemde ...
Ama ben o tarz insanların kıymetini biliyorum şükretmem için bir sürü sebebim oluyor

İşte onun için antidep :KK70:
Bizim gibi umursayanlar insanlar o cikmiyor ya gerçekten 2 ay denedim işte kafayı yiyecektim :KK70:Bari böyle laf sokup stresimi atıyorum. 😃
Ay ya onlar yüzünden antidepresana başlamayıda gururuma yediremem ki 😟
Ben laf sokarken de kalp atışlarım hızlanıyo ya şöyle rahat rahat bi ağız tadıyla laf sokamadım 😂😂

Ay ya onlar yüzünden antidepresana başlamayıda gururuma yediremem ki 😟
Ben laf sokarken de kalp atışlarım hızlanıyo ya şöyle rahat rahat bi ağız tadıyla laf sokamadım 😂😂
O bende de olur vücudun verdiği tepki o sinir harbine. Normal bence 😃

Ya bu tarz kadınlar kendini her sey de başkalarıyla kıyaslar...
Ben olsam hahahaha kocam beni iyi besliyor ne yapalım derdim sanırım ....
Ben kendi halimi kabullendiğim zaman takmamayı öğrendim...
Bir de ben kahkaha atıyorum öyle şeylere...

deneyin karşı taraf bu iyi mi falan diyordur...
İyiyim vallaha hahaha kıymetımı bilsin egosunu tatmın etti sayemde ...
Ama ben o tarz insanların kıymetini biliyorum şükretmem için bir sürü sebebim oluyor
Kahkaha atmak hmm , etkili olur bencede.
Kendinle barışık olmak , kabullenmek aslında bütün mesele bu ama başabilmekte marifet.
Tebrik ederim sizi

Karşı taraftada oluyomudur acaba 😃
Tamam bunun da normal olduğunu kendime kabul ettirebilirsem tutmayın beniiii :KK55::-)
Şöyle söyleyeyim canımı ne kadar sıktığı ile değişir bu durum bazen carpmaz ama bazen damarıma öyle basar ki kalbim çarpar, hatta sicaklarim sinirden ve bunalirim.
Çünkü bize etki var ve beyin bu şekilde tepki veriyor onlarda ilk laf sokmada olduğunu sanmam çünkü bir etki yok. 😃
Valla hiç bu kadar detaylı dusunmemistim siz benden de çok dusunuyorsunuz sanırım.
Benim daha 2 yilim varsa antidep e sizin 1 gibi. :KK53:

Şöyle söyleyeyim canımı ne kadar sıktığı ile değişir bu durum bazen carpmaz ama bazen damarıma öyle basar ki kalbim çarpar, hatta sicaklarim sinirden ve bunalirim.
Çünkü bize etki var ve beyin bu şekilde tepki veriyor onlarda ilk laf sokmada olduğunu sanmam çünkü bir etki yok. 😃
Valla hiç bu kadar detaylı dusunmemistim siz benden de çok dusunuyorsunuz sanırım.
Benim daha 2 yilim varsa antidep e sizin 1 gibi. :KK53:
Etkiye tepki yani mantıklı 😂😂
yok ya benim zamanım çoktan geçti 1 yıl olsa iyi ondan hep bunlar 🤣🤣

Öncelikle herkese hayırlı kandiller. Biraz uzun olacak yazacaklarım.
Ben olur olmaz herşeyi kafama takıyorum biri bişey desin kafamda döner durur o laf hele cevap veremediysem kendimi yer dururum. Bu huyumdan nefret ediyorum ama düşünmeden edemiyorum bişey beni içten içe kemiriyor düşünmezsem.
Ailemden uzak yaşıyorum çok fazla sosyal çevrem yok. Arkadaşlarım hep uzakta telefonda görüşüyoruz sürekli. Elim ailesiyle de çok sık görüşmezdim eskiden ama şu am hamile olduğum için daha fazla görüşüyorum.
Her şeye mana bulan sürekli insanı inceleyen eleştiren kişiler onların yanında kendimi savaş halinde gibi hissediyorum hep gerginim hatta hastalık derecesine geldi bu durum bazen o kadar geriliyorum ki kalp atışlarım hızlanıyor elim ayağım titriyor.Ee o zaman görüşme diyeceksiniz ama mecbur yüz yüze geliyorum bu insanlarla araya çok mesafe koyduğumda bu sefer görüştüğümüzde ben çok dışta kenarda kalıyorum ve ataklarım dahada artıyor kötü hissediyorum.
Bu arada kendimi ezdiren biri değilim , hayatıma müdahale etmelerine , saygısızlık yapmalarına asla izin vermem.
Genel olarak hayatımda ve diğer insanlara yansıtmak istediğim eşiyle mutlu, evinde huzurlu, kimseyi takmayan umursamayan, kendi işine bakan denileni takmayan sallamayan gülüp geçen bi insan olmak. Ama bunu gerçekten başarabilmek istiyorum sadece dışardan böyle görünmek değil. Çevremdekiler sürekli her konuda yarış halinde herkeste bi aşağlık kompleksi kendinden küçük olanı hor görme, yüksekte olanı çekememe. Kimseyle kıyaslanmak istemiyorum. Herkesin hayatı , maddi durumu , çocuğu, dış görünüşü kendine. Özellikle olumsuz yorumları takmayan morali bozulmayan insanlara imreniyorum.
Şu sıralar biraz biraz bunu hayata geçirmeye başladım sanırım. Biri hoşuma gitmeyen bişey dediğinde sinirlensemde belli etmemeye çalışıyorum cevap verirsem veriyorum sakince vermessem umursamamış duymamış gibi yapıyorum.
Daha iyi anlamanız için bu akşam olanları anlatayım. Kv demdeydik eşimin teyzesi ve gelini vardı . Teyzesi sürekli kendisini ve gelinini diğer insanlarla yarıştırır. İyi , güzel olan bişeyi asla söylemez ama insanı inceler nerde kötü bişey bi durum varsa gelir onu söyler ima eder resmen karşısındakinin mutsuzluğundan besleniyor. Gelini 16-17 yaşlarında evlendi eskiden sesi çıkmayan sürekli somurtan kimseyle anlaşamayan kız gitti doğum yaptıktan sonra bambaşka biri geldi. Eşi çalışmıyor maddi açıdan sürekli kompleks halinde , ben çocuk doğurdum , anneyim, ben herşeyi bilirim egosunda. Sürekli anneliğin zorluklarından, doğum yapmanın ne kadar zor bişey olduğundan , hamilelikten çocul bakımı vs vs konuşur.İnsanlara karşı hep geri durur sürekli alaycı bi şekilde her söylenene laf sokmaya çalışır.Amacım aşağlamak değil tabiki iyi olsun, toplumda konuşsun sosyalleşsin. Ama insana gına geliyor sanki dünyada tek ebeveyn sen misin diyesim geliyor.
Bu akşamda biraz dar giyinmiştim göbeğim artık belli olmaya başladı. Karnın çıkmış artık vs dediler evet 5. Ayımdayım çıktı doğal olarak dedi. Bizim ki başladı benim 7 aya kadar belli değildi sonradan belli oldu vs demeye. Şimdi kendimi yiyorum benim çıkması hoşuma gidiyor diğer türlü hamile gibi hiissetmiyordum kendimi demediğim için. Sürekli inceliyorlar her gördüklerinde karnıma bakıyorlar dik dik. yok şu kişi hiç kilo almadı vaveyyla kilo almaya başlamış vs diye arkamdan konuştuklarından eminim. Yani bu akşam çoğu söylenene sert olmamak kaydıyla cevap verdim bazen duymamazlıktan geldim başka birine dönüp muhabbet açtım. Genel olarak bozulsam da yüzümü hiç düşürmedim. Hatta sırf laf sokmak için söylenen bir sözü sanki laf soktuğunu anlamamış gibi onun dediğini onaylayarak cevap verdim. Bu şekilde çok yoruluyorum hayat çekilmez oluyor. Aslında olmak istediğim kişi amaan millet be derse desin ben buyum böyle mutluyum ve takmıyorum deyip bunu gerçekten başarabilmek . Okuyanlar hakkını helal etsin. İyi geceler 🙏
Zamanla sende alisirsin suan cephe almis bi vaziyette görüşüyorsun ama inan sonradan vız gelcek dedikleri cunku bi süre sonra karşındaki kişinin neyi ne maksatla dedigini bileceksin bende senin gibiydim evliliğim ilk 3 yılı bu şekilde gecti kafamda kurdum hep herseyi örnek vereyim bigun kv evini temizliyoruz gorumcem sen evi supur hani gırgırlar gibi yapiyosun ya dedi güya yaptgm isi beğenmeyip bana laf sokuyodu her seferinde bigun bende güler vaziyette begenmiyorsan kendin supur diyip oturdum aşağı yani bi süre sonra kafana takmamaya baslarsn :D

Belkı onlar da sızın cok gergın ve alıngan bırı oldugunuzu dusunuyordur. Sahsen ben annem babam esim harıcınde kımseyı sallamıyorum. Nasıl basarıyorum. Kafamda kursam kğssem soylensem dusunsem kızsam ne drgısecek diyorum. Hiç..
Insanları pek onemsemem acıkcasi. Saydıgım kısıler harıc. Inemsemeyınce umursamıyorsunuz. Aramasalar kusmem arasalar küsmem gelmeseler küsmem konussalar küsmem. Banane. Guzelım hucrelerımı stresten öldüremem:)
Hı hı deyip gecıyorum. Bır yere gitmem gerekırse canım ısyemezse gitmem. Neden gelmedın dıyene keyfım yoktu derım bahane bıle bulmam. Küsen küser. Küsmeyenle yoluma bakarım.
Bana da alıstı cevrem. Dugunlerıne gitmesem kğsmezler sonra hedıye medıye telafi ederim.
Kalabalıgı sevmıyorum derim.gibi gibi
Bunun yolu acık ve net olmak. Gergınlıgı atın usyunuzden. Cok saglıksız. En onemlı sey hayatta huzurlu mutlu olmak.mutlulugum bı kv bı arkadaş bı kuxenın bı komsunun ıkı sozune baglı olamaz.
Annem gecenlerde akrabamıxın nısanı ve kınası oldugun soyledi ille de helmen lazım diye.. Tekıne gelebılırım esım sıkılır yorgun gelıyo ewe dedim. Ikı gun surat asti.ıkı yıllık evlıyıö herkes cocuk soruyor. Sıkıldım herkese heralde hastayım olmuyor dedim sşmdi ben uzulmıym diye bahsetmıyolar rahatladım.
Yanı cok seyapmamak lazım. Insanların konustugundan dusundugunden bıze ne kı. Onemlı olan bızım iç huzurumu hıssettiklerımız..

Zamanla sende alisirsin suan cephe almis bi vaziyette görüşüyorsun ama inan sonradan vız gelcek dedikleri cunku bi süre sonra karşındaki kişinin neyi ne maksatla dedigini bileceksin bende senin gibiydim evliliğim ilk 3 yılı bu şekilde gecti kafamda kurdum hep herseyi örnek vereyim bigun kv evini temizliyoruz gorumcem sen evi supur hani gırgırlar gibi yapiyosun ya dedi güya yaptgm isi beğenmeyip bana laf sokuyodu her seferinde bigun bende güler vaziyette begenmiyorsan kendin supur diyip oturdum aşağı yani bi süre sonra kafana takmamaya baslarsn :KK70:
O zamana bi an önce ışınlanmak istiyorum. O kadar negatifler ki artık biri olumlu bişey söyleyip iltifat ettiğinde bana mı dedi ya diye durup düşünüyorum.

Belkı onlar da sızın cok gergın ve alıngan bırı oldugunuzu dusunuyordur. Sahsen ben annem babam esim harıcınde kımseyı sallamıyorum. Nasıl basarıyorum. Kafamda kursam kğssem soylensem dusunsem kızsam ne drgısecek diyorum. Hiç..
Insanları pek onemsemem acıkcasi. Saydıgım kısıler harıc. Inemsemeyınce umursamıyorsunuz. Aramasalar kusmem arasalar küsmem gelmeseler küsmem konussalar küsmem. Banane. Guzelım hucrelerımı stresten öldüremem:)
Hı hı deyip gecıyorum. Bır yere gitmem gerekırse canım ısyemezse gitmem. Neden gelmedın dıyene keyfım yoktu derım bahane bıle bulmam. Küsen küser. Küsmeyenle yoluma bakarım.
Bana da alıstı cevrem. Dugunlerıne gitmesem kğsmezler sonra hedıye medıye telafi ederim.
Kalabalıgı sevmıyorum derim.gibi gibi
Bunun yolu acık ve net olmak. Gergınlıgı atın usyunuzden. Cok saglıksız. En onemlı sey hayatta huzurlu mutlu olmak.mutlulugum bı kv bı arkadaş bı kuxenın bı komsunun ıkı sozune baglı olamaz.
Annem gecenlerde akrabamıxın nısanı ve kınası oldugun soyledi ille de helmen lazım diye.. Tekıne gelebılırım esım sıkılır yorgun gelıyo ewe dedim. Ikı gun surat asti.ıkı yıllık evlıyıö herkes cocuk soruyor. Sıkıldım herkese heralde hastayım olmuyor dedim sşmdi ben uzulmıym diye bahsetmıyolar rahatladım.
Yanı cok seyapmamak lazım. Insanların konustugundan dusundugunden bıze ne kı. Onemlı olan bızım iç huzurumu hıssettiklerımız..
Evet öyle düşünüyorlar büyük ihtimalle zaten öyleyim ama alınışmayacak gibi değil hal ve hareketleri. Yazdığınız herşeye katılıyorum ama uygulamada sıkıntı var şu insanları takmama olayını bi türlü beceremedim.

Ben de aşırı takıntılı biriyim ancak bunu canımı sıkacak hiç kşmseyle görüşmeyerek en aza indirdim. Görüşecek kimsem yok demişsiniz Suan ben de yalnız ım ama en azından kafam rahat. Kendi annnemle babamla konusuyorum tlfda eşim de yetiyor bana cok şükür kimseye ihtiyacım da yok. Yoksa ben uğraşamam bu insanlarla HALİM YOK.

Ben de çok sakin bir insan değilim. Burada ki yorumlarımda bile asla sakin kalamıyorum. Bir de ben mesafeli olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mesafeli olduğunuz takdirde anne babanız bile size daha fazla saygı duyuyor. Bakın; benim annem kendi ailesine çok düşkün bir kadın. Biz her hafta hatta haftada 2-kez anneannemlere giderdik. Allah rahmet eylesin çok severdim anneannemi fakat aynı şeyi dayım ve yengem için söyleyemeyeceğim. Ben de kestim görüşmeyi ikisiyle de. Gitmiyorum, gelmiyorum, sormuyorum ve aramıyorum. Ha annem gidiyor; onun kardeşi çünkü ama beni zorlamıyor.

Back
X