Takmamayı nasıl başarıyorsunuz?

Bu şekilde rahatlamaya çalışıyorum ara sıra ama etkisi uzun sürmüyor malesef o insanları görünce resmen vücudum kitleniyor kendini korumaya alıyor tehlike çanları çalıyor başlıypr kalbim güm güm atmaya eller ayaklar titremeye baş dönmeye
O insanları çıkaracan hayatından o zaman kimsem yok desende yada böyle katlanacan,ben de yalnızım bunu kendim seçtim senin gibi kafaya takıyodum bunlar neden haksızlık yapıyo,arkamdan iş çeviriyo vs bakrım faydadan çok zararları var sildim geçtim sıkılsam da en azından huzurum var.

Görüşecek kimse yok diye sizin psikolojinizi bozmalarına izin vermeyin. Bir psikiyatrist demiş ki, bize asla gerçek hastalar gelmez, gerçek hastaların hasta ettikleri gelir diye, o hesap. Ben özellikle hamileleri ve yeni anneleri eleştirenlere hiç tahammül edemiyorum. Eğer imkanınız varsa bir hobi tarzında bir kursa yazın en azından kafanız dağılır ve bir iki arkadaş edinirsiniz

Başaramıyorum
hamilelikte göbek yatıştırmak nedir anlamadım ben ya çevremde gördüm bunu daha önce ve şok oldum. Herkesin hamileliği kilosu başka yahu. Ne manaci insanlar.
ama sevdiğim özelliğim pat diye söylerim yüzüne ben.
-kiz yaristircak baska bir şey kalmadi şimdi de hamile göbeği mi yaristiriyorsun diye.
ama düşünür müyüm yine de -malesef evet.
neden böyle dedi sinirimi bozdu vs diye düşünürüm

O insanları çıkaracan hayatından o zaman kimsem yok desende yada böyle katlanacan,ben de yalnızım bunu kendim seçtim senin gibi kafaya takıyodum bunlar neden haksızlık yapıyo,arkamdan iş çeviriyo vs bakrım faydadan çok zararları var sildim geçtim sıkılsam da en azından huzurum var.
Bu yönden hiç düşünmemiştim doğru bu insanlar hiç değişmez ve ben bunlara napsam yaranamam. Aslında bir süredir görüşmüyordum son zamanlarda nolduysa iç içe olduk.

Gerçekten haklısın peki onlarla bir araya gelmek zorunda olduğumda napıcam araya uzun zaman girdikten sonra elim ayağım titriyor gerginlikten yanlarına gidince.
Otur ve hamilelik ile ilgili mutlaka birsey diyecekler harika gıttıgını mutlu oldugunu karnını cok sevdiğini soyle. Bunun ustune zaten kimse negatif bisey diyemez.

Görüşecek kimse yok diye sizin psikolojinizi bozmalarına izin vermeyin. Bir psikiyatrist demiş ki, bize asla gerçek hastalar gelmez, gerçek hastaların hasta ettikleri gelir diye, o hesap. Ben özellikle hamileleri ve yeni anneleri eleştirenlere hiç tahammül edemiyorum. Eğer imkanınız varsa bir hobi tarzında bir kursa yazın en azından kafanız dağılır ve bir iki arkadaş edinirsiniz
O sözü çok iyi biliyorum. Benim hatam bunca yıl çalışıp yada kurslara giderek çevre edinmem bu insanlardan uzaklaşmam lazımdı. Aslında bir kaç kez çalışmaya ve kursalara gitmeye başladım ama çabuk pes ettim

Başaramıyorum
hamilelikte göbek yatıştırmak nedir anlamadım ben ya çevremde gördüm bunu daha önce ve şok oldum. Herkesin hamileliği kilosu başka yahu. Ne manaci insanlar.
ama sevdiğim özelliğim pat diye söylerim yüzüne ben.
-kiz yaristircak baska bir şey kalmadi şimdi de hamile göbeği mi yaristiriyorsun diye.
ama düşünür müyüm yine de -malesef evet.
neden böyle dedi sinirimi bozdu vs diye düşünürüm
Hiç aklıma gelmedi öyle demek aşırı asosyalim ya nerde nasıl konuşucam kestiremiyorum insanları kırmaktan yada tepki görmekten çok çekiniyoeum😐

Otur ve hamilelik ile ilgili mutlaka birsey diyecekler harika gıttıgını mutlu oldugunu karnını cok sevdiğini soyle. Bunun ustune zaten kimse negatif bisey diyemez.
O zaman birdahakine dahada dar bi kıyafet giyeyim ve laf ettiklerinde ay çok seviyorum karnımı yeni yeni çıkıyo iyiki çıktı daha yeni hamile olduğumu anladım diyip seveyim☺️☺️

Hiç aklıma gelmedi öyle demek aşırı asosyalim ya nerde nasıl konuşucam kestiremiyorum insanları kırmaktan yada tepki görmekten çok çekiniyoeum😐
Beni kıranı genelde 2 katı kırarım. Kirmazsan anlamıyorlar. Tepki gösterirse de iki katı gösteririm 😃
Bazende gülerek laf sokarım
Ama o lafı sokarım:KK71:
Canım kendim:KK8:

Beni kıranı genelde 2 katı kırarım. Kirmazsan anlamıyorlar. Tepki gösterirse de iki katı gösteririm 😃
Portable sürümünüz var mı acaba şöyle çantada filan taşısak böyle uyuz insanlara denk gelince çıkarıp bizi savunsanız :)

Portable sürümünüz var mı acaba şöyle çantada filan taşısak böyle uyuz insanlara denk gelince çıkarıp bizi savunsanız :)
Bir yerden cok güzel yakaladınız. Çünkü aynı şeyleri sevdiğim insanlar içinde yapıyorum.
Ağzımı tutamıyorum sartellerim atıyor 😃
İnsanlar o kadar onemsemeden ve rahatça karşısındakini kiriyor ki.
Ben normalde öyle durana bulaşan bir tip degilimdir ama damarima basmayacaklar😃
Annem küçükken şom ağızlı derdi şimdi dogrusunu sen yapıyorsun diyor😃
Ama yinede kafama takıyorum malesef insanlarin bu kadar kötü olmasını anlamiyorum.

Öncelikle herkese hayırlı kandiller. Biraz uzun olacak yazacaklarım.
Ben olur olmaz herşeyi kafama takıyorum biri bişey desin kafamda döner durur o laf hele cevap veremediysem kendimi yer dururum. Bu huyumdan nefret ediyorum ama düşünmeden edemiyorum bişey beni içten içe kemiriyor düşünmezsem.
Ailemden uzak yaşıyorum çok fazla sosyal çevrem yok. Arkadaşlarım hep uzakta telefonda görüşüyoruz sürekli. Elim ailesiyle de çok sık görüşmezdim eskiden ama şu am hamile olduğum için daha fazla görüşüyorum.
Her şeye mana bulan sürekli insanı inceleyen eleştiren kişiler onların yanında kendimi savaş halinde gibi hissediyorum hep gerginim hatta hastalık derecesine geldi bu durum bazen o kadar geriliyorum ki kalp atışlarım hızlanıyor elim ayağım titriyor.Ee o zaman görüşme diyeceksiniz ama mecbur yüz yüze geliyorum bu insanlarla araya çok mesafe koyduğumda bu sefer görüştüğümüzde ben çok dışta kenarda kalıyorum ve ataklarım dahada artıyor kötü hissediyorum.
Bu arada kendimi ezdiren biri değilim , hayatıma müdahale etmelerine , saygısızlık yapmalarına asla izin vermem.
Genel olarak hayatımda ve diğer insanlara yansıtmak istediğim eşiyle mutlu, evinde huzurlu, kimseyi takmayan umursamayan, kendi işine bakan denileni takmayan sallamayan gülüp geçen bi insan olmak. Ama bunu gerçekten başarabilmek istiyorum sadece dışardan böyle görünmek değil. Çevremdekiler sürekli her konuda yarış halinde herkeste bi aşağlık kompleksi kendinden küçük olanı hor görme, yüksekte olanı çekememe. Kimseyle kıyaslanmak istemiyorum. Herkesin hayatı , maddi durumu , çocuğu, dış görünüşü kendine. Özellikle olumsuz yorumları takmayan morali bozulmayan insanlara imreniyorum.
Şu sıralar biraz biraz bunu hayata geçirmeye başladım sanırım. Biri hoşuma gitmeyen bişey dediğinde sinirlensemde belli etmemeye çalışıyorum cevap verirsem veriyorum sakince vermessem umursamamış duymamış gibi yapıyorum.
Daha iyi anlamanız için bu akşam olanları anlatayım. Kv demdeydik eşimin teyzesi ve gelini vardı . Teyzesi sürekli kendisini ve gelinini diğer insanlarla yarıştırır. İyi , güzel olan bişeyi asla söylemez ama insanı inceler nerde kötü bişey bi durum varsa gelir onu söyler ima eder resmen karşısındakinin mutsuzluğundan besleniyor. Gelini 16-17 yaşlarında evlendi eskiden sesi çıkmayan sürekli somurtan kimseyle anlaşamayan kız gitti doğum yaptıktan sonra bambaşka biri geldi. Eşi çalışmıyor maddi açıdan sürekli kompleks halinde , ben çocuk doğurdum , anneyim, ben herşeyi bilirim egosunda. Sürekli anneliğin zorluklarından, doğum yapmanın ne kadar zor bişey olduğundan , hamilelikten çocul bakımı vs vs konuşur.İnsanlara karşı hep geri durur sürekli alaycı bi şekilde her söylenene laf sokmaya çalışır.Amacım aşağlamak değil tabiki iyi olsun, toplumda konuşsun sosyalleşsin. Ama insana gına geliyor sanki dünyada tek ebeveyn sen misin diyesim geliyor.
Bu akşamda biraz dar giyinmiştim göbeğim artık belli olmaya başladı. Karnın çıkmış artık vs dediler evet 5. Ayımdayım çıktı doğal olarak dedi. Bizim ki başladı benim 7 aya kadar belli değildi sonradan belli oldu vs demeye. Şimdi kendimi yiyorum benim çıkması hoşuma gidiyor diğer türlü hamile gibi hiissetmiyordum kendimi demediğim için. Sürekli inceliyorlar her gördüklerinde karnıma bakıyorlar dik dik. yok şu kişi hiç kilo almadı vaveyyla kilo almaya başlamış vs diye arkamdan konuştuklarından eminim. Yani bu akşam çoğu söylenene sert olmamak kaydıyla cevap verdim bazen duymamazlıktan geldim başka birine dönüp muhabbet açtım. Genel olarak bozulsam da yüzümü hiç düşürmedim. Hatta sırf laf sokmak için söylenen bir sözü sanki laf soktuğunu anlamamış gibi onun dediğini onaylayarak cevap verdim. Bu şekilde çok yoruluyorum hayat çekilmez oluyor. Aslında olmak istediğim kişi amaan millet be derse desin ben buyum böyle mutluyum ve takmıyorum deyip bunu gerçekten başarabilmek . Okuyanlar hakkını helal etsin. İyi geceler 🙏
Dogumdan sonra bu tipler artacak🤦🏻‍♀️
Ben dogum yaptım,eve gecerken 30 kiloyu hastanede bırakmısım haberim yok diyenler cıkacak,benim bebe ilkokula kdar emdi diyecekler,sen bende emziriyorum diyeceksin,bizim falanca var sütü bi yarıyo cocuk günde 3 kilo alıyo sadece sütle diyecekler.
Abartmıyorum dırum bu.
Kvdemler aynı böyle,kendmi sürekli kendimizi anlatmaya calısırken buluyorum.
Yarısları hic bitmiyor.
Yapılacak sey belli ya he he deyip gecmek🤗

Süpersiniz ya ben sokabilirsem sokarım lafı ,beceremessem de bütün gece yerim kendimi 😂 aşırı tepki veriyo vücudum sinirden kitleniyorum ben bazen

Bir yerden cok güzel yakaladınız. Çünkü aynı şeyleri sevdiğim insanlar içinde yapıyorum.
Ağzımı tutamıyorum sartellerim atıyor 😃
İnsanlar o kadar onemsemeden ve rahatça karşısındakini kiriyor ki.
Ben normalde öyle durana bulaşan bir tip degilimdir ama damarima basmayacaklar😃
Annem küçükken şom ağızlı derdi şimdi dogrusunu sen yapıyorsun diyor😃
Ama yinede kafama takıyorum malesef insanlarin bu kadar kötü olmasını anlamiyorum.
Bende sizin gibi düşünüyorum sana bulaşmayan bir insana niye laf sokuyosun ki dimi? Neden kaosdan besleniyorlar anlamıyorum güzel güzel yaşamak varken.

Dogumdan sonra bu tipler artacak🤦🏻‍♀️
Ben dogum yaptım,eve gecerken 30 kiloyu hastanede bırakmısım haberim yok diyenler cıkacak,benim bebe ilkokula kdar emdi diyecekler,sen bende emziriyorum diyeceksin,bizim falanca var sütü bi yarıyo cocuk günde 3 kilo alıyo sadece sütle diyecekler.
Abartmıyorum dırum bu.
Kvdemler aynı böyle,kendmi sürekli kendimizi anlatmaya calısırken buluyorum.
Yarısları hic bitmiyor.
Yapılacak sey belli ya he he deyip gecmek🤗
Ooof içime sıkıntı bastı valla ben o kadar sabredebilirmiyim hiç bilmiyorum sanırım çok kalp kırarım o dönem ☹️

Bende sizin gibi düşünüyorum sana bulaşmayan bir insana niye laf sokuyosun ki dimi? Neden kaosdan besleniyorlar anlamıyorum güzel güzel yaşamak varken.
Kesinlikle öyle.
Kaostan besleniyorlar.
Ama size bulastikca siz alttan aldıkça onlar beslenmeye devam edecek.

Süpersiniz ya ben sokabilirsem sokarım lafı ,beceremessem de bütün gece yerim kendimi 😂 aşırı tepki veriyo vücudum sinirden kitleniyorum ben bazen
Cevap vermemeyi bir ara denedim baktım neredeyse beyin dolulugundan ne mutlu olabiliyorum ne kendimi ifade edebiliyorum dogru düzgün ne kendimi savundugumda ki o hazzi yaşıyorum.
Üzülüyorum üzülüyorum ama kimse bilmiyor kimse beni üzdüğü için aynı şekilde üzülmüyor.
Nerdeyse 2 ay falan yaptım sonra dedim benden kıymetli degilsiniz 😃
Tabi birde bunların bazılarını hayatımdan çıkardım uzaklasabileceklerimden uzaklaştım.
Negatif enerji hic sevmem😃

Görüşecek başka kimsem yok desem☹️
Kimseyle görüşmeyi o halde sizde, şu 3 günlük dünyada herkes huzuru hak eder. Sinir stres icinde bir kaç saat geçireceğine evde uzanıp kitap oku, bebeğine birseyler ör, evine dekor yap, bir şeyle vakit geçir. Eli boş duranın kafası hiç boş durmaz ☺️ laf soktukların da altta kalma. Doğumdan sonra beni ilk kez gören akrabam yaaa Diana bekarken daha bakimliydin demişti. Bende evet 6 sene senide çok buruşturmuş ama ben kibarlık olsun diye pat diye demedim bak demiştim 😂😂😂😂

Back
X