Talip olan kişi yaptığı normal mi

Arkadaşlarının ne mal olduğu ortaya çıkmış buna sevinmelisin ama adam da bir acayip. Bir oturup çay dahi içmediği, doğru düzgün tanımadığı kadına yalnızca görünüşünü beğenip talip oluyor. Ne bu acele? Üstelik bunu da kadının müdürüne falan söylüyor, ne alaka anlamadım. Çok mu muhafazakar flörte karşı falan mı diyeceğim yok daha önce talip olup görüştükleri olmuş. Demek ki arkadaş çok seçici değil, eli yüzü düzgün bir de meslektaş çıktığı herhangi bir kadın evlenmek için yeterli kritere sahip oluyor onun gözünde böyle anlıyorum. Ben açık konuşayım bu adam bana biraz tuhaf geldi. Biraz eşelesen daha bir sürü kadın öğretmene talip olduğu ortaya çıkacakmış gibi ama bilemedim.

Bizim meslektaşlar arasında da var böyle bir tip hatta tipler. Biri var mesela o dönem beraber eğitim gördüğümüz çoğu kıza yazmış. Bazılarıyla görüşmüş biri olmayınca ötekine atlıyor ve o kadar usta bir kelime cambazı ki yarım saat konuş beynin yıkanır. Arkadaşıma o dönem anlattığımda hemen bu olayları anlatıp bana mesajları göstermişti kendisinin terslediği. Bayağı güldük eğlendik fakat kız bana laf arasında da "hani olur da beğenmişsindir anlaşırsın falan ben bir şey demem kimse diyemez hiç endişen olmasın" demişti. Neyse bu çocuğa tabii ki yol verdim ama demek istediğim gerçek arkadaş tutumu budur.

Bunlarla muhatap olma hiçbir şey kaybetmezsin. Adamın ilçe milli eğitimde önemli bir görevi olmasından etkilendiğini anlıyorum. Bu hiç cezbetmesin bacım. Bahsettiğim kişi de saygın, makam mevki statü sahibi birisiydi lakin erkek işte. Günün sonunda çoğu aynı. Fazla beklentiye girmemek lazım. Biraz irdeleyince o düzgün, efendi duranlardan bile neler çıkıyor.

Kimseden etkilenme adamla görüşeceksen. Kimseden icazet alma zorunluluğun yok. Karar senin. Ha ama naçizane tavsiyem ona da o dost sandıklarına da yol ver. Daha ne nasipler çıkar karşına. Daldan dala atlayıp iş yokuşa sürülünce engel atıp kaçan dengesizler huzur değil ancak dert getirir sana.

Aralarinda birsey de olmamis bos yere istememissiniz sans verseydiniz keske

Çok iyi anlamışsınız beni tam da anlattığınız gibi birisi bence de . Ben de zaten görüşmeyecek olsam bile arkadaşımın hani bak görüşmek istersen görüş demesini beklerdim o olgunluğa sahip olmadığını gördüm yoksa çok meraklı olduğum yoktu. Ama o kadar aptallar ki sanki ilgim var da o yüzdenkiş gibi algıladılar herhalde bilmiyorum bana sadece tavırları garip gelmişti ama anlayacak kapasitede yoktu onu anladım açıklama bile yapmadım sonra zaten kendileri tavır aldılar çokta iyi oldu

Adamı sız begenmedıysenız sorun yok ama sırf arkadasınızla konusmus dıye arkadasınıza ayıp olmasın dıye ıstemedıysenız yanlıs yapmıssınız. Ikısı sızın arkadasından konusmus baya bırbırlerını gaza getırmısler, tavır almışlar.

Böyle saçma sapan insanların samimiyetsiz dostluğuna ihtiyacın yok zaten. Tavır alırsa da alsınlar çok da tın. Kaç yaşına gelmiş kadınların erkek kavgası yapıp trip atması bana ucuzca geliyor. Hani adam da adam olsa neyse diyeceğim de hiç değmeyecek bir tip. Herhalde bir iki sohbet muhabbet edip çay içtiler diye kendi kendine gelin güvey olmuş, adamın unutamadığı kadın olduğunu sanıp bir süre egosunu tatmin etmiş size talip olduğunu duyunca da bozulmuş hanım kızımız

Ondan reddi yedi sana geldi, senden yüz bulamadı başka bir öğretmen hanıma gidecek böyle sürer. Çok gözü açılmamış, araştırıp çok karıştırmayan biri denk gelince evlenecek fakat böyle tipler yani evlenmek için evlenenler aradığını bulamaz genelde sonrasında da. Bir kişiliği, kriteri, çapı yok çünkü.

Dediğim gibi daha gençsin, okumuş kadınsın kimler kimler çıkar karşına. Yalnızca şu hep aklında olsun: müdür, doktor, savcı karşındaki erkek ne kadar yüksek konumda, iyi profilli olursa olsun her daim araştır soruştur çok güvenme gözün açık olsun. Çünkü erkek erkektir ve bir erkeğin statüsü yükseldikçe kendini daha iyi pazarlama becerisi de aynı oranda artar. Kusurlarını daha iyi gizler.

Ben 33 yaşındayım bir yıl önce bir ilişkim bitti aslında evlilik yolundayken ve hala toparlanmış unutabilmiş değilim. Diğer kadın arkadaş 38 yaşında bu adam da 35 yaşında. Bu kadın adamı reddetmişti ama bana talip olmadan önce anlatma tarzından hoşuna gittiği belliydi belki de peşinden koşacak sandı. Bana müdürle haber yollayınca dedim ki bu adam kendinden 3 yaş büyük birine bile yazıyor ki dış görünüş olarakta o kadınla çok farklıyız. Zaten olmazdı benim için yani. Eski sevgilimde bi şirkette mühendis müdürdü zaten çok sevdik birbirimizi ama toksik ilişki psikolojik şiddetle mahvetti beni bu saatten sonra evlenebileceğimi sanmıyorum o yüzden

Ayıp etmişsin evet, çocuk musun sen… arkadaşınla çok mu yakınsın? Belli ki değilmişsin. Yok yani engellemek falan da neyin nesi…

Adamın iki öğretmene haber göndermesinde ne var anlamadım. İlçeyi sıradan geçirmiş gibi abartılmış. Ayrıca gördüğü kadınla tanışmak istemesi anormal mi, herkesle nerde biraraya gelip de ortam yapsın? Zaten bekarlar orda burda takılsa yanlış anlaşılır her halükarda. Yaş da 25 değil… sanırsın hepimiz eşlerimizle iş çıkışı arkadaş ortamında ilk görüşte aşık olduk

Hayırlısı buymuş üzme kendini. Bazen Allah korur ama biz kul olarak işin iç yüzünü bilmediğimizden niye olmadı deyip üzülürüz. Genç, akıllı bir kadınsın. Nasibin yaşı yoktur vakti vardır. O vakit geldiğinde hiçbir şeyin önemi kalmaz, işler böyle yokuşa sürülmez kendiliğinden su gibi akar. Biraz duygularına, kendine zaman ver. Olacağı varsa zamanı gelince seni bulur yoksa da dünyanın sonu değil. Her zaman söylüyorum mutsuz, yorucu bir evlilik yapacağına huzurlu, sağlıklı mutlu bir bekarlık bin kat iyidir. Her şey gönlünce olsun.

Benim yakın arkadaşımın eşi daha önce bana yazmıştı. Bir arkadaşımızla da flört durumları olmuştu. Şimdi unutuldu gitti ve yakın arkadaşım çok mutlu. Böyle şeyleri fazla takmamak gerek bekar insanlarsınız

Arkadaşlarınız için gurur yaptığınıza değmemiş ilk fırsatta arkalarını dönmüşler. Ayrıca reddettiği adam için ne diye ayyy nasıl olur diye tepki veriyor sonradan kıymete bindi herhalde kıskançlık yapmış bariz.

Adam sizden önce illa ki birilerini tanımaya çalışmıştır, flörtleri, sevgilileri olmuştur aynı okuldan olunca neden sorun oluyor ki. Bence hazır engeli açmışken, arkadaşlarınız da size yüz çevirmişken bu evrenin bir işareti olabilir. Adama bir şans daha verin bence hoşuna gitmezse bi daha görüşmezsiniz ne olacak

Bence gönlüm yoktu deseniz de arkadaşım öyle yapmasaydı belki çay içerdim demeniz biraz

Bence gönlüm yoktu deseniz de arkadaşım öyle yapmasaydı belki çay içerdim demeniz biraz soyleminizle çelişkili. Bilmiyorum bana mı sadece garip geldi ama insan yani instagram'dan ekledikten sonra bir mesaj atar onu yapmayıp da aracıya evlenmeyi düşünüyorum düşünür mü gibi bir soru sordurmak bana açıkçası beceriksizce geliyor. Daha önceden de başka bir öğretmen arkadaşınızla konuştuklarından yola çıkarsak aslında biraz mantık evliliği yapmak istiyor gibi... yani benim gibi memur olsun diye düşünüyor olabilir bu kişi. Ama tabii yani bu işler nasip kısmet böyle düşünüyorsa da bunda bir sorun yok aslinda.

Kadın arkadaşınızın da tepki göstermesi açıkçası çocuksu ve çok ego kokan bir hareket.. garibine gidebilir belki "ya aslında ben o kişi için özel değilmişim baksana bu sefer de arkadaşımla tanışmak istemiş" diye düşünmus olabilir ama tepki vermek onun hakkı ve haddi değil. O yüzden bence onları önemsemeyin.

Arkadasiniz ile olmamış. Belki sizinle olur ve çok büyük bir aşk evliligi yaparsınız belki. Bu isler nasip kismet...Bir düşünün, tartın.. istiyorsanız biraz yeşil ışık yakın bence. Sonra zaten yakından tanırsiniz, gidişata göre de her şey şekil alır.

Bence inatlarına adamla görüşün

Ben olsam erkek öğretmenlerden uzak dururum hocam, malesef bu insanlar geneli değil çoğu benim gördüğüm, hem öğretmen hem de birikimi olanı arıyorlar. Ha Ayşe olmuş ha Fatma olmuş fark etmiyor. Hem de herkese yazıp, görüşüyorlar. Ve geneli cimri ve eşinin cüzdanına bakıyor zaten o yüzden evleniyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…