Tam da herşey düzeldi derken...

• Konu Sahibi Konu Sahibi A_L_A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

işte o direk benim saf evcilik oyunu beklentimden oluyor sanırım.çok şey mi bekliyorum hayal mi kuruyorum bilmiyorum ama evlilik benim için hayatı her anlamıyla paylaşmak, benim için eşin varsa arkadaşa bile ihtiyaç duymamalı insan yeri geldiğinde. ben eşimle yeri gelir erkek arkadaşıymış gibi oturu içerim, yeri gelir anasıymış gibi sarar sarmalarım, yeri gelir karısı olurum, yeri gelir çocuğu olur şevkat beklerim beni korumasına izin veririm. diyorum ya kötü bir yapı benimki.. kendine zarar...

eşime bakarsan, durduk yere gülümsemek bile saçma onun için. yani herşeyin bir nedeni olmalı.

hayır yok nedeni işte, bugün hava güzel, sırtımız pek karnımız tok bu bile benim için şükretmeye yeterli, nice insan var bizim yerimizde olmak isteyecek (Allahım herkesin gönlüne göre versin); eşime göre aman bugün böle de yarın ne olur bilinmez...

dedımya eslerımız ve bız cok benzıyoruz senınle .o yuzden ılk konuda yazmadım sımdı yazıyorum.cunku benım bır hafta yada bır ay oncekı tartısmamı anlatıyor gıbısın.ve dedımya bıraz sukunetle kalsan aslında olayın hıc bu noktaya gelmemsı gerektıgını kendıdnde goreceksın.oda hatasını anlasın ıstıyorum dıyorsun evet haklısında anlamadıgını nerden bılıyorsunkı....
Erkekler bızler gıbı hata yaptıklarında telafısını bızım gıbı bagrı acık yapmıyorlar.erkeklıklerıne laf ettırmek ıstemedıklerı ıcın ıcten ıce pısman ama o magrur durusları hep bakı kalır. Hem esın dogru soylemıs bence ekmek kadayıfı konusunda.4*4 bır ese sahıp olurdunkı bu ımkansız sekerım.kuralı bozmus olurdun.
Yanı gulun dıkenıne katlanmak meselesı.bana gore sızın dıken oyle kanatan yarası ıyılesmeyen bır dıken degılde,elınde degdıkce varlıgını hıssettıren acıtan bır dıkencık.....
O yuzden kucuk prensesınıde dusunerek ona karsı sorumlulugunda hesaba katarak bence katı davrannma ve uzerıne gıtme esının.
Dedımya bız kadınlar ve "o" erkeler farklı kımyalara sahıbız ve asla bırbırımızın dılını konusup cevap veremeyız.bazı erkekler cok romantık duygusal ince ve zarıftır.amaaaa gerısı bossssss.
Yanı ucu bır arada olmuyor erkeklerın.

Bız bazen senın gıbı anı tepkıler verıp ıslerı daha zor hale sokuyoruz.uzulup kendımızı yıpratıyoruz.

Merhaba Ala,

Diğer konunuzun takipçisiydim. Ama hiç yorumlamadım. Mutlu sona ulaştığınızda herkes gibi sevinmiştim. Bugün yazdıklarınızı görünce aklıma ilk gelen eşinizin boğa burcu olup olmadığıydı. Sonra kızdım kendime "aman ne alaka burçlara bağladın şimdi" diye.. Görüyorum ki yanılmamışım. Duygularıyla hareket eden, sevgisini belli eden kadınlar için ne zordur boğa erkeği.. Burç konusunu kapatayım :)

Konuşabilen ve birbirini seven bir çift olarak "boşanmak" kelimesi size uzak olmalıydı tabi. Ara sıra bu tip kırılma noktalarınız olması (içini dökmek, dertleşmek, serzeniş vs) kaçınılmazdı. Ama siz o an duygusal tepki verip boşanma dilekçesi uzatmışsınız. Karşınızdaki de "mantık abidesi" olarak teklifinizi olumlu karşılamış. Tabi ki duygusal biri "saçmalama hayatım o kadar da değil" diye tepki verirdi.

Bu noktadan sonra geri dönüş olmayacağını düşünmüyorum. Mutlaka eşiniz de boşanmanın "aşırı" bir hareket olacağının farkındadır. Sadece geri adım atmak istemeyecektir başlangıçta.. Siz de şu an hassas ve kırılgan olduğunuzdan böyle bir şey yapmayacaksınız. Sonuç olarak önünüzde bir süreç var. Bu süreçte birbirinize karşı adım atacağınıza inanıyorum.

Her ilişkide hasır altı edilen şeyler vardır. Çok mutlu çiftlerin "de" büyük sorunları vardır. Evlilik bir nevi birbirine "tahammül" etmektir. Bazen tahammülsüzleştiğimiz anlarda deşarj olmamız gerekir. Siz bu deşarjı çok yanlış sonlandırmışsınız ne yazık ki..

En büyük üzüntüm; acı çekiyor olmanız. Çünkü sizin böyle bir lüksünüz de yok Sağlığınız için.. Çocuğunuz için.. Acı çekmenizi azaltacak yöntemler bulmalıyız size.. Öncelikle buna odaklanalım bence hep birlikte.. Ne yapmak sizi mutlu eder? Tek başınıza yapabildiğiniz ve keyif aldığınız neler var?
.

çok tşkler ne kadar narin ve yapıcı bir yazı bu...

tek başıma yapabildiğim çok şey var ama depresifliğimden midir nedir sıkılıyorum herşeyden. digiturk te yabancı dizilerim vardı, örgü örerdim, burası zaten apayrı...

nedense bende sonumu ALA gibi görüyorum... Bi problem yaşayınca yada bi tartışma... Anlatıyorum eşime... beklentilerimi kırgınlıklarımı... Sonuç ona göre tatlıya bağlanıyor ama beklentilerim ve kırgınlıklarım geçmiyor... aksine bu sefer de beni anlamadığını düşünüyorum... daha 3,5 sene olmasına rağmen bende yoruldum... Yanlızlıktan, sevgisizlikten, unutulmaktan, 2. plana atılmaktan Yaşayan bilr yani... İnşallah ileride pişman olmazsınız....

ALAcığım belki en son yorum yapması gereken kişilerden biriyim ama dayanamıyorum(evliliğinde dönüm noktası yaşamamış biri olarak)
diğer konundada yazmıştım ilk başlarda aslında senin evliliğinde sorunlar varmış ama (eşinin ilk tutumlarına dayanarak)sen görmemişsin diye
sonra eşin davranışları ile bu düşüncemi değiştirdi bravo adama dedik hep
ama canım evliliğinde evin direği sen olmuşsun herşeyi sen halletmişsin problemleri hiç yansıtmamışsın
o yzden çok hoşuna gitmiş eşinin taki sen bi takım isteklerde bulunana kadar yine aşarsınız eminim ama yine ilk adımı sen atman gerekir gibi inşalllah düzelir

Alacım ne denir ne söylenir bilemedim ben :26: Eşini seviyorsun eşin seni seviyor gayet güzel, sen uzaklıktan özlem çekiyorsun o ise kaygı ve sanırım işler bu noktada karışıyor. Sizin ilacınız boşanmak değil hayatım, iyi bir evlilik terapisti bulmak ve en az 6 ay bu terapileri denemek ardından da tekrar durum değerlendirmesi yapmak. Umarım herşey yoluna girer canım

ALA bugün ne düşündüm biliyormusun
az da olsa umudumuz yokmu bizim diye kendimi geçtim senin konuyu düşündüm..
yaşadıkalrını düşündüm
bu sizin evde yaşadığınız ilk tartışma çünkü hep evde birileri vardı evde tartışıp birbirinizle barışma heyecanını bile yaşayamadınız..
her ne adar sen dilekçe verdiysende bence senin eşin o dilekçeyi verememiştir..
ama oda en az senin kadar gurur yaptığı için vermediğinide söylemez gibi geliyor bana..
ne dersin kırgınlık var ama sevgide var birde çocuğunuz var sen ne kadar düşünüyorsan oda seni ve çocuğunu okadar düşünüyordur..
sanmıyorum senin için annesini evden çıkartıp seni tek bir tartışma sonunda kırgınlıklar yüzünden bırakmaz
umarım yanılmıyorumdur..
çünkü umuda çok ihtiyacım var..
senin de umuda çok ihtiyacın var
onca yılda oluşan yaralarını sarmak için yuvana sıkıca yapışmak için umuda ihtiyacın var..
üstelik çoğu meseleyi hallettiniz..
evde siz oturuyorsunuz kayınvalide yok
eltiler yönünden kafan rahat menfaat ilişkileri kalktı ortadan
ödemeleriniz var ama yapabiliyorsunuz şükür ki..
ve birde eşin istanbula gelebilirse hep yanyana olacaksınız
eşinin sana olan sevgisi çok bunu biliyorum
hani sen ayrı geçirdiğiniz o günlerde hastanaye gitmiştin eşin yinede birkez de benimle git demişti
seni azcık olsun sevmese yapmaz senin normal raporlarına bakar hah iyimisin der geçiştirirdi.. ama o ne yaptı içi rahat etmedi
tuttu tekrar doktora gittiniz..
okadar çok seviyor seni
okadar çok seviyorken bir dilekçeyi götürüp verebilir mi yoksa elleri titrer yapamaz mı bilemiyorum..

ne kadar guzel yorumlamıssın...aynı senın gıbıyım bende bunları yasıyorum..hayırlısı neyse o olsun hakkımızda dıyorum..

ne kadar guzel yorumlamıssın...aynı senın gıbıyım bende bunları yasıyorum..hayırlısı neyse o olsun hakkımızda dıyorum..

HEPİMİZ aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz ama işte kimi mücadele ediyo kimi alttan alıyo alttan almayı bırakınca durum malum

of allahım ne kadar üzücü yine bir boşanma hikayesi....az mantıklı ol arkadaşım ne güzel eşinle kavga etmeden güzel güzel konuşmuşsunuz birbirinizin hatalarını söylemişsiniz nasıl olsa ikinizde artık karşısındakinin nelerden rahatsız olduğunu biliyor ona göre davranırsınız ..bir daha o hataları yapmamaya özen gösterirsiniz....saçma bir gurur yüzünden on yılını çöpemi atacaksınız...ve en önemlisi kızınızı hiçmi düşünmüyorsunuz boşandıktan sonra ordan oraya sürüklenecek yavruucak ..anlıyorum sizi söylediği şeyler canınızı yakmıştır mutlaka ama ..ne olursa olsun ikinci bir şans denemeye değer ..inş tatlıya bağlarsınız konuyu..nolur şu gururu bir kenara bırakın..eminim eşinizde enaz sizin kadar üzgündür..

Çiftler en başında konuşmalı evlilikten beklentilerini aslında ama işte konuşulsa bile herşey toz pembeyken verilen sözler ne kadar geçerlidir bilinmez. Taraflar gerçekten doğru ve içten bir şekilde aynı beklentiler içinde olsalar bile hayat değiştikçe insanlar da değişiyor işte. Dilerim bu yuva yıkılmaz.

Önceki konunuzuda takıp etmiştim yorumda yazmıstım hatta eşinizin tutumuna hayran kaldıgımı ustune basarak evlılıgınızı kurtaran tarafın kocanız oldugunu söylemiştim ..yine aynı şeyi söyluyorum ..

tuhaf neden sözleşmeyi kalkıp kocanızın eline siz verıyorsunuz ki ..
ve bir sözünüz : arayıp sözleşmeyi mahkemeye verme demenın manası yok yazmıssınız ..
Neden manası yok ? dıle kolay on yıl bir aşk , sevgi - evlılık .. ve bir çocuk var ..

manasız gurur dan öte ne denir buna ?
anlıyabılıyorum : evlılıklerde savaşmak , susmak , hep sorunları hasır altı etmek .. bır yerde insanın içini boşaltıyor .. manasızlaştırıyor .. ama siz burdaki birçok insanın imrenerek baktığı bir eş'e , evliliğe hayata sahipsiniz .. Bunları bir mahkeme salonunda bitirecek kadar kahramanlık yapmanın luzumu ne ..

En önemli olan soruları sorun kendize , cevapladıktan sonra aynı soruları eşinize de sorun ..

Böylemi daha mutlusunuz ?
yoksa boşanırsanız daha mı mutlu olucaksnız ?
Eşiniz olmadan bu hayatta nefes almak istiyormusunuz ?
Ayrı yemek yemek , ayrı yatmak , ayrı gezmek size kendinizi daha mı iyi hissettircek ?
Peki çocugunuz ? ona bunu yapmaya hakkınız var mı ..
Neden o anne ve babasıyla aynı evde buyumesin ..
Bunları göze alabiilcekmisiniz ?

Bence hayır .. çunku siz eşinizi , evinizi seviyorsunuz .
Her insanın ara ara düştüğü o boşluktasınız eşinizle ..
yılların verdiği yorgunluk , bıkkınlık var ikinizde de ..
Ama ayrılmak değil çözüm ..
ve bence boşanmıycaksınız

cok üzüldüm böyle sonclaacagina....öbür konunu okuyup senin icin sevinenlerdendim...esin hakkinda ise:herkese böyle bi es lazim,helal olsun demistim!!

sorun ne ama biliyo musun:siz birbirinizden gitgide soguyosunuz....cok fazla ayri kalmissiniz be cnm...insan esini hayat arkadasini nasil haftada 2-3 gün görür??hic bi ilgi ,alaka ve sevgi istemez?simartilmak istemez?..hadi yaninda oldugu 2-3 gün bunlari sana fazlasiyla verdi ,gösterdi diyelim...peki öbür günler??senin ona ihtiyacin oldugunda falan?....ne demisler gözden irak,gönülden irak....seni ben cok iii anliyourm cünkü benim esimde ayni durumda...yani yeni girdigi isinde cok yogun calisiyo..anormal derecede yaniiiii..eve geliyo,uyuyo,kalkiyo,gidiyo....yemek bile yiyemiyoruz anlayacagin...sürekli yorgun yogun calistigi icin,ya uyuyor yada calisiyor...ne ilgi,ne alaka,ne de baska bisey...sana yemin ediyorum o kadar bunaldim ki bende....vede bu yüzden sürekli tartisma,kavga....insan esinden soguyo bu yüzden...cünkü ha varligi ha yoklugu...ne öper,ne koklar,ne iltifat,,.....hic bisey...uyku,calismak...calismak,uyku....ama bakti bu öyle olmucak,ben resti cekiyorum,baska bi is bakiyo kendine....normal saatler calisacagi bi is....

bence sizinde ihtiyaciniz olan o..yani ya o senin yaninda caliscak,yada sen oonun calistigi yere gidiceksin...öbürtürlü evlilik sürer mi allah askina??

Alacigim aksam gorusemedik bu yuzden burdan yazayim dedim..
arkadaslarin yazdiklarina hak veriyorsun degilmi?
ara ara dusulen bir bosluk.. dedigin gibi belki bir yorgunluk..
ama gececek siz bunu asabilirsiniz..
hep bir gelecek kaygisi hep bir maddi anlamda kendini sorgulama doneminde bulur erkekler..
hatta SORUMLU erkekler.. kabak tadinda dile getirdi bazi seyleri o baska bir sey
ama seninle gecirdigi omuru sorgulamadi emin ol
pismanlikta yok onda..
haftada dort kere sehir disinda yurt disinda olan bir erkek
otel odalarinda sicak ev ortamindan uzak olmaktan bikar belirli bir donem
bunalir.. tum bu ugraslarinin sonucunu sorgular ama sorgularken onu anladigini dile getirip
yanisira korkularinida anlatmaliydin.. gerci ne yapman gerekti o an en yakisik alan hareket ne olurdu
sen biliyorsun.. ama olmadi.. bu sanci gececek.. ama konusarak gececek.. zaten yeterince uzak duruyorsunuz iyi bir firsat kendinizi sorgulamaya.. ve senin esin canin cigerin oldugundan gurur meselesi yapmadan duygularini hazir oldugunda belirtirsin..
sen o agir abinin icindeki inceliksin farketmezseniz bile
o'da senin gucun varliginin bile verdigi huzur..
bir evde iki tane duygu yumagi olmaz inanki :) insan heveslenir ama olmuyor iste
optum seni

Olan biten herşeye çok üzüldüm..
Önce diğer konuna
Sonra yeni olan sorunlarına..
Ama işte bende bunlardan korkuyordum..
Bir koca eşiyle annesini (onlara göre bizim baskımız sonucu) ayırıncada bu sefer suç tamamen bizim oluyor..
Söylenmesede sürekli imalı bakışlara sözlere maruz kalıyoruz bi şekilde patlıyor..
Ön teker nereye arka teker oraya..
2011 kötü geldi..
Herşey insanın hayallerindeki gibi olsa keşke..
Yorum yapma konusunda nekadar mantık yürütebilceğim meçhuL (DURUMUM MALUM KELİN MERHEMİ..)
Herşey acıtıyoo ama geçiyo üzülme, üzme kendini..
Hastalıklar nüksetmeye başlıyoo vücudu bedeni taşıyan beyin onu fazla yorduğumuzda beden de çöküyoo..
Zaman böyle sorunlarda ilaç oluyor sessiz kalmak..
sessizliği dinlemek..
Hakkında hayırlısı olsun..

Benim bildiğim kadarıyla Ala sadece 6 ay kadar kayınvalidesiyle oturdu canım. Yani o zamana kadar hep eşiyle yanlızlardı. Oysa Ala evliliklerinin başından beri biriken şeylerden bahsediyor:26:

canım akşam eve gittiğimde dilakçe masanın üstünde yoktu. yanına aldı verdi mi, yoksa ortalıkta durmasın diye yanına mı aldı bilemiyorum. akşam kızı aramış anemden, ne yapıyorsun ne ediyorsun diye, tabi bu arada benim annemde değil evde olduğumu da öğrenmiş.

eve sanırım ikimizin de biraz sorgulamadan, yargılamadıan nefes almamız gerek

beni bilenler bilir. ben ne gurura inanırım evlilikte, ne de naza... diğer arkadaşlarımızla konuştuğumuzda he derim "sevdiğinizin arkasından gidin" diye.
benim olayım bu değil işte bunu anlatamıyorum size... sevdiğimin arkasından gitme gücümü kaybettim diyorum. bu ne gurur ne de başka bişey... ben şu anda tel açsam nasılsın diye biliyorum ki hiç bir şey yokmuş gibi konuşacağız. ama ben yoruldum...

demek ki hep bir kavga, dövüş, aksiyon olması gerekmiyormuş insanların yıpranması için... kişinin kendisi ile alakalıymış durum. karşısındakini olduğu gibi kabul etmediği zaman kendisi mutsuz oluyor ve etrafını da mutsuz ediyormuş..

bu da hepimize bir ders olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…