Tam da herşey düzeldi derken...

• Konu Sahibi Konu Sahibi A_L_A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

şaşırmaz pek ama sevinir.

kübadan geldiğinde (sabah 4de inmişti uçak rötar yapmıştı), 2 yaşındaydı bizim prenses o zaman. valizini alırken görmüştüm eşimi. tam çıkış kapısından çıkarken salmıştım kızı üstüne, bizim pıtırcık da pigme boyuyla herkesin arasından "babişkoooooooooooooooooooommmm" diye bir sarılmıştı bacağına, (tabi bizimkinin haberi yok) allahım adam kalp krizi geçiriyordu halüsinasyon falan gördü sanmıştı.

alışıktır benim deliliklerime. bir ara gene dellenmiştim bi hafta ortası iş çıkışı burdan bursaya gittim, girdim otele tak tak kapıyı çaldım, karşısında beni gördü, gene bembeyaz bir surat. sonra sabahın körü gene ist a işe döndüm.

yani ben seviyoum süpriz yapmayı, sevildiğini hissettirmeyi, şımartmayı.
hep karşılık beklemeden yaptım diye düşünüyordum ama içimde bir yerlerde beklemişim demek ki.

o hiç kalmadı sevgisiz, ilgisiz.

benim hissettiklerimi ancak kendi yaşarsa anlar diye düşünüyorum.

yani benim yaptığım gurur değil inanın değil...

yok canım ya gurur olduğunu düşünmüyorum
hani sadece arada insana bir deli aklı gelir olmayacak şeyi yapar ya o sebeple git yap
evet yaptım bir sebebide yok anlamında söyledim
eşini okadar iyi tanıyorsun ki gurur yapmazsın
ama işte kırgınlığı bir an olsa unutsan o beklentilerini bir an olsa sıfırlasan yaparsın
ama yaptığında şu pişmanlık çarpacaksa yapmamalısın sen benim lafıma bakma

ben geldim ama hiçbirşey değişmeyecek ki...

öff öff öfff öfffffffffffffffffff valla sihirli deynek istiyoruuuum parası kaçsa vercem valla :))

kendını çok guzel ıfade edıyorsun pekı aynı burdakı gb esınede net bır sekılde beklentılerını soyledın mı ? beklentılerının gerceklesmedıgı ıcın kotuye gıttıgını artık yoruldugunu daha fazla tek taraflı yurutemıycegını , aslında onun yaptıklarının senın ıstedıklerını karsılamadıgını anlattın mı ??

ve eşinde sana bu yol degısmez yuruyceksen boyle yuruycez dedımı ?
yanı ne oldu .. ıkı tarafta bırbırını cezalandırıyor suan
faRE dağa kusmus dağın haberı yok misalı ..
bence esın de suan hayal kırıklıgında muhtemel erkek aklıyla daha ne olmalıydıkı ne yapmalıydım falan dıe dusunur gurur yapıyordur ..

sen , sen aslında cok haklısın .. sevdıgımız ınsanlara keendımızı hibe ederiz.. hibe dıyorum yanı bısey beklemeden ama aslında içten içe beklerız yok canım derız bu kadar ıylıgme karsılık bır hareket gelır mutlaka .. ama karsı taraf ıstedıgımızı vermezse : bıranda butun kapılarımız kapanır ıstesekte açamayız ..

çok net bir şekilde artık yorulduğumu ve pes ettiğimi söyledim. gücüm kalmadığını, artık hiç birşey için savaşamayacamı işin kötüsü savaşmak bile istemediğimi belirttim. dilekçeyi vermeden önceki konuşmalarımız bunlar.

kendi kendimi mutsuz ettiğimi, evliikten çok şey beklediğimi, evliliğin masallarda olduğu gibi olmadığını, kimsenin bir elmanın iki yarısı olamayacağını savundu. ona göre gayet ideal bir eş. benim de gayet iyi bir anne ve eş olduğumu iddia etti.

zaten öyle bir dilekçeden bile haberi olmadığı için önünde bir anda imzalı bir dilekçe ve benim bu sözlerim şok etmiştir onu. eminim.... ona zaten değişicekmisin ya da ne düşünüyosun diye sormadım... direk verdim eline. "benim istediğim bu" diyerek.....

Son düzenleme:

Canım ama şey gibi olmamış mı sankii..
Bak zaten fikri belliymiş düşünüyormuş ayrılığı hazır imzalı dilekçeside..
Demmekki hep aklındaymış anı bekliyomuş gibi düşünmez mi eşin..
Böyle yorumlayıp daha bi kırılmaz mı daha bi büyütmez mi olayı..

canım baktığın zaman burdaki arkadaşlara bile neden ayrılmak istediğini yani haklılığını anlatamıyorsun.gerçek hayattaki tanıdıklarına nasıl anlatıcaksın bilmem..
işin zor.
zaten bizim türk milleti
1-fiziksel şiddet
2-aldatma
3-eve bakmama
bu nedenler yoksa boşanmayı hiç haklı görmez sana diyeyim.
zaten çoğumuzda o yüzden mutsuz mutsuz devam ettiriyoruz evliliklerimizi.

üstündeki tarihe bakarsa belki anlar ne zaman hazırladığımı.
ama tabi o şimdi kuruyordur kafasında.
her zaman der
"şeytan ayrıntıda gizlidir" diye
kimbilir neler düşünüyordur.
düşünsün bakalım:18:

tebrik ederim arkadaşım bu kadar doğru anlatabilirdi.
dün kayınvalidem de bana en son dediki 'sen şimdi eşinden niye boşanmak istiyorsun,ben anlamadım'
anlayamaz da çünkü ortada şiddet,aldatma,eve bakmama gibi somut olan bir sorun yooook
işte bu yoksa boşanma nedeni de yok çoğuna göre,
peki ama ruhumuzda kopan fırtınalar,ya onlar ne olacak,maneviyat bu kadar önemsiz mi?
ortada elle tutulur gözle görülür bir sebep yoksa kimse anlamıyor boşanma lafının nereden çıktığını
ve dediğin gibi bu yüzden değil midir işte çoğumuz mutsuz mutsuz devam ediyoruz evliliklerimize

ALA canım nasılsın,fırtınalar biraz dindi mi içinde?

canım sanki sizin ilişkinizde tutku yokmuş yani eşinde yokmuş.Hani karşındakinin kokusu seni çeker dans etmek istersin,dokunmak istersin, onunla elele saatlerce yürümek istersin,uykusuzluktan ölsende sabaha kadar kahkaha atmak istersin.Kava ettiğinde ya da öptüğünde hatta karşısında yemek yerken, konuşurken herşey herkes yansın bir o olsun istersin...Yani bu his çok farklı bir şey...Sakinlik, dinginlik değil yakıcı bir birliktelik bir coşku vardır tutkuda.Ama sanki eşin senin gibi tutkulu bir insan için fazla sakinmiş gibi...Yani çok affedersin biraz sıkıcı.Yani şu durumda sen benim aşkımsın, hayatımın kadınısın,ayrılıkta neymiş diyip yırtsaydı o dilekçeyi bence herşey farklı olurdu.Sen tutkuyu arıyorsun evliliğinde gibi geldi.Ama sonuçta oda çok çalışıyormuş ve anladığım kadarıyla yapısı böyle mantıkçı ve sakin...Ne bileyim hep böyledir yani eskiden beri sanırım...ama arkadaşım bazen dinginlikte güzel.hayırlısı olur umarım

canım iyi ki de alıntı yapmışsın ben nasıl olduysa atlamışım o mesajı..

çok doğru aslında. herkes
-rahat battı
-tuzu kuru kendine dert çıkardı
-doyumsuz, şımarık

gibi bir sürü yafta vurucak eminim. özellikle eşimin tarafı...

ama kimseye verecek bir hesabım yok. Önce Allahım sonra eşim ve kızım dışında. Allahım zaten içimi biliyor. eşim benim kitabımı yazacak kadar(bugün 14 sene doldu dile kolay) beni tanıyor. benim üzüldüğüm ve şaşırdığım nokta bu zaten.

benim gözümden ne düşündüğümü ne hissettiğimi anlayan adam niçin çabalamadı? ben gerçekten çok şey istemedim ki. yiyecekler, içecekler, giyecekler, tatiller her isteyenin olsun ben bahçeden kopan bir papatyaya da razıydım.

her özel günde geldi çiçeğim ya şirkete ya eve (sn zamanlarda meyve sepeti gönderiyordu ben de kilo alıyorum diye söyleniyordum) ve inanırmısınız her gelen çiçekten bir tane kuruttum evde saklıyorum. arada kızdırırım onu. dur şu çiçeklerimi bir seveyim diye. (bizim bütün yıldönümleri, benim doğumgünüm, hepsi 3 ayda aralık,ocak,şubat arka arkaya)...

ben hiç bir doğumgününü es geçmedim hep süpriz partiler yaptım. iş yerindekileri bile ayarttım onlar eşimi iş toplantısı diye götürdüler mekana, 25 kişi ordaydık...

bir kere bile kendinden bişey yapmadı. evet çıktık dılşarı ama "nereye gitmek istersin"in cevabı karşılığında gittik. yani gene benim istediğim oldu.

gerçekten eş olarak da baba olarak da çok iyi bir insan.
suratsızlığı, sabit fikirlliği, ciddiliği, (burada iki lakap takıldı ona ikisini de çok sevdim) ağır abiliği, mantık abideliği, kötümserliği...
bunlar hem kendine zarar hem bana.

beraber girer yemek yapar benimle. bugüne kadar ne bir küfür ne bir hakaret duymamışımdır şahsıma edilen. en fazla "totoş" der bana ben de ona "sensin totti" derim geçiştiririz.

ama yoruldum diyorum ya. düşünüyorum düşünüyorum evet çok güzel 14 sene. doğumgününden 1 hafta önce bana evlenme teklif eden ve doğumgünümde ilk yüzüğümüzü parmağıma takarken benim "neden bugün?" soruma "çünkü ben seninle yeniden doğmuş gibi hissediyorum kendimi" diyen adam nerde? ben mi yokettim onu? hayat mı? belki ben de kötü geldim ona bilmiyorum....

Son düzenleme:

evet tam da bu işte.

bana göre evlilk dolu dolu yaşamak, her şeyiyle...
eşime göre evlilik huzur, sakinlik, güven....

aslında tabi bu da yetiştirilme tarzıyla ilgili bir durum.
insanları yargılamadan önce nasıl yetiştirildiklerine de bakmak gerekir.

ben mesela gerçekten vıcık vıcık bir evde el bebek gül bebek büyüdüm. evlenmeden bir gün önce bile (25 yaşındaydım bu arada) annemle babamın arasına "açılın gelen varrrrr" diyip girip ikisini de mıncır mıncır mıncıklardım. erkek kardeşim sevmez mesela öpmeyi, öptürmeyi (karısını öptürüyordur tabi eşeğin sıpası) yatırırıdım onu tombiş yanaklarını sıka sıka kızartırdım. koşa koşa gider yüzünü yıkardı

eşim tarafına gelince: belay cım sen biraz daha tamin ediyorsundur aile yapısını diye düşünüyorum. çok seviyeli hatta neredeyse soğuk denebilecek bir aile yapısı. hatta bir kaç ay önce eşimle küçük kaynım serzenişte bulunmuşlardı annelerine "bize hiç sarılmadın sen" diye.

ben de günlerdir bunu sorguluyorum ama cevap bulamıyorum tıkanıp kalıyorum..
beni ve eşimi bu hale getiren ne?
biz,o birbirinin gözlerinde dünyayı yakabilen biz nereye gittik?
nasıl bu derece düşman,uzak,soğuk iki insan haline geldik?
biz bu idiysek,yıllar önceki o iki kişi kimdi o zaman?
hayat mı,şartlar mı,biz mi birbirimizi bu hale getirdik acaba..
sanki bu soruya cevap bulsam tüm düğüm çözülecek gibi geliyor ama bulamıyorum..
nereye gitti o aşık olduğum adam,yoksa ben mi bu hale getirdim onu..

Son düzenleme:
canım yalnız şunu da bil tutkulu ilişkinin kavgasıda tutkulu ve ateşli oluyor yani onuda sürdürmek zor kıskançlık oluyor falan...Ne bileyim ortası olsa.Eşin çok olgun hatta sana göre fazla olgun ama yapısı bu.Bunu değiştiremez ki...Kimi insan öyledir işte

kıskancımdır zaten. boğmadan gösteririm kıskançlığımı.
mesela bi kız gördüm gerçekten güzel dimi
"ayy ne güzel kız " derim
hani nerde der bakar
bi çimdiklerim "ne bakıyorsun diye"
la havle çeker

evet yapısı bu işte tam da onu diyorum işte.
onu değiştirmek istemek eşime haksızlık.
kendimi değiştirmeye çalışmak bana yorgunluk.
e aynı noktaya geliyoruz.
o zaman çözüm ne????

ALAcım aile konusunda o derece haklısın ki,ben hiç bu açıdan düşünmemiştim.babam ailesi düşünüyorum..evet ilşkileri çok kopuk ve soğuk.babaannem mesela senin kayınvaliden gibi hiç sevgisini çocuklarına göstermemiş,hepsine sadece korku salmış bir kadın.çok katıydı diye anlatır babam,halam.hatta arada o kadar büyük bir sevgisizlik var ki halam annesinin cenazesine dahi gitmemiş ve annem şok olmuştum diye anlatır hep.
babam da bizlere çok bağlı olamadı hiçbir zaman,sevgisini gösterebilen bir babamıydı,pek hatıramda yok..annemle boşandılar yıllar önce ve tamamen manevi sebepler yüzünden biliyor musun?
annemle babamın boşanmasında somut hiçbir unsur yoktu ama dünyanın en mutsuz ve soğuk eviydik bence.tartışsalar bile babamın anneme söylediği en ağır şey 'demagoji yapma'.düşünebiliyor musun?
ama mutsuzluk artık elle tutulacak kadar somut haldeydi evimizde ve sonunda da ayrıldılar zaten.
annem 'baban hep böyleydi' der.aslında anlatınca eşine çok benzeyen tarafları var babamın.
ve bu tamamen gelinen yaşam tarzından ve aileden etkili bir durum bence de..

okuyorum, sadece senin yazdıklarını okuyorum.
bir insan kendini bu kadarmı güzel ifade eder diye tabiri caizse aval aval bakıyorum:26::26:

ALA cım istediklerinde düşündüklerinde haklısın hattaa bazı yazdıklarına aaaa aynı benim gibi düşünüyor dedim içimden ama şunu unutma erkekler maaalesef daha çok içinde yaşıyor bazı şeyler. benim eşimde yoğun bir şekilde çalışıyor ama akşam evinde. ilgi illaki çok çok fazla maalesef olamıyor yoğunluğundan ve kafasının dolu olmasından.. pazar günü içinse yaaa allah aşkına bi pazarım var yatıp uyuyım der ok yat derim ama yine çıkarız akşamda olsa..yani hem onun dediği hem benim dediğim... biz kadınlar nariniz erkeklerin bizim gibi ince düşünmesini bekleriz ama bu herzaman olmuyor. eşimin doğumgünlerinde merdivenlere ufak notlar yazarım okuya okuya çıkar takım elbise aldıysam eğer kapıya asarım şok olur eşimde sağolsun özel günlerde götürür yemeğe çiçeklerimi şirkete gönderir ama dediğim gibi bazı konularda malesef ince olmuyorlar...yazdıklarını okurken içimden geçirdim yine acaba 10 seneyi devirince bizde böyle olurmuyuz veya nasıl oluruz dedim... sen ayakları üzerinde durabilen bir bayansın en mantıklısını düşünüp hareket edeceğine eminim herşey olacağına varır, dur bakalım sen arama o ne kaadar dayanacak aramadan bi onu görelim..

valla artik zaman gecmiyo gibi...pazara kadar nasil beklicez biz bu aklimizdaki sorularla,süphelerle....keske esin pazar gelse vede sana"sacmalama!ne bosanmasi!dilekceyide yirtip cöpe attim"dese..keskeee....peki kizina bunu nasil aciklicaksin?onuda düsündün mü?bence bu olayda en önemli olan nokta o...ona bunu izah etmen lazim...cokta kücük yavrumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…