Tampon, alçı vs. burunda kalma süresi

cocoon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2010
319
5
66
İstanbul
kızlar cogunuz burun konusunda cok arastırma yaptıgınız ıcın şunu sormak ıstıyorum bılgınız vardır muhakkak: amelıyattan sonra burundaki her seyın cıkarılması en en az ne kadar surebılır? yanı muhtemelen buruna baglı amelıyatın zorluguna gidişatına da baglıdır ama duydugunuz gördüğünüz en mınımum sure nedır bunu merak edıyorum. hani mutlaka 3 gun kalmalı 5 gun kalmalı benım az kaldı şu kadardı dıye yorum beklıyorum sızden.

doktorunuzu da yazarsanız cok daha ıyı olur benım ıcın.

Son düzenleme:
kızlar cogunuz burun konusunda cok arastırma yaptıgınız ıcın şunu sormak ıstıyorum bılgınız vardır muhakkak: amelıyattan sonra burundaki her seyın cıkarılması en en az ne kadar surebılır? yanı muhtemelen buruna baglı amelıyatın zorluguna gidişatına da baglıdır ama duydugunuz gördüğünüz en mınımum sure nedır bunu merak edıyorum. hani mutlaka 3 gun kalmalı 5 gun kalmalı benım az kaldı şu kadardı dıye yorum beklıyorum sızden.

Merhaba.
Doktorum cem payaslı'dır.

Tamponum 3 gün kaldı tampon çıktıntan 1 hafta sonra atel alındı. 1 haftada bantla gezdim. Yani 2 hafta sonunda çıplak burun kaldı.

İstediğiniz buruna ksvuşursunuz inşallah.
Geçmiş olsun şimdiden.

Canım genelde ilk tamponlar cıkıyor ucuncu gun bır hafta sonra alcı alcıdan sonrada bır hafta sonrasında bandajlar yanı amelyattan ıkı hafta sonra yuzunde hıcbırsey kalmıyorr svılcelerrr soyulmalar dısında :D

COCOON bora karaali doktorum, ameliyatın ertesi günü tamponlar alındı, silikon tamponlar ve alçı kaldı, 10. gün kontrole gittiğimde alçı, dikişler ve silikon tamponlar alındı, üzeri bandajlandı, 2 gün sonra falan çıkarabilirsin dedi. toplamda 12.-13. günde burun çıplak kalıyor yani.

kızlar cok tesekkurler cevaplarınız ıcın :16:
bazıları 1 haftada işlerine dönebiliyor onun ıcın en mınumum sure ne olabılır dıye dusunuyordum.

sivilce miiii? o niye?

burun üzerine konan alçı vs.. ye cilt tepki veriyor sanırım....

bende inanılmaz minik sivilceler vardı...

buda ne:27:, olmuştum ama burun açıkta kalmaya başladıktan sonra azalarak gidiyor...

ben bol bol sabunlamıştım, bende işe yaramıştı... her cilt farklı herkes de işe yarar mı bilemiyorum...:50:

benim tamponlar 10 gün sonra alınmıştı:53:

10 gün ağızdan nefes alıp verdim... ağzım kösele misali bir hal almıştı...:27:

her doktor farklı zamanlarda alıyor tamponu demek ki...

bilmiyorumkii cilt aşırı yağlanıyor ve deri atıyorr o aradada sivilceler cıkıyor

hııımm anladım. neden yağlanıyor acaba? herkes ameliyat sonra, burnundaki siyah noktalardan şikayetçi. ameliyat öncesi bakım işe yarıyormuş. dışarıda hiç cilt bakımı yaptırmadım. :/

hııımm anladım. neden yağlanıyor acaba? herkes ameliyat sonra, burnundaki siyah noktalardan şikayetçi. ameliyat öncesi bakım işe yarıyormuş. dışarıda hiç cilt bakımı yaptırmadım. :/

bende bılseydım yaptırırdım evet burun ıkı hafta boyunca kapalı kalıyor hıc hava almıyor uzerıne yaglanıyor fakat yıkanamıyor oyuzdende sıyah noktalar olusyr bende cok olusmadı allahtan ama sıvılce cıktı bendede

Burun ameliyatından önce cilt bakımının yapılması gerekir zaten.Bunu bazı doktorlar hastalarına söyleyip yaptırıyor yada merkezlerinde yapılıyor..Ameliyattan sonra ameliyatta kullanılan ilaçlar,alçı,burunun havasız kalması,bantlı olması,temzilenememesi gibi nedenlerden dolayı özellikle burun bölgesi normal olarak çok yağlanıyor zaten.Yaklaşık bir ay sonra tekrar bir cilt bakımı yapılıyor ve yüzdeki biriken o kir ve yağdan arındırılıyor.Fakat bu cilt bakımından sonrada ciltte soyulma oluyor.Sonra herşey normale dönüyor tabi :34:

bende bılseydım yaptırırdım evet burun ıkı hafta boyunca kapalı kalıyor hıc hava almıyor uzerıne yaglanıyor fakat yıkanamıyor oyuzdende sıyah noktalar olusyr bende cok olusmadı allahtan ama sıvılce cıktı bendede

burun güzel olsun da, geçici sıkıntılara razıyım.

Burun ameliyatından önce cilt bakımının yapılması gerekir zaten.Bunu bazı doktorlar hastalarına söyleyip yaptırıyor yada merkezlerinde yapılıyor..Ameliyattan sonra ameliyatta kullanılan ilaçlar,alçı,burunun havasız kalması,bantlı olması,temzilenememesi gibi nedenlerden dolayı özellikle burun bölgesi normal olarak çok yağlanıyor zaten.Yaklaşık bir ay sonra tekrar bir cilt bakımı yapılıyor ve yüzdeki biriken o kir ve yağdan arındırılıyor.Fakat bu cilt bakımından sonrada ciltte soyulma oluyor.Sonra herşey normale dönüyor tabi :34:

veeee bunlar olması gerekenler....

rutinde işleyen sistem ise; çoğu doktorun bu konularla ilgili hiç bilgi vermemesi...

benim doktorum da bunların hiçbirinden bahsetmemişti...

resmen gözü kapalı girmişiz ameliyata...:ssz:

burun estetigi forumu bu kadar yogunken lutfen sorumu gören yazsın kızlar. emre ilhan kaç gunde çıkarıyor barış çakır kaç gunde ne bıleyım boyle bır lıste yapsak dıger doktorlarla da bırlıkte. barış çakırın sayfasında bugun gördum 8. gununde bır hastasının burnunda hıc bısı yoktu. yani doktorların kullandıgı teknige göre de degısebılıyor. burnun durumuna göre de...

Back
X