Tanıma Dönemi Sorunları

narinsel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2023
15
11
1
29
Merhaba herkese,

Eski komşumuzun oğlu ile 3 aydır bir tanıma dönemine girdik. Kendisi ile şu an farklı şehirlerde yaşadığımız için daha çok telefon ile iletişimle görüşebiliyoruz. Ben 26 o da 29 yaşında.

Başlarda çok özenli gibiydi yarım saat görüşmesek ben sormasam dahi açıklama yapardı. İletişimimiz çok hızlı bir şekilde flörtten çıkıp sevgililiğe doğru yol olmaya başladı. Konuşmalar flört döneminin bir üstü tıpkı iki sevgili gibiyiz ama iş isim koyma (sevgili olma) konusuna gelince adam kendisini geriye çekiyor ve anı yaşayalım moduna geçiyor. Ona göre bu durumu zamana bırakmalıymışız hızlıca isim koyarsak heyecanın büyüsü bozulurmuş. Acele etmeyelime getiriyor sürekli lafı ve konu açılınca geriliyor ve sohbetten kaçıyor. Durum düzelince tekrar ortaya çıkıp kapımı çalıyor.

Aynı zamanda son zamanlarda dışarı çıktığında hiç iletişime geçmemeye başladı. İşi olduğunda değil gezmeye çıkacağım diye haber verdiğinde bile tekrar eve gelene kadar olan süreç içerisinde asla arayıp yazmıyor. Her dakika yazışalım kafasında birisi değilim ama gün içerisinde varlığından haber vermesini ve benim de halimi hatrımı sormasını isterim. Bu karşılıklı önemsemek ve merak etmek olmuyor mu? İşi olduğunda zaten hiç yazmadığı gibi gezmeye diye çıktığında da 12 saate yakın bir süre iletişime geçmiyor. Eve geldiğinde yazıyor evde olduğunu söylüyor. Konu ile ilgili tepkimi dile getirip isteğimi belirttiğimde beni ergence taleplerimin olması ile suçladı. Yazacak fırsat bulamamış (gezmeye çıktığında). Günümüzde özellikle herkesin elinde telefon olduğu bir dönemdeyiz, 5 dakika bile vakit ayırmıyor dışarıda olduğunda. Ona göre bu durum normalmiş ve tartışma çıkardığım için benim üstüme gelip ters davrandı. Şu an görüşmüyorum fakat sonrası için ne yapmalıyım dışarıdan bir fikre ihtiyacım var.

Gerçekten ben abartıyor muyum durum normal mi? Sizle sadece kapalı kapılar ardında iletişim kurulsa ve dışarı çıkıldığında iletişim kesilse ne yapardınız? Hangi amaçla bunları yapıyor olabilir?

Yarım saat gorusmeseniz bile aciklama yapmaniz normal degil bence siz de zamana birakin isterseniz. İki taraf da istekliyse oturur zamanla. 12 saat yazmamasi normal yani ben de sevmem zirt pirt. Musait olunca konusursunuz iste

Daha flört döneminde niye bu kadar üstüne düşüyorsunuz. O arasın o merak etsin ilişkinin adını koymak ve bağlamak için o çırpınsın. Bu kadar hevesli görünürseniz değeriniz olmaz
Teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için.
İletişime geçmediği süreçte ilk iletişimi başlatan taraf ben olmuyorum aramıyorsa aramıyorum ama ulaştığında hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ve duygusal paylaşımlarını devam ettirmek istiyor. Bu bana kendimi kullandırtmak gibi geliyor sanki duygusal ihtiyaçları için geriye dönüyor gibi. Sevilmek de bir ihtiyaç sonuçta ve iletişimimiz ile gerekli besini alıp kaçıyor gibi hissettim kendimi kötü hissettiğim için tepki verdim.

Fikirlerinize sonuna kadar katılıyorum.

Ben de bunu sürekli kendime hatırlatmaya çalışıyorum. Normalde merak eden erkek gün içerisinde mutlaka kendini hatırlatır bu kadar araya çizgi çekmez. Geri döndüğünde de hiçbir şey olmamış gibi kendisi ile duygusal paylaşımlarimiza devam etmemi istiyor yani sevgi ve ilgi hissettirmemi bekliyor. Ben kendimi geri çekince bu nedenle de tartışmamamız lazım diyerek beni suçluyor. Teşekkür ederim yorumunuz için, şu an görüşmüyorum net bir adımı olmazsa tekrar denemeyecegim.

Merhabalar aynı şeyleri bende yaşadım başlarda ilgili meraklı sonrasında ise soğuk davrandı galiba bizde onlara ilgi alaka gösterince onlardaki ilgi azalıyor hevesleri bitiyor 1 yıl konuştuk başlarda ne yapsa söylüyordu ya da ben geç cevap versem bir şey mi oldu konuşmak istemiyor musun diye soruyordu bende ona flört döneminde bu kadar birbirimizin hayatına müdehale etmemeiz gerektiğini söylüyordum ama iş ilerledi artık bu sefer bende merak etmeye başladım ilgimi çekmedim galiba böyle olunca erkeklerde hep ters tepiyor peşinde koşulacak bir şey kalmadı bu kız bende havasına giriyorlar her zaman süründürmemiz gerekiyor galiba heyecanlarını kaybediyorlarr. Naçizane tavsiyem umursamamaya çalışın bi süre yazmıyorsa yazmayın geç cevap verin merak uyandırın sizinde özel alanınız olduğunu ona her dk yazamayacağınızı o istediği zaman ulaşılabilir olmayacağınızı gösterin geç cevap verin dışardaydım deyin mesela arkadaşlarımla kim bu arkadaşlar derse detaya girmeyin merak etsin her zaman gidebileceğinizi kapının ona kapanabileceğini gösterin erkekler böyleler

Yarım saat gorusmeseniz bile aciklama yapmaniz normal degil bence siz de zamana birakin isterseniz. İki taraf da istekliyse oturur zamanla. 12 saat yazmamasi normal yani ben de sevmem zirt pirt. Musait olunca konusursunuz iste
Ben yapmadım. Başlarda ben sormadığım halde yarım saat iletişim kesilse açıklama yapardı kendisi. Şu anda da uzun saatler yok olup geriye döndüğünde aynı ilgi ve sevgiyi bulmak istiyor. Ortası yok yani. Soru sorunca ya da gerginlik olunca kayboluyor. İlgi göreceğinden eminse hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu adamdan olmaz. İsim koymak istemiyor ilişkiye belli. Acaba başka görüştüğü biri mi var?
Evet isimsiz bir şekilde devam ettirmek istiyor ama benden de tüm ilgi ve sevgiyi almak istiyor. İletisimimizi keselim dediğimde bana karşı çıkıyor devam ettirmek istiyor.

Başka görüştüğü kişi olma olasılığını düşünüyorum ama bir başka belirtisi yok. Sizce bunu anlamanın bir yolu var mıdır? Uzaktayız maalesef şimdilik..

Gerçekten çok benzer şeyler yaşamışız. O başlardaki tavırları çok hızlı söndü dediğiniz gibi. Şu an sevgili değiliz hiç olamadık da gerçi çünkü isim koymak istemedi hep kaçtı.

Biz sanırım taktik yapmayarak kaybediyoruz. Çünkü bu söylediğiniz geç cevap vermeler kapı kapatmalar aslında taktik ve bunları yapmadan ilişki yaşanmaz mı ben çok merak ediyorum. Yani aslında onun yaptığı ve beni üzen şeyi ben de ona yaparsam hararetle bunu yapmamalısın dediğim şeyi kendim yapmış olacağım. Ona benzemiş olacağım. Neden kendimiz gibi olamıyoruz ki gerçekten bizi çook üzerler onu fark ettim

Yarım saat yazmayınca açıklama yapmak zaten sürdürülebilir bir şey değil başta çok abartmış beklentiyi yukarı çıkartmış şimdi de hevesi kaçmış.

Kesinlikle öyle 1 yıl olacaktı bizimde ama asla adını koymak istemiyor sohbet sarıyor birbirimize değer veriyoruz her şeyimizi biliyoruz görüşüyoruz ama arkadaş değiliz flörtün üstüyüz sevgilide değiliz ee neyiz biz? Taktikle yaklaşmadım ne zaman sevgiye şefkata ihtiyacı olsa sarmaya çalıştım sorun çıkarmadım anlayışlı oldum hep kendimden verdim sonra söyleyince abartıyorsun oldum ama eğer süründürseydim aramasaydım açmasaydım umursamasaydım her gün kapıma gelirdi bundan eminim erkekler avcı ruhludur yakalama arzusuyla yanıp tutuşurlar hiçbir zaman onların ellerinde olduğunuzu hissettirmeyeceksiniz 2 adım ileri 1 adım geri bazen kaybolacaksınız hatta bazen karşı cins arkadaşlarınız olduğunu onunda yerinin dolabileceğini göstereceksiniz tabi ben bunları sonradan anladım çocuğun mesajları aramaları havada kapıyordum hevesi kaçtı koşması lazım çünkü kovalamaları gerekiyor erkeklerin aslında basit süründüreceksin öylesi kıymetli oluyor ama ben yapamadım işte

Nereye kadar gidicek bu taktikler. Taktik sonucu mu olacak bazı şeyler. Duygusu isteği. Olan taktiğe gerek duymaz. Samimice oluşur aradaki bağ. Arada istek yoksa bu taktikler bir yere kadar iş görür sonradında yine aynı şeyler. Taktikleri bırakıp doğal olmalı. İlgisi yoksa yol ver gitsin bu kadar.

Özellikle flört döneminde insan devamlı konuşmak, tanışmak, iletişim içinde olmak ister.. 12 saat boyunca fırsat olmadı demek kesinlikle bahane, gezerken insanın nasıl fırsatı olmaz?

Bende aynısını soruyorum kendime niye taktik? Koşulsuz olan sevgiyi bulamıyoruz işte her şeyiyle seven merak eden biri karşımıza çıkmıyor demekki bende anlamadım ben taktik yapmadan fedakarlıkla içimden geldiği gibi davranıyorum her zaman ama karşı tarafa taktik yaptığımda istediğim iletişimi görebiliyorum o yüzden söyledim ama tabiki taktiksiz doğal olduğu gibi koşulsuz olan ilişki hayalimiz

Çok ışık göremedim bu hikayede. Adını koymamak nedir, neden istemez ki insan?

Sizinle aynı heyecan ve hislerde olmasını beklediğiniz için öfke hissediyorsunuz ve talepkar davranıyorsunuz.

Karşı tarafla duygu ve davranış durumunuz denge de değilse ve iyi hissetmiyorsanız kendinizi ;yapmanız gereken üstüne üstüne koşmak değil ,geriye çekilmek .

Bende yaşadım buna benzer durum kensşnde söylemişsin ve çok da doğru bir noktaya değinmişsin senden ilgi ve sevgi bekliyor yani egosunu şişirmeni bekliyor. İlgisi yoksa enerjini harcama bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…